Νέα

Πολεμική Αεροπορία/Αεροπλάνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 176K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Pinguinos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2017
Κριτικές
14
Like
659
Πόντοι
291
Nαι γιατί ηταν ενας πύραυλος με φτερά.
Η γερμανική αεροπορια εχασε το 40% των f104 σε ατύχηματα. Ο Καναδάς το 30%. O μεγαλύτερος άσσος ολων των εποχων Εριχ Χαρτμαν παραιτηθηκε απο τη θεση του στην αεροπορια λογω της κοντρας που ειχε με τους ανωτερους του στο θεμα της αποσυρσης του  f104 λογω επικινδυνοτητας. Ήτανε πολλα τα λεφτα βλέπεις...

Ακριβώς,, Λόγω της μικρής του πτέρυγας και της αντίστοιχα μικρής ανωσης που αυτή παρήγαγε απαιτούσε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες στη φαση της τελικής προσέγγισης με αποτέλεσμα πολλά ατυχήματα κατά την προσγείωση. Γενικά το 104 απλά δεν συγχωρούσε λάθη.  Οι 104αρηδες αποτελούσαν πάντα μια ιδιαίτερη κατηγορία πιλότων με συγκεκριμένες ικανότητες.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Τα block30 ειναι πιο ελαφρια, πλεονεκτημα σε dogfight

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.019
Πόντοι
6.256
Ζοφερές εικόνες, όχι από το μέλλον, αλλά από το παρόν καθώς για πρώτη φορά τα τέσσερα πρώτα τουρκικά F-35A πέταξαν σε κοινό σχηματισμό στο Fort Worth του Τέξας με Τούρκους χειριστές.

Πρόκειται για τα δύο νέα μαχητικά F-35A τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα στην τουρκική Αεροπορία όπου μαζί με τα δύο αρχικά έχουν σχηματίσει τον πρώτο «πυρήνα» αεροσκαφών  για την εκπαίδευση των πιλότων και μηχανικών που θα στελεχώσει τον νέο τύπο μαχητικού.

στα 4 λοιπον

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756
Ζοφερές εικόνες, όχι από το μέλλον, αλλά από το παρόν καθώς για πρώτη φορά τα τέσσερα πρώτα τουρκικά F-35A πέταξαν σε κοινό σχηματισμό στο Fort Worth του Τέξας με Τούρκους χειριστές.

Πρόκειται για τα δύο νέα μαχητικά F-35A τα οποία παραδόθηκαν πρόσφατα στην τουρκική Αεροπορία όπου μαζί με τα δύο αρχικά έχουν σχηματίσει τον πρώτο «πυρήνα» αεροσκαφών  για την εκπαίδευση των πιλότων και μηχανικών που θα στελεχώσει τον νέο τύπο μαχητικού.

στα 4 λοιπον
Αυτα τα 4 πρωτα ειναι εκπαιδευτικα...Δεν εχουν τα λογισμικα μαχης επανω,και δεν ξερω ποσο στελθ ειναι...
Οταν παρουν τα μαχιμα ομως,την γαμησαμε...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.019
Πόντοι
6.256
.Το είδατε το F35 σήμερα στον αττικό ουρανό?
Πως έχουν οι μαλάκες οι ιταλοί F35, περίεργο

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.556

Δεν αμφιβάλω για τις ικανότητες του ... προσωπική μου άποψη όμως δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα από μια άσκηση με συγκεκριμένους κανόνες by the book συγκρινόμενο με πχ Αμερικανούς πιλότους που έχουν πολλαπλάσιες ώρες εμπλοκής σε πραγματικη μάχη σε σχέση με τον δικό μας (αν έχει)

c79t

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2017
Like
188
Πόντοι
1
Δεν αμφιβάλω για τις ικανότητες του ... προσωπική μου άποψη όμως δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα από μια άσκηση με συγκεκριμένους κανόνες by the book συγκρινόμενο με πχ Αμερικανούς πιλότους που έχουν πολλαπλάσιες ώρες εμπλοκής σε πραγματικη μάχη σε σχέση με τον δικό μας (αν έχει)

Πολλαπλάσιες ώρες εμπλοκή σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μάχη οι Αμερικάνοι;; Που;; Με ξεβράκωτους Ταλιμπάν που τους βομβαρδίζουν δεν ξέρω και εγώ από πόσα πόδια; Πόσες αερομαχίες κάνει ο Αμερικάνος πιλότος στην ενεργό δράση του; Ο Έλληνας κάθε μέρα είναι στο αέρα και κάνει αερομαχίες με εχθρικό αεροσκάφος και όχι σε στυλ εκπαίδευσης που κάνει ο Αμερικάνος μέσα στο Νατο με φίλιους πιλότους.   

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.019
Πόντοι
6.256
Και οι Ολλανδοι έχουν τύπε.
Δεν το χα φανταστεί,
Νόμιζα μονο οι φραγκάτοι άραβες είχαν για την ώρα.

Πάντως οι αερομαχίες στο αιγαίο είναι μεγάλη παραμύθα, έλληνες και τούρκοι ειναι φιλαράκια στο fb, σύμμαχοι στις ασκήσεις και πληρώνουν τα κορόιδα.

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.556
Πολλαπλάσιες ώρες εμπλοκή σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μάχη οι Αμερικάνοι;; Που;; Με ξεβράκωτους Ταλιμπάν που τους βομβαρδίζουν δεν ξέρω και εγώ από πόσα πόδια; Πόσες αερομαχίες κάνει ο Αμερικάνος πιλότος στην ενεργό δράση του; Ο Έλληνας κάθε μέρα είναι στο αέρα και κάνει αερομαχίες με εχθρικό αεροσκάφος και όχι σε στυλ εκπαίδευσης που κάνει ο Αμερικάνος μέσα στο Νατο με φίλιους πιλότους.   

Ότι πεις

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
576
Πόντοι
96
Στο 1,5 δις το κοστος της αναβάθμισης οπως ειχαν προβλεψει οι Αμερικανοι και οχι στο 1,1 οπως ελεγε ο Καμμενος.
Και μετα μας φταίνε οι ξενοι.

Η ελληνικη αεροπορια εχει 155 f16
Το καθε ενα απο αυτα κοστιζει 15 εκατομμυρια δολλαρια περιπου, αρα ολα μαζι κοστιζουν περιπου 2,3 δις για αποκτηση

Και δινουμε τωρα 1,5 δις μονο για αναβαθμιση των 85 απο αυτα που για αγορα κοστιζουν 1,25 δις;
Γιατι δεν αγοραζουνε καινουρια;
Ω ρε παρτυ που γινεται

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.556
Το καθε ενα απο αυτα κοστιζει 15 εκατομμυρια δολλαρια περιπου, αρα ολα μαζι κοστιζουν περιπου 2,3 δις για αποκτηση

Και δινουμε τωρα 1,5 δις μονο για αναβαθμιση των 85 απο αυτα που για αγορα κοστιζουν 1,25 δις;
Ω ρε παρτυ που γινεται

Πρέπει να αναγεις τα τότε κόστη αγοράς στο σήμερα και να συγκρίνεις με το κόστος της αναβάθμισης ... συν το αν είναι vfm η αναβάθμιση και φυσικά το κέρδος της εταιρείας

Αυτά τα πραματα δεν είναι πάω το αμάξι στο συνεργείο

Τώρα τι λέει ο κάθε Καμμένος προς τους ψηφοφόρους και τι λέει η εταιρεία που τα φτιάχνει είναι άκρα αντίθετα

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246

Ω ρε παρτυ που γινεται
τυπαρα μου απο τα 155 f16 που εχει η ΠΑ τα 85 ειναι block50, 52 και 52+ και τα υπολοιπα block30 και 40
ενα f16 κοστιζει αναλογα με τον εξοπλισμο του
τα block30 εχουν 10-15 εκατομμυρια, οχι τα block52+
επισης η αναβαθμιση που κανουμε σε επιπεδο viper αλλαζει αχεδον ολα τα ηλεκτρονικα του αεροπλανου και το παει μιση γενια μπροστα

επρεπε να γινει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η αναβαθμιση
85 καινουργια Viper θα μας στοιχιζαν πανω απο 4,5 δις

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
22.968
Πόντοι
5.506
τυπαρα μου απο τα 155 f16 που εχει η ΠΑ τα 85 ειναι block50, 52 και 52+ και τα υπολοιπα block30 και 40
ενα f16 κοστιζει αναλογα με τον εξοπλισμο του
τα block30 εχουν 10-15 εκατομμυρια, οχι τα block52+
επισης η αναβαθμιση που κανουμε σε επιπεδο viper αλλαζει αχεδον ολα τα ηλεκτρονικα του αεροπλανου και το παει μιση γενια μπροστα

επρεπε να γινει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ η αναβαθμιση
85 καινουργια Viper θα μας στοιχιζαν πανω απο 4,5 δις

Τύπε μου, λες να είναι ο πιλότος μας αυτός;

Niko_laos

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2019
Like
198
Πόντοι
1
Νομίζω ότι το θέμα έχει φύγει από τις πλατφόρμες (αεροπλάνα, αεροπλανοφόρα, μεγάλα πλοία επιφανείας) και πήγε στους πυραύλους. Ίσως καλύτερα να δοθούν χρήματα για καλα  βαλλιστικά/αντιαεροπορικά  συστήματα. Καλά τα αεροπλάνα αλλά δεν νομίζω ότι το παιχνίδι παίζεται τόσο πολύ εκεί πια

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.763
Πόντοι
1.756

Ω ρε παρτυ που γινεται
ξεκινησαν παλι τα παρτακια....1200 ευρω/τυφεκιο για αναβαθμιση των G3..ενα ρεντ ντοτ σκοπευτικο,λαβη,πικατινι...
Στην λιανικη αυτα 600-700 ευρω μαξιμουμ...

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.019
Πόντοι
6.256
Εχει μπλοκ 40 η ΠΑ.?

Stories