Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 176K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Οι Ισραηλινοί το έχουν κάνει επίσης στα F-16, F-15 και Apache, γενικα τα ηλεκτρονικά τον ισραηλινών τεχνολογικά είναι αρκετά μπροστά.

Ελα μωρε τι ξερουν αυτοι απο εξοπλισμους...

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Ευχαριστω φιλε αλλά..Τι βγηκε?Ξαναεγινε ο διαγωνισμός και κατακυρωθηκαν τα υλικα στην εταρεία..Θα πηρε καποιος αλλος τα κρασακια ή και κατι άλλο-πχ laptop που ειπε και ο φιλος παραπάνω-κι εγω εμεινα με την ηθική μου ψηλα και τα συγχαρητηρια τα δικά σου..
Ενω αμα ενεδιδα σε κατι αλλες θεσεις σαν Προεδρος πια,τωρα θα ειχα λυσει το οικονομικό προβλημα της οικογένειας...
Δεν μετανιωνω όμως,τουλαχιστον βλεπω τους συναδελφους με ψηλά το κεφάλι...

Δυστυχως ετσι οπως τα λες ειναι. Δεν "εγινε" κατι.
Απλα αναγκαστηκε η warlich να στειλει 2χ δωρα (στα μελη επι δυο φορες) -μπηκαν στα εταιρικα εξοδα κια χεστηκε η φορας εις το αλωνιον.
Ολοι οι δημοσιοι προμηθευτικοι διαγωνισμοι μια απο τα ιδια. Εξ ου και το "μαζι τα φαγαμε" ...meaning αφου "μοιρασαμε" δεξια και αριστερα τα κλεμμενα "δικαιουμαστε" και απενοχοποιουμαστε (λενε και σκεφτονται οι διατελεσαντες κυβερνητες)

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.746
Πόντοι
9.931
Εμενα δεν θα με πειράζει τόσο η μίζα οσο το οτι προκειμενου να πάρουν την μίζα είναι ικανη να αγοράσουν άχρηστα και παρωχημένα οπλικά συστήματα.

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Εμενα δεν θα με πειράζει τόσο η μίζα οσο το οτι προκειμενου να πάρουν την μίζα είναι ικανη να αγοράσουν άχρηστα και παρωχημένα οπλικά συστήματα.

ποσο δικιο εχεις!
αυτο ειναι και το μεγαλυτερο προβλημα ισως!
μεγαλη κουβεντα...

υπαρχει το γνωστο ανεκδοτο με τους 3 ευρωπαιους αρχηγους κρατων και τα δημοσια εργα.
μαλλον το γνωριζετε ολοι σας , μην το επαναλαμβανω

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.635
Πόντοι
506
H μεγαλύτερη μιζα ισως του προηγούμενου αιωνα αφορούσε το μεγαλύτερο σκουπιδι, το αποβληθεν απο την USAF, το f104.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Το ισραηλ ομως εχει και μια iai, μια imi, μια rafael. Εμεις τι έχουμε; Συγκρινετε ανομοια πραγματα. Το f104, ιπτάμενο φερετρο, το φορτωσαν σε όλο το νατο. Οσο για τις μιζες, πολυ σωστά,  ειδικα μετα τα ιμια εσπασαν καθε ρεκορ. Με τις συμβάσεις fms ομως είναι πολύ πιο δυσκολο να πεσουν μιζες αφου παρεμβαλεται το αμερικανικο δημοσιο και το  κογκρεσο. Χωρια που οι πιο πολλες μιζες κρυβονταν στα αντισταθμιστικα, αλλη μεγαλη πληγή αυτα..

GREECE_1981

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2006
Like
351
Πόντοι
20
2006 Μέλος επιτροπής Π/Θ Στροβιλοκινητήρων για Φ/Γ τ. S ...
Κατακυρωνουμε στον φθηνότερο -WARTSILLA- και το ιδιο βραδυ χτυπαει το κουδουνι του σπιτιου μου ενας courrier και μου αφηνει ενα δεμα...Το ανοιγω και βλεπω 12 κρασια ανωτερης ποιότητας με μια καρτα απο τη WARTSILLA...
Το επόμενο πρωί, παιρνω τφ την υπευθυνη Π/Θ της WARTSILLA και της λεω  τι ειναι αυτα? "-Ενα δωρακι για την κατακύρωση" μου λεει...
Οι φωνες μου ακουστηκαν στη Σαλαμίνα!Εστειλα πισω τα κρασιά,απέσυρα την υπογραφή μου και αναγκασα τον Πρόεδρο να επαναλάβει τη διαδικασία..
Μετα απο 3 μηνες,ξαναγινε ο διαγωνισμός,χωρίς εμενα μελος και κατακυρωθηκε κανονικα στη WARTSILLA...
Aυτα τα ωραία...
μεταξυ μας δε βλεπω κατι το μεμπτο..... εαν τα κρασια ερχονταν πριν την υπογραφη, τοτε να δεχτω οτι ηταν αποπειρα δωροδοκιας. αλλα αφου ηρθαν μετα την υπογραφη, δεν καταλαβαινω το λογο που απεσυρες την υπογραφη σου

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
μεταξυ μας δε βλεπω κατι το μεμπτο..... εαν τα κρασια ερχονταν πριν την υπογραφη, τοτε να δεχτω οτι ηταν αποπειρα δωροδοκιας. αλλα αφου ηρθαν μετα την υπογραφη, δεν καταλαβαινω το λογο που απεσυρες την υπογραφη σου
Θα σου πω...Εάν στην επόμενη διαγωνιστική διαδικασία συμμετειχε εκ νεου η εταιρεία κι εγω-σαν μελος-δεν την προέκρινα,τότε καλλιστα θα μπορούσαν να μου κανουν ζημιά με μια απλή επιστολή στην Υπηρεσία..Του στυλ " την προηγούμενη φορά υπογράψατε και μαλιστα σας ευχαριστησαμε γι'αυτό στελνοντας σας ενα αναμνηστικό δωρο..."
Αλλα ανεξαρτήτως αυτού,απαγορευεται εκ του Νομου περί Προμηθειών ΕΔ, "..η παροχή και η αποδοχή οποιουδήποτε ποσού η αντικειμένου, υπό μορφή ανταλλαγματος/ευχαριστίας για την επιτυχή εκβαση του διαγωνισμού,σε όλα τα σταδια της διαγωνιστικής διαδικασίας.."

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Θα σου πω...Εάν στην επόμενη διαγωνιστική διαδικασία συμμετειχε εκ νεου η εταιρεία κι εγω-σαν μελος-δεν την προέκρινα,τότε καλλιστα θα μπορούσαν να μου κανουν ζημιά με μια απλή επιστολή στην Υπηρεσία..Του στυλ " την προηγούμενη φορά υπογράψατε και μαλιστα σας ευχαριστησαμε γι'αυτό στελνοντας σας ενα αναμνηστικό δωρο..."
Αλλα ανεξαρτήτως αυτού,απαγορευεται εκ του Νομου περί Προμηθειών ΕΔ, "..η παροχή και η αποδοχή οποιουδήποτε ποσού η αντικειμένου, υπό μορφή ανταλλαγματος/ευχαριστίας για την επιτυχή εκβαση του διαγωνισμού,σε όλα τα σταδια της διαγωνιστικής διαδικασίας.."
Ναι, καλο ειναι να ειναι κανεις απολυτως τυπικος  με αυτα. Θυμαμαι στο στρατο, οχι για διαγωνισμο. Ηταν να παρει μεταθεση ο διοικητης μας. Και μαζευονται οι αξιωματικοι και οποιος απο τους οπλιτες ηθελε, και βαζουν λεφτα και του παιρνουν ενα καλο δωρο. Ηταν μεγαλος σε ηλικια, αγαπητος, κοντευε να παρει και συνταξη. Και λεει ο διοικητης κατι που μου ειχε κανει εντυπωση. <Τωρα που φευγω ας το δεχτω το δωρο, οσο ημουν διοικητης δε θα μπορουσα.>

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.635
Πόντοι
506
τι κρασια και μαλακιες εδω μιλαμε οτι η μιζα φτανει και το 100% της αξιας της συμβασης σε ειδικες περιπτωσεις.

Στο μεταξυ ο χοντρος γυρναει με το πρωθυπουργικο αεροσκαφος ολον τον πλανητη για εξοπλιστικες εκθεσεις. Ειδε το υπο σχεδιαση υβριδικο αεροσκαφος των Ιαπωνων, τωρα πηγε Γαλλια για τις φρεγατες. Χωρις λεφτα στη τσεπη κανουμε σχεδια. Μονο και μονο για να δικαιολογησει τα ταξιδακια του.

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Comao ειναι ενα "πακετο" αεροσκαφων που αναλσμβανουν μια συγκεκριμενη αποστολή.  Τα αεροσκαφη εχουν διακριτους ρολους στην αποστολη, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι του ιδιου τυπου η να φερουν τα ιδια οπλα.  Παραδειγμα: Αποστολη προσβολης αεροδρομιου, δυο αεροσκαφη για καταστολη αεραμυνας, τεσσερα για καταστροφη αεριδιαδρομων, τεσσερα για καταστροφη εγκαταστασεων, δυο για προστασία.

Τα f35 οντως δεν εχουν καμια σχεση με τιποτα αλλο. Ολες οι χωρες που αγορασαν eurofighter, αγοραζουν και f35. Φανταστειτε εναν ιπτανενο πανισχυρο υπολογιστή εξοπλισμένο με τους πλεον συγχρονους αισθητηρες και τη δυνατοτητα να συνεργαζεται real time με οτιδήποτε εχει ρανταρ και ζευξη δεδομενων δημιουργοντας ενα πλεγμα πληροφοριων και πυραυλων, αυτο ειναι το f35. Η επιτομή του "first look, first kill", που οριζει τις συγχρονες αεροπορικές επιχειρησεις. Απικλειεται να μη το παρουμε, η λοκχιντ ηδη εχει αρχισει το μασαζ..

Αρκει να δουλευουν σωστά τα interface, interconnection και interoperability!!!

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Ναι, καλο ειναι να ειναι κανεις απολυτως τυπικος  με αυτα. Θυμαμαι στο στρατο, οχι για διαγωνισμο. Ηταν να παρει μεταθεση ο διοικητης μας. Και μαζευονται οι αξιωματικοι και οποιος απο τους οπλιτες ηθελε, και βαζουν λεφτα και του παιρνουν ενα καλο δωρο. Ηταν μεγαλος σε ηλικια, αγαπητος, κοντευε να παρει και συνταξη. Και λεει ο διοικητης κατι που μου ειχε κανει εντυπωση. <Τωρα που φευγω ας το δεχτω το δωρο, οσο ημουν διοικητης δε θα μπορουσα.>

Εχετε κι εσεις συναντησει ανθρωπους που τα παπουτσια τους δεν αγγιζανε το εδαφος αλλα αιωρουνταν ΠΑΝΤΑ μερικα εκατοστα πιο πανω?

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Like
528
Πόντοι
36
Αρκει να δουλευουν σωστά τα interface, interconnection και interoperability!!!

σουουουρ! στην ελλαδα...

ρε μητσοοοοοοο.... πιασε ενα ιντερκονεξιον γαμω το ξεσταυρι του μανιουαλ που δεν τα βγαζω τα εγγλεζικα !!!

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Το ισραηλ ομως εχει και μια iai, μια imi, μια rafael. Εμεις τι έχουμε; Συγκρινετε ανομοια πραγματα. Το f104, ιπτάμενο φερετρο, το φορτωσαν σε όλο το νατο. Οσο για τις μιζες, πολυ σωστά,  ειδικα μετα τα ιμια εσπασαν καθε ρεκορ. Με τις συμβάσεις fms ομως είναι πολύ πιο δυσκολο να πεσουν μιζες αφου παρεμβαλεται το αμερικανικο δημοσιο και το  κογκρεσο. Χωρια που οι πιο πολλες μιζες κρυβονταν στα αντισταθμιστικα, αλλη μεγαλη πληγή αυτα..

Άλλο σκοπό είχαν οι αποστολές του 104. Ηταν "στρατηγικό" όπλο. Ασε που ανέβαινε στα 100.000 πόδια!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom