Νέα

Πλήρωμα πλοίου σκότωσε επιβάτη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kiriakoboy
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 89K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.800
Πόντοι
2.356
Ωου!!
Έχει πλοία στα Τέμπη, λαμπρέ μου τύπε;
Άστα τα Τέμπη. Δε σε πάνε. Πιάσε καμία Μαγουλιτσα καλύτερα.

Όταν ο Πηνειός στα Τέμπη είχε… το πλοίο της αγάπης (φώτο)​

1694154551973.png

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
76.695
Πόντοι
12.056

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.282
Πόντοι
8.006
το ξερω εγω μιλησα με ανθρωπο που τον ηξερε μου μιλαγε για ενα παληκαρι με τα προβληματα του χωρις ομως να ενοχλει καποιον
το ξερω εγω μιλησα με ανθρωπο που τον ηξερε μου μιλαγε για ενα παληκαρι με τα προβληματα του χωρις ομως να ενοχλει καποιον
Κριμα, πολυ κριμα

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.610
Πόντοι
4.615
Εν τω μεταξύ, ολοι αυτοι εδω οι αγανακτισμένοι με τους νταηδες του καραβιού, αναρωτιεμαι ποσο μπούλινγκ εκαναν στο σχολείο σε παιδια που ειχαν καποιο ψυχικο προβλημα ή ιδιαιτεροτητα. Γιατι συχνα η αγανακτηση ειναι ξαδερφη της υποκρισιας.
Υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας (γενικά μιλάω χωρίς να έχω κάποιον υπόψη από τους εδώ συμμετέχοντες) που είναι ''γενικώς αγανακτισμένοι'' και μοιράζουν ψόφους και καρκίνους αδιακρίτως, αγόμενοι και παρασυρόμενοι από το πώς μπορεί να πλασαριστεί μία ιστορία.
Στην προκειμένη περίπτωση, προσωπικά με εξοργίζει η αντίδραση των πάντων μετά την πτώση του θύματος στη θάλασσα.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.802
Πόντοι
2.306
Υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας (γενικά μιλάω χωρίς να έχω κάποιον υπόψη από τους εδώ συμμετέχοντες) που είναι ''γενικώς αγανακτισμένοι'' και μοιράζουν ψόφους και καρκίνους αδιακρίτως, αγόμενοι και παρασυρόμενοι από το πώς μπορεί να πλασαριστεί μία ιστορία.
Στην προκειμένη περίπτωση, προσωπικά με εξοργίζει η αντίδραση των πάντων μετά την πτώση του θύματος στη θάλασσα.
Τυπε εδω μεσα δεν κυκλοφορουν τετοια ατομα….καλα εκανες και το διευκρινισες….:confused::confused:

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.179
Πόντοι
12.756
Αμα ξαναδεις κανα τετοιο μηνυμα , ρωτα τους τι ψηφίζουν , δουλευει πολυ αυτο τελευταια

Lekker

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2023
Like
693
Πόντοι
86
Ειμαι απο νησι. Και γνωριζω οτι ενα καραβι δεν πρεπει να ξεκιναει πριν ανεβει η καταπακτη. Μαλακία πρωτη. Το λιμενικο δεν πρεπει να αφηνει κανεναν να πλησιασει οτσν ξεκιναει το καραβι. Μαλακια δευτερη. Οταν καποιος ανεβει με οποιονδηποτε τροπο στο καραβι εστω και την ωρα που ξεκιναει, δεν σπρωχνεται εξω. Μαλακια τριτη . Οπως διαβασα στην συνεντευξη του ψυχιατρου του, ο συγκεκριμένος ανθρωπος ηταν γνωστος στο προσωπικό του πλοίου επειδη ταξίδευε συχνα. Πιθανον καποια ψυχικά του θέματα τον ειχαν κανει αντιπαθή στο προσωπικό. Αυτα απο μενα.
Σε καμια σοβαρη χωρα δεν βλεπεις ενοπλους ενστολους να παρεχουν υπηρεσιες handling, τι δουλεια εχουν οι λιμενικοι να κρατανε τους πελατες του καραβιου? Το καραβι πληρωνει τελη στο λιμανι, ας φροντισει ο καθε οργανισμος λιμενα να εχει υπαλληλους εκει για την επιβιβαση των πελατων
Δηλαδη ο κατοικος της Κοζανης που δεν εχει μπει ποτε σε πλοιο θα πρεπει να πληρωνει λιμενικους για να παρεχουν υπηρεσιες handling σε εφοπλιστες?
Με την λογικη σου θα επρεπε να υπαρχουν και αστυνομικοι στους σταθμους των τρενων ωστε να μην αφηνουν τους επιβατες να πλησιαζουν οταν φευγει το τρενο
Και στο μετρο, και στον ηλεκτρικο
Στα αεροδρομια υπαλληλοι του αεροδρομιου φροντιζουν για τους επιβατες, αλλη ειναι η δουλεια των σωματων ασφαλειας

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.056
Πόντοι
1.706
Για να μην διαβαζω 80 σελιδες, γραφτηκε κι εδω οτι φταιει ο Κούλης ή οχι?
Τα έγραψα εγώ για σένα τύπε για να μην κουράζεσαι. Τα έχω μάθει απέξω πλέον τα ποιηματάκια σου. Πες μου αν έκανα κάποιο λάθος.
Θα σου τα πω εγώ για να μην κουράζεται αυτός και να μη χρειαστεί να τον περιμένεις εσύ.
Δεν φταίει ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Υπουργός για έναν υπάλληλο ναυτιλιακής, με δική του ευθύνη πήδηξε στο πλοίο ο μακαρίτης, δυστυχώς αυτά συμβαίνουν, η οικογένεια θα αποζημιωθεί, προχωράμε.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.179
Πόντοι
12.756
Τα έγραψα εγώ για σένα τύπε για να μην κουράζεσαι.
Του φαγες την δουλεια , μια ειχε να κάνει εδω μέσα ολη κι ολη
Αμα αρχιζεις και ρωτας και τι εχουν ψηφίσει πρακτικα τον γαμησες τον αλλον , τον βγαζεις εκτος αγοράς

Τελευταία τροποποίηση:

6Y44

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Οκτ 2018
Κριτικές
56
Like
6.235
Πόντοι
11.836
Ότι και να λέμε είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός. Καλό παράδεισο στο παλικάρι

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.600
Πόντοι
3.846
Άσχετο, αλλά οι επιβάτες δεν νομίζω ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι. Να πηδούσαν στο νερό να τον βγάλουν; Θα πνίγονταν όποιος και να έπεφτε μέσα. Σώζω κάποιων που τον ρίχνουν στο γκρεμό δεν σημαίνει να πέσω μαζί. Και πάλι καλά που τραβούσαν video αλλιώς θα λέγαμε πως φταίει ο άνεμος που τον πέταξε στη θάλασσα.
Στο πλοιο υπαρχουν σωσιβια που μπορεις να τα παρεις και να τα πεταξεις στο νερο. Δυσκολο να φτασουν στον αλλο αλλά δεν προσπαθησε κανεις. Επισης στο ιντερνετ πιαστε τον γαμηστε τον σκιστε τον, αυτοι που τον ειχαν μπροστα τους τι εκαναν; Προσπαθησε κανεις να φτασει στη γεφυρα να πει γυριστε πισω;
Για το βιντεο το πιο κατατοπιστικο εχει τραβηχτει απο το εδαφος. Δεν αμφισβητω τη σημασια του βιντεο σαν αποδεικτκο στοιχειο, τα δικα μου αντανακλαστικα εινια διαφορετικα. Εγω δε σκεφτομαι ποτε το κινητο.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.600
Πόντοι
3.846
Ακολουθεί κείμενο απο φίλο μου Μάχιμο και Κυβερνήτη Α/Τ και Φ/Γ...

"1. “Ο πρώτος που θα το αντιληφθεί φωνάζει: ''ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ''. Tον παρακολουθεί διαρκώς και δεν τον αφήνει ούτε στιγμή από τα µάτια του δείχνοντας πάντα µε το χέρι προς την κατεύθυνση του ναυαγού“ (Το τελευταίο διευκολύνει τον αξιωματικό γεφύρας να κατευθύνει κατάλληλα το πλοίο, χωρίς να έχει εν όψει τον ναυαγό).
2. Αν πατήσεις πόδι στον καταπέλτη, θεωρείσαι επιβάτης.
3. "Ρυθμίσεις-διαδικασίες φυλακής (watch arrangements)."
Οι ρυθμίσεις-διαδικασίες για την τήρηση φυλακής καταστρώματος, όταν το πλοίο είναι στο λιμάνι, θα πρέπει πάντοτε να είναι επαρκείς ώστε να εξασφαλισθεί η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, του πλοίου, του λιμένος και του περιβάλλοντος…
4. «Τα πρωτόκολλα ασφαλείας σύμφωνα με τη νομοθεσία και τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης προβλέπουν πριν την απόδεση του πλοίου, το κλείσιμο όλων των εξωτερικών ανοιγμάτων συμπεριλαμβανομένου και του καταπέλτη. (Δηλαδή πρώτα σφραγίζει ο καταπέλτης και μετά λύνει κάβους το πλοίο.)
--------------
Με λίγα λόγια, από τα λίγα χρόνια (30) που έχω περάσει ως επαγγελματίας στην θάλασσα, από δόκιμος έως κυβερνήτης πολεμικών πλοίων και από την όλη μου μέχρι τώρα ζωή ταξιδεύοντας με επιβατηγά , δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν από κοινού δυο ναυτικοί να σπρώχνουν άνθρωπο στην θάλασσα και στο πιο επικίνδυνο δυνατόν σημείο (στρεφόμενες έλικες, προβλήτας σε εγγύτητα) για να προκληθεί θάνατος."..
Το 4 ερχεται σε συγκρουση με το 2 σε αυτη την περιπτωση. Κακως ηταν ο καταπελτης εκει αρα ο ανθρωπος δε μπορει να θεωρειται επιβατης.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.179
Πόντοι
12.756
Στο πλοιο υπαρχουν σωσιβια που μπορεις να τα παρεις και να τα πεταξεις στο νερο. Δυσκολο να φτασουν στον αλλο αλλά δεν προσπαθησε κανεις. Επισης στο ιντερνετ πιαστε τον γαμηστε τον σκιστε τον, αυτοι που τον ειχαν μπροστα τους τι εκαναν; Προσπαθησε κανεις να φτασει στη γεφυρα να πει γυριστε πισω;
Για το βιντεο το πιο κατατοπιστικο εχει τραβηχτει απο το εδαφος. Δεν αμφισβητω τη σημασια του βιντεο σαν αποδεικτκο στοιχειο, τα δικα μου αντανακλαστικα εινια διαφορετικα. Εγω δε σκεφτομαι ποτε το κινητο.
ειπανε παντως οτι πηγαν στον καπετανιο και αυτος κλειστηκε στο γραφειο του
Αλλα φανταζομαι θα ηταν λιγοι αυτοι , γιατι αν πηγαινε το μισο καραβι θα τα ειχαν γαμησει ολα εκει
Προφανως και ηταν πολιτισμενοι οι ανθρωποι

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.600
Πόντοι
3.846
Διάβασα πριν λίγο ότι αντικαταστάθηκε το Blue Horizon στη γραμμή του Ηρακλείου από τον Έλυρο.
Μάλλον φοβήθηκαν ότι θα τους έκαναν τίποτα δολιοφθορές οι Κρητικοί μέσα.
Εν τω μεταξύ, και ο Έλυρος ίδιο μαγαζί είναι ουσιαστικά.
Το σινιάλο στα φουγάρα αλλάζει...
Εδω και χρονια υπαρχει συμπραξη ΑΝΕΚ & Blue Star στις γραμμες της Κρητης. Μια μερα το πλοιο των ΑΝΕΚ μια μερα το πλοιο της Blue Star. Οταν αγοραζεις εισιτηριο παιρνεις το πλοιο που θα σου τυχει και η τιμη εινια η ιδια για τα εισιτηρια.
Φοβηθηκαν οτι ολοι θα λενε δε θελω να ταξιδεψω με Blue Star θελω το αλλο και θα εχαναν χρημα (ασε που θα ευνοηθει ο Γκριμαλντι τελικα). Κατα ενα ειρωνικο τροπο όχι μονο η ΑΝΕΚ - Blue Star έχει καλυτερες προσφορες ,αλλά και της Blue Star τα πλοια ειναι πολυ πιο συγχρονα απο της ΑΝΕΚ.
Ο Ελυρος ειναι πλοιο της ΑΝΕΚ που ηταν στη γραμμη Πειραιας - Χανια απο οτι θυμαμαι.

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Κριτικές
48
Like
6.570
Πόντοι
11.445
Για να μην διαβαζω 80 σελιδες, γραφτηκε κι εδω οτι φταιει ο Κούλης ή οχι?
Φταινε τα πιλαφια που δεν ηταν εκει , οποτε φταιει ο Κουλης και το επιτελικο του κρατος που αυτος εφτιαξε :confused::confused:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.600
Πόντοι
3.846
ειπανε παντως οτι πηγαν στον καπετανιο και αυτος κλειστηκε στο γραφειο του
Αλλα φανταζομαι θα ηταν λιγοι αυτοι , γιατι αν πηγαινε το μισο καραβι θα τα ειχαν γαμησει ολα εκει
Προφανως και ηταν πολιτισμενοι οι ανθρωποι
εκει εινια το θεμα αδερφε. Γιατι δεν εκαναν το καραβι πουτανα. Στην πορεια και στον τσαμπουκα στο ιντερνετ ολο "ο Αντωνης μας, το παλικαρι μας, το παιδι μας". Εκει που πρεπει γυρνας και εσυ μαζι με το πληρωμα απο την αλλη και κανεις τον Κινεζο

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
76.179
Πόντοι
12.756
εκει εινια το θεμα αδερφε. Γιατι δεν εκαναν το καραβι πουτανα. Στην πορεια και στον τσαμπουκα στο ιντερνετ ολο "ο Αντωνης μας, το παλικαρι μας, το παιδι μας". Εκει που πρεπει γυρνας και εσυ μαζι με το πληρωμα απο την αλλη και κανεις τον Κινεζο

τι να σου πω, δεν γνωριζω
ισως αυτο που λες , ο Ελληνας ειναι του καναπε.
Βεβαια δεν ειμαι και σιγουρος αν ειχαν καταλαβει οτι πεθανε .. ισως να ηταν αλλιως τα πραγματα..

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
εχεις ασθενη ενα ανθρωπο με καποια προβληματα και αντι να τον αποτρεψεις απο το να μπαινοβγαινει στα καραβια πετας την μπαλλα σε μια αλλη υπηρεσια

Σαν να ερθει ο λιμενικος να σου πει "ρε φιλε παρε λιγο την σφυρικτρα να ρυθμισεις την κυκλοφορια στο λιμανι γιατι εμενα δεν με ακουν"

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.992
Πόντοι
6.256
Θα κλεισει η εταιρια που ειναι σχεδον μονοπωλιο στα δρομολογια απο και προς Κρητη; Μαλιστα!
Και μετα τι θα γινει; Θα έρθει μια άλλη που και αυτηνης τα καράβια θα φεύγουν με κατεβασμενο καταπέλτη.
Ε τοτε να μην κανουμε τιποτα ρε φιλε...μηπως λεω μηπως αμα γινει κατι τετοιο η επομενη εταιρεια θα τρεμει να φυγει με κατεβασμενους καταπελτες και οι υπαλληλοι της δεν θα το παιζουν πορτιερηδες τραμπουκοι σε μπαρ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom