Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 178K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρο πολυ ενδιαφέροντα στοιχέια για το Βιετνάμ.
Αυτο με τα εφόδια φανερώνει τη διαφορά αντίληψης και δόγματος πολέμου των 2 αντιπάλων. Οι Αμερικανοι εφήρμοσαν τον αχαλίνωτο υλισμό τους πιστευοντας οτι θα τους δώσει τη νίκη παραβλέποντας στοιχεία οπως ηθικό, ψυχική προετοιμασία.
Ειπαν "θα γυρίσουμε τον αντιπαλο μας στη λίθινη εποχη". Το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Αλλα αυτο ηταν πλεονέκτημα για τους Βορειους και βοήθησε στη νικη τους. 

Φιλε πετούμενε, εγώ δε ξέρω τι σημαίνει "ηθικό" και "ψυχική προετοιμασία", μερικές φορές δε την ύπαρξη αυτών που (φαντάζομαι ότι) εννοείς εδώ, τη θεωρώ και μαλακία. Διότι είμαι περίεργος τύπος με αυτά, και κυρίως με αυτούς τους όρους.

Αλλά για το Βιετναμ τα έχω διαβάσει, και πραγματικά, σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σημεία βλέπεις γιατί η υλική υπεροχή δεν μπορεί πάντα να κατανικήσει τον αντίπαλο.
Ίσως είναι ο ίδιος λόγος που η γυναίκα βομβίστρια αυτοκτονίας δεν υπάρχει τρόπος να ηττηθεί.
Οι Αμερικάνοι είχαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ό,τι υπήρχε στο Τέξας υπήρχε και στο Βιετναμ.
Οι άλλοι έπαιρναν μόνο λίγες σφαίρες και καμια χειροβομβίδα, και έπρεπε να βασίζονται στον local πληθυσμό για να τρώνε, ή να τρώνε καρπούς απ' τη ζούγκλα.

Και όμως, κέρδισαν.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Και επίσης μην ξεχνάμε ότι οι νεκροί αμερικάνοι στο Βιετ Ναμ έφτασαν τους 50.000 (όταν σε όλο τον Β'ΠΠ σε Ευρώπη και Ειρηνικό ήταν 300.000).

Επίσης νομίζω ότι η εξαιρετικά ανεπτυγμένη ευαισθησία των Ε.Δ των ΗΠΑ σε σχέση με τις απώλειες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον (τραγικό γι αυτούς) απολογισμό του Βιετναμ.

Και το δράμα τους κορυφώνεται όταν πάνε και μπλέκουνε σε μέρη όπως το Ιρακ, όπου Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ, τους 10-20 νεκρούς τη βδομάδα τους έχουν μέσα στο νερό (χώρια οι δια βίου ανάπηροι και ακρωτηριασμένοι).

Αυτή η ευαισθησία τους έχει κάνει να εξελίξουν τόσο πολύ τα unmanned όπλα.  Σε λίγο θα δούμε και τανκ χωρις πλήρωμα.

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1
΄΄φίλε μου path’’
Τα όπλα που λες (δηλαδή Ρ/Μ Μ56 105 χιλ. και Ρ/Μ Μ101 105 χιλ. ) αλλά και τα TOWED HOWITZER 114 - 155 mm. Έχουν πάψει να υπηρετούν το ελληνικό ΠΒ από το 2000. στην Αλβανία μπορεί να υπάρχουν ακόμα. Τα σημερινά όπλα του ΠΒ του ΕΣ είναι τα εξής: (να μαθαίνει  ο ξερόλας )
1. PZH 2000
2. S/P HOWITZER 109 A1- 155 mm
3. S/P HOWITZER 109 A2-A3GEA
4. S/P HOWITZER Ì107 175 mil
5. S/P HOWITZER M110 Á2 8''
6. ΠΕΠ δηλαδή πολλαπλός εκτοξευτείς
7. MULTIPLE LAUNCH ROCKET SYSTEM 270 γνωστα και ως MLRS
8. 155mm ShKH Zuzana τα περισσότερα στην ΕΛΔΥΚ
αυτά είναι τα όπλα του ελληνικού ΠΒ.
Και όπως είπα δεν υπάρχει πλέον πεδινό και ορεινό ΠΒ αλλά μέσο και βαρύ ΠΒ ( πρέπει κάποτε να το εμπεδώσεις αυτό)
Και που ποστάρω εγώ είναι δικό μου πρόβλημα OK ΞΕΤΟΛΑ. (νομίζω το λύσαμε και αυτό)
Ακόμα περιμένω ΞΕΡΟΛΑ να μου πεις τι είναι μοίρα και από τι αποτελείτε.
Όσο για το VELOS κοίτα στην ΑΣΔΕΝ και ιδιαίτερα στην ταξιαρχία της Σάμου αν υπάρχουν και που ανήκουν ποιο συγκεκριμένα στο Βαθύ μαζί με τα ΟΣΑΚ που είναι η αεράμυνα του νησιού.
Μπορεί σε κάποια όπλα να έκανα λάθος (άνθρωπος είμαι και δεν είμαι ξερόλας) αλλά για το ΠΒ μην μου λες ότι ξέρεις γιατί εσύ σε αυτό το θέμα είσαι ακόμα στην εποχή του 1940 πεδινό και ορεινό ΠΒ αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τι να κάνουμε
Α και μην το ξεχάσω αυτή την φώτο που μου είπες να δω να σε ενημερώσω ότι είναι από την Τανάγρα την 334 ΠΜ και είναι από τον Αρχάγγελο το 2005 η 2006 δεν θυμάμαι πότε ακριβώς έγινε η επίδειξη

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1
Παίδες δεν έχω τίποτα με το ΠΖ αλλά και τα υπόλοιπα όπλα του ΕΣ. Αλλά σε ένα καθαρά αμυντικό στρατό όπως είναι το Ελληνικό (και αυτό βγαίνει και από πολλά) και ειδικότερα στα νησιά μας που οι ταξιαρχίες είναι καθαρά για την άμυνα των νήσων αυτών κοιτάτε πόσες μοίρες πυροβολικού υπάρχουν σε κάθε ταξιαρχία και πόσες μονάδες υπάρχουν από ΠΖ και ΤΘ. Πχ στην Σάμο που υπηρέτησα υπάρχουν 3 μοίρες ΠΒ. Ξέρετε γιατί? Επειδή σε μία πιθανή απόβαση από το ‘’φίλο μας εξ ανατολάς’’ το μόνο όπλο που στην άμυνα μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες και καταβαράθρωση του ηθικού του επιτιθέμενου είναι το ΠΒ

όποιος έχει άλλοι άποψη ας μου την πει   

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αφήστε τώρα τα πολεμικά, και δείτε εδώ:

καταπληκτικό video (είναι όμως 11 λεπτά) από το αεροπλάνο που έπεσε στο ποτάμι.

Υπάρχει κουμπάκι που κάνει το video full screen, και η καθαρότητα το επιτρέπει.

Αξίζει τον κόπο.

Καταπληκτική ιστορία.

Να κάνω 2 σχόλια:

1)Δεν βλέπω, τουλάχιστον στην αρχή, πουθενά την Coast Guard.
2)Η τύχη έπαιξε τεράστιο ρόλο στην όλη ιστορία:

Hudson River plane skirted disaster at many turns
Για λίγο μόνον το αεροπλάνο δεν έπεσε πάνω σε κανέναν ουρανοξύστη ή στην γέφυρα.

Αν γινόνταν κάτι τέτοιο φαντάζεται κανένας τις θεωρίες συνωμοσίας που θα αναπτύσσονταν; Σε συνδυασμό με την ορκομωσία του Ομπάμα.
Τώρα όμως κανένας δεν έχει να πει τίποτε.

Βέβαια άντε να το εξηγήσεις αυτό σε όλους αυτούς που βλέπουν μόνον συνωμοσίες όταν γίνονται μεγάλες καταστροφές. Και το χέρι του Θεού όταν αποφεύγονται.

Όταν όλα είναι απλά θέμα πιθανοτήτων.
Μόνον που ο ανθρώπινος νους έχει δυσκολία να κατανοήσει ότι υπάρχουν και οι ΠΟΛΥ μικρές πιθανότητες, κάποια γεγονότα που συμβαίνουν τόσο σπάνια που η ίδια η έννοια της πιθανότητας δεν υφίσταται.

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Επειδή τις θέλεις τις απαντήσεις σου, τις γουστάρεις, τις έχεις ανάγκη, σου χρειάζονται ρε παιδί μου... ρίξε www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/Oplika_M56_105mm.htm]ΕΔΩ[/url] κι www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/Oplika_M101_105mm.htm]ΕΔΩ[/url] μια ματιά (μήπως και ξεστραβωθείς) ΠΕΔΙΝΟ πυροβολικό του ΕΣ - που υφίσταται ΣΗΜΕΡΑ. Απλά να σου πω, οτι ξένοι στρατοί, επίσης ΝΑΤΟικοί και πιο δυνατοί (αριθμητικά) του ΕΣ, διατηρούν επίσης αντίστοιχο οπλοστάσιο. Ε, πως να το κάνουμε... το 105mm διαμέτρημα δεν το λες ούτε "μέσο", ούτε "βαρύ". Τράβα λοιπόν εσύ τώρα να μιλάς για (τάχα) κατάργηση κι άλλες ιστορίες από την κρύπτη.
΄΄φίλε μου path’’ Τα όπλα που λες (δηλαδή Ρ/Μ Μ56 105 χιλ. και Ρ/Μ Μ101 105 χιλ. ) αλλά και τα TOWED HOWITZER 114 - 155 mm. Έχουν πάψει να υπηρετούν το ελληνικό ΠΒ από το 2000. στην Αλβανία μπορεί να υπάρχουν ακόμα. Τα σημερινά όπλα του ΠΒ του ΕΣ είναι τα εξής: (να μαθαίνει  ο ξερόλας )
Μικρέ και άδολε ΑΣΧΕΤΕ, (λυπάμαι, δεν μπορώ να σε πάρω πλέον στα σοβαρά) είμαι πλέον βέβαιος οτι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Σε ένα δικό σου μαγικό χώρο ας πούμε σε μια wonderland.

Θα πει κανείς, "...μα γιατί βρε PATHFINDER του μιλάς έτσι?...". Διότι φίλοι μου (vlachodeutsch, παρακολούθησε σε παρακαλώ την σκέψη μου και διάβασε προσεκτικά για να δεις για ποιο λόγο επιμένω), από την μία εξηγώ με κάθε λεπτομέρεια στον joe125 και παραθέτω στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν το λάθος των ισχυρισμών του και παρ' όλα αυτά όχι μόνο δεν κάνει καν τον κόπο να διαβάσει και να κατανοήσει αλλά επιχειρεί με νέες παπαριές να καλύψει προηγούμενες που έχει κάνει και πιθανότατα έχει αντιληφθεί αλλά η κουτοπονηριά του αρνείται να παραδεχτεί.

Ας τα δούμε όμως μαζί, προσεκτικά κι ας παραθέσουμε όμορφα και λογικά τα στοιχεία και όχι τις υποθέσεις και τις αρλούμπες ενός διαταραγμένου και σε σύγχυση νου:

• [li]Ρωτάει λοιπόν ο ΑΣΧΕΤΟΣ joe125, ποια είναι τα "πεδινά" πυροβόλα του ΕΣ, διότι κατά την άποψη του ο ΕΣ πλέον δεν διαθέτει "πεδινό πυροβολικό", παρά μόνο "μέσο" και "βαρύ" (για τους μη γνωρίζοντες, οι χαρακτηρισμοί "πεδινό πυροβολικό", "μέσο πυροβολικό" και "βαρύ πυροβολικό", έχουν να κάνουν με το διαμέτρημα που χρησιμοποιείται). Του απαντώ λοιπόν πως όχι μόνο το "πεδινό πυροβολικό" (δηλαδή διαμετρήματα της τάξεως των 105mm) δεν καταργήθηκε (όπως εσφαλμένα υποστήριξε), αλλά συνεχίζει ακόμη και σήμερα να χρησιμοποιείται από μονάδες του ΠΒ. Μάλιστα, κάνω το πιο απλό που θα μπορούσε να κάνει κανείς, παραθέτοντάς του την ΕΠΙΣΗΜΗ σελίδα της δκ/σης πυροβολικού του ΓΕΣ η οποία αναφέρει ΣΑΦΩΣ πως το συγκεκριμένο οπλοστάσιο όχι μόνο δεν αποσύρθηκε, αλλά συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές στις τάξεις του ΕΣ (βλ. link www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/Oplika_M56_105mm.htm]ΕΔΩ[/url] και www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/Oplika_M101_105mm.htm]ΕΔΩ[/url] που ήδη του έχω αναφέρει από το www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/]επίσημο site της δκ/σης ΠΒ του ΕΣ[/url]). Παρά λοιπόν τις συνεχείς αναφορές μου με στοιχεία, ο joe125, συνεχίζει το ίδιο βιολί και απαντά με το παρακάτω σχόλιο:
    Τα όπλα που λες (δηλαδή Ρ/Μ Μ56 105 χιλ. και Ρ/Μ Μ101 105 χιλ. ). Έχουν πάψει να υπηρετούν το ελληνικό ΠΒ από το 2000. στην Αλβανία μπορεί να υπάρχουν ακόμα.
    Προσπερνώ βέβαια το ατυχές σχόλιο περί Αλβανίας (προφανώς η ικανότητα χιούμορ που διαθέτει εξαντλείται μέχρι εκεί) και προχωρώ στην ουσία του θέματος. Όχι μόνο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ από το Ελληνικό οπλοστάσιο, αλλά αναφέρονται ΣΑΦΩΣ στην www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/]επίσημη ιστοσελίδα της δκ/σης ΠΒ[/url], όπως έγραψα στην προηγούμενη παράγραφο. Ακόμη όμως κι αν (στην εξαιρετικά υποθετική περίπτωση) κάποιος ίσως θεωρήσει πως η www.army.gr/structure/eg/dieuthinseis/dpb/]επίσημη ιστοσελίδα της δκ/σης ΠΒ[/url] έχει να ανανεωθεί από το 2000 (ημερομηνία που υποστηρίζει ατυχώς ο joe125 ως όριο που ο ΕΣ έπαψε να τα χρησιμοποιεί), ας δούμε μαζί κάποιες φωτογραφίες από την τελευταία παρέλαση του ΕΣ στην Θεσσαλονίκη στις 20 Οκτ του 2008 και την τελευταία στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα στις 25/3/2008, δηλαδή μόλις 2.5 μήνες πριν η πρώτη και περίπου 10 μήνες πριν η δεύτερη!!! Κάνοντας κλικ λοιπόν www.geetha.mil.gr/media/anakoinoseis/2008anakoinoseis/parelasi-25martiou/big/16.jpg]ΕΔΩ[/url], www.geetha.mil.gr/media/anakoinoseis/2008anakoinoseis/parelasi-25martiou/big/15.jpg]ΕΔΩ[/url], ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ (ή στα αντίστοιχα παρακάτω εικονίδια) μπορεί να δει κανείς το πυροβόλα ΠΕΔΙΝΟΥ πυροβολικού Μ-56 των 105mm, τα οποίο σύμφωνα με τον joe125, έχει αποσυρθεί από το 2000 (βλέπε σχόλιό του www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,22651.msg904538#msg904538]ΕΔΩ[/url])!!! Άρα λοιπόν, ή έχουμε ταξειδεύει πίσω στον χρόνο, ή ο joe125, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση (ποντάρω στο 2ο!!!).

par6jf2.jpg
    m5601es5.jpg

2008_03_25_military_parade_71_of_94.jpg
    2008_03_25_military_parade_70_of_94.jpg

http://[URL unfurl="true"]www.geetha.mil.gr/media/anakoinoseis/2008anakoinoseis/parelasi-25martiou/big/15.jpg[/img[/URL]] [img]http://[URL unfurl="true"]www.geetha.mil.gr/media/anakoinoseis/2008anakoinoseis/parelasi-25martiou/big/16.jpg[/img[/URL]]

[b]Σύμφωνα με τον joe125, οι παραπάνω φωτογραφίες που λήφθησαν στην Θεσσαλονίκη την 28/10/2008 και στην Αθήνα την 25/3/2008, δεν υπάρχουν (!!!), αφού (όπως μας τσαμπουνάει) αυτά που βλέπουμε... αποσύρθηκαν πριν το 2000 (βλέπε σχόλιό του [url=http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,22651.msg904538#msg904538]ΕΔΩ[/url[/URL]])! Κάτι δεν πάει καλά ε? Ή λοιπόν έχουμε ταξειδεύσει πίσω στο χρόνο, ή ο joe125 γράφει τις γνωστές του παπαριές...![/b]

Επίσης, κάνοντας κλικ [url=http://i250.photobucket.com/albums/gg242/altTC/DSC04935.jpg]ΕΔΩ[/url], [url=http://i250.photobucket.com/albums/gg242/altTC/DSC04945.jpg]ΕΔΩ[/url] και [url=http://i250.photobucket.com/albums/gg242/altTC/DSC04950.jpg]ΕΔΩ[/url] (οι φωτογραφίες προέρχονται από το επίσημο site του ΓΕΣ) ή στα παρακάτω αντίστοιχα εικονίδια, μπορεί να δει κανείς φωτογραφίες από την άσκηση "[i]Αιγιαλός 2008[/i]" που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2008. [b]Παρατηρεί κανείς πως όχι μόνο τα πυροβόλα ΠΕΔΙΝΟΥ πυροβολικού Μ-101 των 105mm [u]ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ[/u] όπως εσφαλμένα υποστηρίζει και συνεχίζει βλακωδώς να επιμένει ο joe125 (βλέπε σχόλιό του [url=http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,22651.msg904538#msg904538]ΕΔΩ[/url[/URL]]), αλλά πρωταγωνιστούν στην άσκηση "[i]Αιγιαλός 2008[/i]"! Σύμφωνα λοιπόν με τον joe125, οι παρακάτω φωτογραφίες που τον Φεβρουάριο του 2008, δεν υπάρχουν (!!!), αφού (όπως μας τσαμπουνάει) αυτά που βλέπουμε... αποσύρθηκαν (τάχα!) πριν το 2000 (βλέπε σχόλιό του [url=http://[URL unfurl="true"]www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/topic,22651.msg904538#msg904538]ΕΔΩ[/url[/URL]])! Ωωωωω τι έκπληξη! Έχουμε ταξειδεύσει πίσω στο χρόνο? Ή μήπως ή ο joe125 γράφει ότι αρλούμπα του κατέβει στο κεφάλι? Χμμμ τα συμπεράσματα είναι δικά σας![/b]

[img]http://i250.photobucket.com/albums/gg242/altTC/DSC04935.jpg
    DSC04950.jpg

DSC04945.jpg

[size=15pt]ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ωωωωωω! Τι βλέπω? "Πεδινά" πυροβόλα Μ-56 και Μ-101 των 105mm μετέχουν σε ασκήσεις και παρελάσεις το 2008? Μα... αυτά δεν μας λέει ο joe125 οτι "αποσύρθηκαν" ΠΡΙΝ το 2000 και οτι τώρα (τάχα) τα έχει μόνο η Αλβανία? Ας είμαστε σοβαροί πια - Όχι μόνο το "πεδινό" πυροβολικό ΔΕΝ έχει καταργηθεί από το οπλοστάσιο του ΕΣ (όπως ΒΛΑΚΩΔΩΣ, και με επιμονή συνεχίζει να γράφει ο joe125), όχι μόνο τα "πεδινά" πυροβόλα Μ-56 και Μ-101 των 105mm, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ (όπως ΒΛΑΚΩΔΩΣ, και με επιμονή συνεχίζει να γράφει ο joe125), αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να υπηρετούν στις τάξεις του ΕΣ και να αποτελούν τμήμα του οπλοστασίου του ΠΒ[/size][/li]

[li]
    Τα σημερινά όπλα του ΠΒ του ΕΣ είναι τα εξής: (να μαθαίνει  ο ξερόλας )

155mm ShKH Zuzana τα περισσότερα στην ΕΛΔΥΚ

αυτά είναι τα όπλα του ελληνικού ΠΒ!
    Για άλλη μια φορά προσπάθησε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ πόσο ανόητος μπορεί να φανείς όταν επιμένεις σε κάτι που ακόμη κι εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις. Εντάξει... είπαμε είσαι ΑΣΧΕΤΟΣ, μην το προχωράς και εκτίθεσαι περισσότερο! Μάθε πως τα 155mm ShKH Zuzana, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ούτε ανήκαν ποτέ στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού. Μάθε επίσης, πως ο Ελληνικός Στρατός μέσω της συμμετοχής του στην ΕΛΔΥΚ, ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ δυνάμεις πυροβολικού στο νησί της Κύπρου!!! Αυτό που ίσως εννοείς (πρέπει τώρα να φανταζόμαστε ΤΙ σκέφτεσαι αφού από μόνος σου δυσκολεύεσαι να συντάξεις λόγο) είναι πως τα ShKH Zuzana 155mm ανήκουν στις τάξεις του πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, με λίγα λόγια σε ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ, σε ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟ! Ξύπνα λοιπόν από την λήθη σου και δες τα ΑΠΟΛΥΤΑ στοιχεία και όχι τις παπαριές του κώλου. Ο Ελληνικός Στρατός ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ShKH Zuzana 155mm, παρά ΜΟΝΟ στην δική σου φαντασία!

[size=15pt]ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όχι μόνο δεν παραδέχεσαι τα λάθη και τις ανακρίβειες που έχεις γεμίσει το παρόν θέμα, όχι μόνο συνεχίζεις να εκτοξεύεις άσχετα και άναρθρες κραυγές, αλλά δεν δέχεσαι να παραδεχθείς πως τα ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ στοιχεία και τα ντοκουμέντα που σου παραθέτω, σε διαψεύδουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Συνέχισε λοιπόν το παιχνιδάκι σου και θα χάσεις κάθε σοβαρότητα που σου έχει απομείνει.[/size][/li]

[li]
    Όσο για το VELOS κοίτα στην ΑΣΔΕΝ. Α και μην το ξεχάσω αυτή την φώτο που μου είπες να δω να σε ενημερώσω ότι είναι από την Τανάγρα την 334 ΠΜ και είναι από τον Αρχάγγελο το 2005 η 2006 δεν θυμάμαι πότε ακριβώς έγινε η επίδειξη.
    Ότι να 'ναι, όπωςτι να 'ναι και τρικυμία εν κρανίω! Εδώ ρε joe125, πραγματικά αρχίζω και γελάω με 'σένα... αλήθεια!

Μια μας λες οτι υπηρέτησες στο Πυροβολικό και μάλιστα υπηρέτησες στο σύστημα "Velos". Βέβαια, ο Ελληνικός Στρατός και το Πυροβολικό, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ το σύστημα "Velos", οπότε είναι τελικά μυστήριο ΠΟΥ υπηρέτησες (αν τελικά υπηρέτησες). Από την άλλη, ακόμη κι εσύ βλέποντας την φωτο του "Velos" που έστειλα σε προηγούμενο post, αναγνωρίζεις (τελικά το Alzheimer σου έχει εκλάμψεις!) πως πρόκειται για σύστημα που χρησιμοποιεί η ΠΑ - όπως ακριβώς προσπαθούσα να σε πείσω εδώ και 3 σελίδες! Τελικά εσύ ο ίδιος ΞΕΡΕΙΣ τι θέλεις? Μας μπερδεύεις!

tanagra2008st15bk0.jpg

Τέλος πάντων... να μην πολυλογούμε! Ο Ελληνικός Στρατός και το Πυροβολικό, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ το σύστημα "Velos"!

[size=15pt]ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιόν στρατό υπηρέτησες στο Πυροβολικό του οποίου είχατε "Velos" (επίσης εσύ ο ίδιος ανέφερες πως είχατε τετράδυμα Rheinmetal & AA των 50 "χιλιοστών" τα οποία βεβαίως αποτελούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία και αποκλειστικότητα!), σίγουρα όμως ΔΕΝ ήταν το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού! Εκτός κι αν υπηρέτησες σε κάποια μονάδα ΠΒ, και θυμάσαι "κάτι" που "νομίζεις" πως "ίσως" έμοιαζε με Velos ή "κάτι τέτοιο"... Ας είμαστε ΣΟΒΑΡΟΙ κι ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΙ! Εγώ δεν σου μιλώ για πράγματα που "νομίζουμε" ή "φανταζόμαστε" ή για "πουφ-πουφ" (μα καλά, τι σκεφτόσουν όταν έγραφες?), αλλά για τεκμήρια πέραν πάσης αμφισβητήσεως![/size][/li]

[li]
    Α και μην το ξεχάσω αυτή την φώτο που μου είπες να δω να σε ενημερώσω ότι είναι από την Τανάγρα την 334 ΠΜ
    334 ΠΜ στην Τανάγρα (και γενικά σε όοοοοοοολη την Πολεμική Αεροπορία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ...αυτό που ΥΠΑΡΧΕΙ, είναι η 114 ΠΜ. Σου κάνει ή θα χρειαστεί να την μετονομάσουμε για χάρη σου?[/li]

[li]
    Μπορεί σε κάποια όπλα να έκανα λάθος (άνθρωπος είμαι και δεν είμαι ξερόλας) αλλά για το ΠΒ μην μου λες ότι ξέρεις γιατί εσύ σε αυτό το θέμα είσαι ακόμα στην εποχή του 1940 πεδινό και ορεινό ΠΒ αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει τι να κάνουμε
    Όοοοοχι! Μην λέμε και ότι θέλουμε! Ναι, ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ που είμαστε,είναι πιθανό να κάνουμε και λάθη. Εσύ όμως δεν έκανες λάθος σε "κάποια όπλα", έκανες λάθος σε ΟΛΑ όσα έγραψες - πιθανότατα έκανες λάθη λόγω ταχύτητας, αλλά έκανες. Το πιο θλιβερό είναι οτι αφού έκανες τα λάθη (τι να πρωτοθυμηθώ), ΣΥΝΕΧΙΖΕΣ να ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ και με άλλα νέα λάθη να επιχειρείς να καλύψεις τα πρώτα! Μην λέμε κι ότι θέλουμε...!

[size=15pt]ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θα σε παρακαλούσα να ΞΑΝΑδιαβάσεις ΟΤΙ σου έχω παραθέσει... κι αν πιστευεις πως δεν σου τα έχω πει καλά ή προσπαθώ να σε παραπλανήσω, είμαι έτοιμος να δεχτώ την όποια ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ κριτική σου και να παραδεχτώ (γιατί όχι?) τα λάθη που ενδεχομένως ως άνθρωπος έχω γράψει.[/size][/li]

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1
Για τον καθυστερημένο PATH
Ηλίθιε η φώτο που δείχνεις μπορεί να είναι από την παρέλαση αλλά δεν είναι μοίρες ΠΒ αλλά η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία (βλέπε κόκκινους μπερέδες)
Και καμία μοίρα ΠΒ  δεν έχει στην δύναμη της οχήματα χάμερ και να σου λύσω την ‘’ορία – μακακία’’ η αερομεταφερόμενη να έχει τέτοια όπλα γιατί αν διαβάσεις τα βεληνεκές τους θα δεις ότι είναι μεν όπλα καμπύλης τροχιάς αλλά με ακρίβεια σε στόχο που βλέπουν καμία σχέση με ΠΒ. Και σύμφωνα με την απόφαση του υποστράτηγου Μιχαλολιάκου (διοικητή ΠΒ 1999 – 2005) και πάλι με απόφαση του αντιστράτηγου Γράψα ( Αρχήγου τις ΑΣΔΕΝ 2004– 2006 νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ) το ΠΒ αναβαθμίζεται με την αγορά PZ – 2000 και σταδιακοί κατάργηση των 155 ρυμουλκούμενων  Πυροβόλων και πέρασε στο δόγμα τον αυτοκινούμενων πυροβόλων και παρόπλισε τα ρυμουλκούμενα. Αν είσαι έξυπνος θα καταλάβεις το γιατί)
Και στις μοίρες που θα υπηρετούν τα PZ – 2000 ειδικότερα
4η στρατιά οι μοίρες αυτές θα ‘’διώξουν’’ Μ10 Α2 8’’  που σταδιακά θα υπηρετήσουν τις μοίρες που είχαν 155 (και συγκεκριμένα τα νησιά του ανατολικού αιγαίου) Και ξερόλα όταν αποσύρετε ένα όπλο δεν αποσύρεται την άλλη μέρα αλλά σταδιακά ( θα έπρεπε να το ξέρεις αυτό)
Αν ήξερες τι είναι μοίρα και πως παρατάσσετε οι φώτο από την άσκηση που λες θα έπρεπε να δείχνει και το ΚΔΠ αλλά και πολλά άλλα πχ μια πυροβολαρχία δεν απαρτίζεται από 4 με 5 πυροβόλα και δεν έχει ακολουθία ένα τσίπ (καναδέζα). Μάθε πρώτα τι είναι μοίρα πως τάσσεται και από τι αποτελείτε και μετά έλα να μου πεις για ασκήσεις..
όσο για τα zuzana μην το πεις πουθενά και ότι η ΕΛΔΥΚ δεν έχει μοίρες κάτω. (και στο ΠΒ ηλίθιε η μονάδες λέγονται ΜΟΙΡΕΣ. Μάθε και κάτι)
και κάτι άλλο μάθε πού έγινε ο Αρχάγγελος και δεν είπα τίποτα παραπάνω η τίποτα λιτότερο από ότι η φώτο σου είναι από την 334 ΠΜ που είχε το περίπτερο της στην έκθεση (ηλίθιε)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Αν ήξερες τι είναι μοίρα και πως παρατάσσετε οι φώτο από την άσκηση που λες θα έπρεπε να δείχνει και το ΚΔΠ αλλά και πολλά άλλα πχ μια πυροβολαρχία δεν απαρτίζεται από 4 με 5 πυροβόλα και δεν έχει ακολουθία ένα τσίπ (καναδέζα). Μάθε πρώτα τι είναι μοίρα πως τάσσεται και από τι αποτελείτε και μετά έλα να μου πεις για ασκήσεις..

Οι πυροβολαρχίες στα νησιά απαρτίζονται από έξι (6) στοιχεία και στην ηπειρωτική Ελλάδα από τέσσερα (4).
Η εξήγηση είναι απλή και έχει να κάνει με τα αντιαποβατικά καθήκοντα που έχει το πυροβολικό στα νησιά...
Έξι πυροβόλα καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος της παραλίας και οι φραγμοί- ανασχέσεις τους στη θάλασσα είναι πιο αποτελεσματικοί...
Η μοίρα (αντίστοιχη του τάγματος) δεν τάσσεται ποτέ όλη μαζί...
Κάθε πυροβολαρχία (η μοίρα έχει 3 πυροβολαρχίες βολής και μία διοικήσεως) 105'' ρυμουλκούμενων (αντίστοιχη του λόχου) τάσσεται σε διαφορετικό σημείο και καλύπτει διαφορετική ή διαφορετικές ακτές απόβασης...
Η δε πυροβολαρχία διοικήσεως συντονίζει τις ενέργειες και τον ανεφοδιασμό από 4ο σημείο
Τα μεγαλύτερα αυτοκινούμενα (πάντοτε στα νησιά μιλάμε) είναι γενικής υποστήριξης και καλύπτουν με το μεγαλύτερο βεληνηκές τους όποιον τομέα έχει πρόβλημα, καθότι μετακινούνται και πιο εύκολα και τάσσονται για βολή πιο γρήγορα...

Το ΚΔΠ (προφανώς αναφέρεσαι στα συμπαθέστατα φορτηγάκια σαν τροχόσπιτα) δεν βγαίνει σε κάθε άσκηση ούτε και είναι απαραίτητο...Τα όργανα βολής των ΤΕΒΠΑΡ (χάρτες, πίνακες, γωνιόμετρα, αποστασιόμετρα, πυθαγόρας  κτλ) μεταφέρονται κάλλιστα και σε "καναδέζα"- είχα την τύχη ( ; ) να προλάβω και τις παλιές και τις καινούργιες της μερσεντές  ή τζιπ...

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
η φώτο που δείχνεις μπορεί να είναι από την παρέλαση αλλά δεν είναι μοίρες ΠΒ αλλά η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία (βλέπε κόκκινους μπερέδες)
Μα φυσικά και ανήκουν στην δύναμη της 71ης - δεν το αρνήθηκα ποτέ! Αν διαβάσεις μάλιστα πιο προσεκτικά θα δεις οτι έγραψα: "...ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ από το Ελληνικό οπλοστάσιο..." και "...αναφέρονται ΣΑΦΩΣ στην επίσημη ιστοσελίδα της δκ/σης ΠΒ..." κλπ. Προς τι λοιπόν η σύγχυση στην οποία βρίσκεσαι παγιδευμένος?

Αν μάλιστα διαβάσεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ οτι έγραψα, θα διαπιστώσεις πως χρησιμοποιώ πολύ προσεκτικά τον γραπτό λόγο και αναφέρω με στοιχεία (επίσημη σελίδα του ΓΕΣ) και φωτογραφίες από παρελάσεις και ασκήσεις που διεξήχθησαν μέσα στο έτος 2008 πως τα "πεδινά" πυροβόλα όχι μόνο δεν έχουν αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού, αλλά συνεχίζουν να υπηρετούν. Αυτό βεβαίως, έρχεται σε ΠΛΗΡΗ αντίθεση με την εμμονή σου σε κάτι που πραγματικά δεν έχει βάση και μάλιστα το αναφέρεις συνεχώς ΧΩΡΙΣ να το ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ. Αντ' αυτού επιλέγεις να θολώνεις τα νερά και να προσπαθείς (ματαίως) να μεταφέρεις την κουβέντα εκτός θέματος, νομίζοντας πως θα μας μπερδέψεις. Γιατί?

καμία μοίρα ΠΒ  δεν έχει στην δύναμη της οχήματα χάμερ
Αν ναι? Σοβαρά? Για ρώτα να μάθεις τι οχήματα χρησιμοποιεί η 32 ΜΠΠ (Μοίρα ΠΕΔΙΝΟΥ Πυροβολικού) που ανήκει στην οργανική δύναμη της δκ/σης ΠΒ. Ξέρεις... η μοίρα που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ την την 32η Τξχία Πεζοναυτών. Ωωωωωω! Θαύμα - θάυμα! Έχουν Hummer! Ναι, βρε! Από εκεί είχαν κλέψει το Hummer πριν 2 χρόνια! Κι αν δεν είχαν... δεν θα μπορούσε να το είχε κλέψει κάποιος. Σωστά? Και ωωωωωω! Κι άλλο θαύμα! Μάντεψε με ΤΙ πυροβόλα είναι εξοπλισμένη η Μοίρα! Ναι, βρε! Με αυτά που κατά την (λάθος) άποψή σου, έχουν αποσυρθεί από το 2000 και "τα χρησιμοποιεί πλέον μόνο η Αλβανία"!

Αν ήξερες τι είναι μοίρα και πως παρατάσσετε οι φώτο από την άσκηση που λες θα έπρεπε να δείχνει και το ΚΔΠ αλλά και πολλά άλλα πχ μια πυροβολαρχία δεν απαρτίζεται από 4 με 5 πυροβόλα και δεν έχει ακολουθία ένα τσίπ (καναδέζα). Μάθε πρώτα τι είναι μοίρα πως τάσσεται και από τι αποτελείτε και μετά έλα να μου πεις για ασκήσεις.
Μα φυσικά! Που να ξέρω εγώ όλα αυτά...! Άλλωστε στην θητεία μου τι ήμουν...? Ένας απλός Αξιωματικός Βολής ρυμουλκούμενου πυροβολικού ήμουν, αλλά αυτό είναι μι άλλη ιστορία!

όσο για τα zuzana μην το πεις πουθενά και ότι η ΕΛΔΥΚ δεν έχει μοίρες κάτω. (και στο ΠΒ ηλίθιε η μονάδες λέγονται ΜΟΙΡΕΣ. Μάθε και κάτι
Να επαναλάβω για να μην πλανάσαι! Τα ShKH Zuzana 155mm, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ούτε ανήκαν ποτέ στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού! Επίσης, μάθε πως ο Ελληνικός Στρατός μέσω της συμμετοχής του στην ΕΛΔΥΚ, ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ δυνάμεις πυροβολικού στο νησί της Κύπρου! Ναι, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ShKH Zuzana 155mm πάνω στο νησί της Κύπρου, αλλά ανήκουν στις τάξεις του πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, δηλαδή στην ουσία του πράγματος σε ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ και σε ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟ! Εάν τώρα θέλεις να σου στείλω και φωτογραφίες των Κυπραίϊκων ShKH Zuzana 155mm, θα σου κάνω κι αυτό το χατήρι. Αλλα ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ, ο ΕΣ ούτε έχει, ούτε είχε ποτέ το συγκεκριμένο πυροβόλο. Καλό θα ήταν μάλιστα, ΚΑΘΕ φορά που γράφεις κάτι, να το υποστηρίζεις με στοιχεία, ντοκουμέντα, δημοσιεύσεις, κι αν είναι δυνατό με φωτογραφίες - μετράει για την αξιοπιστία των ισχυρισμών σου.

Τώρα βέβαια για την απώλεια της ψυχραιμίας σου και την έκρηξη με χαρακτηρισμούς που σε κάνουν να φαίνεσαι φτηνός, δεν θέλω να επεκταθώ και προτιμώ να διατηρήσω απόλυτα διακριτές σχέσεις στην συζήτησή μας - εφόσον κι εσύ μπορείς να στηρίξεις με επιχειρήματα όσα μέχρι τώρα έχεις γράψει. Πάντως, έτσι για την ιστορία του θέματος, [size=11pt]θα ήθελα να σου υπενθυμίσω τις ανακρίβειες και τα λάθη που έχεις γράψει (και φυσικά ΧΩΡΙΣ να δικαιολογήσεις το παραμικρό!) μέσα στις τελευταίες ημέρες και στις σελίδες του παρόντος φόρουμ[/size]:

• [li][size=12pt]Έγραψες για "τετράδυμα Rheinmetal" που είχατε στη μονάδα που υπηρετούσες κατά την διάρκεια της θητείας σου[/size].
    Σου απάντησα πως "τετράδυμα Rheinmetal" όχι μόνο δεν υπάρχουν στις τάξεις του ΕΣ, αλλά ούτε καν ως σχέδιο! Σου εξήγησα μάλιστα με πολύ όμορφο και κατατοπιστικό τρόπο πως η εταιρεία Reinmental, κατασκευάζει (εκτός των άλλων) πυροβόλα στα 20mm τα οποία εξοπλίζουν μονάδες ΑΑ πυρκού και την ΑΑ άμυνα πλοίων ΜΟΝΟ ως ΔΙΔΥΜΑ και ΜΟΝΑ πυροβόλα πάνω σε φορείς που ποικίλουν από χώρα σε χώρα ανάλογα με τις ανάγκες της! Παρ΄όλα αυτά εσύ επέμεινες (δεν γνωρίζω γιατί) να τα βαφτίσεις "τετράδυμα", γεγονός που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την πραγματικότητα! Έδειξες να υποχωρείς (αν και ΔΕΝ παραδέχτηκες το λάθος σου) προφανώς επειδή κατάλαβες μετά από τα στοιχεία που σου παρέθεσα, πως πιθανότατα να τα μπέρδεψες με τα Μ-52 (συνδυασμός ηλεκτρικού πύργου και 4 πολυβόλων Browning Μ-2/Μ-2ΗΒ των .50") που συναντά κανείς συνήθως σε μονάδες ΠΖ και ΠΒ.[/li]
    [li][size=12pt]Έγραψες για ΑΑ πυροβόλα των "50 χιλιοστών" που επίσης είχατε στη μονάδα που υπηρετούσες[/size].
    Σίγουρα πρόκειται για παρεξήγηση διότι ΑΑ πυροβόλα των 50mm απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Αυτό που ΥΠΑΡΧΕΙ είναι τα τετράδυμα των .50" (μηδεν-κόμα-πενήντα της ίντσας, δηλαδή περίπου 12.7mm σε διάμετρο βλήματος). Θεωρώ πως έκανες ένα ανθρώπινο λάθος, αν και εφόσον είχες υπηρετήσει σε τέτοια όπλα θα έπρεπε να γνωρίζεις τόσο την διαφορά όσο και την ονομασία.[/li]
    [li][size=12pt]Έγραψες για κάποια "πουφ" ή "πουφ - πουφ" ΑΑ πυροβόλα που επίσης είχατε στη μονάδα που υπηρετούσες (τελικά δεν κατάλαβα... όλα εσείς τα είχατε?), αλλά δεν θυμάσαι πως τα λέγανε.[/size]
    Λίγο αργότερα βέβαια "θυμήθηκες" πως ήταν το "Velos" και πως τα ονομάζατε "πουφ - πουφ" (τάχα στα πλαίσια μια "ορολογίας" ΠΑΝΤΕΛΩΣ άγνωστης διεθνώς) επειδή (τάχα) "...μετά την ριπή το βλήμα στο ανώτερο του σημείο εκρήγνυται..." (χρησιμοποιώ ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που ΕΣΥ έγραψες και τίποτα περισσότερο). Σου εξήγησα επίσης πως όχι μόνο το σύστημα "Velos" δεν ανήκει στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού - ούτε και υπήρξε ποτέ (οπότε εδώ γεννάται θέμα αξιοπιστίας όσων έχεις γράψει για το κατά πόσο υπηρέτησες σε μονάδα που διέθετε "Velos"), αλλά και το οτι τα βλήματα που εξέρχονται από την κάννη ενός ΑΑ πυροβόλου δεν αυτοκαταστρέφονται στο (τάχα) "ανώτερο σημείο της τροχιάς των" για να κάνουμε χάζι τα πυροτεχνήματα, αλλά για να αποφευχθεί προσβολή φιλίων τμημάτων και πολιτών όταν προηγουμένως δεν έχουν προσκρούσει σε στόχο ώστε να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός κρουστικού πυροσωλήνα και να προκαλέσει τη διάρρηξη του βλήματος. Αυτό μάλιστα (όπως σαφώς σου εξήγησα) συμβαίνει σε όλα τα είδη πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται σε ΑΑ όπλα, εξαιρουμένων των αδρανών πυρομαχικών κινητικής ενέργειας / εκπαιδεύσεως γαλάζιου χρώματος.[/li]
    [li][size=12pt]Έγραψες για συνθήκες και κανονισμούς του ΝΑΤΟ που απαγορεύουν τις χώρες μέλη να χρησιμοποιούν Σοβιετικής / Ρωσικής κατασκευής εξοπλισμό[/size]
    Σου εξήγησα πως αυτό ίσχυε πριν 60 χρόνια με την αρχική είσοδο των στρατών - μελών στην συμμαχία, αλλά εκ των πραγμάτων και μάλιστα υπο το καθεστώς της εισροής πρώην "Ανατολικών" στρατών και πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών, αυτό δεν ισχύει πλέον. Για του λόγου το αληθές μάλιστα, σου παρέθεσα αρκετές φωτογραφίες που καταδείκνυαν ΝΑΤΟικούς στρατούς να χρησιμοποιούν "Ανατολικό" στρατιωτικό υλικό.[/li]
    [li][size=12pt]Έγραψες πως τα "πεδινά" πυροβόλα έχουν αποσυρθεί από τις τάξεις του Ελληνικού Στρατού και πως δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν σύγχρονο στρατό πλέον. Έκανες μάλιστα μνεία ειδικά στα Μ-56 & Μ-10 των 105mm. Επέμενες μάλιστα τόσο πολύ που δήλωνες σίγουρος πως "...τα "πεδινά πυροβόλα" έχουν πάψει να υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό από το 2000 - στην Αλβανία μπορεί να υπάρχουν ακόμα..." (χρησιμοποιώ ΔΙΚΑ σου γραπτά για να μην λες οτι σου αλλάζω και τα λόγια)[/size]
    Tην ίδια στιγμή σου έστειλα ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ φωτογραφίες και σου παρέθεσα στοιχεία που αποδεικνύουν πως τα συγκεκριμένα όπλα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ (8 χρόνια μετά την "υποτιθέμενη" κατά τους ισχυρισμούς σου απόσυρση) όχι απλά να υπηρετούν, αλλά να λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις και παρελάσεις. Που είναι λοιπόν η στήριξη των επιχειρημάτων σου?[/li]
    [li][size=12pt]Έγραψες πως στην Τανάγρα εδρεύει η 334 ΠΜ[/size] (κατά κόσμον ΠΜ = Πτέρυγα Μάχης)
    Σε διόρθωσα λέγοντάς σου πως 334 Πτέρυγα Μάχης στην Πολεμική Αεροπορία την Ελληνική, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Αυτό όμως που ΥΠΑΡΧΕΙ στην Τανάγρα και προφανώς έκανες λάθος, είναι η 114 ΠΜ (Πτέρυγα Μάχης) της Πολεμικής μας Αεροπορίας! Πα' όλα αυτά επιμένεις σε κάτι που δεν δέχεται αμφισβήτηση και είναι ευρέως γνωστό και μάλιστα βρίζεις κιόλας.[/li]

Σε έχω καλέσει κατ' επανάληψη να είσαι ΣΟΒΑΡΟΣ και ΑΚΡΙΒΗΣ σε ότι γράφεις! Παρ' όλα αυτά, συνεχίζεις την ίδια τακτική να πετάς ένα "πυροτέχνημα", να μην το δικαιολογείς και να μην μπορείς να το στηρίξεις και να εξάπτεσαι όταν με λογικά επιχειρήματα και αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα σου αποδεικνύω πως κάνεις λάθος. Αυτό δεν είναι απλά εγωϊσμός, είναι πρόβλημα κοινωνικής συμπεριφοράς!

[size=13pt]Σε καλώ (και σε προκαλώ) λοιπόν, ΕΑΝ θέλεις να σε παίρνουμε στα σοβαρά και να μην γίνεσαι ιδιόρυθμος και κωμικός, να δικαιολογείς ότι γράφεις! Όταν λοιπόν μας ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ή μας προσκομίσεις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για τα παρακάτω ΕΝΝΕΑ (9) σημεία, τα οποία με αδικαιολόγητη επιμονή και πείσμα έχεις υποστηρίξει, παρά το γεγονός οτι έχω παραθέσει στοιχεία που δεν δέχονται αμφισβήτηση και φωτογραφίες ενώ εσύ δεν απέδειξες το αληθές των ισχυρισμών σου, εγώ θα σου ζητήσω δημόσια γονατιστός συγνώμη και μπροστά σε όλο το φόρουμ:[/size]

• [li][size=13pt](1) "Tετράδυμα" Rheinmetal που υπηρέτησαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού,[/size][/li]
    [li][size=13pt](2) ΑΑ πυροβόλα των "50 χιλιοστών" που υπηρέτησαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού,[/size][/li]
    [li][size=13pt](3) Καθορισμένη υπό του ΓΕΣ (ή οποιουδήποτε άλλου στρατού ανά τον κόσμο) ορολογία "πουφ" ή "πουφ - πουφ" για οποιοδήποτε ΑΑ πυροβόλο,[/size][/li]
    [li][size=13pt](4) Σύστημα "Velos" που υπηρέτησε (έστω και για ΜΙΑ ημέρα) στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, (προφανώς υπό την δ/κση ΠΒ),[/size][/li]
    [li][size=13pt](5) Κανονισμούς ή οδηγία του ΝΑΤΟ που απαγορεύουν στις χώρες μέλη να χρησιμοποιούν Σοβιετικής / Ρωσικής κατασκευής εξοπλισμό ή άλλο "Ανατολικό" στρατιωτικό υλικό,[/size][/li]
    [li][size=13pt](6) "Πεδινά πυροβόλα" ειδικά τα Μ-56 & Μ-101, που (τάχα) έχουν πάψει να υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό από το 2000,[/size][/li]
    [li][size=13pt](7) Έστω κι ΕΝΑ στρατιώτη ή έστω και ΕΝΑ υλικό, έστω και ΜΙΑ ρόδα του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στην Κύπρο στα πλαίσια της ΕΛΔΥΚ,[/size][/li]
    [li][size=13pt](8) Αυτοκινούμενα πυροβόλα ShKH Zuzana των 155mm που ανήκουν (ή ανήκαν έστω και για ΜΙΑ ημέρα) στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού (πρόσεξε: ΟΧΙ της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς) και υπηρετούν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο,[/size][/li]
    [li][size=13pt](9) Μας αποδείξεις πως (τάχα) υπάρχει στην δύναμη της ΠΑ η "334 ΠΜ" (αντί του ΣΩΣΤΟΥ 114 ΠΜ) που εδρεύει μάλιστα και στο αεροδρόμιο της Τανάγρας,[/size]. Το αστείο μάλιστα με αυτό είναι πως στα αλήθεια αναρωτιέμαι αν είσαι πράγματι ανόητος ή απλώς τον παριστάνεις![/li]
    [li]κλπ,[/li]
    [li]κλπ,[/li]
    [li]κλπ,[/li]

[size=13pt]Επαναλαμβάνω και σε καλώ επιτέλους να σοβαρευτείς και να καταλάβεις πως κάνεις σοβαρό λάθος. Άσε τον χαζο-εγωϊσμό σου στην άκρη. Εντάξει... έκανες απανωτά λάθη, δεν χρειάζεται να πέφτεις σε νέα λάθη προσπαθώντας να διορθώσεις τα προηγούμενα! Σε προκαλώ λοιπόν και σου λέω πως ΕΣΤΩ και ΕΝΑ από τα παραπάνω να μου αποδείξεις... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ από τα παραπάνω ΕΝΝΕΑ (9) σημεία, εγώ θα σου ζητήσω δημόσια γονατιστός συγνώμη και μπροστά σε όλο το φόρουμ[/size]

Καλή τύχη στις αναζητήσεις σου, αν και νομίζω πως η τύχη βοηθάει όταν έχεις πιθανότητες - πώς άλλωστε να βρεις κάτι που δεν υπάρχει!

[size=14pt]ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ! ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ & ΥΔΑΤΩΝ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΣΟΥ (ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΓΡΑΠΤΩΝ) ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΜΟΝΑ ΘΕΣΕΙ[/size]

[size=14pt]ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΙ ΣΗΜΕΙΑ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ "ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ" TO PHOTOSHOP!) 'Η ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ "ΠΗΓΕΣ" & ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΣΦΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ![/size]

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Το ΚΔΠ (προφανώς αναφέρεσαι στα συμπαθέστατα φορτηγάκια σαν τροχόσπιτα) δεν βγαίνει σε κάθε άσκηση ούτε και είναι απαραίτητο...Τα όργανα βολής των ΤΕΒΠΑΡ (χάρτες, πίνακες, γωνιόμετρα, αποστασιόμετρα, πυθαγόρας  κτλ) μεταφέρονται κάλλιστα και σε "καναδέζα"- είχα την τύχη ( ; ) να προλάβω και τις παλιές και τις καινούργιες της μερσεντές  ή τζιπ.
@ str81977,

Το ΚΔΠ (Κέντρο Δκσης Πυρός) είναι τα στελέχη που το απαρτίζουν, τα υλικά του και τα όργανα μετρήσεως & εξαγωγής των στοιχείων βολής. Δεν είναι ούτε "τροχόσπιτο", ούτε όχημα, ούτε άρμα, ούτε διαστημόπλοιο. Ένα ΚΔΠ μπορεί να στεγαστεί ΠΑΝΤΟΥ! Ακόμη και κάτω από μια τέντα, δίπλα σε ένα δέντρο, επάνω σε πλοίο, ακόμη και μέσα σε οίκημα, ακόμη και σε υπόγειο κάτω από τη γή κλπ. Φυσικά και βολεύει (και επιβάλλεται) η δυνατότητα αυτοκίνησης και γρήγορης αλλαγής χώρου τάξης ενός ΚΔΠ, για αυτό το λόγο και "στεγάζεται" σε τροποποιημένα / μετασκευασμένα οχήματα, ή θωρακισμένα οχήματα (τα οποία συν τοις άλλοις παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν οι υπολογιστές και τα όργανα μετρήσεως και εξαγωγής στοιχείων βολής, οι συσκευές επικοινωνιών κλπ) ή έστω κλωβούς που κατασκευάστηκαν εξ αρχής για να "στεγάσουν" το συνεργείο ενός ΚΔΠ. Άρα γίνεται κατανοητό πως λέγοντας "ΚΔΠ" δεν εννοούμε το "εξωτερικό περίβλημα", το όχημα, το θωρακισμένο κλπ αλλά το ανθρώπινο δυναμικό που το στελεχώνει, το υλικό και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται!

Οι πυροβολαρχίες στα νησιά απαρτίζονται από έξι (6) στοιχεία και στην ηπειρωτική Ελλάδα από τέσσερα (4).
Ο αριθμός πυροβόλων που έχει η κάθε Πυροβολαρχία (Υπομονάδα) δεν έχει καμία σχέση με το που υπηρετεί (ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα) ο σχηματισμός. Ο αριθμός των πυροβόλων καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον κατασκευαστή του όπλου δηλαδή έχει να κάνει αποκλειστικά με το είδος του όπλου. Γίνεται έτσι κατανοητό, πως μπορεί ένα μικρού (για παράδειγμα) διαμετρήματος Πυροβολαρχία να διαθέτει (εκ φύσεως διαμετρήματος και είδους του πυροβόλου) 6 ή ακόμη και περισσότερα στοιχεία, ενώ (επίσης για παράδειγμα) μια Πυροβολαρχία MLRS να διαθέτει μόλις 4. Τα πάντα καθορίζονται από τον κατασκευαστή και όχι βέβαια από το αν εκείνη τη στιγμή το όπλο πατάει σε νησί ή σε ηπειρωτικό έδαφος. Γίνεται φυσικά αντιληπτό πως τα προηγούμενα είναι δυνατόν να μην ισχύουν για τις περιπτώσεις Α/Α σχηματισμών, όπου μια Α/Α Πυροβολαρχία είναι δυνατόν να φτάσει και τα 10, ή ακόμη και τα 15 (στοιχεία) Α/Α πυροβόλα / πολυβόλα / φορητούς Α/Α εκτοξευτές κλπ.

Κάθε μοίρα έχει 3 πυροβολαρχίες βολής και μία διοικήσεως
Αυτή είναι η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία στηρίζεται το ΝΑΤΟικών προτύπων "τριαδικό σύστημα" που ακολουθεί (θεωρητικά) ο ΕΣ στην δομή & οργάνωσή του. Κατά τη λογική του "τριαδικού συστήματος", κάθε Μονάδα (επίπεδο Τάγματος, Επιλαρχίας, Μοίρας κλπ) έχει 3 Υπομονάδες (επίπεδο Λόχου, Ίλης, Πυροβολαρχίας κλπ) μάχης και 1 Υπομονάδα διοικήσεως & υποστήριξης. Κατά την ίδια τακτική, η κάθε Υπομονάδα  (Λόχος, Ίλη, Πυροβολαρχία κλπ) έχει 3 διμοιρίες μάχης και 1 υποστήριξης και η κάθε διμοιρία έχει 3 ομάδες (στοιχεία) μάχης και 1 υποστήριξης. Υπάρχουν όμως πάρα πολλές φορές που αυτό δεν ισχύει! Παράδειγμα στις Μονάδες των νησιών η κατάργηση του "τριαδικού συστήματος" είναι σχεδόν κανόνας. Ειδικά σε Μονάδες Α/Α ΠΒ (ακόμη κι αυτών σε ηπειρωτικό έδαφος), το οργανόγραμμα είναι δυνατόν να επιβάλει την ύπαρξη όχι μόνο 3, αλλά μέχρι και 5 (!!!) Υπομονάδων μάχης + 1 διοικήσεως & υποστήριξης (συνολικά 6 Υπομονάδες!). Θεωρητικά μιλώντας πάντα και με βάση τη λογική του "τριαδικού συστήματος", ανεβαίνοντας ψηλότερα στους σχηματισμούς, κάθε Σύνταγμα έχει 3 Μονάδες μάχης + 1 διοικήσεως & υποστήριξης και κάθε Ταξιαρχία έχει 3 Συντάγματα μάχης + 1 διοικήσεως & υποστήριξης και πάει λέγοντας, αλλά οι σημερινές συνθήκες επιβάλουν κάτι τέτοιο μόνο στα "χαρτιά", παρά στην πραγματική οργανωτική δομή!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
@ str81977,

Το ΚΔΠ (Κέντρο Δκσης Πυρός) είναι τα στελέχη που το απαρτίζουν, τα υλικά του και τα όργανα μετρήσεως & εξαγωγής των στοιχείων βολής. Δεν είναι ούτε "τροχόσπιτο", ούτε όχημα, ούτε άρμα, ούτε διαστημόπλοιο. Ένα ΚΔΠ μπορεί να στεγαστεί ΠΑΝΤΟΥ! Ακόμη και κάτω από μια τέντα, δίπλα σε ένα δέντρο, επάνω σε πλοίο, ακόμη και μέσα σε οίκημα, ακόμη και σε υπόγειο κάτω από τη γή κλπ. Φυσικά και βολεύει (και επιβάλλεται) η δυνατότητα αυτοκίνησης και γρήγορης αλλαγής χώρου τάξης ενός ΚΔΠ, για αυτό το λόγο και "στεγάζεται" σε τροποποιημένα / μετασκευασμένα οχήματα, ή θωρακισμένα οχήματα (τα οποία συν τοις άλλοις παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν οι υπολογιστές και τα όργανα μετρήσεως και εξαγωγής στοιχείων βολής, οι συσκευές επικοινωνιών κλπ) ή έστω κλωβούς που κατασκευάστηκαν εξ αρχής για να "στεγάσουν" το συνεργείο ενός ΚΔΠ. Άρα γίνεται κατανοητό πως λέγοντας "ΚΔΠ" δεν εννοούμε το "εξωτερικό περίβλημα", το όχημα, το θωρακισμένο κλπ αλλά το ανθρώπινο δυναμικό που το στελεχώνει, το υλικό και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται!

Παθφάιντερ, μάλλον δεν διάβασες προσεκτικά το διάλογο...
Ο Τζο άρχισε να λέει ότι στις φωτό από την άσκηση με τα 105αρια που παρέθεσες δεν φαίνεται "ΚΔΠ"...
Προφανώς αναφερόταν σε όχημα και το όχημα στο ρυμουλκούμενο πυροβολικό που συνήθως φιλοξενεί ΤΕΒΠΑΡ, ΑΞΒΟΛ και ενίοτε ΑΞΕΠ είναι ένα μεγάλο φορτηγό σαν αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που για συντομία το λέγαμε οι πυροβολικάριοι "ΚΔΠ" και που έχει υποδομή να μπούνε χάρτες, πίνακες, πυθαγόρες κ.τ.λ.
Όπως όμως (δεν) είδες, έγραψα ότι το συγκεκριμένο φορτηγάκι δεν βγαίνει συχνά έξω και αυτοί οι οποίοι διευθύνουν μια πυροβολαρχία, χρησιμοποιούν διάφορα οχήματα για να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους...

Το δε πραγματικό ΚΔΠ (εκεί που βγαίνουν τα στοιχεία βολής) μπορεί κάλλιστα να στηθεί κάτω από μια ελιά, σε ένα τσιμεντένιο μπούνκερ, παντού...Μου έχει τύχει να βγάζω στοιχεία βολής και μέσα σε Μ109...Προφανώς το Μ109 χρησίμευε ως ΚΔΠ...

@ str81977,

Ο αριθμός πυροβόλων που έχει η κάθε Πυροβολαρχία (Υπομονάδα) δεν έχει καμία σχέση με το που υπηρετεί (ηπειρωτική ή νησιωτική Ελλάδα) ο σχηματισμός. Ο αριθμός των πυροβόλων καθορίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον κατασκευαστή του όπλου δηλαδή έχει να κάνει αποκλειστικά με το είδος του όπλου. Γίνεται έτσι κατανοητό, πως μπορεί ένα μικρού (για παράδειγμα) διαμετρήματος Πυροβολαρχία να διαθέτει (εκ φύσεως διαμετρήματος και είδους του πυροβόλου) 6 ή ακόμη και περισσότερα στοιχεία, ενώ (επίσης για παράδειγμα) μια Πυροβολαρχία MLRS να διαθέτει μόλις 4. Τα πάντα καθορίζονται από τον κατασκευαστή και όχι βέβαια από το αν εκείνη τη στιγμή το όπλο πατάει σε νησί ή σε ηπειρωτικό έδαφος. Γίνεται φυσικά αντιληπτό πως τα προηγούμενα είναι δυνατόν να μην ισχύουν για τις περιπτώσεις Α/Α σχηματισμών, όπου μια Α/Α Πυροβολαρχία είναι δυνατόν να φτάσει και τα 10, ή ακόμη και τα 15 (στοιχεία) Α/Α πυροβόλα / πολυβόλα / φορητούς Α/Α εκτοξευτές κλπ.

Στο νησί που υπηρετούσα, στα ρυμουλκούμενα 105, κάθε πυρχια είχε 6 στοιχεία...Μονάδες της ηπειρωτικής ελλάδας είχαν 4...
Κατά σύμπτωση, το ίδιο ίσχυε και στα αυτοκινούμενα...
Προφανώς ο κατασκευαστής αλλά και ο χρήστης του όπλου έκριναν ότι με 6 στοιχεία αποκρούεται πιο εύκολα απόβαση, χωρίς η μονάδα να γίνεται δυσκίνητη...
Στην τελική, μπορείς να παρατάξεις και τα 18 στοιχεία μιας μοίρας ρυμουλκούμενου πυροβολικού μαζί αλλά η αντίπαλη αεροπορία θα κάνει πάρτυ...

Μάχιμος ΤΕΒΠΑΡ ήμουν (όχι γραφειοπόντικας) με αρκετές ασκήσεις στο ενεργητικό, κοντά σε μόνιμους και έφεδρους αξιωματικούς...
Δεν ξέρω όλο το φάσμα των ενόπλων δυνάμεων αλλά αυτά που κάναμε τα θυμάμαι αρκετά καλά...

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Ο Τζο άρχισε να λέει ότι στις φωτό από την άσκηση με τα 105αρια που παρέθεσες δεν φαίνεται "ΚΔΠ".
Καλά κι εσύ τώρα σε αυτό κόλλησες? Εδώ μας έχει πει "τα τέρατα", σε μικρολεπτομέρειες στέκεσαι?

Στο νησί που υπηρετούσα, στα ρυμουλκούμενα 105, κάθε πυρχια είχε 6 στοιχεία...Μονάδες της ηπειρωτικής Ελλάδας είχαν 4.
Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο διότι ο κανονισμός σκευής και υπηρέτησης του ρυμουλκούμενου 105mm (είτε M-56, είτε M-101) προβλέπει δύναμη 6 πυροβόλων ανά Πυροβολαρχία. Ακριβώς το ίδιο ίσχυε και για την αυτοκινούμενη έκδοση M-52 στα 105mm (που πλέον έχει αποσυρθεί) και προβλεπόταν 6 στοιχεία ανά Πυροβολαρχία. Δηλαδή σε μονάδες ΑΣΔΕΝ τηρείται ο κανονισμός και σε μονάδες "ηπειρωτικής Ελλάδας" όχι? Μήπως άλλος ήταν ο λόγος? Για ποιές μονάδες "ηπειρωτικής Ελλάδας" μιλάμε? Διότι αν επρόκειτο για μονάδες ΠΒ που δεν βρισκόταν σε περιοχή συνόρων και δεν ήταν δυνατή η πληρότητα, ίσως (υποθέσεις κάνω) η μονάδα να λειτουργεί με μειωμένη δύναμη.

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1

Path
1.Ωραία τότε αφού ήσουν αξιωματικός βολής όπως
(δηλαδή αρχηγός στοιχειού) θέλω να μου απαντήσεις σε ποιο στρατόπεδο εκπαιδεύτηκες και με τη πυροβόλα έκανες βολές (στην εκπαίδευση πάντα) και να μου αναλύσεις κάποια τεχνικά θέματα: τι λέμε ταχεία τάξης πυροβολαρχίας? πως στέλνονται τα στοιχεία βολής στο πυροβόλο που ήσουν? πόσοι υπηρέτες είχε? τι εννοούμε σημείο κάλυψης? και τι σημείο προκάλυψης? τι πυρομαχικά είχε το πυροβόλο? τι εννοούμε θανάσιμο σημείο ΠΒ η ζώνη ΠΒ? και τι σημείο ακτίνας ΠΒ? πως ενεργοποιείς το βλήμα? τι είναι το εμπύρευμα και ποιος ο ρόλος του? οι υπηρέτες του πυροβόλου τι κάνει ο καθένας? Πως βάλλονται οι στόχοι? Πώς δίνονται τα σήματα βολής από το ΚΔΠ? Αυτά τα λίγα που ένας αρχηγός στοιχείου τα ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά.
2.Όσο για την 32η ταξιαρχία πεζοναυτών είναι στην Χαλκίδα και είναι κέντρο εκπαίδευσης και κέντρο κατάταξης. 
3. καμία μεραρχία στον κόσμο η έστω και ταξιαρχία δεν νοείται να μην έχει μοίρα ΠΒ. Και η ΕΔΥΚ έχει πώς να το κάνουμε αυτό γιατί ο διοικητής μου πριν έρθει στην Σάμο ήταν υποδιοικητής σε αυτήν την ανύπαρκτη μοίρα που ισχυρίζεσαι εσύ.
4. το πυροβολικό δεν έχει καμία δουλεία να κάνει αποβατικές ασκήσεις σαν όπλο για τον απλό λόγο που είναι σε μία απόβαση τον ρόλο του βομβαρδισμού τον εχθρικών στόχων τον αναλαμβάνει η αεροπορία και τα πλοία επιφανείας του στόλου. Το ΠΒ πάει μόνο μετά την ασφαλίσει της περιοχής και όταν οι στόχοι είναι πέρα από το βεληνεκές των πλοίων ( σαν αξιωματικός έπρεπε να το ξέρεις αυτό) 
5. όσο για το ΚΔΠ σαν αξιωματικός που είσαι θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι εκτός από τροχοφόρα που είναι ειδικά κατασκευασμένα υπάρχει και σε ελπιστριοφόρα οχήματα και δεν γίνετε να φτιαχτεί κάτω από τέντες γιατί πρέπει μέσα σε 4 λεπτά να έχει δώσει στοιχεία μπαράζ πυρών (που θα ξέρεις τι πάει να πει αυτό σαν αξιωματικός που ήσουν) και να έχει αποχωρίσει από την θέση του σε νέα θέση και αυτό δεν γίνετε έτσι απλά να μαζέψεις σε ένα λεπτό να όργανα και τα λοιπά και να αποχωρίσεις από την τέντα.
Να σε ενημερώσω ότι στην ΠΒ διοικήσεως δεν ανήκουν μόνο αυτά τα καθήκοντα αλλά και τα ραντάρ ΠΒ (που θα ξέρει για ποίο λόγο υπάρχει). Και όλα τα ΚΔΠ είναι θωρακισμένα και συμμετέχουν κανονικά σε άσκηση (γιατί είναι τα αυτιά και τα μάτι της μοίρας) αυτό που λες εσύ για περί καναδέζας είναι μόνο στην εκπέδευση τον ΤΕΠΑΡ και δεν πάνε όλα τα όργανα (μπερδεύτηκες λίγο μου φαίνετε)
6. να σε ενημερώσω (και πάλι) ότι κάθε πυροβολαρχία έχει από ένα και παραπάνω εκτοξευτείς για την Α/Α τις τα γνωστά σε όλούς Stinger (Shoulder Fired Anti-AirCraft ) και όχι μόνο η μοίρες Α/Α.
όσο για το  str81977 αναφέρεται σε μικρού όγκου άσκηση που μπορεί να μην είχε βγει όλοι η δύναμη της μοίρας έξω (και είναι φυσικό για λόγους οικονομίας της μοίρας) γιατί σε μία βολή ΠΒ δεν γίνετε το ΚΔΠ να είναι έτσι έξω.
Και path μπορεί τα όπλα του Α/Α να μην τα ξέρω καλά και να κάνω λάθει στην διατύπωση τους αλλά στα πυροβόλα ξέρω κάποια πράγματα λόγο ειδικότητας και επειδή πέρασα μια εκπαίδευση και μετεκπαίδευση.
Και τους χαρακτηρισμούς να σου θυμίσω εσύ τους ξεκίνησες και όχι εγώ. Μπορεί θα μου πει κάποιος ότι φταίω γιατί έπεσα στο επίπεδο σου και ανταπέδωσα αλλά όπως έχω πει άνθρωπος είμαι και κάνω και λάθει. 

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Ωραία τότε αφού ήσουν αξιωματικός βολής (δηλαδή αρχηγός στοιχειού)
O αξιωματικός βολής, ΔΕΝ είναι αρχηγός στοιχείου! Τόσο ξέρεις, τόσο λες!

Όσο για την 32η ταξιαρχία πεζοναυτών είναι στην Χαλκίδα
Η 32 Ταξχία Πεζοναυτών (και η 32 ΜΠΠ), ΔΕΝ εδρεύει στην Χαλκίδα! Τόσο ξέρεις, τόσο λες!

Μην με κουράζεις άλλο με τον χείμαρο σκουπιδιών που γράφεις (σου είπα και σου τόνισα προηγουμένως γράφε ΜΟΝΟ αν είσαι σίγουρος για κάτι και κάνε το με τρόπο ΣΑΦΗ και ΑΚΡΙΒΗ). Σε έχω καλέσει κατ' επανάληψη να είσαι ΣΟΒΑΡΟΣ, ΣΑΦΗΣ και ΑΚΡΙΒΗΣ σε ότι γράφεις! Παρ' όλα αυτά, συνεχίζεις την ίδια τακτική να πετάς ένα "πυροτέχνημα", να μην το δικαιολογείς και να μην μπορείς να το στηρίξεις και να εξάπτεσαι όταν με λογικά επιχειρήματα και αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα σου αποδεικνύω πως κάνεις λάθος. Θεωρώ πως όσα μέχρι τώρα έχεις γράψει είναι αποτέλεσμα κακής, κάκιστης πληροφόρησης (παραπληροφόρησης καλύτερα) και αποτέλεσμα ανύπαρκτης ενημέρωσης, ερασιτεχνισμού και ημιμάθειας. Δέχομαι πως μπορεί να μην φταις εσύ που δεν ξέρεις αλλά το "σύστημα" που δεν φρόντισε να σου τα μάθει όταν έπρεπε, ή έστω να σου δώσει κίνητρα να αποκτήσεις διάθεση για να μάθεις και να ενημερωθείς. Δεν πειράζει, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι, εφόσον έγραψες κάποια πράγματα, να τα δικαιολογήσεις. Κι αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να συμβεί μόνο εδώ, αλλά γενικά στην ζωή - δεν είναι δυνατό να λέμε κάτι και να το αφήνουμε έτσι "μετέωρο". Αν θέλουμε να έχουμε αξιοπιστία και να σέβονται την γνώμη μας, θα πρέπει να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΜΕ και να ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΜΕ όσα γράφουμε.

[size=12pt]ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ[/size]
[size=12pt]Πρέπει να αντιληφθείς φίλτατε joe125, πως το παρόν θέμα και το φόρουμ ΔΕΝ είναι τόπος διαγωνισμού για to "ποιός ξέρει τα περισσότερα" ή για το "ποιός την έχει πιο μακρυά" ή για το "ποιός γαμάει καλύτερα"! Τα κόμπλεξ αυτά ανήκουν στην εποχή της εφηβείας μας και ίσως ακόμη παλιότερα! Επειδή όμως, δεν μπορεί ο καθένας να γράφει οτι του καπνίσει, και ΠΡΕΠΕΙ να δικαιολογεί και να τεκμηριώνει τις απόψεις του...

...και επειδή πλέον τίθεται θέμα αξιοπιστίας σου αφού δεν έχεις δικαιολογήσει (ή παραθέσεις επαρκή στοιχεία) σε όσα έχεις μέχρι τώρα γράψει, ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΟΣΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ, για να μας αποδείξεις πως ΔΕΝ είναι γέννημα της φαντασίας σου. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δούμε τα στοιχεία και τις αποδείξεις σου!
[/size]

[size=13pt]Σε καλώ (και σε προκαλώ) λοιπόν, ΕΑΝ θέλεις να σε παίρνουμε στα σοβαρά και να μην γίνεσαι ιδιόρυθμος και κωμικός, να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ και να μας ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ή μας προσκομίσεις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ για τα παρακάτω ΕΝΝΕΑ (9) σημεία, τα οποία με αδικαιολόγητη επιμονή και πείσμα έχεις υποστηρίξει, παρά το γεγονός οτι έχω παραθέσει στοιχεία που δεν δέχονται αμφισβήτηση και φωτογραφίες ενώ εσύ δεν απέδειξες το αληθές των ισχυρισμών σου, εγώ θα σου ζητήσω δημόσια γονατιστός συγνώμη και μπροστά σε όλο το φόρουμ:[/size]

• [li][size=13pt](1) "Tετράδυμα" Rheinmetal που υπηρέτησαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού,[/size][/li]
    [li][size=13pt](2) ΑΑ πυροβόλα των "50 χιλιοστών" που υπηρέτησαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού,[/size][/li]
    [li][size=13pt](3) Καθορισμένη υπό του ΓΕΣ (ή οποιουδήποτε άλλου στρατού ανά τον κόσμο) ορολογία "πουφ" ή "πουφ - πουφ" για οποιοδήποτε ΑΑ πυροβόλο,[/size][/li]
    [li][size=13pt](4) Σύστημα "Velos" που υπηρέτησε (έστω και για ΜΙΑ ημέρα) στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, (προφανώς υπό την δ/κση ΠΒ),[/size][/li]
    [li][size=13pt](5) Κανονισμούς ή οδηγία του ΝΑΤΟ που απαγορεύουν στις χώρες μέλη να χρησιμοποιούν Σοβιετικής / Ρωσικής κατασκευής εξοπλισμό ή άλλο "Ανατολικό" στρατιωτικό υλικό,[/size][/li]
    [li][size=13pt](6) "Πεδινά πυροβόλα" ειδικά τα Μ-56 & Μ-101, που (τάχα) έχουν πάψει να υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό από το 2000,[/size][/li]
    [li][size=13pt](7) Έστω κι ΕΝΑ στρατιώτη ή έστω και ΕΝΑ υλικό, έστω και ΜΙΑ ρόδα του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στην Κύπρο στα πλαίσια της ΕΛΔΥΚ,[/size][/li]
    [li][size=13pt](8) Αυτοκινούμενα πυροβόλα ShKH Zuzana των 155mm που ανήκουν (ή ανήκαν έστω και για ΜΙΑ ημέρα) στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού (πρόσεξε: ΟΧΙ της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς) και υπηρετούν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο,[/size][/li]
    [li][size=13pt](9) Μας αποδείξεις πως (τάχα) υπάρχει στην δύναμη της ΠΑ η "334 ΠΜ" (αντί του ΣΩΣΤΟΥ 114 ΠΜ) που εδρεύει μάλιστα και στο αεροδρόμιο της Τανάγρας,[/size].[/li]

[size=13pt]Επαναλαμβάνω! Άσε τον χαζο-εγωϊσμό σου στην άκρη. Έκανες απανωτά λάθη, δεν χρειάζεται να πέφτεις σε νέα λάθη προσπαθώντας να διορθώσεις τα προηγούμενα! Σε προκαλώ λοιπόν και σου λέω πως ΕΣΤΩ και ΕΝΑ από τα παραπάνω να μου αποδείξεις...[/size]
[size=20pt]...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ από τα παραπάνω ΕΝΝΕΑ (9) σημεία...[/size]
[size=13pt] που ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ, εγώ θα σου ζητήσω δημόσια γονατιστός συγνώμη και μπροστά σε όλο το φόρουμ[/size]

[size=20pt]ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΝΕΑ (9) ΣΗΜΕΙΑ,[/size]
[size=14pt]ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ "ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ" TO PHOTOSHOP!) 'Η ΕΑΝ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ "ΠΗΓΕΣ" & ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΣ, ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΣΦΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΗΜΟΣΙΩΣ![/size]

Φιλικά,
PATH

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1
Φίλε μου path τώρα είσαι πολίτης η εν ενεργεία στρατιωτικός και με τι βαθμό? Όσο το αν ξέρω η όχι το σχολιάζω καλύτερα. Αλλά από ότι βλέπω στα ερωτήματα που έθεσα σε ένα ΄΄μάλλον μαιμου ΄΄ αξιωματικό απάντηση δεν πήρα (γιατί δεν βρήκες της ανάλογες απαντήσεις στο ιντερνετ μάλλον) γιατί τα ποιο πολλά που γράφεις και τώρα και ποιο παλιά σε άλλες σου διαμάχες που είχες είναι αυτούσια άρθρα από διάφορα περιοδικά η φόρουμ με λίγοι σάλτσα δικιά σου. Αλλά επειδή είμαι καλό παιδί σου δίνω ακόμα λίγο χρόνο να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα στο προηγούμενο μήνυμα μου μήπως ρωτήσεις τον πατέρα σου (ταξίαρχος ήταν από ότι λες η τον ιπτάμενο αδερφό σου ‘’κάτι άσχετα και με όλο το θάρρος η μάνα σου μήπως ήταν πλωτάρχης η πλοίαρχος στο ΠΝ?’’) η να βρεις κανένα άρθρο από το ίντερνετ  (και ξέρεις την διαδικασία όταν το βρεις μαρκάρισμα – αντιγραφή – επικόλληση) και γράψε και κάτι δικό σου να μην σου κάνουν και καμιά μήνυση για αναδημοσίευση άρθρου.
Όσο για την βάση πεζοναυτών έχει έδρα την Χαλκίδα, από εκεί είχαν κλέψει το χάμερ που είπες και είναι ακριβώς απέναντι από το καινούργιο κτίριο της νομαρχίας και δίπλα από το στάδιο της Χαλκίδας. Άσε φιλέ αυτήν την πόλη την ξέρω απέξω και ανακατωτά ( 6 χρόνια δεν είναι λίγα)

Έχω υπομονή να περιμένω όσο θέλεις για να βρεις της απαντήσεις

Συμβουλή: μην ψάξεις και πολύ σε επίσημα σάιτ το ΠΒ γιατί δεν θα βρεις και πολλά

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
joe125,

Και εγώ και οποιοσδήποτε άλλος δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε ερωτήσεις κανενός, ακόμη κι αν μπορούμε. Όπως σου είπα και προηγουμένως, το παρόν thread δεν είναι ούτε διαγωνισμός, ούτε παιχνιδάκι που κερδίζεις και σου δίνουν έπαθλο.

Σου υπενθυμίζω όμως πως σου ζήτησα να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ πράγματα που εσύ ο ίδιος έγραψες. Δεν σου ζήτησα να παίξεις το παιχνίδι των ερωτήσεων και να πάρεις βραβείο, απλά να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ δικές σου απόψεις. Αντιλαμβάνεσαι πως όσο δεν δικαιολογείς όσα έγραψες, τόσο η αξιοπιστία σου είναι υπό αμφισβήτηση. Από την μεριά μου, ΟΤΙ έχω γράψει, ΟΤΙ έχω υποστηρίξει, ακολουθήθηκε είτε με παραθέσεις αξιόπιστων πηγών, είτε με φωτογραφίες, είτε με στοιχεία που δεν δέχονται αμφισβήτηση. Γιατί δεν κάνεις το ίδιο? Γιατί δεν δικαιολογείς ΕΣΤΩ και ΕΝΑ από αυτά που έγραψες? ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ!

Στις τελευταίες σελίδες, έγραψες κάποια πράγματα (είχες όλο το δικαίωμα φυσικά να γράψεις ότι πιστεύεις) τα οποία εγώ αμφισβητώ και θεωρώ πως είναι αναληθή και φανταστικά! Σε ρωτάω λοιπόν ΠΟΥ τα στηρίζεις. ΠΩΣ τα δικαιολογείς και με ποιά λογική τα έχεις γράψει, σου ζητώ με λίγα λόγια να μου δείξεις κάποιες αποδείξεις, για να με πείσεις και εμένα για το ορθό των απόψεών σου. Αντί αυτού, αποφεύγεις συστηματικά να δικαιολογήσεις / αποδείξεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ από αυτά και με τρόπο που δεν θα χαρακτήριζα σωστό, επιχειρείς να κατευθύνεις την συζήτηση σε σημεία άσχετα.

Όπως θα διάβασες παραπάνω, εγώ είμαι διατεθιμένος, να ζητήσω συγνώμη ΕΑΝ δικαιολογήσεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ από όσα έχεις γράψει! ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ! Τι σε κρατάει λοιπόν από το να με κολλήσεις στον τοίχο και να μου δείξεις πως πραγματι όσα είπες, ήταν και σωστά και αληθή? Τι σε κρατάει λοιπόν από το να μου αποδείξεις με φωτογραφίες πως άδικα σε προκαλούσα και σε θεωρούσα "άσχετο"? Παρακαλώ και προκαλώ λοιπόν να μου δείξεις πως έχεις δίκιο για να μπορέσω κι εγω καιοι άλλοι να συμμ εριστούμε όσα ΕΣΥ έγραψες.

Τα ερωτήματα λοιπόν και τα σημεία που καλείσαι να επαληθεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό είναι γνωστά και σου τα υπενθυμίζω. Είναι πράγματα που ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ έγραψες και σου ζητώ να μας πείσεις και εμάς με φωτογραφίες και αδιάσειστα στοιχεία πέρα κάθε αμφισβητήσεως.

(1) "Tετράδυμα" Rheinmetal που υπηρέτησαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού,
(2) ΑΑ πυροβόλα των "50 χιλιοστών" που υπηρέτησαν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού,
(3) Καθορισμένη υπό του ΓΕΣ (ή οποιουδήποτε άλλου στρατού ανά τον κόσμο) ορολογία "πουφ" ή "πουφ - πουφ" για οποιοδήποτε ΑΑ πυροβόλο,
(4) Σύστημα "Velos" που υπηρέτησε (έστω και για ΜΙΑ ημέρα) στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, (προφανώς υπό την δ/κση ΠΒ),
(5) Κανονισμούς ή οδηγία του ΝΑΤΟ που απαγορεύουν στις χώρες μέλη να χρησιμοποιούν Σοβιετικής / Ρωσικής κατασκευής εξοπλισμό ή άλλο "Ανατολικό" στρατιωτικό υλικό,
(6) "Πεδινά πυροβόλα" ειδικά τα Μ-56 & Μ-101, που (τάχα) έχουν πάψει να υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό από το 2000,
(7) Έστω κι ΕΝΑ στρατιώτη ή έστω και ΕΝΑ υλικό, έστω και ΜΙΑ ρόδα του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στην Κύπρο στα πλαίσια της ΕΛΔΥΚ,
(8) Αυτοκινούμενα πυροβόλα ShKH Zuzana των 155mm που ανήκουν (ή ανήκαν έστω και για ΜΙΑ ημέρα) στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού (πρόσεξε: ΟΧΙ της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς) και υπηρετούν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά οπουδήποτε στον κόσμο,
(9) Μας αποδείξεις πως (τάχα) υπάρχει στην δύναμη της ΠΑ η "334 ΠΜ" (αντί του ΣΩΣΤΟΥ 114 ΠΜ) που εδρεύει μάλιστα και στο αεροδρόμιο της Τανάγρας,.

Λοιπόν?

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1

Path
Σωστό ότι δεν είσαι υποχρεωμένος αλλά μην μας παραμυθιαζεις ότι ήσουν αρχηγός βολής γιατί έχεις γράψει λίγο ποιο πίσω ότι τώρα είσαι πολίτης και έχεις απολυθεί για αυτό σου έβαλα μέσα σε παρένθεση το αρχηγός στοιχειού μην το σκεφτείς καλύτερα και το σώσεις αλλά επιμένεις, τότε να σε πληροφορήσω ότι αρχηγός βολής δεν είναι ΔΕΑ αλλά από ανθυπολοχαγός και πάνω και τις περισσότερες φορές αρχηγός βολής είναι ο διοικητής πυροβολαρχίας που είτε είναι υπολοχαγός είτε είναι λοχαγός έτσι να μαθαίνεις και κάτι.

Τώρα λίγοι επιμόρφωση δες ένα βίντεο με πραγματική βολή ΠΒ απο Μ109Α5-3:

Άλλο ένα βίντεο να μάθεις τι είναι νεκρική ζώνη ΠΒ

και τώρα λίγες φώτο

αυτό το πυροβόλο θα πρέπει να το ξέρεις (αν ήσουν ποτέ αξιωματικός )

mwcnews.net/.../stories/Israel/4/artillery3.jpg
και αυτό το βλήμα πρέπει να το ξέρεις

farm2.static.flickr.com/1184/888642936_4a25ce...
πυροβόλο Μ109Α2 8΄΄ σε βολή (λίγο κακή η φώτο)

greekmilitary.net/webzoom.freewebs.com/gfile/...
σημείο  προκάλυψης και βολή

...
ΚΔΠ ούτε τροχοφόρο αλλά ούτε και τέντα

Το σήμα που υπηρέτησες αν υπηρέτησες σε αυτό το σώμα (που αμφιβάλω )

...
ΠΕΠ και όχι MLRS (σε προλαβαίνω μην πεις τίποτα άλλο)

bp3.blogger.com/.../BvFAnMj5opE/s200/m-109a3.jpg
Πυροβόλο Μ109Α3

greekmilitary.net/.../sp23005ix8.jpg
Και το καμάρι του ελληνικού πυροβολικού και ένα από τα ποιο σύγχρονα  πυροβόλα στο κόσμο PZ - 2000

Ok στρατάρχη path  :2funny: :2funny: :2funny: άλλο με το ΤΟΤΟ το ξέρεις? lol

joe125

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
62
Πόντοι
1
Και η επιμόρφωση συνεχίζετε:

Βολές ΠΕΠ (πολλαπλών εκτοξευτών )

ΠΕΠ RM - 70

Βίντεο από φίλο ψαρά βολή ΠΕΠ RM – 77 πεδίο βολής πυροβολικού ΚΩ

Βολή ΠΕΠ RM – 70  ο υπολοχαγός που το τραβάει γαμώ τα άτομα τα σέβη μου από τον οδηγό του διοικητή

Μάθημα για την ώρα τέλος  path να διαβάσεις γιατί αύριο έχει διαγώνισμα  :2funny:

Τα σέβη μου στρατάρχη path  :2funny: :2funny: :2funny: Το άλλο με την μάνα του ΤΟΤΟΥ το ξέρεις? lol

PATHFINDER

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουλ 2006
Κριτικές
4
Like
32
Πόντοι
16
Αγαπητέ joe125,

Μην αγχώνεσαι και μην νιώθεις κατατρεγμένος. Δεν υπάρχει ανάγκη να μας στέλνεις υλικό που ο καθένας μας είναι ικανός να βρει στο διαδίκτυο. Δεν υπάρχει ανάγκη να προσπαθείς τάχα να επιμορφώσεις και να υποδείξεις. Και λοιπόν? Τι έκανες? Μια τρύπα στο νερό. Με την συμπεριφορά σου αυτή, απλά γίνεσαι όλο και πιο αστείος - δεν το αντιλαμβάνεσαι? Δεν σου ζητήσαμε ούτε να μας στείλεις βίντεο με δραστηριότητες του ΠΒ ούτε τίποτε άλλο, οπότε μην κουράζεσαι. Αυτό που σου ζητήσαμε, είναι να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ, να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ αυτά που είπες σε προηγούμενα post σου. Μπορείς? Έχεις την δυνατότητα να φανείς αξιόπιστος ή θα αρχίσεις πάλι να λες ιστορίες άσχετες? Νομίζω, πως όλοι μας μιλάμε την ίδια γλώσσα - τα Ελληνικά! Μιλώ μήπως Κινέζικα και δεν με καταλαβαίνεις?

• [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που κι ως που έγραψες για "τετράδυμα Rheinmetal". Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ φωτογραφία "τετράδυμου Rheinmetal" για να μας πείσεις.[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για Α/Α πυροβόλα των "50 χιλιοστών". Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ φωτογραφία Α/Α πυροβόλου των "50 χιλιοστών" για να μας πείσεις.[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για "πουφ" ή "πουφ - πουφ" πυροβόλα. Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ επίσημη αναφορά για "πουφ" ή "πουφ - πουφ" πυροβόλα για να μας πείσεις.[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για "Velos" σε υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό και δη στο Πυροβολικό (αντί της ΠΑ που είναι το σωστό). Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ φωτογραφία του "Velos" σε υπηρεσία στο Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατό για να μας πείσεις.[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για "απαγόρευση χρήσης 'Ανατολικων' συστημάτων από στρατούς-μέλη του ΝΑΤΟ". Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ επίσημη αναφορά για αυτό το θέμα για να μας πείσεις.[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για "ShKH Zuzana των 155mm σε υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό και δη στο Πυροβολικό" (αντί της Κυπριακής Εθνοφρουράς που είναι το σωστό). Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ φωτογραφία του "ShKH Zuzana των 155mm" σε υπηρεσία στο Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού για να μας πείσεις.[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για "334 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα". Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΕΝΑ επίσημο στοιχείο ή αναφορά που αποδεικνύει την αλήθεια των ισχυρισμών σου για να μας πείσεις και να δεχτώ πως κάνω λάθος όταν σου λέω οτι δεν υπάρχει 334ΠΜ (αυτό που υπάρχει είναι 114 Πτέρυγα Μάχης - προφανώς έχεις κάνει λάθος!).[/li]
    [li]Σου ζήτησα να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ από που έγραψες για "συμμετοχή Ελληνικού Πυροβολικού στην ΕΛΔΥΚ". Σου εξήγησα οτι ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ στρατιώτης Πυροβολικού του ΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ πυροβόλο του ΕΣ στην Κύπρο και μάλιστα υπό την ΕΛΔΥΚ. Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσε & στείλε μας ΕΣΤΩ και ΜΙΑ φωτογραφία που να αποδεικνύει συμμετοχή του Πυροβολικού του Ελληνικού Στρατού στην ΕΛΔΥΚ για να μας πείσεις.[/li]

Θεωρώ, πως ΕΑΝ είσαι τόοοοοσο σίγουρος και ακριβής για όσα εσύ ο ίδιος έχεις γράψει, θα σου είναι πάρα πολύ εύκολο να μας στείλεις ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΟ από τα παραπάνω κάποια απόδειξη, κάποια φωτογραφία που να μας αποστομώσει, που να μας κάνει να πούμε "ναι, ο joe125 έχει δίκιο και κακώς τον αμφισβητήσαμε".

[size=11pt]Επαναλαμβάνω, ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΩ να μετέχεις σε κάποιο διαγωνισμό και να απαντήσεις ερωτήσεις ώστε να πάρεις βραβείο. Αυτό που σου ζητώ, είναι να ΤΕΚΜΙΡΙΩΣΕΙΣ αυτά που εσύ ο ίδιος έγραψες προηγουμένως. Κι αυτό όχι για να νιώσω καλύτερα εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά για το σωστό της υπόθεσης. Οι άντρες νομίζω έχουν λόγο βαρύ και τον τεκμηριώνουν - δεν αφήνουν πράγματα στην τύχη. Σου είπα μάλιστα και το επανέλαβα πολλές φορές, πως εάν έστω και ΕΝΑ από όσα έγραψες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, εγω θα ζητήσω συγνώμη δημοσίως. Εφόσον λοιπόν θέλεις να θεωρούμε τον λόγο σου σωστό και να λαμβάνουμε σοβαρά υπ' όψη όσα γράφεις, νομίζω πως δεν θα σου είναι δύσκολο να αποδείξεις όσα έγραψες - και φυσικά ως "απόδειξη" δεν θεωρούμε "μου το είπε ο περιπτεράς της γειτονιάς" αλλά σαφή λόγο, τεκμηρίωση που προέρχεται από αξιόπιστες πηγές και πάνω από όλα... ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.[/size]

Δεν θέλω να επανέλθω στο θέμα, και δεν θέλω να σε κάνω να αισθάνεσαι άσχημα. Εάν παρ' όλα αυτά δεν μπορείς να τεκμηριώσεις όσα εσύ ο ίδιος έγραψες (πράγμα που θα μας δώσεις όλο το δικαίωμα να θεωρήσουμε οτι ήταν απλά φαντασίες) θα το καταλάβω και θα το δεχτώ. Τι άλλη διευκόλυνση ακόμη να σου κάνω? Είδες πόσο σε βοηθάω...!

[size=8pt]ΥΓ. Αντιλαμβάνεσαι πως ο Άντρας πρέπει να στηρίζει όσα λέει! Να τα στοιχειοθετεί, να μην μιλάει στον "αέρα". Σε καλώ λοιπόν να δικαιολογήσεις τις δικές σου γραφές. Θα μπορούσε για παράδειγμα κάποιος κακεντρεχής, κάποιος κακόβουλος, κάποιος εκ του πονηρού να βγεί και να πει "ξέρετε... ο joe125, είναι πισωγλέντης". Θα έπρεπε να τον πιστέψουμε? Όχι βέβαια - κάθε άλλο! Βέβαια, στην περίπτωση αυτή ίσως και να είχαμε αποχρώσες ενδείξεις, αν κρίνει κανείς τις "αναζητήσεις" σου στα thread "τραβέλια με προσόντα" και "trans εύα" στα οποία όχι μόνο έχεις ενεργό συμμετοχή, αλλά φαίνεται ρε συ οτι ψάχνεσαι![/size]

[size=11pt]ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΣΧΕΤΑ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ? ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ ΠΟΤΕ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ - ΜΟΝΟ ΕΝΑ - ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ![/size]

• [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο φωτογραφία "τετράδυμου Rheinmetal"?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο φωτογραφία Α/Α πυροβόλου των "50 χιλιοστών"?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο επίσημη αναφορά "πουφ" ή "πουφ - πουφ" πυροβόλου?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο φωτογραφία συστήματος "Velos" σε υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό και δη στο Πυροβολικό?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο επίσημη αναφορά περί απαγόρευσης χρήσης "Ανατολικού" εξοπλισμού από στρατούς - μέλη ΝΑΤΟ?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο φωτογραφία ShKH Zuzana των 155mm σε υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο επίσημη αναφορά για "334 Πτέρυγα Μάχης" στην Τανάγρα?[/li]
    [li]Είναι τόσο δύσκολο πια για εσένα να μας παραθέσεις ΜΙΑ μόνο επίσημη αναφορά για συμμετοχή Ελληνικού Πυροβολικού στην ΕΛΔΥΚ?[/li]

ΕΣΥ τα έγραψες αγαπητέ joe125, δεν σε υποχρεώνω εγώ να απαντήσεις σε "άλλα αντί άλλων" ερωτήματα για να δω τι μετράς και να πάρεις βραβείο κι έπαθλο. Δες το από την απλή του πλευρά! ΕΣΥ τα έγραψες (ως έχεις το δικαίωμα), εγώ έχω μια αντίθετη άποψη (ως έχω το δικαίωμα) και σου ζητώ στα πλαίσια ενός παραγωγικού διαλόγου να με πείσεις, να μου δώσεις να καταλάβω πως κακώς διαφωνώ μαζί σου και πως τελικά είχες δίκιο. Δεν σου ζητάμε δύσκολα πράγματα!

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Παίδες ψυχραιμία. Να θυμίσω οτι ειναι για πολεμική αεροπορία το θρεντ. Μπορείτε να κάνετε ενα για πυροβολικο αν θελετε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom