το νεοφιλελε τσιτατο περι ελευθεριας δεν ισχυει αφου οσο αυξανονται οι κοινωνικες ανισοτητες και μειωνεται δραματικα η κοινωνικη κοινωνικοτητα που ο νεοφιλελευθερισμος αναπαραγει τοσο μικροτερες οι πιθανοτητες ο πατος της κοινωνιας να ανεβει αφιου διαμορφωνεται μια ζουγκλα που το 90% ζει εξαθλιωμενα και το υπολοιπο 10% στην απολυτη η χλιδη
ανυπαρκτες σαχλαμαρες, η ραχοκοκκαλια του φιλελευθερισμου ειναι η 'μεσαια ταξη', αυτη ειναι το βαρομετρο, αυτη πρεπει να περναει καλα. Η 'μεσαια ταξη' οπου στη Δυση υπαρχει φιλελευθερη πολιτικη περναει ζαχαρη. Στη νεοσοσιαλιστικη Ελλαδα απλα η μεσαια ταξη = ΔΥ
ειναι σαν να μου λες οτι το παιδι του φτωχου εχει ρεαλιστικες πιθανοτητες να φτασει το παιδι του μεγιστανα ή να γινει ο πανσουλιακος μπαρτσελονα δλδ μηδενικες πιθανοτητες και αρα εμπρος στις μηδενικες αυτες πιθανοτητες πρεπει να αποδεχθω ενα ακραια μισανθρωπικο καθεστως που σε εναν δρομο των 100 μετρων ο αλλος ξεκινα απο τα 60-70 μετρα και ο αλλος απο την εκκινηση
ανοιγεις λιστα φορμπς, βλεπεις οτι η πλειοψηφια (με διαφορα) των δισεκατομυριουχων παγκοσμιως ειναι πρωτη γενια πλουσιοι, επανερχεσαι με πιο σοβαρο επιχειρημα. Και μιλαμε για χωρες που υπαρχει πραγματικη διαφορα αναμεσα σ'αυτον που εχει να πληρωσει MIT, Υale και Harvard και σ'αυτον που δεν εχει και πρεπει να ΠΑΛΕΨΕΙ για υποτροφιες. Οχι για χωρες με δωρεαν ολα.
και ποιος σου ειπε οτι επι κομμουνισμου ειχαν προσβαση μονο στα βασικα αγαθα?
το συνολο των ανθρωπων που εχω γνωρισει και εχουν ζησει κομμουνισμο.
και οσα εχω δει με τα ματια μου, Κουβα, Ρωσια, Λευκορωσια, Ουκρανια, Τσεχια, Πολωνια κλπ