barock
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαρ 2016
- Μηνύματα
- 64.535
- Like
- 23.425
- Πόντοι
- 5.506
Αποδεικνύεται όμως οτι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν σημαίνουν απαραίτητα και ευημερία των πολιτών.
Από που αποδεικνύεται αυτό;
Αποδεικνύεται όμως οτι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν σημαίνουν απαραίτητα και ευημερία των πολιτών.
Αποδεικνύεται όμως οτι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν σημαίνουν απαραίτητα και ευημερία των πολιτών.
Bασικα οι πολιτικαντηδες επιβαλλουν στο μυαλο μας οτι δημοκρατία = ευημερία = ελευθερία. Μεγα ψέμα.Αποδεικνύεται όμως οτι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν σημαίνουν απαραίτητα και ευημερία των πολιτών.
Bασικα οι πολιτικαντηδες επιβαλλουν στο μυαλο μας οτι δημοκρατία = ευημερία = ελευθερία. Μεγα ψέμα.
Tην παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέβαλε ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού.
Ο κ. Κριμιζής, στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, κάνει λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».
Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΔΟ αφήνει αιχμές για τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα, τον οποίο και χαρακτηρίζει «Τσάρο του Διαστήματος», επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα!
..............................
Σ.Μ. Κριμιζής,
Ακαδημαϊκός
Επίτιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της ΝΑΣΑ, Πανεπιστήμιο
Johns Hopkins, ΗΠΑ
Τέως Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού
Ναι αλλα δεν ειναι απαραίτητη προϋπόθεση. Και στο Καταρ χουντα εχουνε αλλα δεν διαμαρτυρεται κανειςΗ δημοκρατία αποτυγχάνει σε υποανάπτυκτα κράτη όπως η ελλαδα ή η αίγυπτος.
Πολιτικές και οικονομικές ελίτ συντάσσονται στην ίδια ευθεία, εισάγοντας όχι μόνο νέους οικονομικούς όρους άλλα και πρακτικές συνδιαλλαγής ισχυρών διαπλεκόμενων κατεστημένων. Η οικονομία της αγοράς ή του χρηματοπιστωτικού συστήματος μαζί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο αναπτύσσονται ταχύτατα στις ανεπτυγμένες χώρες με όλες τις παραμορφώσεις τους – βλέπε και μνημόνια – φτάνοντας μέχρι την ασύδοτη νεοαποικοιοκρατική εκμετάλλευση υποανάπτυκτων χωρών. Ο ύστερος καπιταλισμός περνάει στη φάση του νεοφιλελευθερισμού με όλα τα κεκτημένα του ανά χείρας, διαδίδοντας παγκόσμια την ιδέα του υπερκέρδους. Η ευημερία των λίγων έναντι των πολλών. Αποσαθρωμένες εργασιακές σχέσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών κεκτημένων ανασφάλιστη εργασία, επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης είναι από τα λίγα χαρακτηριστικά της εργασιακής γαλέρας του νεοφιλελευθερισμού. Τα νεοφιλελεύθερα δόγματα μετατρέπονται στο ευαγγέλιο της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Άμεση προτεραιότητα δίνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ του κεφαλαίου και κατά της εργασίας, στη μείωση των δημοσίων δαπανών, πρωταρχικός παράγοντας αύξησης της ανεργίας, στην απελευθέρωση συναλλαγών και μεταφοράς κεφαλαίων, με στόχο το ξέπλυμα των υπερκερδών δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων κερδοφόρων επιχειρήσεων ή υπηρεσιών.Από το οτι σε αυτές τις χωρες πάνω απο δεκαετία επικρατούν σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές αλλά μικρή η διαφορά στην ευημερία. Αυτο λεω. Λογικά οι μεγάλες πολυεθνικές θα έχουν εισβάλει στην αγορά τους τσακίζοντας τη ντόπια ανάπτυξη.
Πολιτικές και οικονομικές ελίτ συντάσσονται στην ίδια ευθεία, εισάγοντας όχι μόνο νέους οικονομικούς όρους άλλα και πρακτικές συνδιαλλαγής ισχυρών διαπλεκόμενων κατεστημένων. Η οικονομία της αγοράς ή του χρηματοπιστωτικού συστήματος μαζί με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο αναπτύσσονται ταχύτατα στις ανεπτυγμένες χώρες με όλες τις παραμορφώσεις τους – βλέπε και μνημόνια – φτάνοντας μέχρι την ασύδοτη νεοαποικοιοκρατική εκμετάλλευση υποανάπτυκτων χωρών. Ο ύστερος καπιταλισμός περνάει στη φάση του νεοφιλελευθερισμού με όλα τα κεκτημένα του ανά χείρας, διαδίδοντας παγκόσμια την ιδέα του υπερκέρδους. Η ευημερία των λίγων έναντι των πολλών. Αποσαθρωμένες εργασιακές σχέσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, μειώσεις μισθών, κατάργηση εργασιακών κεκτημένων ανασφάλιστη εργασία, επισφαλείς εργασιακές συνθήκες, αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης είναι από τα λίγα χαρακτηριστικά της εργασιακής γαλέρας του νεοφιλελευθερισμού. Τα νεοφιλελεύθερα δόγματα μετατρέπονται στο ευαγγέλιο της παγκόσμιας ολιγαρχίας. Άμεση προτεραιότητα δίνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ του κεφαλαίου και κατά της εργασίας, στη μείωση των δημοσίων δαπανών, πρωταρχικός παράγοντας αύξησης της ανεργίας, στην απελευθέρωση συναλλαγών και μεταφοράς κεφαλαίων, με στόχο το ξέπλυμα των υπερκερδών δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων κερδοφόρων επιχειρήσεων ή υπηρεσιών.
σημασια δεν εχει ουτε να γινεται μονοσημαντικη αναφορα υψος του αεπ ουτε οι ονομαστικοι μισθοι αλλα η κατανομη του πλουτου και η αγοραστικη δυναμη
και η αγοραστικη δυναμη των ρουμανων,των βουλγαρων,των πρωην γιουγκοσλαβων ειναι σε χειροτερο απο πριν και παραλληλα το δημοσιο χρεος διαρκως αυξανεται λογω της πιστωτικης επεκτασης και της μη εξυπηρετησης δανειων απο τους ιδιωτες
η νεοφιλελε μπουρδα οτι ολοι επωφελουνται απο την οικονομια που αναπτυσσεται καπιταλιστικα δεν ισχυει αφου μπορει να αυξανονται οι μισθοι αλλα παραλληλα και σε δυσανολογο βαθμο σε σχεση με τους μισθους αυξανεται το κοστος ζωης (οπως γινοταν στην ελλαδα της εποχη της φουσκας με την δυσαναλογη αυξηση της ζητησης που αυξησε τις τιμες στα παντα)
Άτοπο το παράδειγμα.. Μην ξεχνάμε σήμερα και τις ρουμάνες των δέκα ευρώ.Οι Ρουμανοι
η αγοραστικη δυναμη των ρουμανων και των βουλγαρων ειναι χειροτερα απο οταν ειχαν 20 ευρω το μηνα στην τσεπη τους, και συ πηγαινες εκει με 20 ευρω και το παιζες μπρουκλης και πηδαγες οτι ηθελες ολονυχτια?
εχετε καψει φλατζα νομιζω
το κοστος ζωης αυξανεται γιατι καποτε ζουσαν χωρις κινητα, ταμπλετ, ρολεξ, γκουτσι, αρμανι κλπ. Τωρα θελουν ολοι, το οτι δε μπορουν να τα εχουν ολοι δεν ειναι μειον του φιλελευθερισμου. Το οτι οι φιλελευθερες κοινωνιες σου παρεχουν προσβαση σε αγαθα και υπηρεσιες που οι κλειστες προστατευτικες κοινωνιες ουτε ονειρευονται δεν ειναι μειον, συν ειναι.
Άτοπο το παράδειγμα.. Μην ξεχνάμε σήμερα και τις ρουμάνες των δέκα ευρώ.
Οι ρουμάνοι ξεκίνησαν με μηδέν -0- εξωτερικό χρέος το '90.
Και αφού τους έβαλαν στο λούκι, σταδιακά φεσώθηκαν μέχρι τώρα 100 δις ευρώ.
Και προχωράνε ανοδικά..
Κάποτε είχαν βαριές βιομηχανίες και τώρα έχουν γίνει ερείπια φαντάσματα.
Οι αριστερες πολιτικες ομως σημαινουν σιγουρα δυστυχια των πολιτων.Αποδεικνύεται όμως οτι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν σημαίνουν απαραίτητα και ευημερία των πολιτών.
www.kathimerini.gr/781153/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/servia-ektos-orioy-to-dhmosio-xreos]http://www.kathimerini.gr/781153/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/servia-ektos-orioy-to-dhmosio-xreos[/url]
διελυσαν οι γερμανοι βιομηχανοι την γιουγκοσλαβια γιατι διεκδικουσε σημαντικο μεριδιο αγορας παγκοσμιως πραγμα που δρουσε περιοριστικα για την γερμανικη βιομηχανια
σημερα η σερβια ειναι μια διαλυμενη χωρα
εδω τα λενε και οι νεοφιλελε της καθυστερινης,κομμουνιστες και αυτοι?
www.kathimerini.gr/960692/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/eyhmeroyn-oi-ari8moi-oxi-oi-an8rwpoi]http://www.kathimerini.gr/960692/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/eyhmeroyn-oi-ari8moi-oxi-oi-an8rwpoi[/url]