Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
..

Συνημμένα

• images.jpg
    images.jpg
    16,6 KB · Εμφανίσεις: 25
  • 13502521._UY630_SR1200,630_.jpg
    13502521._UY630_SR1200,630_.jpg
    31,4 KB · Εμφανίσεις: 26

pepis

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2006
Like
140
Πόντοι
1
Το βιβλίο αυτό πάντως υπάρχει στην εφαρμογή scribd.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
Μιας κι εχουμε -θεωρητικα- απλετο χρονο (λογω της ιδιομορφης καταστασης που βιωνουμε), παραθετω επιγραματικα τιτλους βιβλιων τα οποια εχω διαβασει το τελευταιο περιπου τετραμηνο, και τα οποια προτεινω... (αν και καποια ειναι ειδικης θεματολογιας, ειναι ωστοσο αρκετα ενδιαφεροντα, και δεν χρειαζεται να υπαρχει ενα ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σχετικο γνωσιακο υποβαθρο)

ΔΟΚΙΜΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ/ΙΣΤΟΡΙΑ

ΠΕΡΑ ΑΠ' ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ

Βιολογία, ένας κήπος γεμάτος θαύματα

ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ
ΝΕΥΡΩΝΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

SAPIENS
ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΜΟΝΟ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΖΩΑ

ΚΡΕΑΣ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ ΩΣ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ
ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΙΧΩΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ

ΕΝΑΣ ΤΖΕΝΤΛΕΜΑΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

ΠΕΔΡΟ ΠΑΡΑΜΟ

Ο ΣΚΛΑΒΟΣ

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Εκπληκτικές επιλογές st@rdust.

Εγώ τις τελευταίες βδομάδες επιχείρησα να διαβάσω τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό  (δίτομο) του Παναγιώτη Κονδύλη, αλλά δεν μπόρεσα και το άφησα στη μέση.

Μετά έπιασα την Κριτική της Μεταφυσικής στη Νεότερη Σκέψη (δίτομο), πάλι του Παναγιώτη Κονδύλη, το οποίο άφησα επίσης στη μέση.

Τώρα διαβάζω πάλι ένα δοκίμιο, όχι του Παναγιώτη Κονδύλη όμως, τρίτομο αυτή τη φορά, αν κι όχι τόσο μεγάλης έκτασης όσο τα προηγούμενα.

Πρόκειται για ένα κλασικό έργο, ωστόσο θα πρότεινα σε όσους διατίθενται να περάσουν τον χρόνο τους διαβάζοντας ένα βιβλίο, ένα από τα εξής τρία (ή τέσσερα), για να φχαριστηθούν λογοτεχνία:

1. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, του Λιούις Κάρολ, σε μετάφραση Παυλίνας Παμπούδη, εκδόσεων Printa.

2. Το Ηλεκτρικό Πρόβατο, του Φίλιπ Ντικ, σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανίτη, εκδόσεων Κέδρος.

Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε η ταινία Blade Runner, στα γυρίσματα της οποίας απεβίωσε ο Φίλιπ Ντικ λόγω άγχους. Σημειωτέον ότι ο Φίλιπ Ντικ ξύπνησε κάποτε ένα πρωί και ήξερε να διαβάζει και να μιλάει άψογα την ελληνιστική κοινή, τη γλώσσα της Καινής Διαθήκης. Δεν ήταν κανένας ψυχάκιας, αντιθέτως επρόκειτο για τον μεγαλύτερο ίσως συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας μεταπολεμικά, του οποίου τα έργα είναι εξόχως πολιτικά.

3.Ιλιάδα και Οδύσσεια του Ομήρου, σε μετάφραση στη νεοελληνική του Δημήτρη Μαρωνίτη,  εκδόσεων Άγρας και Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη αντίστοιχα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σχετικά μ' όσα γράφονται και θίγονται εδώ μέσα περί έρωτα, σεξ, αισθημάτων και αντίστοιχων στάσεων απέναντι σ' αυτά τα ζητήματα, προτείνω σε όσους πραγματικά ενδιαφέονται να έρθουν σε επαφή με μια καταλυτική κριτική του σύγχρονου μοντέλου ανθρώπου, το βιβλίο του Herbert Marcuse Ο Μονοδιάστατος Άνθρωπος.

Σιγά ρε, το έχω εγώ.

Καλά, αν κρατήσει πολύ η καραντίνα μπορεί να το σκανάρω και να το ανεβάσω.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.213
Πόντοι
5.006
Εκπληκτικές επιλογές st@rdust.

Εγώ τις τελευταίες βδομάδες επιχείρησα να διαβάσω τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό  (δίτομο) του Παναγιώτη Κονδύλη, αλλά δεν μπόρεσα και το άφησα στη μέση.

Μετά έπιασα την Κριτική της Μεταφυσικής στη Νεότερη Σκέψη (δίτομο), πάλι του Παναγιώτη Κονδύλη, το οποίο άφησα επίσης στη μέση.

Τώρα διαβάζω πάλι ένα δοκίμιο, όχι του Παναγιώτη Κονδύλη όμως, τρίτομο αυτή τη φορά, αν κι όχι τόσο μεγάλης έκτασης όσο τα προηγούμενα.

Ολοκλήρωσε και κανενα βιβλίο ρε τούβλο.. Όλα στη μέση τα αφήνεις.. Έτσι εξηγούνται οι αμπελοφιλοσοφιες που αραδιάζεις εδώ μέσα....  :uglystupid:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ρε, τι έπαθε και μου τα βγάζει σωστά στο preview και άλλα αντ΄ άλλων στο ποστάρισμα;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Κλασσικά τώρα Καμύ.

012f7bd5dbc55ddd26.jpg

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.005
Πόντοι
3.346
Εγω μολις ολοκληρωσα ενα παλιο Penthouse που ειχα στο σπιτι.

nevermind_

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2020
Like
0
Πόντοι
1
Το υπόγειο - Ντοστογιεύσκι.

Αγαπημένη φράση από το βιβλίο:
«Αλήθεια να, τώρα θέτω ένα μάταιο ερώτημα: Τι είναι προτιμότερο: η φτηνή κοινή ευτυχία ή το εξιδανικευμένο μαρτύριο; Απαντήστε λοιπόν!»

σημ.1
εξιδανικεύω (παθητική φωνή: εξιδανικεύομαι)
1. ανυψώνω κάτι σε ιδεώδη μορφή, το θεωρώ ιδανικό
2. ωραιοποιώ κάποιον ή κάτι, του αφαιρώ καθετί αρνητικό

σημ.2
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου μιλάει με την σχέση του με μια πόρνη…

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Like
822
Πόντοι
146
Το "εξιδανικευμένο μαρτύριο", δεν ειναι βαρετο τουλαχιστον.

Μπραβο σου για την επιλογη του βιβλιου.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
Ακόμα δύο προτάσεις:

1. Οι Έμποροι των Εθνών, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

2. Η Γυφτοπούλα, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Πρόκειται για τα δύο μυθιστορήματα που έγραψε προτού καταπιαστεί με το διήγημα.
Η Φόνισσα γράφτηκε αργότερα.

Είναι και τα δύο καταπληκτικά και τα συστήνω ανεπιφύλακτα.

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
[...]

Ο ΣΚΛΑΒΟΣ
]

Εκτός του ότι τα βιβλία του/της st@rdust είναι αυτό που λένε "ένα κι ένα", και χωρίς να έχω διαβάσει (ακόμα) το Πέδρο Πάραμο,

θα ήθελα να πω ότι ο Ισαάκ Μπάγιεβιτς Σίνγκερ είναι ένας απ' τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχω διαβάσει ποτέ.

Της κλάσης ενός Μπαλζάκ κι ενός Μάτεσι.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366

Εκτός του ότι τα βιβλία του/της st@rdust είναι αυτό που λένε "ένα κι ένα", και χωρίς να έχω διαβάσει (ακόμα) το Πέδρο Πάραμο,

θα ήθελα να πω ότι ο Ισαάκ Μπάγιεβιτς Σίνγκερ είναι ένας απ' τους μεγαλύτερους συγγραφείς που έχω διαβάσει ποτέ.

Της κλάσης ενός Μπαλζάκ κι ενός Μάτεσι.
μ ευχαριστει που τα βρισκεις ιδιαιτερως αξιολογα... κι εγω αυτη την εκτιμηση εχω...

Και θα μ ενδιεφερε να γραψεις δυο λογια αφου διαβασεις το "Πεδρο Παραμο"... ειναι πολυ ιδιαιτερο, μοναδικο θα ελεγα, το υφος γραφης...
Ο Μαρκεζ εχει πει για τον Χουαν Ρουλφο οτι προκειται για τον κορυφαιο μεξικανο συγραφεα, καθως κι εναν απ τους μεγαλυτερους της συγχρονης εποχης... και υποψιν δεν εχει γραψει κατι αλλο... απ τα λιγα λογοτεχνικα συγγραματα, που μ εχει δυσκολεψει τοσο... το επιμετρο μ βοηθησε να ξεδιαλυνω πολλα  :hi:

kappa_fi

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Like
281
Πόντοι
36
μ ευχαριστει που τα βρισκεις ιδιαιτερως αξιολογα... κι εγω αυτη την εκτιμηση εχω...

Και θα μ ενδιεφερε να γραψεις δυο λογια αφου διαβασεις το "Πεδρο Παραμο"... ειναι πολυ ιδιαιτερο, μοναδικο θα ελεγα, το υφος γραφης...
Ο Μαρκεζ εχει πει για τον Χουαν Ρουλφο οτι προκειται για τον κορυφαιο μεξικανο συγραφεα, καθως κι εναν απ τους μεγαλυτερους της συγχρονης εποχης... και υποψιν δεν εχει γραψει κατι αλλο... απ τα λιγα λογοτεχνικα συγγραματα, που μ εχει δυσκολεψει τοσο... το επιμετρο μ βοηθησε να ξεδιαλυνω πολλα  :hi:

Όχι νομίζω έχει γράψει κάποια διηγήματα τα οποία απ' όσο ξέρω κυκλοφορούν και στα ελληνικά.

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.428
Πόντοι
366
Όχι νομίζω έχει γράψει κάποια διηγήματα τα οποία απ' όσο ξέρω κυκλοφορούν και στα ελληνικά.
Ισως, εν ειμαι πολυ σιγουρος... θα το τσεκαρω...

δεν τυγχανει... φαινεται δυνατο... μπηκε στη λιστα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom