Γιατί; Aπό τα πρώτα συγκροτήματα metal στην Αγγλία
Απο τα πρωτα ναι αλλα οχι metal!
Γιατί; Aπό τα πρώτα συγκροτήματα metal στην Αγγλία
το 1ο αλμπουμ των def leppard ηταν εξαιρετικο δειγμα N.W.O.B.H.M.,στη συνεχεια μαλακωσαν τον ηχο τους...Απο τα πρωτα ναι αλλα οχι metal!
αποψη μου ολοκληρωμενη για να τελειωνω με αυτο το θεμα.μπαντες καλες υπαρχουν απο ολα τα ειδη και υπηρχαν και πιθανως θα βγουν και καινουργιες ομως η πρωτοτυπια των παλαιοτερων ετων εχει χαθει οπως ειπε και ο συναγωνιστης αφου ολα εχουν παιχτει.αρα μενει η ελπιδα της δημιουργικης προοδου αφου τεχνικα μιλωντας δεν υπαρχουν πια τοοοοοοοσα πολλα να παιξει μια μπαντα.παραδειγματα υπαρχουν,αλλα η ουσια ειναι οτι ο καθενας ακουει οτι θελει για τους λογους που θελει
το 1ο αλμπουμ των def leppard ηταν εξαιρετικο δειγμα N.W.O.B.H.M.,στη συνεχεια μαλακωσαν τον ηχο τους...
κοιτα υπαρχει και η αλλη πλευρα βεβαια οτι η εμπνευση παντα υπαρχει αλλα τα παραδειγματα ειναι πολλα δτστυχως...αν σκεφτει κανεις οτι κλασσικα συγκροτηματα βγαζουν ακομα καινουργιους δισκους αυτο λεει πολλα...ε ναι ειναι δυνατον να ξαναγραφτει ποτε το dark side of the moon δεν ειναι μεταλ αλλα ειναι τρανταχτο παραδειγμα εμπευσης που δεν προκειται να ξαναρθει
Ρε φίλε και οι Scorpions όταν βγήκαν το '72 μετά βίας μπορούσες να το πεις hard rock. Κρίνε όξη τη πορεία και σε σχέση με τα συντρέχοντα ακούσματα, όχι με thrash
κοιτα υπαρχει και η αλλη πλευρα βεβαια οτι η εμπνευση παντα υπαρχει αλλα τα παραδειγματα ειναι πολλα δτστυχως...αν σκεφτει κανεις οτι κλασσικα συγκροτηματα βγαζουν ακομα καινουργιους δισκους αυτο λεει πολλα...
δε θα μεινω στο συκεκριμμενο παραδειγμα γιατι μου αρεσουν αλλα σε γενικες γραμμες ισχυει κι αυτοαναλογως και τι βγαζουν αυτοι οι κλασσικοι γτ καμια φορα ειναι χειροτεροι κι απο τους καινουργιους λογο γερατιων παρα για παραδειγμα τους rolling stones....
Hard rock σε σχέση με ποιούς; Tους maiden ή τους slayer
δε θα μεινω στο συκεκριμμενο παραδειγμα γιατι μου αρεσουν αλλα σε γενικες γραμμες ισχυει κι αυτο
εγω το βρισκω μια χαρα.ασε που αυτη εχει πολυ ωραια φωνη ασχετως αν εχει ηλιθια τραγουδιατα παλια τους καλα ειναι και καποια απο αυτα που εβγαλαν τα 90'ς αλλα οχι ρε γαμωτο και με την christina aguilera αυτο παει πολυ
Ε μα αυτό λέμε, όταν τα συγκροτήματα μέχρι το '85 είναι μετρημένα, το πόσο metal ήταν ένα άκουσμα δεν ήταν σαφές. Όταν βγήκαν τα αμερικάνικα versions και imitations διαφοροποιήθηκε ο ήχος εμφανώς
εκείνα τα χρόνια ήταν κομματάκι δύσκολο να ενημερωθείς σωστά για την σκληρή μουσική, ήμασταν κατά κάποιο τρόπο αποκλεισμένοι εδώ στην Ελλάδα, ούτε τηλεόραση, ούτε διαδίκτυο όπως σήμερα, μόνο μετρημένες εκπομπές στο ραδιόφωνοΚαλα δεν ηταν και μετρημενα τα συγκροτηματα απλα ο πολυς κοσμος μονο τα γνωστα ξερει.