Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 176K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

booklover

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
E οχι δα . οποιος πετα με τα χρωματα πολεμικης αεροποριας...

π-ρ-ε-π-ε-ι να ειναι ρομποτ αν χρειαστει.

Επιμένεις σε πράγματα που έχεις λάθος.
Δεν είπα ότι ΟΛΟΙ οι ιπτάμενοι του ΒΠΠ ήταν πολίτες!  Υπήρχαν όμως πολλοί (πάρα πολλοί), που ΔΕΝ είχαν την εκπαίδευση του "στρωσίματος".
Πήγαν και είπαν: "Ξέρω να πετάω, δώστε μου αεροπλάνο να σκίσω τους Ναζί". Και όχι μόνο εγγλέζοι:  Αμερικάνοι, Καναδοί, Πολωνοί, Γάλλοι, (ίσως ήταν και κανα-δυο Έλληνες - δε το θυμάμαι), ΟΛΟΙ όσοι είχαν λόγο να μισούν την επέκταση της Γερμανίας και ήταν ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ, πήγαν. Εθελοντές.  Και η Αγγλία, έχοντας έλλειψη χειριστών τους δεχόταν και τους ενέτασσε στις μοίρες της, όσες κατάφερνε να συγκροτήσει.
Το κρίσιμο στην περίπτωση ήταν το ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ, όχι το "φαντάρος".
ΕΤΣΙ κερδήθηκε η μάχη της Αγγλίας, όχι στρώνοντας κρεβάτια. Χώνεψέ το.
Δεν είχαν πρόβλημα να πατήσουν τη σκανδάλη (όπως υπαινύσσεσαι).  Πολέμαγαν για τα ιδεώδη τους, όχι για τη στρατοκαβλίαση τους (όπως ισχυρίζεσαι ότι πρέπει να γίνεται).

Δε λέω ότι στις τάξεις των χειριστών ΠΑ δεν υπάρχουν και αεροπόροι.  Προφανώς υπάρχουν.  Αλλά ΑΛΛΟ το αεροπόρος, ΑΛΛΟ το φαντάρος.  Το ότι σε μερικά πρόσωπα οι δυο ιδιότητες ταυτίζονται, δε τις κάνει να μην είναι δυο ξεχωριστές ιδιότητες.
Και η ιδιομορφία είναι ότι ο αεροπόρος ΜΠΟΡΕΙ να πολεμάει πετώντας, ενώ ο φαντάρος δε μπορεί (κατ' ανάγκη) να το κάνει.

Κρίνοντας από την τελευταία σου πρόταση (που άφησα στην παράθεση εδώ περί ρομπότ), συμπεραίνω ότι η περίπτωσή σου είναι προχωρημένη.
Και σου αφιερώνω δυο φωτογραφίες που βρήκα, και που φαίνεται ότι αποτελούν πρότυπο για σένα...
ΑΤΡΩΤΟΙ στρατιώτες, προγματικά, αυτοί!

Περαστικά σου.

Συνημμένα

• Android1.jpg
    Android1.jpg
    41,4 KB · Εμφανίσεις: 19
  • Android2.jpg
    Android2.jpg
    13,6 KB · Εμφανίσεις: 22

ViperMC

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2010
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
231
τελικα εχεις μεγαλο νταλκα που δεν καταφερες να περασεις στην ΣΙ ε? κριμα γιατι νομισα πως μπορουσες να κανεις διαλογο αλλα μαλλον προτιμας να φθονεις και να κατηγορεις αυτο που δεν καταφερες να πραγματοποιησεις. ειχε μιλησει ο αισωπος για ανθρωπους σαν εσενα, στο μυθο σχετικα με την αλεπου και τα σταφυλια.κριμα! κριμα! κριμα!

booklover

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0
τελικα εχεις μεγαλο νταλκα που δεν καταφερες να περασεις στην ΣΙ ε? κριμα γιατι νομισα πως μπορουσες να κανεις διαλογο αλλα μαλλον προτιμας να φθονεις και να κατηγορεις αυτο που δεν καταφερες να πραγματοποιησεις. ειχε μιλησει ο αισωπος για ανθρωπους σαν εσενα, στο μυθο σχετικα με την αλεπου και τα σταφυλια.κριμα! κριμα! κριμα!

Η εξάντληση των επιχειρημάτων σου είναι προφανής.

Περαστικά σου και πάλι.

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Απιστευτη ψυχραιμια ειχαν οι δυο πιλοτοι, ειδα με[size=14pt] προσοχη[/size] το παρακατω βιντεακι,

και εχω μια απορια. Υπαρχουν πτηνα που πετανε στα 3000 ποδια (ενα χιλιομετρο περιπου)?
Εψαξα για λιγο στο wikipedia αλλα χωρις επιτυχια. Ελπιζω καποιος να εχει μια σοβαρη και τεκμηριωμενη απαντηση. Παρατηρειστε οτι στην αναπαρασταση δειχνει ενα σμηνος, επομενως τα γερακια αποκλειοντε.

Μαλλον δεν ειδες με προσοχη οπως λες...
  Τα πουλια ηταν Καναδέζικη χήνα (Branta Canadensis),το αναφερει στην αρχη....

http://[URL unfurl="true"]www.kynigos.net.gr/rytmistiki/apeiloymena/pics/branta_canadensis.jpg[/img[/URL]]

[img]http://animaldiversity.ummz.umich.edu/site/resources/grzimek_birds/Anatidae/Branta_canadensis.jpg/medium.jpg

Η εποχη που εγινε το ατυχημα,ειναι εποχη μεταναστευσης-μετακινησης των κοπαδιων απο Βορρα προς Νοτο για διατροφικους λογους...

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Θα με ενδιέφερε η άποψη σου στο 1463 ποστ μου.

Φιλε booklover δεν αναγνωριζω και δεν δεχομαι την λεξη "στρατοκαβλιαση"...
  Για μενα υπαρχει μονο το "κανω καλα την δουλεια μου" η το αντιθετο

Προφανως και οι δυο σας (εσυ και ο Βαιπερ) εχετε τα δικαια σας,τα οποια διαβαζοντας τα ποστ
  σας σε πολλα συμφωνησα και με τους δυο σας

Για μενα,αεροπορος δεν ειναι μονο αυτος που πετα,ειναι πρωτιστως αυτος που νοιωθει...πουλι.
  Και αυτοι ειναι μονο οι σχεδιαστες-οι κατασκευαστες μεσων για να επιτευχθει η πτηση!!!!!

Οι πιλοτοι ΠΑ αλλα και οι κυβερνητες της Πολιτικης ειναι χειριστες με καποια
  ικανοτητα(μεγαλη η μικρη αναλογα εκπαιδευσεως)ΑΛΛΑ χειριστες ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ
  ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....

Μην μιλατε για τον Β'ΠΠ γιατι εκει δεν ειχαμε αεροπορους με την εννοια που ενστερνιζεσαι εσυ.
  Περαν των επαγγελματιων που υπηρχαν φυσικα,ολοι οι αλλοι πολιτες-εφεδροι που ηξεραν να πετανε
  ηταν κρεατα σταλμενα κατ'ευθειαν στην μηχανη του κιμα...Ηξεραν να χειριζονται
  αεροσκαφη,πολεμησαν με αυτα...Αν τα τρακτερ ηταν μηχανηματα πολεμου,οι αγροτες θα οι πρωτοι
  κιμαδες..

Οι χωρες ηταν σε πολεμικη προσπαθεια και το ανθρωπινο δυναμικο ηταν απαραιτητο γαι ολους τους εμπλεκομενους
  Αλλος ηταν δεινος σκοπευτης σαν κυνηγος,στον πολεμο πηγε σε μοναδα ελευθερων σκοπευτων...καπως ετσι αξιολογουνται οι
  ανθρωποι προκειμενου να σκοτωσει ο ενας τον αλλο καλυτερα...Ομως......

Ομως οταν καποιος νεος επιλεγει ΣΙ για να πεταει μαχητικα,δεν θα τα πεταει για την πλακα του!!!!
  Πρεπει να ακολουθει αυτα που θα μαθει στην εκπαιδευση,να δρα σε ζευγη η σε σμηνη,να εχει μεγαλες γνωσεις γενικοτερα
  (απο μετεωρολογια μεχρι ανωτερη φυσικη και αεροδυναμικη..) και να μην αμφισβητει εντολες......

Ο Λαος του οποιου την ασφαλεια υπηρετει του δινει ενα μηχανημα 30-40 εκ δολλαριων για τον σκοπο αυτο,η δε εκπαιδευση
  του μπορει (δεν ξερω ακριβως....) να στοιχιζει και περισσοτερο.Δεν μπορει και δεν επιτρεπεται να σκεπτεται ως
  ιδιωτης,απαγορευεται το Ιδιωτευειν στο Στρατο...Στο στρατο προεχει το Υπηρετειν,και για να γινεται αυτο,πρεπει να
  περασει ο στρατιωτης και απο την διαδικασια του στρωσιματος,της διαδικασιας που διασπα το Εγω και προαγει την Υπακοη..

Εαν αυτα δεν τα εχει ξεκαθαρισει καποιος μεσα του,δεν κανει για αυτη την δουλεια.Και ο Φιλος σου καλα εκανε,δικαιωμα
  του αλλωστε...Θα ηταν ενας πολυ κακος στρατιωτης,και αναξιος να υπηρετησει την χωρα του απο εκεινο το ποστο,του
  επαγγελματια χειριστη πολεμικων αεροσκαφων που αγοραζονται με λεφτα των φορολογουμενων που τον προσλαμβανουν να τον προστατευουν...ουφ....μακρυ ηταν!!

Αυτα...και τα ξαναλεμα,κουβεντα να γινεται

booklover

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2009
Like
0
Πόντοι
0

Οι απόψεις σου παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, φίλε Gabadoo.

Δε συμφωνώ σε όλες.
Πάντως έχεις points.

Για να συνεχιστεί η κουβέντα:

Φιλε booklover δεν αναγνωριζω και δεν δεχομαι την λεξη "στρατοκαβλιαση"...
Στρατόκαβλος = το άτομο το οποίο εκδηλώνει το ότι συναρπάζεται από οτιδήποτε έχει σχέση με το στρατιωτικό τρόπο ζωής, σκέψης, φιλοσοφίας ψέμματα – για να υπάρχει φιλοσοφία πρέπει να υπάρχει και διαλογισμός, και διαλογισμός δεν υπάρχει (εξ ορισμού) στο στρατό, και κατ’ επέκταση με πολλά από τα αντικείμενα που σχετίζονται με το στρατό (όπλα, ρούχα, αξεσουάρ, αυτοκίνητα, ενθύμια, συσκευές, κλπ).
Οι υπερθετικοί βαθμοί του επιθέτου στρατόκαβλος αναφέρονται στο βαθμό ενθουσιασμού που ο καθένας εκδηλώνει.
Το στράτευμα έχει τομείς που υπερτερεί έναντι των αντίστοιχων του πολιτικής φιλοσοφίας εννοιών (π.χ. τα στρατιωτικά ρούχα & παπούτσια είναι καλύτερης ποιότητας από τα αντίστοιχα εκδρομικά/πολιτικά), αλλά και τομείς στους οποίους υστερεί (π.χ. ο στρατιώτης/βαθμοφόρος εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να υπακούει σε εντελώς παράλογες εντολές ενώ ο πολίτης δεν είναι, ή να αποδέχεται γεγονότα που δεν είναι αληθή – όπως το ότι πετάει ο γάϊδαρος).
Ο "στρατόκαβλος" άνθρωπος έχει την τάση να θαυμάζει και να εξυμνεί ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει σχέση με το στράτευμα, ακόμα και αυτά στα οποία είναι προφανές ότι το στράτευμα υστερεί.

Αυτή είναι η έννοια της λέξης, και βεβαίως μπορείς να "μη την αναγνωριζεις και να μη τη δέχεσαι", αλλά η λέξη υπάρχει και έχει έννοια, αυτή που σου έγραψα.

Για μενα υπαρχει μονο το "κανω καλα την δουλεια μου" η το αντιθετο
Ναι, υπάρχουν αυτά τα δυο.  Όχι ΜΟΝΟ αυτά τα δυο όμως.
Επί πλέον υπάρχουν: ΟΛΕΣ οι ενδιάμεσες διαβαθμίσεις (άσπρο, μαύρο, και ΟΛΟΙ οι ενδιάμεσοι τόνοι του γκρί).
Και υπάρχουν και οι υπερβολές (πέρα απ’ το άσπρο).
Παράδειγμα:  Θα έχεις δει (φαντάζομαι) το έργο Full Metal Jacket.  Στο έργο αυτό υπάρχει ο εκπαιδευτής (που τον σκοτώνει ο χοντρός πιτσιρικάς στην τουαλέτα και αυτοκτονεί). Ο εκπαιδευτής αυτός "κάνει καλά τη δουλειά του"? Ναι, κατά το στρατοκαβλικό τρόπο σκέψης. Ναι, γιατί βγάζει άριστους φαντάρους.  Όχι κατ’ εμέ. Γιατί επιφέρει ζημιά πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που προσφέρει – την είδαμε. Ο εκπαιδευτής ήταν τόσο στρατόκαβλος, που δε καταλάβαινε που έπρεπε να σταματήσει να κολλάει στον χοντρό.

Προφανως και οι δυο σας (εσυ και ο Βαιπερ) εχετε τα δικαια σας,τα οποια διαβαζοντας τα ποστ
  σας σε πολλα συμφωνησα και με τους δυο σας
Δεν αρνήθηκα ότι ο Viper είπε ΚΑΙ μερικά σωστά πράματα. Συνολικά όμως, η στρατοκαβλίαση τον επιρεάζει τόσο που χάνει τον λογικό ειρμό.  Αιτιολογείται, μια που (ως γνωστόν) "εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός".

Για μενα,αεροπορος δεν ειναι μονο αυτος που πετα,ειναι πρωτιστως αυτος που νοιωθει...πουλι.
  Και αυτοι ειναι μονο οι σχεδιαστες-οι κατασκευαστες μεσων για να επιτευχθει η πτηση!!!!!
Διαφωνώ.
Αεροπόρος είναι αυτός που έχει την ΑΙΣΘΗΣΗ της πτήσης. Είναι αυτός που για κάποιο μυστήριο λόγο έχει την ικανότητα (σε μένα δε συμβαίνει – παρ’ ότι πετάω ο ίδιος) να ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ που είναι το ανοδικό, που το καθοδικό ρεύμα, που η ανατάραξη, ποια η ταχύτητα και η άντωση, μέσα σε ένα ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΣ μέσο (αέρας). Κάτι σαν το γλάρο δηλαδή.
Έχω πετάξει με άνθρωπο (με delta trike διθέσιο) που έκανε περιστροφή, και ΗΞΕΡΕ που ο κύκλος που διέγραφε θα συναντούσε την ανατάραξη που άφηνε ο ίδιος! (με κούφανε όταν μου το έκανε!).  Αυτός, ΗΤΑΝ "ολίγη από γλάρο".
Οι σχεδιαστές/κατασκευαστές δεν έχουν αυτή την αίσθηση. Έχουν άλλες: Τεχνική αντίληψη, αίσθηση αντοχών στα στοιχεία, αίσθηση ροών αέρα, τέτοια. Μπορεί να μη μπορούν να αντιληφθούν τις μεταβολές των G, αλλά να φτιάνουν ΤΕΛΕΙΑ αεροσκάφη. Βεβαίως δεν αποκλείεται κάποιος να συγκεντρώνει ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά (και ιπτάμενου και κατασκευαστή), αλλά τι σχέση έχει αυτό με την ΠΑ και τη στρατιωτική εκπαίδευση?

Οι πιλοτοι ΠΑ αλλα και οι κυβερνητες της Πολιτικης ειναι χειριστες με καποια
  ικανοτητα(μεγαλη η μικρη αναλογα εκπαιδευσεως)ΑΛΛΑ χειριστες ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ  ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....
Συμφωνώ.

Μην μιλατε για τον Β'ΠΠ γιατι εκει δεν ειχαμε αεροπορους με την εννοια που ενστερνιζεσαι εσυ.
  Περαν των επαγγελματιων που υπηρχαν φυσικα,ολοι οι αλλοι πολιτες-εφεδροι που ηξεραν να πετανε
  ηταν κρεατα σταλμενα κατ'ευθειαν στην μηχανη του κιμα...Ηξεραν να χειριζονται
  αεροσκαφη,πολεμησαν με αυτα...Αν τα τρακτερ ηταν μηχανηματα πολεμου,οι αγροτες θα οι πρωτοι
  κιμαδες..
Αυτό που λες τώρα είναι θέμα πολιτικής, όχι θέμα ικανοτήτων πτήσης. Όπως και οι Καμικάζι ήταν θύματα της πολιτικής (σε απόλυτο βαθμό), έτσι υπήρξαν θύματα και στις άλλες αεροπορίες (RAF, USAF και Luftwaffe) σε μικρότερο βαθμό.

Οι χωρες ηταν σε πολεμικη προσπαθεια και το ανθρωπινο δυναμικο ηταν απαραιτητο γαι ολους τους εμπλεκομενους
  Αλλος ηταν δεινος σκοπευτης σαν κυνηγος,στον πολεμο πηγε σε μοναδα ελευθερων σκοπευτων...καπως ετσι αξιολογουνται οι
  ανθρωποι προκειμενου να σκοτωσει ο ενας τον αλλο καλυτερα...
Σωστό.
Και ο μαθηματικός καθόταν και έσπαζε κώδικες. Και ο χημικός έφτιανε εκκρηκτικά. Και ο βιολόγος μικρόβια. Και ο γιατρός έραβε τραυματίες.  Τι πα να πει αυτό?  Ο αεροπόρος (ο ολίγον γλάρος δηλαδή – σα τον φίλο μου), ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ με την ΠΑ?  Να πάει "χαμένος" στην Ολυμπιακή?  Γιατί?  Για να μάθει να στρώνει το κρεβάτι του?  Αυτός είναι ο παραλογισμός του στρατού.  Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στρατοκαβίασης (εδώ, στην Ελλάδα).  Στη RAF το 1940, δεν υπήρχε στρατοκαβλίαση.  Γιατί κάλοι δεν διοικούσαν, διοικούσαν αυτοί που ενδιαφερόντουσαν (και ήταν ικανοί) to get the job done.

Ομως...... 
Ομως οταν καποιος νεος επιλεγει ΣΙ για να πεταει μαχητικα,δεν θα τα πεταει για την πλακα του!!!!
  Πρεπει να ακολουθει αυτα που θα μαθει στην εκπαιδευση,να δρα σε ζευγη η σε σμηνη,να εχει μεγαλες γνωσεις γενικοτερα
  (απο μετεωρολογια μεχρι ανωτερη φυσικη και αεροδυναμικη..) και να μην αμφισβητει εντολες......
Πες μου αν ασπάζεσαι τη λογική των Καμικάζι.  Εντολές υπάκουαν και αυτοί.

Ο Λαος του οποιου την ασφαλεια υπηρετει του δινει ενα μηχανημα 30-40 εκ δολλαριων για τον σκοπο αυτο,η δε εκπαιδευση
  του μπορει (δεν ξερω ακριβως....) να στοιχιζει και περισσοτερο.Δεν μπορει και δεν επιτρεπεται να σκεπτεται ως
  ιδιωτης,απαγορευεται το Ιδιωτευειν στο Στρατο...Στο στρατο προεχει το Υπηρετειν,και για να γινεται αυτο,πρεπει να
  περασει ο στρατιωτης και απο την διαδικασια του στρωσιματος,της διαδικασιας που διασπα το Εγω και προαγει την Υπακοη..
Και οι SS πού έψηναν εβραίους, εντολές υπάκουαν.  Και οι κυβερνήτες των U-boot που άφηναν ναυαγούς να πνιγούν εντολές υπάκουαν.
Δεν έχει σημασία το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί η ηλίθια εντολή. Σημασία έχει το μέγεθος της ηλιθιότητας.

Εαν αυτα δεν τα εχει ξεκαθαρισει καποιος μεσα του,δεν κανει για αυτη την δουλεια.Και ο Φιλος σου καλα εκανε,δικαιωμα
  του αλλωστε...Θα ηταν ενας πολυ κακος στρατιωτης,και αναξιος να υπηρετησει την χωρα του απο εκεινο το ποστο,του
  επαγγελματια χειριστη πολεμικων αεροσκαφων που αγοραζονται με λεφτα των φορολογουμενων που τον προσλαμβανουν να τον προστατευουν...ουφ....μακρυ ηταν!!
Όπως ξέρεις, και στην Ολυμπιακή (την παλιά) ο φίλος μου πάλι με λεφτά των φορολογουμένων πέταγε ! (Χα-χα).
Διαφωνώ στο άλλο. Θα γινόταν ΑΡΙΣΤΟΣ χειριστής σε αυτά τα γρήγορα (Mirage, F16 κλπ) γιατί όπως σου έιπα, είναι "ολίγον από γλάρος" αυτός.
Αλλά ναι, το κρεβάτι του δε θα το έστρωνε καλά.

Αυτα...και τα ξαναλεμα,κουβεντα να γινεται
κουβεντα γίνεται, όπως βλέπεις!

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Φιλε μου,θα προσπαθησω να απαντησω σε εκεινα που εχουμε "τριβη"..
  Κατι θα βγαλουμε σιγουρα

Για να συνεχιστεί η κουβέντα:
Στρατόκαβλος = το άτομο το οποίο εκδηλώνει το ότι συναρπάζεται από οτιδήποτε έχει σχέση με το στρατιωτικό τρόπο ζωής, σκέψης

Αυτος ειναι Ηλιθιος
Συμφωνα με την δικια μου οπτικη ο Στρατος δεν εχει χωρο για καποιους που συναρπαζονται
Πολύ συναισθηματικοι τυποι,ακαταλληλοι για στρατιωτες
Βεβαιως υπαρχουν και τετοιοι και μαλιστα παρα πολλοι,αλλα δεν είναι στρατιωτες
Ο καλος στρατιωτης είναι υπολογιστικη μηχανη.Δεν πρεπει συναρπαζεται,δεν πρεπει να ενθουσιαζεται,πρεπει να εκτελει…
Και αναλογως δογματος της χωρας που υπηρετει να αναλαμβανει την πρωτοβουλια
στο πεδιο,ψυχρα και υπολογιστικα
Οι αισθηματιες που συναρπαζονται ,παιρνουν δυο μετρα γης
Συνεπως αυτος που περιγραφεις είναι ΗΛΙΘΙΟΣ

Παράδειγμα:  Θα έχεις δει (φαντάζομαι) το έργο Full Metal Jacket.  Στο έργο αυτό υπάρχει ο εκπαιδευτής (που τον σκοτώνει ο χοντρός πιτσιρικάς στην τουαλέτα και αυτοκτονεί). Ο εκπαιδευτής αυτός "κάνει καλά τη δουλειά του"? Ναι, κατά το στρατοκαβλικό τρόπο σκέψης. Ναι, γιατί βγάζει άριστους φαντάρους.  Όχι κατ’ εμέ. Γιατί επιφέρει ζημιά πολύ μεγαλύτερη από το όφελος που προσφέρει – την είδαμε. Ο εκπαιδευτής ήταν τόσο στρατόκαβλος, που δε καταλάβαινε που έπρεπε να σταματήσει να κολλάει στον χοντρό.

Ο εκπαιδευτης αυτος ηταν ΚΑΚΟΣ εκπαιδευτης.
  Πρωτιστως επρεπε να ηταν καλος ψυχολογος και να εχει ανιχνευσει τις αντοχες του εκπαιδευομενου.Μονο ετσι θα ειχε αποτελεσμα.Η καταληξη αποδεικνυει οτι η πατριδα του εκανε λαθος που του εμπιστευτηκε την θεση εκπαιδευτη

Ο αεροπόρος (ο ολίγον γλάρος δηλαδή – σα τον φίλο μου), ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ με την ΠΑ?  Να πάει "χαμένος" στην Ολυμπιακή?  Γιατί?  Για να μάθει να στρώνει το κρεβάτι του?  Αυτός είναι ο παραλογισμός του στρατού.  Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στρατοκαβίασης (εδώ, στην Ελλάδα).  Στη RAF το 1940, δεν υπήρχε στρατοκαβλίαση.  Γιατί κάλοι δεν διοικούσαν, διοικούσαν αυτοί που ενδιαφερόντουσαν (και ήταν ικανοί) to get the job done.

Ο φιλος σου παραηταν ελευθερο πνευμα για να είναι στο στρατο
  Ετσι το αντιλαμβανομαι.Και τι παει να πει «χαμενος στην Ολυμπιακη»;;;;
  Δεν πετουσε εκει;
  Δεν θα μπορουσε να πεταει και  με ένα ιδιοκτητο σκαφος,παραλληλα εάν αισθανοταν ότι η πτηση ως επαγγελμα τον περιοριζε πνευματικα;Και ειμαι σιγουρος οτι δεν το μετανοιωσε και σιγουρα θα ειναι και καλος χειριστης στην Πολιτικη αεροπορια.Θεμα προσωπικων επιλογων...

Πες μου αν ασπάζεσαι τη λογική των Καμικάζι.  Εντολές υπάκουαν και αυτοί.

Οι Καμικαζι ηταν νεοι αντρες ενός λαου που αντιλαμβανεται τις λεξεις αφοσιωση,τιμη,αξιοπρεπεια λιιιιιγγγγοοοοο διαφορετικα από εμας τους Δυτικους,δεν νομιζεις;Η παιδεια και η ψυχοσυνθεση των Ιαπωνων,ο τροπος που ανατρεφονται μεσα από την οικογενεια και ζουν δικαιολογει τετοιες συμπεριφορες…Για τους Ρονιν
εχει ακουσει υποθετω..

Και οι SS πού έψηναν εβραίους, εντολές υπάκουαν.  Και οι κυβερνήτες των U-boot που άφηναν ναυαγούς να πνιγούν εντολές υπάκουαν.

Οι πρωτοι είναι στυγνοι δολοφονοι καθως ειχαν απεναντι τους αοπλους και αμαχους πολιτες,η αφοπλισμενους στρατιωτες του αντιπαλου…Οι κυβερνητες των U-boot θεωρω ότι συμμετειχαν σε πολεμικη προσπαθεια,και οι ναυτες της εμπορικης ναυτιλιας των Συμμαχων,που βυθιζονταν από τις αγελες των λυκων του Νταινιτς,το ιδιο εκαναν…
Γιαυτο και στην Νυρεμβεργη αν και ο Νταινιτς κατηγορηθηκε για εγκαταλειψη ναυαγων  αθωωθηκε πανηγυρικα.

Διαφωνώ στο άλλο. Θα γινόταν ΑΡΙΣΤΟΣ χειριστής σε αυτά τα γρήγορα (Mirage, F16 κλπ) γιατί όπως σου έιπα, είναι "ολίγον από γλάρος" αυτός.
Αλλά ναι, το κρεβάτι του δε θα το έστρωνε καλά.

Το προβλημα του φιλου σου ηταν κυριως δικο του.Σιγουρα θα γινοταν ενας πολύ
  καλος χειριστης αυτων των γρηγορων οπως λες,ισως όμως λογω υπερβολικης ανεξαρτησιας χαρακτηρα να γινοταν κακος στρατιωτης…Και αυτο μαλλον δεν ειναι καλο

Οι αποψεις που εκφραζω απορρεουν από τις εμπειριες μου ως ατομο και εχουν σχεση με τον χαρακτηρα μου γενικοτερα

Προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα να ειμαι στρατιωτης.Μου αρεσει η πειθαρχια
και σαν ατομο ειμαι πειθαρχημενο.Εχω αυτοελεγχο και μου αρεσει η υπευθυνοτητα.Εν ολιγοις θα μπορουσα να ειμαι Σπαρτιατης Ομοιος στην Αρχαιοτητα.Ο φιλος σου σιγουρα όμως θα ηταν Αθηναιος…Χωρις,κατ'εμε ΠΑΝΤΑ,να ειναι κακο ουτε το ενα ουτε το αλλο
Καπως ετσι το εστιαζω…

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66

Ρε φιλε gabadoo, πρωτα απ'ολα γιατι εισαι ερειστικος? Εχουμε μανουριασει ποτε? Η ερωτηση μου ηταν τοσο ηλιθια?
Δευτερον, δε ρωταω το ειδος της χηνας?

Παμε αλλη μια. Υπαρχουν πτηνα (σε κοπαδι) που πεταν στα 3,000 ποδια?
Στο wikipedia το εψαξα για την συγκεκριμενη χηνα, αλλα δεν αναφερει τιποτα γι'αυτο.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Άσε το τι μπορεί να συλλάβει ο δικός μου νους.  Δε το ξέρεις.

Πάντως η ειλικρίνειά σου (και η εμμονή σου σ' αυτήν) σε τιμά.  Τουλάχιστον εσύ ΞΕΡΕΙΣ τι είσαι, και το διατυμπανίζεις!

(Και δε σε ειρωνεύομαι).

φίλε μου, φιλικά πάντα, καλό είναι να έχεις άποψη, όταν όμως στηρίζεται στην ημιμάθεια και στην σύγχυση (χρονολογικών περιόδων και πτητικών μέσων) τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι ανάξια σχολιασμού.
Μπορεί κάποιος να σχολιάσει τη συσχέτιση του Άγγλου πιλότου του 1940 που πέταξε κυρίως Χαρικέιν με τον σημερινό του Φ16;
Λοιπόν, επειδή εγώ δεν θα σου ξαναπαντήσω, εσύ, βεβαίως μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις ότι θες:
1. Κατάργηση τώρα της Σχολής Ικάρων, θα αντικατασταθεί από σχολές πιλότων. 'Εχω δίπλωμα για ιστιοφόρο, γιατί να μην μπορώ να γίνω κυβερνήτης σε ΤΠΚ αφού το πρώτο αντικειμενικά είναι πολύ δυσκολότερο να κυβερνήσεις; Αδικία!
2. Κατάργηση και των ΕΔ αφού, όπως με το επιχείρημα του 1940, έτσι κάλλιστα μπορούμε να επικαλέστούμε το 1821 όπου αποδείχθηκε ότι και χωρίς οργανωμένο στρατό (μόνο έφεδροι) μπορούμε να αντιπαρατεθούμε με τους "γείτονες" μας.

Και πάντα φιλικά,συμβουλή: μην ασχολείσαι με θέματα και έννοιες που ο νους σου δεν μπορεί να συλλάβει.
Αυτό, επειδή σε συμπάθησα (χωρίς δείγμα ειρωνείας) λόγω των ιστορικών γνώσεων σου, σκέφτομαι να στο επαναλαμβάνω. 

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ρε φιλε gabadoo, πρωτα απ'ολα γιατι εισαι ερειστικος? Εχουμε μανουριασει ποτε? Η ερωτηση μου ηταν τοσο ηλιθια?
Δευτερον, δε ρωταω το ειδος της χηνας?

Παμε αλλη μια. Υπαρχουν πτηνα (σε κοπαδι) που πεταν στα 3,000 ποδια?
Στο wikipedia το εψαξα για την συγκεκριμενη χηνα, αλλα δεν αναφερει τιποτα γι'αυτο.

Οχι ρε συ,δεν ειμαι ερειστικος,προς Θεου..
  Ειχες πει οτι το ειδες με προσοχη,και σου τονισα οτι το αναφερε το
  βιντεο σε καποια φαση,αλλα μαλλον δεν σου προκαλεσε την προσοχη ισως..

Ως κυνηγος,προσεξα αμεσως την λεξη "goose" που εγραψε στο βιντεακι
  για μια στιγμη...

Κατι αλλο για να σε βοηθησω με τις αποριες σου...

Το υψος πτησης των αποδημητικων πτηνων ειναι πολυ παραπανω απο τα
  3.000  ποδια-περιπου 1000 μετρα-και συμφωνα με τους ραδιοπομπους που εχουν τοποθετηθει κατα καιρους σε διαφορα μεταναστευτικα ειδη ειναι απο 6.000 ποδια-2.000 μετρα-και πανω....

Αυτη η πρακτικη που ακολουθουν τα αποδημητικα πουλια δεν εχει να
  κανει με το ποσο δυνατα η μεγαλα ειναι αλλα με την υποχρεωτικη
  χρησιμοποιηση των θερμων ανοδικων η οχι των αεριων ρευματων για να
  ξεκουραζονται κιολας κατα την αποδημια και την διαρκεια της
  νυχτερινης πτησης...

Εδω το μικροσκοπικο ορτυκι(σε σχεση με την μεγαλοσωμη χηνα) και
  πεταει στα 2 χιλιομετρα,το ιδιο και οι τσιχλες οι φασσες τα παππια,οι
  πελεκανοι οι τσικνιαδες....ολα λεμε.

Οι αποδημιες γινονται ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Ης ΝΥΧΤΑΣ για να
  προσανατολιζονται τα πουλια,και παντα με "καθαρο" καιρο...

Με βαση αυτες τις μελετες αλλα και πολλες αλλες πιο εξειδικευμενες,οι
  επιστημονες εχουν καταρτισει λεπτομερεστατους χαρτες με τους
  κυριοτερους "διαδρομους" αποδημιας των πουλιων ετσι ωστε να
  διευκοληνετε η αεροπορια...

Τωρα στο συγκεκριμενο συμβαν,δενξερω....
  Η ωρα που εγινε δεν ηταν ωρα που τα πουλια θα πετουσαν σε αποδημητικο
  σχηματισμο,ισως επροκειτο για απλη μετακινηση του κοπαδιου απο τις
  περιοχες τροφοληψιας-φωλεοποιησης η το αντιθετο...Δεν ξερω...

Παντως εαν ηταν για ταξιδι,σιγουρα θα πετουσαν ψηλοτερα και σιγουρα βραδυ..

Ελπιζω να σε διαφωτισα

condemned

Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2010
Like
0
Πόντοι
16
καλα ρε 3.30 μπηκες γ την αεροπορια??????? :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: θα με κουζουλανεις ρε μλκ

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Thanx gabadoo.
Ευτυχως που εισαι κηνυγος και ξερεις πενετε πραγματα, αλλιως θα "τρωγομουνα" μεχρι να βρω τις πληροφοριες. Βεβαια το οτι παντα πετουν τη νυχτα, με βαζει παλι σε υποψιες. Δε γαμιεται ομως, εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να ψαχνω αν ο American Hero ειναι αληθινος ή μουσαντενιος...

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από μένα στους συνάδελφους της ΠΑ ,που αψηφησαν τις συνέπειες της πραξης τους.Και ενα μεγάλο "ΝΤΡΟΠΗ" στο Μπένυ για την απάντηση του..Κι ερχονται κι άλλα.....

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ από μένα στους συνάδελφους της ΠΑ ,που αψηφησαν τις συνέπειες της πραξης τους.Και ενα μεγάλο "ΝΤΡΟΠΗ" στο Μπένυ για την απάντηση του..Κι ερχονται κι άλλα.....

Μπραβο ρε ναυαρχε

Ευαγ. Βενιζέλος: Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν τιμούν τους αξιωματικούς της Π.Α.

Από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι "εκφράζω τη βαθιά απογοήτευση του ελληνικού λαού -κατ' εντολήν του οποίου η κυβέρνηση ασκεί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση το Σύνταγμα- για τη σημερινή μαζική δήλωση δήθεν ψυχολογικής αδυναμίας ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας να εκτελέσουν τα πτητικά τους καθήκοντα στις μη επιχειρησιακές πτήσεις, επειδή ήθελαν με τον τρόπο αυτόν να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του πτητικού επιδόματος [...] Είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι στον ελληνικό λαό μήνυμα ότι οι Έλληνες αεροπόροι πετούν στους ουρανούς της πατρίδας, όχι λόγω αίσθηση καθήκοντος, αλλά για οικονομικούς λόγους [...] Είναι εξίσου αποθαρρυντικό να στέλνουν κάποιοι το μήνυμα ότι ο καθένας μπορεί να καταχράται το μέσο πίεση που διαθέτει για συντεχνιακούς λόγους, τη στιγμή που η πατρίδα χρειάζεται μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης".

Ο ξεφτιλισμενος....
  Ποια "βαθια απογοητευση" εκφραζεις ρε βρωμοσκυλο;
  Επειδη εισαι στη βουλη,ρε ζωο,ρε παχυδερμο;

Κατα εσενα ρε εβραιε Μπενυ,θα επρεπε να πετανε τζαμπα,ρε ιπποποταμε,για το καθηκον και μονο;
  Δεν εχουν οικογενειες αυτοι ε;

Το δικο σου καθηκον ποιο ηταν (και ειναι ακομα..) τοσα χρονια βουλευτης,τοσα χρονια υποργος;
  Αι στο διαλο,κρεας

SANIM

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2006
Κριτικές
10
Like
1.397
Πόντοι
2.537
περικοπες στο δημοσιο.....ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΤΩΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.......

Επισκέπτης

Nyxtovatis

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Λοιπον εχω μια ιδεα .... θα βαλουμε τον Βενιζελο σε ενα Μιραζ 2000 (σιγα μη χορεσει το βοδι) και θα τον αμολησουμε μαζι με ενα πιλοτο να του ριξει μερικα G στη μαπα..... τι λετε θα αλλαξει γνωμη, δε θα αλλαξει (το βοδι) :think: :think: :think: :think: :think: :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom