Νέα

Ποιό βιβλίο προτείνετε / μόλις ολοκληρώσατε;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 287K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dskoul

Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2006
Like
428
Πόντοι
21
Μάγκες καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποια links με δωρεάν ebooks που να αφορούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες και πιο συγκεκριμένα την κοινωνιολογία / εγκληματολογία ;;;  :think:

Ευχαριστώ  :grin:
Γιατι δωρεαν ρε φιλε ;
να τα αγορασεις ....
εδώ δινει ο άλλος 200 € για πουτανα ...  :jerking:
και εσυ τσιγκουνευεσαι 10€ για ebook ?
Αδικια ... δεν νομιζεςι?

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Γιατι δωρεαν ρε φιλε ;
να τα αγορασεις ....
εδώ δινει ο άλλος 200 € για πουτανα ...  :jerking:
και εσυ τσιγκουνευεσαι 10€ για ebook ?
Αδικια ... δεν νομιζεςι?

Έγινε φίλε μου.
Σ'ευχαριστώ για την τοποθέτηση.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Διαβαζω το "Κιβωτιο" (Αρης Αλεξανδρου).

Μακραν το καλυτερο ελληνικο βιβλιο ολων των εποχων...
(Αν και, προσωπικα μου αγαπημενα ειναι τα "Βαμμενα Κοκκινα Μαλλια", τα "Γουρουνια" του Νικου Νικολαΐδη, ισως κι ο "Μακαβεττας"/ Το τελευταιο, το βγαζω απ' το βαθρο λογω "Κιβωτιου").

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Φίλε, μιας και αναφέρθηκες στον πολύ σοβαρό παράγοντα της μετάφρασης, νομίζω ότι η κορυφαία μετάφραση του έργου (και με εξαιρετικά εισαγωγικά στοιχεία) έχει γίνει από τον Άρη Δικταίο (κυκλοφορεί από εκδ. Δωδώνη).

http://[URL unfurl="true"]www.politeianet.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/7d75c4cf-eca2-4de9-af6f-7b97cd8dfbbb.jpg[/img[/URL]]

Δεν έχω δεί ακόμα τη δουλειά του Ζ. Σαρίκα, ο οποίος έχει δώσει σπουδαίες μεταφράσεις του Νίτσε.
[b]Νομίζω, ότι η γελοία απόδοση "Ζαρατούστρας" (με τελικό σίγμα) οφείλεται στον Καζαντζάκη.[/b]
Θεωρώ απείρως πιο επιτυχημένο τον τίτλο "Έτσι μίλησεν ο Ζαρατούστρα".
[/quote]
O οποίος Καζαντζάκης το μετέφρασε από τα Γαλλικά, όχι από τα Γερμανικά!

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.785
Πόντοι
2.606
το κιβωτιο φιγουραρει σαν πρωτη προτιμηση απο  παμπολους  ελληνες κουλτουριαρηδες συγγραφεις και οχι μονο, προβαλλεται σαν αριστουργημα, δεν το εχω διαβασει ακομα αλλα θα το κανω καποια στιγμη για να δω ποσα απιδια χωραει ο σακος μιας και εχουν γραφθει επικα διηγηματα απο αλλους ελληνες λογοτεχνες

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
το κιβωτιο φιγουραρει σαν πρωτη προτιμηση απο  παμπολους  ελληνες κουλτουριαρηδες συγγραφεις και οχι μονο, προβαλλεται σαν αριστουργημα, δεν το εχω διαβασει ακομα αλλα θα το κανω καποια στιγμη για να δω ποσα απιδια χωραει ο σακος μιας και εχουν γραφθει επικα διηγηματα απο αλλους ελληνες λογοτεχνες

Θα 'λεγα πως ο τυπος ειναι καλυτερος απο Καφκα, αλλά ο Καφκα προηγειται χρονικα => Τον επηρεασε.
Επισης, υπαρχουν ΕΝΤΟΝΑ στοιχεια σουρεαλισμου (εχει προλαβει να δει και να διαβασει τα παντα, αν σκεφτουμε πως το "Κιβωτιο" βγηκε το '74).
Παντως, βρισκεται στο πικ της παγκοσμιας λογοτεχνιας. Καθαρά.

Ας πουμε οτι καλυμπραρισε τη "Δικη" και τον "Πυργο", σε κατι καλυτερο :-)

(σημ: Δεν θα 'λεγα το ιδιο αν ημουν Ολλανδος και δεν ηξερα τιποτα για τον Εμφυλιο/ Πολυ βασικο ΚΑΙ αυτο.)

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.587
Πόντοι
5.060
Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σχετικά ανάλαφρο βιβλίο για το καλοκαίρι; Ευχαριστώ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Μπορείτε να μου προτείνετε ένα σχετικά ανάλαφρο βιβλίο για το καλοκαίρι; Ευχαριστώ.

Ο Wilbur Smith έχει κατά κανόνα, συναρπαστικά βιβλία. Ειδικά αν σε ενδιαφέρουν ιστορίες που ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο
και σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της γής. Αρκετά κλασικά (π.χ. Ο Θεός Ποταμός) έχουν εξαντληθεί, αλλά τα περισσότερα
από τα διαθέσιμα θα σε αφήσουν ευχαριστημένο. Αν τα αναζητήσεις στο αγγλικό πρωτότυπο, ακόμα καλύτερα.
Είναι εξαιρετικός story teller και έχει πολύ δυνατό πραγματολογικό υπόβαθρο στη δουλειά του (ιστορική μελέτη, επαλήθευση στοιχείων) και καθηλωτική πλοκή. Τα βιβλία του είναι πολυσέλιδα αλλά διαβάζονται εύκολα και κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση.

Συγκεκριμένο ωραίο βιβλίο που να διαβάζεται εύκολα, θα σου συνιστούσα το: Ο Ματίας και ο Διάβολος, του Ζεράλ Μεσαντιέ.
Ίσως θέλει λίγο παραπάνω επιμονή στο ψάξιμο, επειδή μάλλον έχει εξαντληθεί από τον Λιβάνη. Κάπου θα το βρείς...

31eUXi1K1EL._BO1,204,203,200_.jpg

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.587
Πόντοι
5.060
Να 'στε καλά για τις προτάσεις. Θα το ψάξω.

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
Kazuo Ishiguro - The unconsoled
σε καποια σημεια ατελειωτο και κουραστικο, στο μεγαλυτερο μερος του απολαυστικο, ενα μπλεξιμο πραγματικοτητας ονειρου και παιγνιο με τη μνημη, συνολικα δυσπροσιτο και εξαντλητικο αναγνωσμα 4/5

Don Winslow - the power of the dog
ευαναγνωστο και ενδιαφερον, ο ναρκοπολεμος στις δεκαετιες 70 80 90, μεσα στη μυθοπλασια και τα φανταστικα προσωπα μπλεκει και πολλες πληροφοριες για το πως ειχαν οντως τα πραγματα, αν ελειπαν και οι περιγραφες γαμησιων βγαλμενες απο αρλεκιν θα ηταν ακομα καλυτερο 4/5

τσεκαρε το The cartel του ιδιου που ειναι συνεχεια της ιστοριας μεχρι σημερα και αυτο αρκετα καλο

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.785
Πόντοι
2.606
το κρυφό ημερολόγιο του Αντριάν Μολ του Σου Ταουνσεντ ενα πανέξυπνο βιβλίο για την ματια ενός εφήβου ετών 14 για την ζωή  και την καθημερινότητα του μεςα απο την συγγραφή ενός ημερολογίου απλά φοβερό

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Τελειωσα το Κιβωτιο.

Ειναι το καλυτερο βιβλιο που εχω διαβασει.
Τελεία.

sgk5150

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2015
Κριτικές
34
Like
777
Πόντοι
991
Ο Wilbur Smith έχει κατά κανόνα, συναρπαστικά βιβλία. Ειδικά αν σε ενδιαφέρουν ιστορίες που ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο
και σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της γής. Αρκετά κλασικά (π.χ. Ο Θεός Ποταμός) έχουν εξαντληθεί, αλλά τα περισσότερα
από τα διαθέσιμα θα σε αφήσουν ευχαριστημένο. Αν τα αναζητήσεις στο αγγλικό πρωτότυπο, ακόμα καλύτερα.
Είναι εξαιρετικός story teller και έχει πολύ δυνατό πραγματολογικό υπόβαθρο στη δουλειά του (ιστορική μελέτη, επαλήθευση στοιχείων) και καθηλωτική πλοκή. Τα βιβλία του είναι πολυσέλιδα αλλά διαβάζονται εύκολα και κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση.

Συγκεκριμένο ωραίο βιβλίο που να διαβάζεται εύκολα, θα σου συνιστούσα το: Ο Ματίας και ο Διάβολος, του Ζεράλ Μεσαντιέ.
Ίσως θέλει λίγο παραπάνω επιμονή στο ψάξιμο, επειδή μάλλον έχει εξαντληθεί από τον Λιβάνη. Κάπου θα το βρείς...

31eUXi1K1EL._BO1,204,203,200_.jpg

Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Ένα παρα πολύ καλο βιβλίο που σε συνεπαίρνει ευχάριστα!!!

sgk5150

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2015
Κριτικές
34
Like
777
Πόντοι
991

“Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης”

η συνέχεια της ιστορίας της Λίσμπετ Σαλάντερ και του δημοσιογράφου Μίκαελ Μπλούμκβιστ,
Η υπόθεση επικεντρώνεται σε σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
τσεκαρε το The cartel του ιδιου που ειναι συνεχεια της ιστοριας μεχρι σημερα και αυτο αρκετα καλο
Καλό και εκείνο  :thumbsup: αλλά τα πήγα ανάποδα, διάβασα πρώτα το καρτέλ και μετά αυτό
Και το 4/5 που έβαλα τώρα που το σκέφτομαι είναι πολύ γενναιόδωρο, 3/5 μαξιμουμ. Είναι εντελώς μάπα το κλείσιμο (τελευταίες 40-50 σελίδες) του βιβλίου

Έχεις διαβάσει μήπως το Savages του ίδιου; Λέει τίποτα σε σχέση με αυτά τα δύο?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Επειδή και στην Ελλάδα βγαίνουν εξαιρετικά και ουσιαστικά βιβλία, προτείνω ανεπιφύλακτα την ακόλουθη συγκινητική νουβέλα:

Γιάννης Μακριδάκης, Η δεξιά τσέπη του ράσου, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2009.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://[URL unfurl="true"]www.iliastrashop.gr/155-large/%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82.jpg[/img[/URL]]

Τη νύχτα που πέθανε ο αρχιεπίσκοπος γέννησε η Σίσσυ. Έκανε τρία κουτάβια σα θρεμμένα ποντικάκια. Ο Βικέντιος από μέρες την είχε κατά νου. Περίμενε. Είχανε σωθεί τα φουντούκια στην τσέπη του ράσου του. Πηγαινοερχότανε μες στο μοναστήρι, μοναχικός διακονητής, κι εκείνη, φουσκωμένη, έτρεχε βαριανασαίνοντας από πίσω του, ταμένη να συντροφεύει τα βήματά του στο μαγειριό, στο προαύλιο, στα αγριεμένα πια κηπάρια και στην πεζούλα με τους σταυρούς.

Ο Βικέντιος, μοναχικός μοναχός, πενθεί για την αδικοχαμένη σκυλίτσα του, την ίδια στιγμή που λαός και επίσημη Εκκλησία πενθούν τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο.

Κατόπιν, καθώς οι κεφαλές της Εκκλησίας μετέχουν σε ιερές και ανίερες διαδικασίες διαδοχής, εκείνος αγωνιά να κρατήσει στη ζωή έστω και έναν από τους τρεις νεογέννητους διαδόχους της νεκρής σκυλίτσας.

Mια έντονα σημειολογική νουβέλα που ακροβατεί μεταξύ προσωπικού και συλλογικού πένθους, προσωπικής και συλλογικής ελπίδας. Από τον συγγραφέα-έκπληξη του μυθιστορήματος "Ανάμισης ντενεκές".

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Του ιδιου δεν ειναι και ο "Ηλιος με Δοντια"?

Φοβερο βιβλιο.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Συνεχίζοντας τις προτάσεις καλων ελληνικών βιβλίων, προτείνω ανεπιφύλακτα τον εξής συγκεντρωτικό τόμο διηγημάτων,
του κορυφαίου -κατά τη γνώμη μου- εν ζωή Έλληνα διηγηματογράφου και μέγιστου τεχνίτη του εκφραστικού μινιμαλισμού:

Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος, Άπαντα τα διηγήματα, Γαβριηλίδης 2012.

Περιλαμβάνει τις αριστουργηματικές συλλογές του: Ο θησαυρός των αηδονιών - Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη - Ροζαμούνδη - Ο γενικός αρχειοθέτης - Ο οβόλος - Θερμά θαλάσσια λουτρά.

URL]]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom