Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 284K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Μηνύματα
1.768
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Πιερ-Ζοζεφ Προυντον - Περι Ιδιοκτησιας
Ξεκίνησα να το διαβάζω, όπως και το "χωρίς εξουσία" του Μαλατέστα.

Τα σταμάτησα και τα δυο επειδή μου φάνηκαν πολύ ανώριμα έργα, σαν να γράφουν θυμωμένα παιδάκια. Δεν το λέω για να προβοκάρω, απλά έτσι μου είχε φανεί.

Προτείνω το "The machinery of freedom" για αναρχία, αλλά καμία σχέση με τους άλλους αναρχικούς, ο David Friedman είναι αναρχο-καπιταλιστής.
 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.036
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836
Το «Ποδόσφαιρο των Μελλοθανάτων» είναι ένα συγκλονιστικό ταξίδι στα κολαστήρια των Ναζί

Το αντίδοτο στη λήθη

O Nίκος Παπαδογιάννης πιστεύει ότι όποιος ξεχνάει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Τις ζεστές νύχτες του περασμένου καλοκαιριού τις πέρασα μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ευτυχώς όχι κυριολεκτικά, αν και σε μία τουλάχιστον περίπτωση πέρασα στ’ αλήθεια τις πύλες ενός κολαστηρίου και ένιωσα να μου κόβονται τα πόδια.

Μεταφορικά. Μεταφράζοντας ένα βιβλίο.

Ο τίτλος είναι «Το Ποδόσφαιρο Των Μελλοθανάτων», αλλά δεν μιλάει τόσο για ποδόσφαιρο.
Μιλάει για τους μελλοθανάτους. Και για τους τυράννους που απειλούν να ξανασηκώσουν κεφάλι.

Στα στρατόπεδα του τρόμου, από το Νταχάου μέχρι το Μαουτχάουζεν, από το Άουσβιτς στο Μπέργκεν-Μπέλσεν, από το Κίεβο στο Βέστερμπορκ και από το Τερεζίενστατ στο Χαϊδάρι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της κατεχόμενης Ευρώπης, ο χτύπος μίας μπάλας ακουγόταν όπως ο χτύπος της καρδιάς.

Ο χτύπος της ζωής.
Αθλοπαιδιές όπως το ποδόσφαιρο και η πυγμαχία έγιναν όχημα ελπίδας και επιβίωσης.

Η ιστορία των στρατοπέδων είναι διάσπαρτη με απόκρυφες ιστορίες, για ποδοσφαιρικές ομάδες απελπισμένων κρατουμένων -Εβραίων και μη- οι οποίοι βρήκαν το θάρρος να σηκώσουν το κεφάλι στον δυνάστη μέσα από κάποιο ματς.

Βέβαιοι για τη νίκη τους, οι καλοταϊσμένοι φρουροί και οι αλαζόνες αξιωματικοί των Ες-Ες αποδέχονταν με άγρια ικανοποίηση τις «προσκλήσεις» για αναμέτρηση με τους αποστεωμένους αιχμαλώτους.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονταν πάντοτε σύμφωνα με το σχέδιο των Γερμανών.
Οι ίδιοι, βέβαια, είχαν πάντοτε τον τελευταίο λόγο, μαζί με τα λυσσασμένα σκυλιά τους.

Οι νικητές του γηπέδου «ανταμείβονταν» με ξυλοδαρμούς ή και με στυγνή εκτέλεση, όπως στο διαβόητο «Ματς του Θανάτου» στο πολιορκημένο Κίεβο.

Το παράδειγμά τους, ωστόσο, σκόρπιζε κουράγιο, αισιοδοξία, γενναιότητα, ανυπακοή. Τα τομάρια με τις σβάστικες έβγαιναν από το γήπεδο ηττημένα ακόμα και όταν κέρδιζαν.

Το πλήθος των αθλητών, προπονητών, παραγόντων, δημοσιογράφων, συλλόγων ολόκληρων που βρέθηκαν να ασφυκτιούν κάτω από τη μπότα μετά την κήρυξη του Πολέμου είναι απροσμέτρητο.

Ορισμένοι διασώθηκαν χάρη στην αναγνωρισιμότητά τους μέσα στα στρατόπεδα και άλλοι συναντήθηκαν με πρώην συμπαίκτες που πλέον βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά του φράχτη.

Κάποιοι έγιναν ήρωες και μνημονεύονται μέχρι σήμερα για τα ανδραγαθήματά τους, άλλοι έσβησαν μέσα στους θαλάμους αερίων δίπλα στο κοινό που άλλοτε τους αποθέωνε.

Η συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες ενίοτε γινόταν επιχείρημα για την απόκτηση προνομίων, ενώ η άσκηση βοηθούσε τα λιπόσαρκα σώματα να αντέξουν τις απίστευτες κακουχίες.

Έχω ταξιδέψει αμέτρητες φορές στο Ισραήλ για να καλύψω αγώνες μπάσκετ.
Στην πρώτη σειρά των δημοσιογραφικών θεωρείων στο Γιαντ Ελιάου, στη γωνία αριστερά, καθόταν πάντοτε ένας συνάδελφος προχωρημένης ηλικίας, με άσπρα μαλλιά αλλά και με εμφανώς γυμνασμένο σώμα.

Τον έλεγαν Νόα Κλίγκερ και αντιμετωπιζόταν από τους συμπατριώτες του με σεβασμό στα όρια της ευλάβειας.

Τον γνώρισα ως απόμαχο πρόεδρο της Μακάμπι και του δημοσιογραφικού συμβουλίου της FIBA και συμπέρανα ότι ο σεβασμός των άλλων πήγαζε από αυτή τη θητεία.

Αγνοούσα, ωστόσο, την κρίσιμη λεπτομέρεια που τον έκανε ξεχωριστό.

Μία μέρα που είχε ζέστη, ο Κλίγκερ σήκωσε λίγο το μανίκι και άφησε να φανεί ο αριθμός που ήταν γραμμένος με ανεξίτηλη γερμανική μελάνη στο μπράτσο του.

Ο Νόα Κλίγκερ, που παραμένει θαλερός στα 91 του στο Τελ Αβίβ, είναι ένας από τους ελάχιστους Εβραίους που βγήκαν από το Άουσβιτς (και από το Ράβενσμπρυκ και από το Μίτελμπαου-Ντόρα) ζωντανοί και αρτιμελείς.

Το προσόν που τον βοήθησε να επιβιώσει ήταν η ικανότητά του στο μποξ.
Η πυγμαχία των μελλοθανάτων.

Ένας υψηλόβαθμος γαλονάς του στρατοπέδου οργάνωσε πρωτάθλημα πυγμαχίας το 1943, για να περνάει ευχάριστα τις ώρες του και να κερδίζει λεφτά από το στοίχημα, οπότε ο Κλίγκερ έγινε το πουλέν του.

Δύο χρόνια αργότερα, μετά την ήττα των Ναζί, απελευθερώθηκε μαζί με χιλιάδες άλλους ζωντανούς-νεκρούς από τον ρώσικο στρατό.   

Στις 370 σελίδες του, το «Ποδόσφαιρο των Μελλοθανάτων» του Κέβιν Σίμπσον διηγειται συνταρακτικές ιστορίες όπως αυτή του Κλίγκερ και των άσων της Ντιναμό Κιέβου που ρεζίλεψαν τους Ες-Ες στην Ουκρανία.

Να το πάρετε, να το διαβάσετε και να το χαρίσετε και σε φίλους, τώρα που είναι γιορτές.
Ο παλαιός αφορισμός που υπενθυμίζει ότι ένα καλό βιβλίο είναι το ιδανικό δώρο ισχύει και θα ισχύει στο διηνεκές.

Πριν σπεύσετε να με μαλώσετε για την ξεδιάντροπη διαφημίση, σημειώστε ότι δεν έχω το παραμικρό οικονομικό όφελος από τις πωλήσεις.

Με ενδιαφέρει, ωστόσο, να γνωρίσουν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες την αλήθεια για το Ολοκαύτωμα και να αρνηθούν τη λήθη.

Όποιος ξεχνάει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Στην Ελλάδα, αυτό είναι το εθνικό μας σπορ.

 

Συνημμένα

  • to-podosfairo-ton-mellothanaton-9789963231911-200-1273069.jpg
    to-podosfairo-ton-mellothanaton-9789963231911-200-1273069.jpg
    27,2 KB · Εμφανίσεις: 51

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Μηνύματα
3.385
Like
121
Πόντοι
16
http://[URL unfurl="true"]www.epbooks.gr/datafiles/101231.gif[/img[/URL]]

Καλή κριτική στη συνήθεια αρκετών αριστερών διανοουμένων να συνάγουν εύκολα αντικαπιταλιστικά συμπεράσματα.
 

Jimmy Jim

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2014
Μηνύματα
3.385
Like
121
Πόντοι
16
Zouraris-Elytis-eksofulla.jpg


Αρκετά καλό βιβλίο από έναν κορυφαίο χειριστή της ελληνικής γλώσσας. Είναι βασισμένο όχι στην ποίηση αλλά στη δοκιμιογραφία του Ελύτη.
 

Dirty_Frank

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2007
Μηνύματα
938
Like
1.316
Πόντοι
206
Αν κάποιος βαριέται, ας το ακούσει και σε audiobook. Αξίζει.

-----------


Σε όποιον αρέσουν η επιστημονική φαντασία, σε ένα post-apocalyptic μέλλον, οπού κανένας άνθρωπος δεν ζει στην επιφάνεια λόγω πυρηνικών.

Πολύ καλό το Μετρο 2033 αν και θα μπορούσε να κρατάει λιγότερο - επίσης λίγο βιαστικό το τέλος
άμα ξέρεις κανένα άλλο,όχι πολύ γνωστό ποστ-αποκαλίπτικ να με πεις
 

Yuma

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2015
Μηνύματα
1.125
Like
44
Πόντοι
16
Μόλις τελείωσα τό:

"AMERICAN SPARTAN"

Συγγραφέας: Ann Scott Tyson

Έκδόσεις: HarpersCollins Publishers (2014)

ISBN: 978-0-06-211498-3

Τό συνιστώ 100%.
 

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Στίβεν Πρέσσφιλντ, Οι Πύλες της Φωτιάς, μτφρ. Βασιλική Κοκκίνου, εκδ. Πατάκης, Αθήνα 2003, σελ. 544.

Πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο παρουσιάζει την μάχη των Θερμοπυλών (480 π.Χ.). Την όλη ιστορία αφηγείται ο Χίονης, ένας βοηθητικός στο στρατό των Σπαρτιατών, ο οποίος έλαβε μέρος στη μάχη και βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος. Ο Ξέρξης διέταξε να τον κρατήσουν πάση θυσία οι ιατροί ζωντανό ώστε να τους αφηγηθεί την εκπαίδευση, την προετοιμασία, την πολεμική φιλοσοφία και τις τακτικές των Σπαρτιατών και πως σε 3 ημέρες κατάφεραν να σκοτώσουν 20.000 Περσες στρατιώτες.

Ο Χίονης ξεκινά την ιστορική διήγηση με τον βίο του, όταν ήταν παιδάκι και οι Άργειοι κατέστρεψαν και λεηλάτησαν το χωριό του (τον Αστακό Ακαρνανίας) και δολοφόνησαν τους γονείς του. Μετά από περιπλανήσεις και κακουχίες με την αδελφή του, αιχμαλωτίστηκε και κατέληξε στην Σπάρτη, όπου τελικά έγινε βοηθός ενός εκπαιδευτή του στρατού, ονόματι Αλεξάνδρου.

Στο μυθιστόρημα μεγάλο μέρος αφιερώνεται στην σπαρτιατική αγωγή, δηλαδή την εκπαίδευση των παίδων ώστε στο τέλος να γίνουν τέλειοι στρατιώτες. Εξαίρονται βέβαια οι ηρωισμοί αρκετών Σπαρτιατών ηρώων, όπως του βασιλιά Λεωνίδα και άλλων. Σχετικά με την μάχη των Θερμοπυλών, ο Χίονης μεταφέρει τα γεγονότα χρονολογικά (ανά ημέρα και ώρα).

Αν και το έργο είναι γραμμένο σε καθημερινή γλώσσα, ο συγγραφέας πλατιάζει αρκετά και κουράζει σε κάποια σημεία.  Γι’ αυτό και είναι τόσο ογκώδες. Η μετάφραση θα μπορούσε να είναι πιο επιμελημένη. Χρειάζεται υπομονή για όσους προτίθενται να το διαβάσουν. Αν τελικά σας αρέσει, ο Πρέσσφιλντ έχει γράψει κι αλλά ιστορικά μυθιστορήματα (το παρόν θεωρείται από τα καλύτερά του).
Το καλύτερό του βιβλίο. Επίσης πολύ καλό και το "Σκοτώστε το Ρόμελ". Τώρα τελειώνω και το "Ανεμοι πολέμου", το οποίο όμως πλατιάζει και κουράζει.

 

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Και μια και μιλάμε για ιστορικά μυθιστορήματα, συνιστώ το "ΕΓΩ Ο ΚΛΑΥΔΙΟΣ" και "ΚΛΑΥΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ" του Robert graves.


 

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.473
Κριτικές
7
Like
3.195
Πόντοι
786
το σάιτ ανέβασε τους άθλιους, αννα καρένινα και όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια
(η ποιότητα των αμερικανικών οντιομπουκς είναι πολύ ανώτερη όμως)
 

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Μηνύματα
539
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
Ο Θεός και η Μητέρα
Στη μήτρα μιας μητέρας βρίσκονται δύο μωρά. Το ένα ρωτά το άλλο: «Πιστεύεις στη ζωή μετά τον τοκετό;» κι εκείνο απάντησε, «Γιατί ρωτάς; Φυσικά. Κάτι θα υπάρχει μετά τον τοκετό. Μπορεί να είμαστε εδώ για να προετοιμαστούμε, για αυτό τι θα ακολουθήσει αργότερα.»
«Ανοησίες», είπε το πρώτο. «Δεν υπάρχει ζωή μετά τον τοκετό. Τι είδους ζωή θα ήταν αυτή»;
Το δεύτερο είπε, «Δεν ξέρω, αλλά θα υπάρχει περισσότερο φως από ό, τι εδώ. Ίσως να περπατάμε με τα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα. Ίσως να έχουμε περισσότερες αισθήσεις που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τώρα».
Το πρώτο απάντησε: «Αυτό είναι παράλογο! Το περπάτημα είναι αδύνατο. Και να τρώμε με το στόμα; Γελοίο! Ο ομφάλιος λώρος μας δίνει την τροφή και όλα όσα χρειαζόμαστε. Αλλά ο ομφάλιος λώρος είναι πολύ κοντός. Οπότε, η ζωή μετά τον τοκετό, λογικά, αποκλείεται».
Το δεύτερο όμως επέμενε, «Λοιπόν, νομίζω ότι υπάρχει κάτι και ίσως είναι διαφορετικό από ό,τι είναι εδώ. Ίσως να μη μας χρειάζεται αυτό το φυσικό 'καλώδιο' πια».
Και το πρώτο απάντησε, «Ανοησίες. Και επιπλέον, αν υπάρχει ζωή, τότε γιατί ποτέ κανείς δεν έχει γυρίσει πίσω από εκεί; Ο τοκετός είναι το τέλος της ζωής, και μετά από τον τοκετό & δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο σκοτάδι, σιωπή και λήθη. Δεν οδηγεί πουθενά».
«Λοιπόν, δεν ξέρω», λέει το δεύτερο, «αλλά σίγουρα θα συναντήσουμε τη μητέρα και αυτή θα μας φροντίσει».
Τότε το πρώτο μωρό απάντησε, «Μητέρα; Πιστεύεις στη μητέρα; Αυτό είναι γελοίο. Αν η μητέρα υπάρχει, τότε πού είναι τώρα»;
Το δεύτερο είπε: «Είναι παντού γύρω μας. Είμαστε περικυκλωμένοι από αυτήν. Είμαστε μέρος της. Είναι μέσα της που ζούμε. Χωρίς αυτήν, αυτός ο κόσμος δεν θα μπορούσε καν να υπάρχει».
Τότε είπε το πρώτο, «Λοιπόν, εγώ δεν την βλέπω, έτσι είναι λογικό ότι δεν υπάρχει».
Και τότε το δεύτερο μωρό απάντησε, «Μερικές φορές, όταν κάνεις ησυχία και επικεντρωθείς και ακούσεις πραγματικά, μπορείς να αντιληφθείς την παρουσία της, και μπορείς να ακούσεις την αγαπημένη της φωνή, να σε καλεί από πάνω»."
....Του Ούγγρου συγγραφέα Útmutató a Léleknek
 

Συνημμένα

  • μητIMG_2101.jpg
    μητIMG_2101.jpg
    50,4 KB · Εμφανίσεις: 18

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.947
Κριτικές
27
Like
2.372
Πόντοι
6.955

Αρχισα να διαβάζω σήμερα το βιβλίο του δημοφιλούς οικονομολόγου Γιάνη Βαρουφάκη "Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία" Εχω γοητευτεί για το γεγονός πως απο τις πρώτες κιόλας σελίδες έμαθα πράγματα τα οποία δεν ε΄χω διδαχθεί στο πανεπιστήμιο παρά το γεγονός πως οι σπουδές μου έχουν οικονομική κατεύθυνση.  Ο Γιάνης εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι Ευρωπάιοι είναι αυτοί που κατάκτησαν άλλες φυλές όπως του ιθαγενείς της Αυστραλίας και τους Ινδιάνους της Αμερικής. Εξηγεί τον λόγο για τον οποίον οι πρώτες τράπεζες που δημιουργήθηκαν τον 16ο αιώνα ανήκαν σε εβραίους. Ο Γιάνης περιγράφει πως οι βρετανοί κωλίγοι αντικαταστάθηκαν απο πρόβατα που εύοσκαν στις βρετανικές πεδιάδες και πως δεν μπορεί να νοηθεί κέρδος δίχως την ύπαρξη χρέους.
Εχω ενθουσιαστεί απο το βιβλίο αυτό και σύντομα θα ολοκλγρώσω την ανάγνωση του.
 

Συνημμένα

  • γιανης.jpg
    γιανης.jpg
    685,5 KB · Εμφανίσεις: 40

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Μηνύματα
713
Κριτικές
1
Like
388
Πόντοι
26
@jim28 μήπως τυχόν το έχεις το βιβλίο του Βαρουφάκη σε epub να το μοιραστείς;
Φαίνεται ενδιαφέρον
 

PEODAS

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2018
Μηνύματα
191
Κριτικές
11
Like
373
Πόντοι
291
:respect:
 

Συνημμένα

  • Ξ9fcbd70c-ee13-4b33-804c-949563a6a924_22.jpg
    Ξ9fcbd70c-ee13-4b33-804c-949563a6a924_22.jpg
    84,2 KB · Εμφανίσεις: 21
  • ξ12288840._UY265_SS265_.jpg
    ξ12288840._UY265_SS265_.jpg
    20,6 KB · Εμφανίσεις: 21

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Μηνύματα
3.780
Like
137
Πόντοι
16
Μόλις τελείωσα το "Πόλη και Φύση - Θεωρήσεις της φύσης στον πολεοδομικό σχεδιασμό" της Ευαγγελίας Αθανασίου.

URL]]
 

Dirty_Frank

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2007
Μηνύματα
938
Like
1.316
Πόντοι
206
Αρχισα να διαβάζω σήμερα το βιβλίο του δημοφιλούς οικονομολόγου Γιάνη Βαρουφάκη "Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία" Εχω γοητευτεί για το γεγονός πως απο τις πρώτες κιόλας σελίδες έμαθα πράγματα τα οποία δεν ε΄χω διδαχθεί στο πανεπιστήμιο παρά το γεγονός πως οι σπουδές μου έχουν οικονομική κατεύθυνση.  Ο Γιάνης εξηγεί τον λόγο για τον οποίο οι Ευρωπάιοι είναι αυτοί που κατάκτησαν άλλες φυλές όπως του ιθαγενείς της Αυστραλίας και τους Ινδιάνους της Αμερικής. Εξηγεί τον λόγο για τον οποίον οι πρώτες τράπεζες που δημιουργήθηκαν τον 16ο αιώνα ανήκαν σε εβραίους. Ο Γιάνης περιγράφει πως οι βρετανοί κωλίγοι αντικαταστάθηκαν απο πρόβατα που εύοσκαν στις βρετανικές πεδιάδες και πως δεν μπορεί να νοηθεί κέρδος δίχως την ύπαρξη χρέους.
Εχω ενθουσιαστεί απο το βιβλίο αυτό και σύντομα θα ολοκλγρώσω την ανάγνωση του.

πολύ δυνατό βιβλίο για τα βασικά της οικονομίας
γιαυτό άλλωστε είναι και τόσο μικρό
ουσιαστικά είναι μια ιστορική αναδρομή στο πως το χρήμα πάντα διαμόρφωνε τις κοινωνίες
 

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Μηνύματα
5.037
Like
197
Πόντοι
66
Γκεμμα του Λιαντίνη. Μόλις πριν λίγο είδα και το θεατρικό στο θεατρο Βρετάνια.

Το βιβλίο πολύ δυνατό, αν και αρκετά δύσκολο σε κάποια σημεία λόγω, κυρίως, της ποιητικής έκφρασης του συγγραφέα.

Το θεατρικό έργο αρκετά καλό αν αν και, κατά τη γνώμη μου, παρελειψε μζ τονίσει κάποια πολύ σημαντικά κομμάτια του βιβλίου.
 

Συνημμένα

  • Gemma.jpg
    Gemma.jpg
    81,1 KB · Εμφανίσεις: 45

karadeniz111

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2018
Μηνύματα
168
Like
2
Πόντοι
1
το πολυ καλο βιβλιο του ιστορικου μαραντζιδη////

Οι Άλλοι Καπετάνιοι - Αντικομμουνιστές Ένοπλοι στα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου

για να δουμε και την αλλη πλευρα, την ελληνικη και οχι μονο την ερυθροφασιστικη εαμοβουλγαρικη κομουνιστικη του σταλινικου κατεστημενου του 74 οτι ταχα μου οι κομουνιστες του εαμ-ελας εκαναν λεει εθνικη αντισταση και ηταν πατριωτες ενω ως γνωστον ηταν φανατικοι ψυχοπαθεις λοβοτομημενοι διεθνιστες ανθελληνες και προδοτες που εσφαξαν και βιασαν χιλιαδες παιδακια των αστων-του ελληνικου λαου δηλαδη- για να επιβαλλουν την αρωστημενη θρησκεια τους τον κομουνισμο τους οπως εκαναν και στη ρωσια σφαζοντας δεκαδες εκατομμυρια ρωσους πολιτες!!!!!!!
 

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Μηνύματα
1.074
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
πολύ δυνατό βιβλίο για τα βασικά της οικονομίας
γιαυτό άλλωστε είναι και τόσο μικρό
ουσιαστικά είναι μια ιστορική αναδρομή στο πως το χρήμα πάντα διαμόρφωνε τις κοινωνίες
διάβασε την "ιστορία του χρήματος" του Neil Fergusson. Είχε μοιραστεί και σε κάποια εφημερίδα σε 2 τεύχη πριν από 4-5 χρόνια. ¨εχει γυριστεί και ως ντοκυμαντέρ και υπάρχει στο youtube. Πάρα πολύ καλό.
 

Dirty_Frank

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2007
Μηνύματα
938
Like
1.316
Πόντοι
206
διάβασε την "ιστορία του χρήματος" του Neil Fergusson. Είχε μοιραστεί και σε κάποια εφημερίδα σε 2 τεύχη πριν από 4-5 χρόνια. ¨εχει γυριστεί και ως ντοκυμαντέρ και υπάρχει στο youtube. Πάρα πολύ καλό.

ευχαριστώ για την πρόταση τύπε
αν και φαίνεται λίγο καριολομαλάκας αυτός ο Φέργκιουσον θα τον τσεκάρω
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom