Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 288K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
Καλησπερα.. Μολις τελειωσα το βιβλιο.. Ο Aνθρωπος αυτος Ο Αγνωστος.Του alexis carrel.. Ειναι γαλλος χειρουργος, και βιολογος..Φυσικα το προτεινω σε ολους..

foot_employer

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2010
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Gather, Darkness του Fritz Leiber.

Ο κόσμος έχει καταστραφεί μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα και 360 χρόνια μετά αυτό που κυριαρχεί είναι ένα ιερατείο και η θρησκεία του, ανύπαρκτου, Μεγάλου Θεού, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα. Τί γίνεται όμως όταν με πρόσχημα την επανάσταση ενός από τους ιερείς κάνει την εμφάνισή του ένας, ίσως φαινομενικά, ίσως όχι, Διάβολος; Από τα καλύτερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας που αν και γραμμένο το '41 παραμένει ακόμα φοβερά πρωτοποριακό. Το έχω πετύχει σε 2 εκδόσεις, μια από τη σειρά "In Orbit" του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ με την ακριβή μετάφραση του τίτλου "Σκοτάδι, Συγκεντρώσου" και μία άλλη από τις εκδόσεις ΛΥΧΝΑΡΙ σε πιο "πρόχειρη" τιτλοφορούμενη "Ο Σατανικός Πέπλος".

Ο Σατανικός Πέπλος
www.para-pente.com/htdocs/para_pente_orbit9.htm]Σκοτάδι Συγκεντρώσου[/url]

Τον ίδιο εννούμε. Συνήθως το Η δεν 'ακούγεται', δεν έχω ιδέα πως τον έχουν μεταφράσει στα ελληνικά.

Πολλές φορές το έχω πει για την γλώσσα, και ιδιαίτερα για την ποίηση-που είναι σχεδόν αδύνατον να αποδοθεί σε μετάφραση εκτός από σπάνιες περιπτώσεις όπου οι μεταφράσεις έγιναν από ποιητές (είτε τους ίδιους, είτε άλλους) αλλά και πάλι κατά προσέγγιση. Πάντοτε το συναίσθημα ή η εμπειρία της μητρικής γλώσσας για την βαθειά συναίσθησή τους λείπει. Δυστυχώς η ικανότητα μου στην γλωσσομάθεια ήταν πάντοτε περιορισμένη.

O Amos Oz έλεγε ότι: Το να διαβάζεις βιβλίο από μετάφραση είναι σα να ακούς σε πιάνο ένα έργο που έχει γραφτεί για βιολί. Θα συμφωνήσω ότι είναι καλύτερο όποιος έχει την ευχέρια της γλώσσας να διαβάζει κατευθείαν απ'το πρωτότυπο.

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
αν και δεν καταλαβαινω τον λογο της διαφωνιας , το δεχομαι γιατι αποτελει εναυσμα για σκεψη
απλα θελω να προσθεσω καποια πραγματα:
1) η διαφθορα ειναι το μεσο που εκανε το λογικο να εκπεσει σε παραλογο (δια-φθορα/παραποιηση του λογικου)
2) πολλες δομες ειναι αποτελεσμα καποιου υποσυνειδητου υπολογισμου και συνειρμικα εμφανιζονται οταν συγκρινονται με καποιες δομες της πραγματικοτητας
ερχομαστε εδω στον Καμυ με το μαρτυριο του Σισσυφου ή ενα καλυτερο που προτιμω εγω ειναι το μαρτυριο του Τανταλου , ο Σισσυφος ή ο Τανταλος στην πραγματικοτητα ηταν χαρουμενοι πιστευαν οτι κανουν κατι λογικο αν συνειδητοποιουσαν τον φαυλο κυκλο του παραλογου δεν θα το καναν πραγμα που καλει ο εκαστοτε διανοητης/καλλιτεχνης να κανει ο δεκτης του εργου τους.
Θα στο πω αλλιως , ο υπαλληλος του ΙΚΑ που κανει καθε μερα την ιδια τυποποιημενη συμπεριφορα (με τις σφραγιδες , τη χαρτουρα , τις εντολες κτλ) νιωθει οτι κανει λογικα πραγματα , εγω ομως που το βλεπω απ'εξω το θεωρω παραλογο , δεν ειναι στην ανθρωπινη φυση δλδ να εκτελει αεναως εντολες πιστευοντας οτι κανει κατι ουσιαστικο... 
Εξήγησα τον λόγο της διαφωνίας μου στο προηγούμενο post. Εσύ λες πως τα κοινωνικά γεγονότα (ναζιστική Γερμανία και φόβος) ήταν το νόημα του έργου ενώ εγώ λέω πως τα γεγονότα είναι μόνο το background και το "νόημα" του έργου είναι οι προβολές των προσωπικών του φόβων.

Λες πως πολλά έργα είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης της πραγματικότητας με τον εσωτερικό μας κόσμο. Πάλι διαφωνώ, λέω πως όπου και να ζούσε ο Κάφκα, το έργο του θα έβγαζε το ίδιο νόημα.

Όσο για τον Καμύ, σου είπα, συμφωνώ με αυτά που γράφει αλλά δε μου αρέσει σαν φιλοσοφικό δοκίμιο αυτό. Είναι γραμμένο σαν μυθιστόρημα.

Anyway, απόψεις είναι αυτές. Δεν έχει τίποτα από αυτά που λέω μεγαλύτερη ισχύ από αυτά που λες εσύ, ούτε είμαι ψυχολόγος. Απλά ξέρεις, κουβέντα να γίνεται.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Εξήγησα τον λόγο της διαφωνίας μου στο προηγούμενο post. Εσύ λες πως τα κοινωνικά γεγονότα (ναζιστική Γερμανία και φόβος) ήταν το νόημα του έργου ενώ εγώ λέω πως τα γεγονότα είναι μόνο το background και το "νόημα" του έργου είναι οι προβολές των προσωπικών του φόβων.

Λες πως πολλά έργα είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης της πραγματικότητας με τον εσωτερικό μας κόσμο. Πάλι διαφωνώ, λέω πως όπου και να ζούσε ο Κάφκα, το έργο του θα έβγαζε το ίδιο νόημα.
εγω δυσκολα διαφωνω γιατι δεν εχω αποψη , απλα ενσωματωνω τις διαφορες οπτικες (και τη δικη σου και του Χ , Ψ , Ω ) στη δικη μου για να μπορω να δω καλυτερα το θεμα, οσο μπορω τουλαχιστον...

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
εγω δυσκολα διαφωνω γιατι δεν εχω αποψη , απλα ενσωματωνω τις διαφορες οπτικες (και τη δικη σου και του Χ , Ψ , Ω ) στη δικη μου για να μπορω να δω καλυτερα το θεμα, οσο μπορω τουλαχιστον...
Αυτό είναι το καλύτερο γιατί δε μπορείς να κάνεις λάθος.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Ναι, αλλά ρώτα τον τη ρίζα της λέξης! Θα σ'τη βρει αμέσως! :2funny: :2funny: :2funny:
ειναι λιγο επισφαλες αυτο , γιατι αμα του δωσω λεξεις οπως υαινα , υακινθος , υαλοπωλης, υγρο κτλ μπορει να μπερδευτει και να ψαχνει στο "θ"  :think: :2funny: :2funny:

Αυτό είναι το καλύτερο γιατί δε μπορείς να κάνεις λάθος.
επιδιωκω να κανω λαθος, μπας και βρω το σωστο...

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26

"Το τρένο ήρθε στην ώρα του" ΧΑΪΝΡΙΧ ΜΠΕΛ

Με μια λέξη: ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!

peter_forum

Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
37
Πόντοι
1
υπαρχει καποιο site να κατεβαζουμε ελληνικα βιβλια σε μορφη .pdf ???

και αν εχει καποιος το "μεγα ανατολικο"

ευχαριστω

jedi30

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2010
Κριτικές
10
Like
15
Πόντοι
10
  Οι βασικες αρχες της μαρξιστικης φιλοσοφιας. :P

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
"Οι Δήμιοι του Στάλιν"

Εξαιρετικό βιβλίο για να μπεις στο κλίμα και να "νοιώσεις" την παράνοια του Στάλιν, που οδήγησε στην εξολόθρευση εκατομμυρίων ανθρώπων.
Όμως ο ...Πατερούλης δεν ήταν μονάχος.
Κάποιοι εκτέλεσαν (και συχνά με υπερβάλοντα ζήλο...) τις παρανοϊκές εντολές του στο όνομα( ; ) μιας καινούργιας κοινωνίας (κομμουνισμός), που υποτίθεται θα απελευθέρωνε τον άνθρωπο από την καταπίεση κι εκμετάλλευση του παρελθόντος.

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
υπαρχει καποιο site να κατεβαζουμε ελληνικα βιβλια σε μορφη .pdf ???

και αν εχει καποιος το "μεγα ανατολικο"

ευχαριστω

Εδω    εχει   πολλα  ελληνικα   βιβλια   και  κειμενα . Τα  περισσοτερα   ειναι  αγγλικα  .Μερικα   ειναι  πολυ  σπανια .
Το  μονο  προβλημμα  ειναι  να  βρεις  αυτο  που  θελεις . Η   μηχανη  αναζητησης   δεν  βρισκει   ολα   τα   ελληνικα  βιβλια ,  ενω  αν   γραψεις  μια   αγγλικη   λεξη  , σου   εμφανιζονται  διαφορα    βιβλια   στα   ελληνικα  ,  αλλά   που  τα  περισσοτερα    ειναι  ασχετα  με  το  θεμα    που   ζητησες . Ενταξει   αυτο   δεν  πειραζει  και   τοσο ,  γιατι  μπορει  να   πεσεις   στην  τυχη    σε  πολυ  εδιαφεροντα   βιβλια .
Αν  βρεις   αυτο   που  θελεις   και  θελεις   να  το  κατεβασεις  ,  τοτε   κανε   αντιγραφη    το  κειμενο , επειτα   ανοιξε   το   word 2007   και   ανοιξε   αρχειο   pdf   και  κανε   paste   το  κειμενο   σε   αυτο .
Αν  θελεις   να   το  κατεβασεις    απο  κει ,  πρεπει   να  κανεις   εγγραφη .

imbosch4

Μέλος
Εγγρ.
2 Απρ 2010
Like
2
Πόντοι
16
"Η κυρία με τις καμέλιες" του Αλέξανδρου Δουμά του υιού

και

"Μαντάμ Μποβαρύ" του Γκουστάβ Φλομπέρ

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ-ΒΑΣΙΛΙΑΣ
ΖΙΛΜΠΕΡ ΣΙΝΟΥΕ
Αίγυπτος. Χθες, μοναρχία. Σήμερα, δημοκρατία, καρικατούρα δημοκρατίας και φτωχές φιμωμένες φωνές... Χθες οι μητέρες μας, πριν απ'' αυτές οι γιαγιάδες μας, κυκλοφορούσαν στη λεωφόρο Κασρ-ελ-Νιλ με τα μπράτσα γυμνά, ντυμένες με την τελευταία λέξη της παριζιάνικης μόδας, με το πρόσωπο ακάλυπτο… Κι όμως, ήταν περήφανες μουσουλμάνες... Μα τότε; Τι συνέβη; Γιατί σήμερα οι κόρες τους κυκλοφορούν καλυμμένες; Βασανισμένες από απαγορεύσεις, από επιβεβλημένες σιωπές;… Μήπως αυτό συνέβη σε άλλη χώρα; Ή μήπως συναντήθηκα μόνο με άπιστες; Νάσερ. Φαρούκ… Ο συνταγματάρχης-πρίγκιπας του λαού και το παιδί-βασιλιάς… Οι τύχες δύο κόσμων τόσο διαφορετικών διασταυρώθηκαν στην καρδιά της Αιγύπτου. Για το καλύτερο, άραγε, ή για το χειρότερο; Μια τοιχογραφία της σύγχρονης Αιγύπτου αναδύεται μέσα από την ανάρρηση στο θρόνο του βασιλιά Φαρούκ έως την πυρκαγιά του Καΐρου, από την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ έως τον πόλεμο των Έξι Ημερών. Ο Ζιλμπέρ Σινουέ περιγράφει με υπέροχο τρόπο τις συνθήκες γένεσης της χωρίς διέξοδο πυριτιδαποθήκης της Μέσης Ανατολής, παραδίδοντάς μας ένα από τα πιο προσωπικά αφηγήματά του.

πρόσφατα διάβασα το, Ο Συνταγματάρχης και το παιδί βασιλιάς, αρκετά καλό μιας και είναι αληθινή ιστορία και τώρα μολίς το βρήκα στο site που έβαλε ο συνάδελφος παραπάνω και το παραθέτω για όποιον έχει το χρόνο να το διαβάσει.

Συνημμένα

• vivlio.jpg
    vivlio.jpg
    7,2 KB · Εμφανίσεις: 25

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1