Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Ένας Φίλος σε Σένα

Έχω έναν φίλο

που μ¨ αγαπάει αληθινά

Από τη μέρα που σε βρήκα

σε ζητώ παντοτινά.

Με κράτησες σφιχτά

τις ώρες που πονούσα

Με πήρες αγκαλιά

στιγμές που σε ζητούσα.

Στιγμές με βρήκαν μόνο

με φίλους τα κενά

Μου έδιωξες τον πόνο

μου έδωσες χαρά.

Έχω έναν φίλο

Που μ΄ αγαπάει αληθινά.

Σε περιμένω

Στα όνειρα μου ένα βράδυ

τον εφιάλτη έδιωξες

και έφερες το χάδι.

Στη σκέψη μου ήσουν έρωτας

και στο μυαλό η τρέλα

άσε τα παράλογα

και στην καρδιά μου έλα.

Σε περιμένει ο κόσμος μου

του παραδείσου η χάρη,

έλα γιατί είμαι μόνος μου

να γίνουμε ζευγάρι!

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Δες με λιγάκι

Δες με λιγάκι,

δες μέσα μου

δες μες την ψυχή μου.

Εσένα έχω στο μυαλό,

εσύ είσαι η ζωή μου.

Δες με λιγάκι

δες άγγελε μου,

δες μες την καρδιά μου.

Εσύ είσαι τα πάντα μου,

εσύ είσαι η ματιά μου.

Δες με λιγάκι,

μια φορά

και νιώσε ότι νιώθω

μία τρέλα, μία χαρά και έναν μεγάλο πόθο.

Δες με λιγάκι

και θα καταλάβεις όσα για σένα νιώθω.

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Οδυσσέας Ελύτης
[youtube=425,350]EbSJPHcmyug&feature=related[/youtube]

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16
Κώστας Ουράνης - Θὰ πεθάνω ἕνα πένθιμο...

Υ.Γ το συγκεκριμένο ποιήμα εχει μελοποιηθεί απο τα Διάφανα κρίνα όποιος ενδιαφέρεται

Password : Downhill

Και άλλο ένα - από τα πιο γνωστά τους, αν όχι το πιο γνωστό - που έχουν μελοποιήσει τα Διάφανα Κρίνα, είναι το "Μέρες Αργίας".
Από την ποιητική συλλογή του Διονύση Καψάλη, Μέρες Αργίας, ΙΧ.

Ξέρω πως θα 'ρθει, και δεν θα 'μαι όπως είμαι,
να τον δεχτώ με το καλύτερο παλτό μου·
μήτε σκυμμένος στις σελίδες κάποιου τόμου,
εκεί που υψώνομαι να μάθω ότι κείμαι.

Δεν θα προσεύχομαι σε σύμπαν που θαμπώνει,
δεν θα ρωτήσω αναιδώς, πού το κεντρί σου;
Γονιός δεν θα 'ναι να μου πει, σήκω και ντύσου
καιρός να ζήσουμε, παιδί μου, ξημερώνει.

Θα 'ρθει την ώρα που σπαράσσεται το φως μου,
κι εκλιπαρώ φανατικά λίγη γαλήνη,
θα 'ρθει σαν πύρινο παράγγελμα που λύνει

όρους ζωής και την αδρή χαρά του κόσμου·
δεν θα μαζεύει ουρανό για να με πλύνει,
δεν θα κρατά βασιλικό ή φύλλα δυόσμου.

Επισκέπτης
arkas.jpg

OXIA

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2008
Like
8
Πόντοι
16

:2funny: :2funny: :2funny: Ταράτσα, ο ΑΡΚΑΣ είναι θεός :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

shy_rider

Μέλος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
«… Η Ναν βλέπει το μερί της διπλωμένο, λείο, σφιχτό και χυτό. Στην κορυφή του λίγο χρώμα, το ρόδινο ίσως της αιδημοσύνης ; Τα γόνατα γδάρθηκαν όταν στο τέλος αναστράφηκε ο κόσμος, και μοχθούσαν, πάνω στο τραχύ κάμποτ, μ’ ένα ρυθμό τρικυμίας, κι εκείνος, μαγγωμένος, κλυδωνιζόταν, φωνάζοντας, ανάμεσα στο σκότος και το φως.
Ανάσκελα τώρα η Ναν’  Ένα στρώμα ποτισμένο ξινές μυρωδιές τη χωρίζει μονάχα από το πάτωμα. Ανασηκώνει το κεφάλι, βλέπει τα νύχια στην άκρη του άλλου ποδιού που ξεκουράζεται αδίπλωτο. Πιο εδώ σκουραίνει το σγουρό τρίγωνο
….»

Στρατή Τσίρκα, «Η Νυχτερίδα», από την τριλογία των «Ακυβέρνητων Πολιτειών».
Φθινόπωρο.
Έβρος.
Πριν πολλά χρόνια.
Ζέστη και ο ιδρώτας να ανακατεύεται με την σκόνη. Η φαιοπράσινη να κολλάει πάνω μου, καθώς προσπαθώ να βολευτώ όπως όπως μέσα στο STEYR.
Το τοπίο γύρω αποψιλωμένο, φαλακρό, κρανίου τόπος και μία αποπνικτική μυρωδιά από καμένα σκουπίδια και μπαρούτι.
Απουσία γυναίκας, μόνο τα παράπονα από τους φαντάρους, η μικρή διαφορά ηλικίας έκανε τα προβλήματα μας διαφορετικά.
- Δόκιμε, πάμε να φύγουμε.
Και εγώ, να προσπαθώ να ακροβατήσω ανάμεσα στις παράλογες διαταγές και στην λογική, να τους κρατάω με τα δόντια και να ταυτίζομαι με τον ήρωα του μυθιστορήματος του Τσίρκα, που κρατούσα μαζί μου στο σακίδιο, έφεδρος αξιωματικός και αυτός.

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Ενα  απο  τα  κορυφαια  βιβλια  που  εχω  διαβασει  θεωρω  οτι  ειναι η  Δυναμη    του  Robert  Greene.
Εκδοσεις  εσοπτρον το  2000  με  500+  σελιδες.
Περιγραφει  και  αναλυει  τους  48  νομους  της  δυναμης  απλα  και  κατανοητα.Σε  καθε  νομο  εχει  ιστοριες  ανθρωπων  απο  ολες  τις  εποχες  που  τηρησαν  αυτους  τους  νομους  και  αλλους  που  τους  παραβιασαν  και  τι  επιπτωσεις  ειχαν.Παραδειγμα  μερικοι  νομοι

Οταν  ζητας  βοηθεια  επικαλεσου  την  ιδιοτελεια  των  αλλων  ποτέ  την  ευσπλαχνια  τους  ή  την  ευγνωμοσυνη  τους.

Να  περιφρονεις  τα  πραγματα  που  δεν  μπορεις  να  αποκτησεις.

Προσοχη  κινδυνος  αποφυγε  τους  δυστυχεις  και  τους  ατυχους

Να  περιφρονεις  οτιδηποτε  ειναι  δωρεαν

Συντριψε  τον  εχθρο  σου  ολοκληρωτικα

Τοσα  πολλα  εξαρτωνται  με  την  υποληψη  σου.Φυλαγε  την  με  την  ζωη  σου

Ανακαλυψε  την  βιδα  του  καθε  ανθρωπου

Ποτε  να  μην  φαινεσαι  τελειος

Μην  χτιζεις  οχυρα  να  προστατευθεις.Η  απομονωση  ειναι  επικινδυνη

Θεωρω  οτι  απο  αυτο  το  βιβλιο  μαθαινεις  απιστευτα  πραγματα  για να  προφυλαχτεις  και  αν  μπορεις  να  κυριαρχησεις αφου  δεν  ζουμε  σε  εναν αγγελικο  κοσμο συν  το  γεγονος  οτι  εχει  καλογραμενες  και  σχετικα  αγνωστες  ιστοριες  απο  διαφορες  περιοδους  της  ιστοριας.

Επισης  μου  αρεσε  πολυ  και  το  επομενο  βιβλιο  του  Greene  Η  τεχνη  της  σαγηνης  (εσοπτρον  2001)
και  αυτο  500+  σελιδες .Βιβλιο  απαραιτητο  οχι  μονο  για  πιτσιρικαδες  να  μην  πιανονται  κοροιδο απο  τις γυναικες αλλά  και  για  μεγαλυτερους  αφου  εχει  συμπυκνωμενη  γνωση  αιωνων.
Επειδη  η  σαγηνη  χρησιμοποιειται  αιωνες  τωρα  απο  γυναικες  αν  καταχτησεται  και  αυτη  την  τεχνη  θα  εχουν  λιγοτερη  επιδραση  τα  κολπα  των  γυναικων  πανω  σας.
Το  βιβλιο  δεν  ειναι  ρηχο  ή  τυπου  cosmopolitan  και  το  συνιστω  ανεπιφυλακτα  στους  απανταχου  μπουρδελιαρηδες.

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Τελείωσα:

1) "Τσένγκις Χαν, ο αιμοσταγής κατακτητής", John Man, εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί
  θεωρώ ότι είναι αρκετά καλογραμμένο, χωρίς πολλές λογοτεχνικές εξάρσεις αλλά με αρκετές και περιεκτικές ιστορικές αναφορές (βασισμένες απ όσο μπόρεσα να καταλάβω κυρίως στη "Μυστική Ιστορία των Μογγόλων"). Συνολικά καλό ανάγνωσμα, αν και μεγάλο το διαβασα 2 φορές μάλλον γρήγορα.

2)"Η ασπίδα της Σπάρτης", Βαλέριο Μάσσιμο Μανφρέντι, εκδόσεις Λιβάνη
Ρηχό ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο πολύ χαλαρα σε ιστορικά γεγονότα της περιόδου των Περσικών Πολέμων. Δε το συνιστώ θερμά.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Ενα   απο  τα  κορυφαια  βιβλια  που  εχω   διαβασει   θεωρω   οτι   ειναι η  Δυναμη    του  Robert   Greene.
Εκδοσεις   εσοπτρον το  2000   με  500+  σελιδες.
Περιγραφει  και  αναλυει  τους   48  νομους   της   δυναμης   απλα  και  κατανοητα.Σε  καθε  νομο   εχει  ιστοριες   ανθρωπων   απο  ολες   τις   εποχες   που  τηρησαν   αυτους   τους  νομους  και  αλλους  που  τους  παραβιασαν   και  τι  επιπτωσεις   ειχαν.Παραδειγμα   μερικοι  νομοι

Οταν  ζητας  βοηθεια  επικαλεσου  την  ιδιοτελεια  των  αλλων  ποτέ   την  ευσπλαχνια   τους   ή   την  ευγνωμοσυνη  τους.

Να  περιφρονεις   τα  πραγματα  που  δεν  μπορεις   να  αποκτησεις.

Προσοχη  κινδυνος   αποφυγε  τους  δυστυχεις  και  τους  ατυχους

Να  περιφρονεις   οτιδηποτε  ειναι  δωρεαν

Συντριψε  τον  εχθρο  σου  ολοκληρωτικα

Τοσα  πολλα  εξαρτωνται   με  την  υποληψη  σου.Φυλαγε  την  με  την  ζωη   σου

Ανακαλυψε   την  βιδα  του   καθε   ανθρωπου

Ποτε  να  μην  φαινεσαι   τελειος

Μην   χτιζεις   οχυρα  να  προστατευθεις.Η   απομονωση  ειναι   επικινδυνη

Θεωρω   οτι   απο  αυτο   το  βιβλιο   μαθαινεις   απιστευτα  πραγματα  για να  προφυλαχτεις  και  αν  μπορεις  να  κυριαρχησεις αφου   δεν  ζουμε  σε  εναν αγγελικο  κοσμο συν   το  γεγονος  οτι  εχει  καλογραμενες  και  σχετικα  αγνωστες  ιστοριες   απο  διαφορες  περιοδους   της   ιστοριας.

Επισης   μου  αρεσε   πολυ  και  το  επομενο  βιβλιο  του   Greene   Η   τεχνη   της   σαγηνης  (εσοπτρον  2001)
και   αυτο  500+  σελιδες .Βιβλιο   απαραιτητο   οχι  μονο  για  πιτσιρικαδες   να  μην  πιανονται  κοροιδο απο  τις γυναικες αλλά   και  για  μεγαλυτερους   αφου   εχει  συμπυκνωμενη  γνωση   αιωνων.
Επειδη   η  σαγηνη  χρησιμοποιειται  αιωνες   τωρα   απο  γυναικες  αν  καταχτησεται   και  αυτη   την  τεχνη   θα  εχουν  λιγοτερη  επιδραση   τα  κολπα  των   γυναικων   πανω  σας.
Το  βιβλιο   δεν  ειναι  ρηχο  ή   τυπου  cosmopolitan  και  το   συνιστω   ανεπιφυλακτα   στους  απανταχου  μπουρδελιαρηδες.

ελπίζω να έχεις δίκιο :cheesy: γιατί θα πάω να τα πάρω..... ειδικά το 1ο

Επισκέπτης
Επισης   μου  αρεσε   πολυ  και  το  επομενο  βιβλιο  του   Greene   Η   τεχνη   της   σαγηνης  (εσοπτρον  2001)
και   αυτο  500+  σελιδες .Βιβλιο   απαραιτητο   οχι  μονο  για  πιτσιρικαδες   να  μην  πιανονται  κοροιδο απο  τις γυναικες αλλά   και  για  μεγαλυτερους   αφου   εχει  συμπυκνωμενη  γνωση   αιωνων.
Επειδη   η  σαγηνη  χρησιμοποιειται  αιωνες   τωρα   απο  γυναικες  αν  καταχτησεται   και  αυτη   την  τεχνη   θα  εχουν  λιγοτερη  επιδραση   τα  κολπα  των   γυναικων   πανω  σας.
Το  βιβλιο   δεν  ειναι  ρηχο  ή   τυπου  cosmopolitan  και  το   συνιστω   ανεπιφυλακτα   στους  απανταχου  μπουρδελιαρηδες.

Μου πήρε 1 μήνα να το ολοκληρώσω.... ουφ....
Πραγματικά ο Greene σε αυτό το βιβλίο αναγάγει τη Σαγήνη σε πραγματική επιστήμη...
Είμαι σίγουρος ότι και από τα 2 βιβλία έμαθες πολλά φίλε μου

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
Ωραία μου λύσατε το πρόβλημα της Δευτέρας...θα το παρω κι εγώ

shamans9

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιαν 2008
Like
5
Πόντοι
6
Ωραία μου λύσατε το πρόβλημα της Δευτέρας...θα το παρω κι εγώ

Θα  παθεις  τρομερο  κολλημα  με  τοση  συμπυκνωμενη  γνωση  και  με  τον  τροπο  που  δεχεσαι  τοση  πνευματικη τροφη.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
φαινομενα μεταφορας
τομος Α
brodkey/hershey

απιστευτο βιβλιο.. μην το χασετε!