Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

μαρουλιας

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2007
Κριτικές
1
Like
93
Πόντοι
66
Το "Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρεϊ" είναι από αυτά τα βιβλία που τα διαβάζεις 2 και 3 φορές στη ζωή σου. Η πρώτη είναι στα παιδικά σου χρόνια καθώς όλο και κάποιος θα στο κάνει δώρο. Οι εντυπώσεις που αποκομίζεις διαβάζοντάς το ως teenager δεν είναι πολύ δυνατές διότι το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου (πόθος για τα νιάτα και την αιώνια ομορφιά) δεν σου προκαλεί εντύπωση όταν σε αυτή τη μικρή ηλικία ΖΕΙΣ τα νιάτα και την ομορφιά.

Ωστόσο, η δεύτερη ανάγνωση (όταν πια 30αρισες) είναι αποκαλυπτική του μεγαλείου του Όσκαρ Ουάιλντ. Έχοντας φάει για τα καλά στη μάπα την αλαζονία των καιρών μας, όταν έχεις κουραστεί από τον ευτελή πόθο για χρήμα και αναγνώριση, όταν έχεις σιχαθεί την υποκρισία γύρω σου παντού, το βιβλίο αυτό προσφέρει μια μάσκα οξυγόνου. Δίνει ανάσες και γεμίζει τα πνευμόνια με τον αέρα ενός γοτθικού ρομαντισμού που πια έχει χαθεί παντοτινά.

Μια γροθιά στον πουριτανισμό και την ψευτιά της βικτωριανής Αγγλίας του 19ου αιώνα. Και όχι μόνο, γιατί στην Ελλαδίτσα του 21ου αιώνα τι διαφορετικό υπάρχει? Το βιβλίο είναι διαχρονικό γιατί απλά η μούχλα του πουριτανισμού θα υπάρχει πάντα και παντού. Όλο και κάτι λέρες θα έχουν να λένε για το πόσο καλό και αγαθό είναι το κοριτσάκι τους (αγνοώντας ότι η ομορφιά του έγκειται στη σεξουαλική απελευθέρωσή του και πουθενά αλλού). Και μετά ρωτάμε τι γίνετε με τις Ελλεηνίδες. Τέλος πάντων, ξεμακραίνω από το θέμα.

Υποψιάζομαι ότι θα το ξαναδιαβάσω σε καμιά 20αριά χρόνια μετά (αν έχω την υγεια μου), με ρυτίδες στο πρόσωπο και περισσότερες πληγές στην ψυχή. Αναρωτιέμαι αν και τότε θα μου χαρίσει τις ανάσες που μου πρόσφερε πρόσφατα. Όσκαρ Γουάιλντ, τροβαδούρε της 'ηθικής τελμάτωσης' και της 'σήψης' σε ευχαριστώ.

Πολύ σωστή ανάλυση!! Ο άνθρωπος του οποίου η συνείδηση αλλοτριώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά που διατηρεί ακέραια την εξωτερική του εμφάνιση. Δεν είναι καθόλου παραδοξο που μπήκε φυλακή με πρόσχημα την ομοφυλοφυλία του!!!

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.281
Πόντοι
22.785
Πεταλουδα στο βαλτο... ;)

nazgul30

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2009
Κριτικές
91
Like
36
Πόντοι
81
Πολύ σωστή ανάλυση!! Ο άνθρωπος του οποίου η συνείδηση αλλοτριώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά που διατηρεί ακέραια την εξωτερική του εμφάνιση. Δεν είναι καθόλου παραδοξο που μπήκε φυλακή με πρόσχημα την ομοφυλοφυλία του!!!

Ναι, η ζωή του σχεδόν καταστράφηκε λόγω του βιβλίου του. Έτσι είναι πάντα! Δεν πειράζει, το βιβλίο έμεινε στην αιωνιόητα. Και αυτός ο βλακο-λόρδος που τον έχωσε φυλακή, το όνομά του θα το ξέρουμε (όχι ότι το θυμόμαστε κιόλας) μόνο λόγω του Γουάιλντ.

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
30725_b.jpg

Εξαιρετικό αλλα να ψάξετε να το βρείτε στο πρωτότυπο κείμενο μόνο.
Η γλώσσα του Ροϊδη είναι εκπληκτική

KingEdward

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
53
Πόντοι
6
"Οι περιοχές των σφαλμάτων σας"...του dr.Wayne.W.Dyer

"Το αυτό" S.King....

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
 "Σοφια Παλαιολογινα"

του Γιωργου Λεοναρδου.....

Εξαιρετικο και με παρα πολλες λεπτομερειες σχετικα με την μεταλαμπαδευση του Βυζαντιου στην Ρωσια...

napoleodas

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2008
Like
8
Πόντοι
1
΄΄νυρεμβεργη΄΄ του λεον γκολντενσον. το ψυχογραφημα των ανθρωπων που αιματοκυλησαν τον κοσμο. ο συγγραφεας ηταν ψυχιατρος στις φυλακες οπου ηταν εγκλειστοι ως εγκληματιες πολεμου οι επιζησαντες ηγετες των ναζι. οσοι εχουν διαβασει παρομοιου περιεχομενου και θεματολογιας βιβλια θα το βρει απλα ενδιαφερον. σε μερικα σημεια εχει καποια καλα στοιχεια πλην ομως το εν λογω βιβλιο το περιμενα περισσοτερο αναλυτικο απο ψυχιατρικης αποψης μιας και η απλη καταγραφη των συνομιλιων του συγγραφεα με τους κατηγορουμενους και μαρτυρες μπορει να γινει απο τον οποιοδηποτε (ανακριτη, δικαστη, δικηγορο κτλ.) απο ιστορικης αποψης ωστοσο πιθανον για τους ψαγμενους ισως τους δωσει καποιες ,εστω και ελαχιστες, πληροφοριες παραπανω

KingEdward

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
53
Πόντοι
6
  φιλε kingedward σου αρεσε ΄΄το αυτο΄΄?

Ναι...ενδιαφέρον βιβλίο..

"Μικρέ μου φίλε, περίμενε μέχρι να έρθεις εδώ που βρίσκομαι!Περίμενε να αντικρίσεις τα νεκρόφωτά μου!Περίμενε...Θα δεις και θα τρελαθείς, αλλά θα ζήσεις...και θα ζήσεις μέσα ΜΟΥ για πάντα..."

Συμπεράσματα δικά σου...

napoleodas

Μέλος
Εγγρ.
31 Δεκ 2008
Like
8
Πόντοι
1
Ναι...ενδιαφέρον βιβλίο..

"Μικρέ μου φίλε, περίμενε μέχρι να έρθεις εδώ που βρίσκομαι!Περίμενε να αντικρίσεις τα νεκρόφωτά μου!Περίμενε...Θα δεις και θα τρελαθείς, αλλά θα ζήσεις...και θα ζήσεις μέσα ΜΟΥ για πάντα..."

Συμπεράσματα δικά σου...
επειδη ειμαι λατρης του king (δεν ξερω αν το ιδιο ισχυει και για σενα) αλλα το συγκεκριμενο βιβλιο δεν το θεωρω απ΄τα καλυτερα του. παρεπιπτωντως εκδοθηκε τελευταια ενα βιβλιο του ονομαζεται ''μπλειζ'' απο την εποχη που υπεγραφε ως ριτσαρντ μπακμαν και κρυβοταν με αυτο το ψευδωνυμο. το εχεις καθολου υποψιν?

Επισκέπτης
Μολις τελείωσα τα:

1. Δοκίμιο για το Φλίππερ, Κώστας Θ. Καλφόπουλος εκδ. futura
2. ΚΑΜΑ ΤΣΟΥΧΤΡΑ, Νίκος Πολίτης εκδ. Underground

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
τα τρια γουρουνακια

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
λοιπον.... λογω αφραγκιας ξεκινησα το μοναδικο που βρεθηκε στα χερια μου που δεν ειχ διαβασει... οι μαγισσες της σμυρνης... η γυναικεια πουτανια κ καπατσοσυνη σολο της το μεγαλειο... αλλα πολυ δυσαναγνωστο με πολλες τουρκικες εκφρασεις κ επρεπε ολη την ωρα να γυρναω στο λεξικο.... not recommended!!!!

Pitsirikos1

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Νοε 2008
Κριτικές
109
Like
75
Πόντοι
2.227
Το: ΡΕΪΒΕΝ ΣΙΤΥ η τελευταία Βαβέλ.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
λοιπον.... λογω αφραγκιας ξεκινησα το μοναδικο που βρεθηκε στα χερια μου που δεν ειχ διαβασει... οι μαγισσες της σμυρνης... η γυναικεια πουτανια κ καπατσοσυνη σολο της το μεγαλειο... αλλα πολυ δυσαναγνωστο με πολλες τουρκικες εκφρασεις κ επρεπε ολη την ωρα να γυρναω στο λεξικο.... not recommended!!!!
εγοδ εεχο προβλιμα με τα τουκικα αλα με τα ελινικα οποτε κανενα προβλιτα δε εχο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom