Το νόημα του νήματος είναι ¨πως έγινα οπαδός" μιας συγκεκριμένης ομάδας και όχι τι εκπροσωπεί. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Οι πιο πολλοί από μας γίναμε οπαδοί σε μικρή ηλικία οπότε δεν μπορεί να μας επηρέασαν γεγονότα που δεν μπορούσαμε λόγω ηλικίας να καταλάβουμε. (καταγωγή από τον πόντο, ομάδα φτωχών και κατατρεγμένων, μεγαλοαστική ομάδα κλπ). Απαντήσεις λοιπόν όπως: ήταν ο πατέρας μου και με κατήχησε, ο θείος μου και με πήγαινε στο γήπεδο, έμενα κοντά στο γήπεδο και παίζαμε παιδιά, είχα ένα θείο που ήτανε ποδοσφαιριστής, θαύμαζα κάποιον παίχτη πολύ, και πολλές ακόμη αιτίες που σίγουρα θα έχετε να διηγηθείτε, είναι νομίζω μέσα στα πλαίσια της λογικής του νήματος.
Γράφοντας αυτά νομίζω ότι σίγουρα θα αναλογιστούμε πόσο εύκολα θα μπορούσαμε να είμαστε οπαδοί κάποιας άλλης ομάδας με τον ίδιο φανατισμό (και εγώ φανατίλας είμαι) αν οι συμπτώσεις ήταν άλλες στα παιδικά χρόνια. Άρα μπορούμε να πειράζουμε αλλήλους αλλά πόσο βλακεία είναι να πέφτουνε βαριές βρισιές όταν π.χ. ο πιτσιρικάς που γεννήθηκε δίπλα στην Τούμπα και έγινε Παοκτσής, αν είχε γεννηθεί στους Αμπελόκηπους της Αθήνας πιθανόν να ήταν Παναθηναϊκός και να έβριζε έναν άλλο Παοκτσή και ούτω καθ΄εξής..........