Ο πατέρας του Άλκη όταν κατέβηκε στις περιφερειακές εκλογές, παρόμοια λάσπη έφαγε. Στην τελική ρε μάγκες ο καθένας τραβά το πένθος και το ζόρι του διαφορετικά. Εγώ μπορεί να έδενα μια πέτρα στον λαιμό και να φούνταρα, να μην έβλεπα και άκουγα κανέναν μαλάκα να ασχολείται με τον θάνατο του παιδιού μου, να μην ανεχόμουν ούτε μέρα παραπάνω αυτόν το σκατόκοσμο και την κωλοχώρα. Οι οικείοι των νεκρών των Τεμπών που είδαν τους σερραίους να ξαναψηφίζουν τον Καραμαλάκο, πώς νιώθουν να ζουν στην ίδια χώρα με αυτούς;
Άλλος μπορεί να αφιερωνόταν στη δουλειά του και τα λεφτά, για να γίνει όσο το δυνατόν πιο πλούσιος, το άλλο του παιδί να βγει και να γαμάει δικαίους και αδίκους και να μην χρειαστεί να πάρει ποτέ τραίνο ή λεωφορείο. Άλλος μπορεί να εγκατέλειπε τελείως τον εαυτό του και να γύριζε σαν φάντασμα. Άλλος μπορεί να έψαχνε εκδίκηση.
Σε εκλογές εγώ π.χ ποτέ δε θα κατέβαινα, να με λερώσει το βρωμιάρικο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον. Ο μπαμπάς του Άλκη όμως είπε ότι λίγο καιρό μετά τον χαμό που έγινε για τον Άλκη, κατάλαβε πως τα περισσότερα ήταν κενά λόγια και τζάμπα χειρονομίες από πολιτικούς, δημοσιογράφους, αθλητικούς παράγοντες κλπ, και κόντευε το θέμα του χουλιγκανισμού (*) να γίνει ευκαιρία για γκαλά, και κινδύνευε να έχει χαθεί ο γιος του για πάντα, χωρίς κανένα αντίκρυσμα, χωρίς να μάθουμε κάτι από την τραγωδία του.
Φανταστείτε ρε μάγκες να σας συνέβαινε κάτι τέτοιο: Εδώ εκατό ευρώ σου τρώει κάποιος και χάνεις τον ύπνο σου. Να σου φάνε το παιδί; Να βγαίνουν και να σου κουνάν το δάχτυλο ότι τα είχαν κάνει όλα σωστά, και έτσι απλά σκοτώθηκαν καμιά πενηνταριά άνθρωποι, στον τομέα αρμοδιότητάς τους;
*χουλιγκανισμό στα πιο πούστικά του: 12 άτομα ξεκινάν με οπλισμό, ανιχνεύουν την περιοχή για μικρή παρέα πιτσιρικάδων και ορμάνε σε τρεις άοπλους.
Οπότε τι την πιάνετε στο στόμα σας την μάνα ρε αρχίδια; Πάντε ψοφήστε, βάρος για τον πλανήτη είστε. Άχθος αρούρης.