Νέα

Πολωνέζες vs Ελληνίδες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα cool11
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 125K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Και ομως δε καταλαβαίνον. Εδώ λες μια λέξη πολωνικη λιγο λάθος ή με λάθος προφορά μόνο και πάλι δε καταλαβαίνουν. Εκτος αν καταλάβουν τα συμφραζόμενα.
Επισης η προφορα ειναι διαφορετικη σε μερικα.
Μερικες διορθώσεις :grin:

Οχι idze domu αλλά idę do domu ( ιντεν ντο ντομου)το ε με το σκατουλακι ειναι σαν να τραβας και ενα ν στο τελος που χανεται στο λαρυγγα. ( idze ειναι τριτο ενικο σημαινει αυτος πηγαινει )
Επισης στα ρωσικα δε λεμε lubliu plavats , δε βγαζει νομημα ( lublu σημαινει αγαπαω ) alla mne nravitsia plavats .
Στα πολωνικα ειναι lubię pływac δηλαδη λουμπιε(ν) π(γ)ουιβατς. Το ł δεν προφέρεται l αλλά είναι άλλο γράμμα σαν το αγγλικο w. Αν πχ σε μια λεξη το ł το προφέρεις λ, μπορεί και να μη καταλάβουν! Παρόλο που το ł ουσιαστικά είναι το ρωσικο Λ με το λεγόμενο σκληρό σημείο.

Tα λεω αυτα γιατι μπορει στον τριτο παρατηρητη, να φαίνετια οτι μοιαζουν, αλλά για τον ίδιο τον παρατηρητη ειναι μια διαφορετικη γλωσσα. Στα μαθηματα πολωνικων γελαγα απιστευτα με μια πιτσιρικα ρωσιδα που συνεχως μπερδευοταν και εκανε λαθη η μιλουσε ρωσικα αντι πολωνικων! Ενω σε μενα φαινοταν ευκολα, γιατι ηταν δυο " ίδιες" γλώσσες, για αυτήν ηταν μια αλλη διαφορετικη γλώσσα! Οι  ρωσοφωνοι κανουν αρκετους μηνες μαθημα για να μάθουν πολωνικα, και τούμπαλιν. Εγώ πάντως στην αρχή σε όποιον μιλούσα ρωσικα με κοίταζε με απορία.

Οι Ρώσοι που μένουν Πολωνία μιλάνε πολύ καλά πολωνικά.Ιδίως οι Ουκρανοί μιλάνε σχεδόν τέλεια με κάποια ουκρανική προφορά.Οι Πολωνοί μιλάνε ρωσικά για τον πούτσο αλλά δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες.Ενώ τα γερμανικά τα μιλάνε καλά τα ρωσικά τα μιλάνε χάλια.
Πάντα καταλαβαίνουν αν το ł το προφέρεις l.Ετσι κι αλλιώς ξέρουν οτι το sz,cz,scz,ł δεν τα προφέρουν εύκολα οι ξένοι.Αυτά είναι που κάνουν και την πολωνική γλώσσα να ξεχωρίζει από τις άλλες σλαβικές.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Οι Ρώσοι μιλάνε πολύ καλά πολωνικά.Ιδίως οι Ουκρανοί μιλάνε σχεδόν τέλεια με κάποια ουκρανική προφορά.Οι Πολωνοί μιλάνε ρωσικά για τον πούτσο αλλά δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες.Ενώ τα γερμανικά τα μιλάνε καλά τα ρωσικά τα μιλάνε χάλια.
Πάντα καταλαβαίνουν αν το ł το προφέρεις l.Ετσι κι αλλιώς ξέρουν οτι το sz,cz,scz,ł δεν τα προφέρουν εύκολα οι ξένοι.Αυτά είναι που κάνουν και την πολωνική γλώσσα να ξεχωρίζει από τις άλλες σλαβικές.

Mιλανε αν εχουν κανει μαθηματα. Οχι πολλες φορες αυτο το γαμημενο το ł  αν δε το πεις σωστα δε το καταλαβαινουν. Ειναι και να τους κοβει βεβαια να χουν φαντασια να τους κοβει οτι ο αλλος ειναι ξενος. Εγω το χω μαθει και το λεω σωστα, αλλα ειδα και επαθα.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Mιλανε αν εχουν κανει μαθηματα. Οχι πολλες φορες αυτο το γαμημενο το ł  αν δε το πεις σωστα δε το καταλαβαινουν. Ειναι και να τους κοβει βεβαια να χουν φαντασια να τους κοβει οτι ο αλλος ειναι ξενος. Εγω το χω μαθει και το λεω σωστα, αλλα ειδα και επαθα.

Ας πούμε αντί για Βρότσλαβ λένε Βουότσαου.Είναι τόσο περίεργο στα ελληνικά που καλύτερα να λες Βρότσλαβ.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Ας πούμε αντί για Βρότσλαβ λένε Βουότσαου.Είναι τόσο περίεργο στα ελληνικά που καλύτερα να λες Βρότσλαβ.

Wrocław δηλαδη βροτσ-ου-αβ .Πες το Μπρεσλαου στα γερμανικα να τελειωνεις ( και να τους τη σπασεις :grin: )
Δεν ειναι " ου" ειναι β. Στα πολωνικα παντα το w ειναι β. Δεν υπαρχει v. Όπως αντίστοιχα στα τσέχικα και σλοβάκικα δεν υπάρχει w.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Wrocław δηλαδη βροτσ-ου-αβ .Πες το Μπρεσλαου στα γερμανικα να τελειωνεις ( και να τους τη σπασεις :grin: )
Δεν ειναι " ου" ειναι β. Στα πολωνικα παντα το w ειναι β. Δεν υπαρχει v. Όπως αντίστοιχα στα τσέχικα και σλοβάκικα δεν υπάρχει w.

Θυμάμαι την πρώτη φορά που είχα γνωρίσει κάτι γκόμενες από το Wloclawek στην Ελλάδα και είδαι και έπαθα να καταλάβω οτι δεν είναι από το Bröotslab.Λέγανε.Nie Wroclaw.Wloclawek.Και είχε πλάκα πώς το έλεγαν.
Η όταν σου κάνουν μήνυμα να φιλήσεις τη φίλη τους σουφρώνοντας τα χείλια και δίνοντας φιλιά στον αέρα.
Είναι πολύ καυλιάρες.Σίγουρα κάποιες καλές εποχές έχουν περάσει.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Πάντως το κλασσικό ελληνικό καμάκι με τρίχες,καδένα,σταυρό,ανοιχτά πουκάμισα κτλ θα έσκιζε κωλέους στην Πολωνία.Γενικά είναι πολύ κλασσική χώρα σε αυτά τα θέματα.Δεν είναι για εναλλακτικούς,κρυφόπουστες κτλ.Πιο πολύ για κλασσικούς γαμιάδες.
Πιστεύω ο Βαλκάνιος έχει το απόλυτο στυλ να επικρατήσει στην Πολωνία απλώς υποαντιπροσωπεύεται.

sanexxx69

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2012
Κριτικές
24
Like
594
Πόντοι
326
Πάντως το κλασσικό ελληνικό καμάκι με τρίχες,καδένα,σταυρό,ανοιχτά πουκάμισα κτλ θα έσκιζε κωλέους στην Πολωνία.Γενικά είναι πολύ κλασσική χώρα σε αυτά τα θέματα.Δεν είναι για εναλλακτικούς,κρυφόπουστες κτλ.Πιο πολύ για κλασσικούς γαμιάδες.
Πιστεύω ο Βαλκάνιος έχει το απόλυτο στυλ να επικρατήσει στην Πολωνία απλώς υποαντιπροσωπεύεται.

Kαπως ετσι  :think:

Tikis.gif

VILLAGE

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
154
Πόντοι
16
γνωρισα μια πολωνεζα φεροσ το καλοκαιρι..ατι δυνατο...επεσε πολυ καλο πηδημα..με εχει καλεσει και στην Πολωνια να παω...

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Θυμάμαι μία μου χάιδευε το χέρι και μου έλεγε δεν μπορείς να φανταστείς πώς με εξιτάρουν οι τρίχες που έχεις στα χέρια κτλ.Απλά θεωρούν την τρίχα δείγμα τεστοστερόνης και ανδρισμού.Είναι κάτι που λείπει από τους γενικά άτριχους Βόρειους.

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
δε μου λες κιμαν η πολωνεζα ειναι ποιο απελευθερωμενη απο τις δικες μας ?
βλεπω την πατρισια μιλικ περιστερη (πολωνεζα δεν ειναι ε ) σε κατι ποζες βρε

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
δε μου λες κιμαν η πολωνεζα ειναι ποιο απελευθερωμενη απο τις δικες μας ?
βλεπω την πατρισια μιλικ περιστερη (πολωνεζα δεν ειναι ε ) σε κατι ποζες βρε

Ε,ναι εντάξει τι ρωτάς τώρα.Χύμα στο κύμα είναι.Ηδη από το δέκατο ένατο αιώνα τις περιγράφουν έτσι.

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Ε,ναι εντάξει τι ρωτάς τώρα.Χύμα στο κύμα είναι.Ηδη από το δέκατο ένατο αιώνα τις περιγράφουν έτσι.
εγω τυπος δεν πιστευω ευκολα οτι ακουω . γιατι πολλοι λενε οτι θελουν (δεν εννοω εσενα αλλιως δε ρωταω )
αφου το λες εσυ .... κριμα που δεν μενω εκει  :2funny:
κ δεν με λες πως κ ετσι αυτη η διαφορα ? φταιει η κοινωνια τους πχ που ειναι ποιο ανεκτικη ?
εχω παει αγγλια αμερικα βαλκανια πρεπει να παω κ πολωνια  :dancing:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
εγω τυπος δεν πιστευω ευκολα οτι ακουω . γιατι πολλοι λενε οτι θελουν (δεν εννοω εσενα αλλιως δε ρωταω )
αφου το λες εσυ .... κριμα που δεν μενω εκει  :2funny:
κ δεν με λες πως κ ετσι αυτη η διαφορα ? φταιει η κοινωνια τους πχ που ειναι ποιο ανεκτικη ?
εχω παει αγγλια αμερικα βαλκανια πρεπει να παω κ πολωνια  :dancing:

Είναι πολλοί παράγοντες.Αλλη κοινωνία.Βασικά τους αρέσει να πίνουνε και να γαμάνε.Είναι hardcore Σλάβοι.Και στις γυναίκες αρέσει ο χορός,το σεξ και τα λεφτά.Οπως είναι οι Σλάβες δηλαδή.Είναι ένας καλός συνδυασμός περνάς καλά.
Γενικά σε αυτές τις χώρες τα δικαιώματα του γαμιά και του πότη έρχονται πρώτα.Ολα τα άλλα ακολουθούν παρασάγγας μακριά.Δεν υπάρχει κανενός είδους ηθική ή σεμνοτυφία θεωρείται φυσικό οι γκόμενες να γαμιούνται να εκπουτανίζονται δε λέει κανένας τίποτα.Η οικονομική στήριξη από την οικογένεια είναι μηδαμινή οι γονείς καλοβλέπουν ένα σπόνσορα για την κόρη που θα τα σκάει και σε αυτούς.Γενικά είναι πολύ χαλαρή κοινωνία ωραία πράγματα.Σαν Ελληνας είσαι κοντά στον εκσλαβισμό δεν είναι κάτι out of space για εμάς όπως για τους Δυτικούς.

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Είναι πολλοί παράγοντες.Αλλη κοινωνία.Βασικά τους αρέσει να πίνουνε και να γαμάνε.Είναι hardcore Σλάβοι.Και στις γυναίκες αρέσει ο χορός,το σεξ και τα λεφτά.Οπως είναι οι Σλάβες δηλαδή.Είναι ένας καλός συνδυασμός περνάς καλά.
μαλιστα

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ας πούμε το οτι ένας άντρας καυλώνει στις σλαβικές χώρες θεωρείται κοπλιμέντο για τις κοπέλες.Δεν υπάρχουν οι μαλακίες περί βιασμού όπως στη Δύση.Επίσης θεωρείται φυσικό ένας άντρας να μοιράζει χούφτους άμα βλέπει ωραίες κοπέλες.Θεωρείται φυσικό.Γενικά όλο το θέμα αρσενκό θηλυκό,γαμήσι,γυναικεία φύση θεωρείται φυσικό στις σλαβικές χώρες.Δεν είναι κανένα μυστήριο.Οι γκόμενςς βάζουν make up μπροστά σου ή καλούν σε τριολέ τις φίλες τους.Η σου μιλάνε όπως μιλάνε στις φιλενάδες τους με κουτσομπολιά κτλ.
Στην Πολωνία δίπουτσοι και τρίπουτσοι άντρες μόνο μπορούν να ικανοποιηθούν αρκετά η διαθέσιμη ποσότητα μουνιού είναι απεριόριστη.
Δε χρειάζεται να το παίζεις καθόλου ούτε να επιδεικνύεσαι.Σαν κλασσικός Ελληναράς γαμείς και δέρνεις.Βέβαια εμάς μας φτιάχνει και το ελληνικό περιβάλλον στις Πολωνέζες αρέσουν οι μαμάκηδες γιατί θεωρούν οτι σέβονται περισσότερο τις κοπέλες.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.346
Πόντοι
42.697

3408.JPG

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

zdrinis

Μέλος
Εγγρ.
20 Φεβ 2014
Like
2
Πόντοι
16
Ας πούμε το οτι ένας άντρας καυλώνει στις σλαβικές χώρες θεωρείται κοπλιμέντο για τις κοπέλες.Δεν υπάρχουν οι μαλακίες περί βιασμού όπως στη Δύση.Επίσης θεωρείται φυσικό ένας άντρας να μοιράζει χούφτους άμα βλέπει ωραίες κοπέλες.Θεωρείται φυσικό.Γενικά όλο το θέμα αρσενκό θηλυκό,γαμήσι,γυναικεία φύση θεωρείται φυσικό στις σλαβικές χώρες.Δεν είναι κανένα μυστήριο.Οι γκόμενςς βάζουν make up μπροστά σου ή καλούν σε τριολέ τις φίλες τους.Η σου μιλάνε όπως μιλάνε στις φιλενάδες τους με κουτσομπολιά κτλ.
Στην Πολωνία δίπουτσοι και τρίπουτσοι άντρες μόνο μπορούν να ικανοποιηθούν αρκετά η διαθέσιμη ποσότητα μουνιού είναι απεριόριστη.
Δε χρειάζεται να το παίζεις καθόλου ούτε να επιδεικνύεσαι.Σαν κλασσικός Ελληναράς γαμείς και δέρνεις.Βέβαια εμάς μας φτιάχνει και το ελληνικό περιβάλλον στις Πολωνέζες αρέσουν οι μαμάκηδες γιατί θεωρούν οτι σέβονται περισσότερο τις κοπέλες.
εγω τυπε μικρος που μοιραζα χουφτους την πατουσα  :-  δε με λες πως κ οι πολωνοι ειναι σλαβοι ???αυτοι τα χουν χαλασει μεταξυ τους πχ με τους ρωσσους

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Αυτό μου το έχουν πει.Ας πούμε μένει με τη μάνα του πολύ ωραία.Ενώ Ελληνίδα θα φρίκαρε άμα το μάθαινε.Στην Πολωνία Ρωσία πάρα πολλές γκόμενες βγαίνουν τσάρκα με τις μαμάδες τους.Οι μαμάδες τους δίνουν συμβουλές πώς θα προσελκύουν άντρες και πώς πρέπει να φέρονται.
Το ίδιο και οι Πολωνοί γουστάρουν να τρώνε μαμήσια φαγητά η ελληνική κουλτούρα σε αυτά τα θέματα είναι κοντά.
Μερικές φορές χτυπούσα μάνα κόρη μαζί και η μαμά προωθούσε την κόρη χωρίς να σημαίνει οτι η ίδια δε γουστάρει.Οι μανάδες τους τις σπρώχνουν αρκετά να τα φτιάξουν με αξιόλογα παλικάρια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom