Durgā
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Απρ 2011
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Σωστό αυτό που είπες. Θα πάω παραπέρα, και ελπίζω πως θα συμφωνήσεις, και θα πω πως όχι μόνο το ιδεολογικό περιεχόμενο, αλλά ούτε καν η υπόθεση δε παίζει κανένα ρόλο. Μετράει ο τρόπος που γράφει κάποιος και όχι το τι γράφει. Η υπόθεση πρέπει να παίζει ρόλο μόνο για τη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας. Αν θέλω καλή υπόθεση, θα διαβάσω Dan Brown, αλλά αν θέλω καλογραμμένο βιβλίο θα διαβάσω Henry James.
Παρόλο που δε ξέρω από θέατρο, ο Samuel Beckett έγραφε έτσι, δεν έδινε σημασία στο background, δε τον ένοιαζε, απλά έχτιζε μια ατμόσφαιρα που δεν υπάρχει μόνο και μόνο για να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα.
Τα αγαπημένα μου βιβλία είναι του Thomas Bernhard, η υπόθεση, ανύπαρκτη. Η αρρώστια όμως βασιλεύει.
Ισχύει, δεν θα έλεγα κανένα ρόλο αλλά σίγουρα μικρότερο ρόλο και σίγουρα από το να έχεις εξαιρετική υπόθεση και κακή γραφή/ατμόσφαιρα προτιμώ εύκολα το πρώτο. Το δεύτερο είναι σαν να διαβάζεις το σενάριο αντί να βλέπεις την ταινία. Φυσικά όταν συμβαίνουν και τα δύο, έχεις έναν μεγάλο συγγραφέα κι ένα αριστούργημα.
Εξαιρετικός ο Μπερναρντ.