Νέα

Πώς κόψατε το κάπνισμα; Συμβουλές - Τρόποι - Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα hitman7771
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 88K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
για να το κοψεις πρεπει να το θες πραγματικα.καπνιζα 10 χρονια και πειρα την αποφαση να το κοψω.αυτο που προαναφερθηκε που το εκοψασν μερικοι για λιγεσ βδομαδες και το κσαναρχισαν το ειχα πατηει και εγω γιατι δε το ειχα παρει στα σοβαρα.οταν πείρα πραγματικα την αποφαση να το κόψω αναψα ενα τελευταιο τσιγαρο και το πιστευα οντως οτι θα ειναι το τελευταιο.αραξα στη βεραντα το αναψα και το καπνισα.οταν το εσβισα λεω μεσα μου μεχρι εδω ηταν τελος και το πεταξα.απο τοτε εχω να καπνισω περιπου 3.5 χρονια.για να το κοψεις κατα τη γνωμη μου πρεπει να το κοψεις μαχαίρι διαφορετικα δε κοβεται.καλη επιυχεια σε αποιον θελει να απαλαγει απο αυτο το πραγμα..

Μαχαίρι και εσύ έ? Μπράβο ρε φίλε.

Από τότε ούτε ένα ?

Επισκέπτης
ξεκίνα παλμικό τσιγάρο με παλμική κόκα κόλα να σωθείς  ;)

τι είναι αυτά τα φτιάχνει ο πάλμος :think: :think:

πάντως ο μακαρίτης ο γκίολβας είχε πατεντάρει μια συσκευή που αφαιρούσε όλες τις βλαβερές ουσίες από τα τσιγάρα είχε δημοσιευτεί και σε εφημερίδα τότε παλιά ;)

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Για το τελευταίο (τους καρκίνους) μην είσαι και τόσο σίγουρος !!

τα υγρά αναπλήρωσης έχουν κάτι βλαβερές ουσίες που τις έχουν και όλες οι τσίχλες που αγοράζουν τα παιδάκια  :grin:
τώρα η νικοτίνη πέρα από εξάρτηση δεν προκαλεί κάτι άλλο...

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596

πάντως ο μακαρίτης ο γκίολβας είχε πατεντάρει μια συσκευή που αφαιρούσε όλες τις βλαβερές ουσίες από τα τσιγάρα είχε δημοσιευτεί και σε εφημερίδα τότε παλιά ;)

αυτό λέω
του το κλέψαν οι Ρώσοι όμως  :)

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16

Την συσκευή αυτή την χρησιμοποιεί ένας φίλος, συνάδελφος. Έχει μια λάμπα μέσα ή δύο δεν θυμάμαι καλά, τι έλεγε, αλλά του κάηκε η μία. Ήταν απλή λάμπα κερί των 40 βατ. Αλλά δεν μπορεί να βρει τώρα 40 βατ σε κερί γιατί έχουν καταργηθεί. Κυκλοφορούν σε απόθεμα 60άρες. Κυκλοφορούν σαραντάρες οικολογικές αλλά έχουν άλλες διαστάσεις και δεν «κουμπώνουν» στην συσκευή. Δεν ξέρω τι πατέντα έκανε ή αν βρήκε πουθενά λάμπα για να βάλει.
Στο μεταξύ η συσκευή αυτή δέχεται και κάποιο υγρό το οποίο δύσκολα βρίσκει γιατί την Πατέντα μετά τον θάνατό του την διεκδικεί ένα μέντιουμ.
Αυτά συζητάγαμε το καλοκαίρι που πέρασε στην δουλειά. Φανατικός καπνιστής ο τύπος.

Εδώ για την συσκευή.

Εξυπακούεται ότι δεν προτείνω αλλά ούτε αντιπροτείνω την συσκευή.

;)

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
ρε σεις κατι χαπια κανουν δουλεια?
και καλα που σου αλλαζουν την γευση του τσιγαρου και δεν θες ουτε να το μυρισεις..

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Οι τσίχλες nicorette βοηθούν αν πραγματικά έχεις αποφασίσει να το κόψεις και έχεις διαβάσει και κατανοήσει τις οδηγίες που εμπεριέχονται στην συσκευασία.

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16
Τύπε, στο ΗΤ δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένα καρκινογόνος ουσία εν αντιθέσει με το τσιγάρο που έχει αρκετές αποδεδειγμένα,τουλάχιστον 20. Αποδεδειγμένο 0 ή αποδεδειγμένο 20+;   
Δεν είπα ότι το τσιγάρο δεν είναι καρκινογόνο, το αντίθετο μάλιστα. Απλώς το ΗΤ είναι μια μόδα της οποίας τις επιπτώσεις κανείς δεν ξέρει. Αντίστοιχης μόδας ήταν κάποτε η κοκαΐνη (ο Φρόιντ την θεωρούσε πανάκια, μέχρι που κάποιος φίλος του πέθανε από αυτή), η ηρωίνη (γιατί δεν είχε τα στερητικά της μορφίνης) κ.α. 

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16

Αν εννοείς το Biofilter, τυχαίνει να ξερω πως ο τύπος έκανε τις μετρήσεις ελέγχου στο εργαστήριό του (Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) και σε βεβαιώνω ότι ήταν 100% αναξιόπιστο.

Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά ότι το τσιγάρο κόβεται μόνο μαχαίρι, αλλά και πάλι δεν ξέρεις αν & πότε θα ξανακυλήσεις. την 1η φορά το έκοψα μαχαίρι για 4 χρόνια. ¨ένα βράδυ καπνισα ένα τσιγάρο και την επομένη καπνιζα 1 πακέτο. Τώρα το έχω κόψει 7 χρόνια αλλά είμαι πιο αποφασισμένος να μην ξανακαπνίσω (και λόγω ηλικίας).

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Μετά από 4 χρόνια και το ξανα άρχισες? Τόσο ύπουλο πια το γαμημένο?

Μη μου πείς ότι σου έλειπε μετά τα 4 χρόνια όμως γιατί μου φαίνεται τραγικό.

Εκεί θα πιστέψω πως επειδή κάποτε ήμασταν καπνιστές, αποκτήσαμε την κατάρα να φυλαγόμαστε και να κινδινεύουμε να ξανα καπνίσουμε. Δεν τελειώνει ποτέ δηλαδή?

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.021
Πόντοι
1.486

Εκεί θα πιστέψω πως επειδή κάποτε ήμασταν καπνιστές, αποκτήσαμε την κατάρα να φυλαγόμαστε και να κινδινεύουμε να ξανα καπνίσουμε. Δεν τελειώνει ποτέ δηλαδή?
Το είπα και πιο πριν φιλε..Ειναι ΠΑΘΟΣ και τα ΠΑΘΗ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΖΟΥΝ...με τον κίνδυνο παντα να επανελθουν..Σου ευχομαι παντως να βγεις νικητής.. :rockon: :rockon:

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
23
Πόντοι
16

το ζήτημα είναι εγκεφαλικό. για 4 χρόνια δεν μου έλειπε καθόλου. Όπως είπα παραπάνω μια κακή συνήθεια αντικαθίσταται, ποτέ δεν κόβεται. Όταν το έκοψα για 4 χρόνια ξεκίνησα να γυμνάζομαι πολύ και ήμουν στην καλύτερη φυσική κατάσταση που είχα ποτέ στη ζωή μου. Για λόγους όμως που είχαν να κάνουν με την δουλειά μου και λόγω αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων που προέκυψαν, αναγκάστηκα να σταματήσω την έντονη γυμναστική και η παλιά συνήθεια να ξαναέρθει.
Τώρα που το εχω κόψει για σχεδόν 7 χρόνια, πάλι αντικατεστησα την συνήθεια του καπνίσματος με μια άλλη συνήθεια η οποία και με διασκεδάζει και κοστίζει λιγότερο και σίγουρα δεν κάνει κακό στην υγεία μου...την μουσική. Σίγουρα τώρα πιά ΄δεν αναζητώ το τσιγάρο (ίσως 1-2 φορές συνολικά όλα αυτά τα χρόνια)
αν θέλεις τη συμβουλή μου, μην προσπαθήσεις να αντικαταστήσεις το κάπνισμα με κάτι που θα στο θυμίζει (π.χ. ηλεκτρονικό τσιγάρο). Αντικατέστησέ το με κάτι που θα σε εξιτάρει ψυχολογικά, δεν ξέρω τι είναι αυτό για σένα, αυτό θα πρέπει να το βρεις εσύ.
πχ. αν έχεις κάποιο αποθυμένο που θα ήθελες κάποτε να ξεκινήσεις (πχ κάποιο χόμπι)... μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. κάθε φορά που θα σκέφτεσε να κάνεις τσιγάρο, πιάσε το χόμπι και θα σου περάσει

Επισκέπτης
Ο Σόλωνας, 48 ετών βρέθηκε νεκρός στο κρεββάτι προχθές από τους δικούς του. Είχε "εξαφανιστεί" μερικές ημέρες κι έτσι θα τον αναζήτησαν. Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, δεν είχε οικογένεια από όσο ήξερα. Καπνιστής, είχε κάποια κιλάκια κατά καιρούς, όμως πριν 3 μήνες που τον είχα δει για τελευταία φορά είχε αδυνατίσει κάπως.
Πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα. Αν το βάλετε καλά στο μυαλό σας το κόβετε. Ένα πούρο μετά το ακάπ να στο ανάβει η γκόμενα (είτε η ιερόδουλος) εντάξει το κάνω κι εγώ καμμιά φορά για να κοκκορεύομαι.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο, η υγεία είναι δικό σας ζήτημα.

mutsodringo

Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2013
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
1
Ο Σόλωνας, 48 ετών βρέθηκε νεκρός στο κρεββάτι προχθές από τους δικούς του. Είχε "εξαφανιστεί" μερικές ημέρες κι έτσι θα τον αναζήτησαν. Φαρμακοποιός στο επάγγελμα, δεν είχε οικογένεια από όσο ήξερα. Καπνιστής, είχε κάποια κιλάκια κατά καιρούς, όμως πριν 3 μήνες που τον είχα δει για τελευταία φορά είχε αδυνατίσει κάπως.
Πιστεύω ότι είναι θέμα χαρακτήρα. Αν το βάλετε καλά στο μυαλό σας το κόβετε. Ένα πούρο μετά το ακάπ να στο ανάβει η γκόμενα (είτε η ιερόδουλος) εντάξει το κάνω κι εγώ καμμιά φορά για να κοκκορεύομαι.
Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο, η υγεία είναι δικό σας ζήτημα.

Αυτο τι σημαινει???? οτι πεθανε εξαιτιας του καπνισματος??

OP
OP
hitman7771

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
97
Πόντοι
16
Ακόμα άκαπνος. Ούτε ένα.

Η αλήθεια είναι πως μέσα στην καθημερινότητα δε μου λείπει και δεν το σκέφτομαι καν. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να καπνίζουν άλλοι δίπλα μου από θέμα να ζηλέψω.

Οι μόνες στιγμές που το έχω λησμονήσει είναι οι ιερές στιγμές για μένα που είχα και πρίν.

Όταν ήμουν καπνιστής πάντα όταν μια μέρα άραζα μόνος σπίτι να δώ καμιά ταινία και να παραγγείλω καμια πίτσα και να αράξω μόνος μου να χαρώ τη φάση, πάντα γούσταρα που μετά θα κάπνιζα το τσιγαράκι μου και θα απολάμβανα όλο το σκηνικό. Σαν ιεροτελεστία για μένα.

Μη γελάτε ο κάθε ένας έχει τα χούγια του.  :2funny:

Όταν λοιπόν είμαι μόνος μου έρχεται καμια φορά σαν σκέψη και μου λείπει το συναίσθημα που είχα σε τέτοιες στιγμές.

Όταν όμως είμαι με καπνιστές δε μου λείπει καθόλου γιατί μου μυρίζει το ντουμάνι τους και βρωμάει και αυτόματα delete..

xplorerxx

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2012
Κριτικές
4
Like
15
Πόντοι
6
τον καλύτερο τρόπο τον έχει περιγράψει ο Στίβεν Κινγκ  σε ένα διήγημά του.Πρέπει να έχει γυριστεί και ταινία

.

Μαχαίρι, 10 χρόνια τώρα και δε μου λείπει καθόλου. Βέβαια δεν κάπνιζα πολύ μόνο στη δουλειά και εκτός στη διασκέδαση , μπάρ, καφετέρια, γήπεδο κλπ. Μέσο όρο 10 τσιγάρα ημερησίως.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
11ος χρόνος τώρα... μετά από 33 χρόνια ντουμανιάσματος... και όταν μιλάμε για ντουμάνι μιλάμε για τσιμινιέρα από εργοστάσιο της ΔΕΗ... είχα φτάσει και 5 πακέτα την μέρα...

και όμως αραιά και που μου έρχεται στο μυαλό... "εσύ κυρά το κατουράς και γώ το λαχταράω"....

να πάει να γαμηθεί δεν το ξαναβάζω το ρημάδι στο στόμα.... ασε που εδώ που είμαι δεν καπνίζεις σε καπνίζουν με 9 λίρες το πακέτο... προτιμώ να κουβαλάω κούτες σε κάποιους στο γραφείο που ακόμη καπνίζουν και μου κάνουν κωλοτούμπες για τα 4 ευρώ που στοιχίζει το μάλμπορο στην Ελλάδα...

επιστροφή από τα χριστούγεννα κουβαλούσα μαζί μου 8 κούτες τσιγάρα.... μια βαλίτσα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom