Νέα

Πιθανότητες πολέμου με την Τουρκία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Duke Nukem
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 464K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297

Στο Κεντρο στη Τριπολη g3a3,εριξα μια φορα και με Μ1 το ξυλινο, αλλα στον Εβρο το αγαπημενο μου FN FAL, με κοντακιο, οχι σπαστο. Τωρα μαλλον εχει αποσυρθει. Κριμα.
Το Μ1 κλωτσαει σαν γα'ι'δουρι ,δεν το ευχαριστήθηκα παρά μόνο για ιστορικούς λόγους...το G3A3 oμως είναι ωραίο εργαλείο...και δεν το χρησιμοποιεί μόνο ο οπλίτης του Στρατού Ξηράς...το έχω δει και στα χέρια Βατραχανθρώπων του Λιμενικού καθώς τα αμερικανικά πλαστικά νεροπιστολα δεν έχουν την ισχύ που θα ήθελαν για κάποιες αποστολές.Ενιωσα περήφανος για το ταπεινό καρυοφυλλι μας μόλις το είδα σε αυτά τα χέρια....

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.742
Πόντοι
2.306
Το G3 είναι πιο στιβαρό και δεν φθείρεται από τους λάθος χειρισμούς του κάθε γκασμα που το πιάνει...
Έτυχε να κάνω βολή με G3A4 ...πιο βαρύ ,πιο σταθερό...σκέτη καύλα!
Τα έχουμε γράψει εκατό χιλιάδες φορές. Το g3 είναι ένα όπλο δεκαετίας 80 -90 και έχουμε 2022.
Είναι ένα μέτριο όπλο, με μεγάλο αριθμό εμπλοκών. 1 στα 10 το λιγότερο μπλοκάρει στις βολές Μιλάμε για τραγικό νούμερα. Δεν είναι όπλο για το 2022. Να σου θυμίσω πόσο αναξιόπιστο είναι φανηκε στο επεισόδιο με την 17 Ν και την δολοφονία Σόντερς.
Θα μου πεις αυτό έχουμε αυτό έχουν και οι Τούρκοι.
Ένα είναι σίγουρο και ρώτα όποιον ειδικό θέλεις. Είναι μέτριο για τα σημερινά δεδομένα.

Δεύτερον και πολύ σημαντικότερο. Οι Τούρκοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εμείς θα χάσουμε πολλά.

Ρεαλιστικά, θα κάνουν ένα επεισόδιο, και μετά κλιμακούμενα μπορεί να φτάσει σε μικρό βάθος χρόνου σε ολομέτωπη σύγκρουση. Αν ήμουν Τούρκος δεν θα ήμουν χαζός να κάνω πραγματική εισβολή από το Έβρο. Θα έκανα και εκεί αντιπερισπασμό όμως για να κατακερματισω τις Ελληνικές δυνάμεις.
Και πάμε και στα πιο ουσιώδη. Η Τουρκία έχει αντικειμενικό στόχο να πατήσει πόδι σε ελληνικό έδαφος . Δεν έχω δει ή ακούσει ότι εμείς έχουμε σκοπό να πατήσουμε πόδι σε Τουρκικό έδαφος, ούτε δυνάμεις κατοχής μπορούμε να έχουμε, ούτε καν εφεδρείες.
Ένα θέμα που με απασχολεί, καθώς μικρός είχα έρθει σε επαφή με οικογενειες αγνοουμενων στην Κύπρο, είναι ότι δεν πιστεύω καν ότι υπάρχουν σχέδια στο ελληνικό στρατό για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το πιθανό σενάριο. Όσοι επιζήσουν από τους 150 στο Καστελόριζο θα είναι αιχμάλωτοι. Το ίδιο θα γίνει και αλλού. Πρέπει να υπάρξει ανορθόδοξο χτύπημα για εκατοντάδες Τούρκους αιχμάλωτους, ώστε να έχουμε διαπραγματευτική ισχύ. Πρέπει να υπάρχουν ένα σωρό σχεδια για δεκάδες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν καθώς θα υπάρχουν πολλά ελληνικά σημεία που θα αποκόπτονται, θα αναφέρω κάτι απλούστατο που δεν περνάει από το μυαλό κάποιου. Ίμια 1996. Οι Τούρκοι αποβιβάζουν κομάντος στα Ιμια. Και τι κάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί; Άκου ιδέα. Στέλνουν ελικόπτερο να κάνει αναγνώριση. Το ελικόπτερο πέφτει όχι από stinger, αλλα από ελαφρύ οπλισμό των Τούρκων στην ουσία από μερικές ριπές απλού όπλου. Ρε φίλε, εγώ παραιτούμαι δεν θα κάτσω να σας εξηγήσω απλά μαθηματικά ούτε λογική, ούτε να βάλω μυαλό σε κάθε έναν ξεχωριστά. Έχεις υποψία ότι είναι κομάντος πάνω,. Στέλνεις κομάντος στο σκοτάδι και εσύ. Δεν έχω εμπιστοσύνη ρε παιδιά σε καραβαναδες. Ξέρω ότι δεν έχουν ούτε αντίληψη ούτε θέληση ούτε όρεξη. Τους έζησα. Μη περιμένετε πολλά πολλά.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297
Τα έχουμε γράψει εκατό χιλιάδες φορές. Το g3 είναι ένα όπλο δεκαετίας 80 -90 και έχουμε 2022.
Είναι ένα μέτριο όπλο, με μεγάλο αριθμό εμπλοκών. 1 στα 10 το λιγότερο μπλοκάρει στις βολές Μιλάμε για τραγικό νούμερα. Δεν είναι όπλο για το 2022. Να σου θυμίσω πόσο αναξιόπιστο είναι φανηκε στο επεισόδιο με την 17 Ν και την δολοφονία Σόντερς.
Θα μου πεις αυτό έχουμε αυτό έχουν και οι Τούρκοι.
Ένα είναι σίγουρο και ρώτα όποιον ειδικό θέλεις. Είναι μέτριο για τα σημερινά δεδομένα.

Δεύτερον και πολύ σημαντικότερο. Οι Τούρκοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα. Εμείς θα χάσουμε πολλά.

Ρεαλιστικά, θα κάνουν ένα επεισόδιο, και μετά κλιμακούμενα μπορεί να φτάσει σε μικρό βάθος χρόνου σε ολομέτωπη σύγκρουση. Αν ήμουν Τούρκος δεν θα ήμουν χαζός να κάνω πραγματική εισβολή από το Έβρο. Θα έκανα και εκεί αντιπερισπασμό όμως για να κατακερματισω τις Ελληνικές δυνάμεις.
Και πάμε και στα πιο ουσιώδη. Η Τουρκία έχει αντικειμενικό στόχο να πατήσει πόδι σε ελληνικό έδαφος . Δεν έχω δει ή ακούσει ότι εμείς έχουμε σκοπό να πατήσουμε πόδι σε Τουρκικό έδαφος, ούτε δυνάμεις κατοχής μπορούμε να έχουμε, ούτε καν εφεδρείες.
Ένα θέμα που με απασχολεί, καθώς μικρός είχα έρθει σε επαφή με οικογενειες αγνοουμενων στην Κύπρο, είναι ότι δεν πιστεύω καν ότι υπάρχουν σχέδια στο ελληνικό στρατό για το πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το πιθανό σενάριο. Όσοι επιζήσουν από τους 150 στο Καστελόριζο θα είναι αιχμάλωτοι. Το ίδιο θα γίνει και αλλού. Πρέπει να υπάρξει ανορθόδοξο χτύπημα για εκατοντάδες Τούρκους αιχμάλωτους, ώστε να έχουμε διαπραγματευτική ισχύ. Πρέπει να υπάρχουν ένα σωρό σχεδια για δεκάδες καταστάσεις που θα δημιουργηθούν καθώς θα υπάρχουν πολλά ελληνικά σημεία που θα αποκόπτονται, θα αναφέρω κάτι απλούστατο που δεν περνάει από το μυαλό κάποιου. Ίμια 1996. Οι Τούρκοι αποβιβάζουν κομάντος στα Ιμια. Και τι κάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί; Άκου ιδέα. Στέλνουν ελικόπτερο να κάνει αναγνώριση. Το ελικόπτερο πέφτει όχι από stinger, αλλα από ελαφρύ οπλισμό των Τούρκων στην ουσία από μερικές ριπές απλού όπλου. Ρε φίλε, εγώ παραιτούμαι δεν θα κάτσω να σας εξηγήσω απλά μαθηματικά ούτε λογική, ούτε να βάλω μυαλό σε κάθε έναν ξεχωριστά. Έχεις υποψία ότι είναι κομάντος πάνω,. Στέλνεις κομάντος στο σκοτάδι και εσύ. Δεν έχω εμπιστοσύνη ρε παιδιά σε καραβαναδες. Ξέρω ότι δεν έχουν ούτε αντίληψη ούτε θέληση ούτε όρεξη. Τους έζησα. Μη περιμένετε πολλά πολλά.
Είναι αλήθεια ότι θα απαιτηθεί λύση "οut of the box"....αν επικρατήσει δογματισμός τον ήπιαμε....ο Φλώρος είναι δυνατός και μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.Επισης μαθαίνω ότι έχουμε Αξιωματικούς με διακρίσεις σε ΝΑΤΟ'ι'κα σχολεία...ενώ οι Τούρκοι είναι πιο πίσω...όλα θα κριθούν όμως στο "out of the box".

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.742
Πόντοι
2.306
Κάθε άνθρωπος πρέπει πάνω από πατριωτισμο πάνω από ιδέες να βάζει το μυαλό του να σκεφτεί να έχει άποψη. Να κάτσει από μακριά και να δει από απόσταση τι έχει συμβεί.
Έγραψα για το επεισόδιο στα Ίμια.
Ναι στην υπεράσπιση της πατρίδας πέφτουν νεκροί.
Όχι από μαλακίες όμως.
Ζητάει το Πεντάγωνο σήμα από το ελληνικό ναυτικό , υπάρχουν κομάντος πάνω στα βράχια;
Κάτσε να στείλω ένα ελικόπτερο να δει. Πάει το ελικόπτερο και έκανε στροφές 100 μέτρα μέσα στο σκοτάδι μέχρι που το έριξαν με τα g3, ακόμα μας το κρύβουν οι καραβαναδες και οι πολιτικοί ρε πουστηδες πείτε ρε, τι τρύπες είχε το ελικόπτερο. Όπα φτάνει είπαν οι Αμερικανοί μόλις έπεσε το ελικόπτερο, αρκετά ρεζιλια γίνατε νατοικοιι σύμμαχοι, δεν χρειάζεται να αρχίσετε πόλεμο.
Ο απλός κόσμος βρίζει σημιτεδες παγκαλους,
Και τάχα χάσαμε μεγάλη ευκαιρία οι ναυτικοί είχαν κλειδωμένο όλα τα τουρκικά και παπαριές, έπεσε το ελικόπτερο μήπως χάλασε ; ας στείλουμε και άλλο ελικόπτερο, κρίμα τα ζωντοβολα δεν θα μείνει κανένας είπαν οι Αμερικανοί, και αν το ένα και αν το άλλο, και χάσαμε ευκαιρία, δεν μπορώ να διαβάζω αηδιες.
Και τώρα έχεις και τον παπάρα τον άλλο να λέει πρώτα θα το κάψουμε το σημείο αποβίβασης και .μετά θα πάμε να δούμε ποιος είναι. ρε μαλακα τι θα κάψεις το Καστελόριζο; Το σημείο αποβίβασης στην Λέσβο ή στην Χίο, σε ποιους απευθύνεσαι σε λοβοτομημενους;

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.742
Πόντοι
2.306
Κάθε άνθρωπος πρέπει πάνω από πατριωτισμο πάνω από ιδέες να βάζει το μυαλό του να σκεφτεί να έχει άποψη. Να κάτσει από μακριά και να δει από απόσταση τι έχει συμβεί.
Έγραψα για το επεισόδιο στα Ίμια.
Ναι στην υπεράσπιση της πατρίδας πέφτουν νεκροί.
Όχι από μαλακίες όμως.
Ζητάει το Πεντάγωνο σήμα από το ελληνικό ναυτικό , υπάρχουν κομάντος πάνω στα βράχια;
Κάτσε να στείλω ένα ελικόπτερο να δει. Πάει το ελικόπτερο και έκανε στροφές 100 μέτρα μέσα στο σκοτάδι μέχρι που το έριξαν με τα g3, ακόμα μας το κρύβουν οι καραβαναδες και οι πολιτικοί ρε πουστηδες πείτε ρε, τι τρύπες είχε το ελικόπτερο. Όπα φτάνει είπαν οι Αμερικανοί μόλις έπεσε το ελικόπτερο, αρκετά ρεζιλια γίνατε νατοικοιι σύμμαχοι, δεν χρειάζεται να αρχίσετε πόλεμο.
Ο απλός κόσμος βρίζει σημιτεδες παγκαλους,
Και τάχα χάσαμε μεγάλη ευκαιρία οι ναυτικοί είχαν κλειδωμένο όλα τα τουρκικά και παπαριές, έπεσε το ελικόπτερο μήπως χάλασε ; ας στείλουμε και άλλο ελικόπτερο, κρίμα τα ζωντοβολα δεν θα μείνει κανένας είπαν οι Αμερικανοί, και αν το ένα και αν το άλλο, και χάσαμε ευκαιρία, δεν μπορώ να διαβάζω αηδιες.
Και τώρα έχεις και τον παπάρα τον άλλο να λέει πρώτα θα το κάψουμε το σημείο αποβίβασης και .μετά θα πάμε να δούμε ποιος είναι. ρε μαλακα τι θα κάψεις το Καστελόριζο; Το σημείο αποβίβασης στην Λέσβο ή στην Χίο, σε ποιους απευθύνεσαι σε λοβοτομημενους;
Και φυσικά τα ίδια σκέφτονται και οι Τούρκοι, θες να ξεκινήσουμε πόλεμο και να γίνουμε διεθνώς ρεζίλι, στην Λιβύη με τις μαγκιες κλανιές, ήρθαν μια νύχτα οι Γάλλοι, που πας Τούρκε, εδώ εμείς έχουμε ολόκληρη Τotal.

TNT!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.979
Πόντοι
456
Τελικα το bou εκτος απο παρα πολλους γαμιαδες εχει και παρα πολλα κομαντα οποτε και θα τους γαμησουμε τους τουρκους και θα τους σκοτωσουμε.Μπορω να κοιμαμαι ησυχος....
Και στρατηγούς έχει το μαγαζί...:confused::confused::confused:

xxx_male

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Σεπ 2022
Like
8.151
Πόντοι
1.056
Μια απο τα ίδια. Φάγαμε τα νιάτα μας σε κωλονησι. Οι σκοποί στου διαόλου τη μάνα ο ενας από τον αλλον, η αλλαγή να μη σε βρίσκει γιατί έφυγες από τη θέση σου, να ελέγξεις τι σκατα θόρυβο ακουσες και να κορνάρει να καταλάβεις ότι ήρθαν, μετά τη μία να αμολανε τα σκυλιά γιατί άνθρωπος δε μπορούσε να φυλάξει χωρίς να κοροϊδεύει. Και από πάνω να μην έχεις ιδέα αν ο πριν και ο μετά από σένα ζει και είναι απικο στο ποστο, την κοπανησε, φύτεψε μια σφαίρα στο κεφάλι του, τον έφαγε κανείς.
Οχι μόνο κομάντο περνούσε ανάμεσα στις σκοπιές, νταλίκα ολόκληρη με τα φώτα νυσταγμενα και βαριά. Αν μας την έπεφτε ομάδα καλά εκπαιδευμένων καταδρομεων ζητημα να γλίτωνε καποιος απο μας.
Σωστά..!!

Ένα βράδυ, σε ένα νησί, δύο αμφίβιοι, μέσα στα άγρια χαράματα, έτσι για πλάκα γιατί βαριόμασταν, εγώ με έναν συνάδελφο αφοπλίσαμε όλους τους σκοπούς ενός στρατοπέδου χωρίς να μας πάρει χαμπάρι κανείς.!

Πήγαμε στον ΑΥΔΜ, τον ξυπνήσαμε και του παραδώσαμε τα όπλα των σκοπών, λέγοντάς του:

"Το στρατόπεδό σου είναι αφοπλισμένο, νερό μην πιείτε από τη δεξαμενή".

Γυρίσαμε στη βάση μας και την επομένη (αφού είχε γίνει σάλος στη μεραρχία) μας μοίραζε ο διοικητής μας τιμητικές.!

(Ναι δε λέω, ήμασταν εκπαιδευμένοι για να κάνουμε αυτό ακριβώς, αλλά και οι σκοποί του άλλου στρατοπέδου υποτίθεται ότι ήταν "εκπαιδευμένοι").

Τελευταία τροποποίηση:

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.490
Πόντοι
456
Τα τελευταια τρια χρονια????
Το εντυπωσιακο ειναι με ποση βεβαιοτητα γραφετε πραγματα για τα οποια δεν εχετε την παραμικρή ιδεα καποιοι.
Εγω το 1995 ημουν φανταρος στη Χιο. Πριν 27 χρονια. Και υπηρετούσα σε ενα φυλάκιο. Σε πληροφορω οτι το τουρκικο αεροπλανο περασε δεκα μετρα πανω απο τη σημαια του φυλακιου. Εσυ βεβαια μπορεις να νομιζεις οτι αυτα ξεκινησαν πριν 3 χρονια. Α τι συμπτωση, πριν τρια χρονια ανελαβε ο Κουλης. Αρα εγραψες ό,τι εγραψες, για να μας πεις οτι επι Κουλη ξεκινησαν οι υπερπτησεις. Ασε μας ρε φιλε.
Ξεκίνησαν οι υπερπτήσεις σε μεγάλα κατοικημένα νησιά όπως η Λήμνος, Χίος κτλ και όχι σε μικρονήσια όπως οι Οινούσες που τις κάνουν εδω και 30 χρόνια. Αυτό έγραψα. Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά.
Τώρα αν πριν 27 χρόνια έκαναν τέτοια πράγματα κατ εξακολούθηση θα είχαν την τύχη αυτού εδώ
Οι Τούρκοι έστησαν άγαλμα στον πιλότο Ναΐλ Ερντογάν που έπεσε ενώ παραβίαζε τον ελληνικό εναέριο χώρο

Alexis_cool

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Φεβ 2008
Like
4.772
Πόντοι
456
το G3 ειναι πολυ καλο οπλο. απλο σαν ιδεα, χρηση και με λιγες εμπλοκες. το FN πιανει ευκολα βρωμιες στο εμβολο και μπλοκαρει. το καθαρισμα του εμβολου ειναι αστεια υποθεση αλλα κανεις δεν ασχολουνταν, φωναζαν τον οπλουργο. μου το ειχε δειξει κατ επαναληψη τριβοντας και καθαριζοντας το εμβολο ακομα και στο τσιμεντο του πεδιου βολης. αδικα εχει αναφερθει ως τοσο καλο. και τα 2 παραπανω ειναι διαμετρηματος 7,62χιλ. επισης το FN χρειαζονταν διαρκεις ρυθμισεις στα σκοπευτικα του, τα οποια πολυ συντομα απορρυθμιζονταν.
το Μ16 ειναι συγχρονο οπλο μικροτερου διαμετρηματος 5,56 χιλ. πολυ ελαφρυ. δεν εχω γνωση για την αξιοπιστια του σε βαθος χρονου στον Ε.Σ. απλα οταν το ειδα αποσυναρμολογημενο σε πολυ μικρα μερη, εκρινα οτι αρμοζει μονο σε επαγγελματια μαχητη. για ελληνα τσαπατσουλη και ερασιτεχνη φανταρο, το G3 ειναι η αριστη επιλογη.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Aυτό που εμένα με προβληματίζει, είναι η τεράστια διαφορά στην νοοτροπία των δύο λαών.

Από τη μία έχεις έναν λαό στην πλειοψηφία του θρησκευόμενο/θρησκόληπτο, με πυρήνα την οικογένεια,
που στηρίζει πολιτικούς που έχουν ξεκάθαρο εθνικό και ιμπεριαλιστικό λόγο.
Έναν λαό που δε φαίνεται να έχει πρόβλημα που τα παιδιά του έρχονται σε φέρετρο από τη....Συρία,το Κουρδιστάν,τη Λιβυή,το Αζερμπαιτζάν και αλλού.

Από την άλλη έχεις έναν λαό αλλοτριωμένο, με αλλεργία σε κάθε τι που έχει σχέση με την πατρίδα,
ακόμη και την υπεράσπιση αυτής. Με γονέα 1,γονέα 2 και πρότυπα χασικλήδες,αγάμητες γεροντοκόρες ή πουσταριά.
Δεν αντικατοπτρίζει το παραπάνω όλο τον ελληνικό λαό, αλλά μεγάλο μέρος του.

Σκεφτείτε αν ποτέ θα είχε κυβερνήσει κόμμα στην τουρκία, το οποίο θα έλεγε ότι έγινε συνωστισμός στην Τριπολιτσά, ότι δεν υπάρχουν σύνορα,ότι δεν τρέχει τίποτα αν χαθεί η Ιμβρος και η Τένεδος
ή ότι "θα το ρισκάρουμε με την Ελλάδα".

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.742
Πόντοι
2.306
το G3 ειναι πολυ καλο οπλο. απλο σαν ιδεα, χρηση και με λιγες εμπλοκες. το FN πιανει ευκολα βρωμιες στο εμβολο και μπλοκαρει. το καθαρισμα του εμβολου ειναι αστεια υποθεση αλλα κανεις δεν ασχολουνταν, φωναζαν τον οπλουργο. μου το ειχε δειξει κατ επαναληψη τριβοντας και καθαριζοντας το εμβολο ακομα και στο τσιμεντο του πεδιου βολης. αδικα εχει αναφερθει ως τοσο καλο. και τα 2 παραπανω ειναι διαμετρηματος 7,62χιλ. επισης το FN χρειαζονταν διαρκεις ρυθμισεις στα σκοπευτικα του, τα οποια πολυ συντομα απορρυθμιζονταν.
το Μ16 ειναι συγχρονο οπλο μικροτερου διαμετρηματος 5,56 χιλ. πολυ ελαφρυ. δεν εχω γνωση για την αξιοπιστια του σε βαθος χρονου στον Ε.Σ. απλα οταν το ειδα αποσυναρμολογημενο σε πολυ μικρα μερη, εκρινα οτι αρμοζει μονο σε επαγγελματια μαχητη. για ελληνα τσαπατσουλη και ερασιτεχνη φανταρο, το G3 ειναι η αριστη επιλογη.
Το 1990 ήταν ένα μέτριο όπλο.
To 2022 όμως οι συνθήκες είναι άλλες.
Για τα σημερινά δεδομένα είναι απλά ένας γκρας. Βαρύ τελείως αναξιοπιστο, πολύ μεγάλη ανάδραση, κατα ριπας επικίνδυνο αφού μπορεί να φύγει απο τα χέρια απλά να λέμε ότι έχουμε όπλο, εμπλοκές ατελειωτες, ποιος δεν θυμάται στις βολές στα δέκα όπλα τα δύο μπλόκαραν, το πήραν οι τρομοκράτες και τους μπλόκαρε πάνω στο επεισόδιο.
Αυτό που έγραψες για ελληνα τσαπατσουλη και ερασιτεχνη φανταρο ότι είναι καλό οπλο, ας τους δώσουν και αεροβόλο τότε, φυσικά είναι αστείο, το οπλο είναι το αλφα και το ωμεγα σε ένα επεισόδιο αυτό που θα ορισει τον ζωντανό και τον νεκρό, αν ήταν έτσι, οι Ισραηλινοι θα είχαν g3a3 g3a4, κάτι ξέρουν και δεν έχουν. Δεν έχω και πολύ όρεξη να ψάξω στο ιντερνετ το έχουμε ξανασυζήτησει παλιοτερα και είχα δείξει ακριβώς τους αριθμούς να σου δείξω ότι είναι ένα από τα όπλα με τις περισσότερες εμπλοκές όχι εκ λάθους χειρισμού αλλά εκ κατασκευής, μάλιστα τα δικά μας είναι και β ποιότητας γιατί οι περισσότερες παρτίδες δεν είναι τα αυθεντικά γερμανικά, κουβέντα να κάνουμε να περνάει η ώρα.
Αυτή η παπαριά ότι επειδή είναι παλιό είναι και καλό εμένα με εκνευρίζει αφάνταστα, πήγα σε μια άσκηση πριν 3 χρόνια, και ήθελαν οι καραβανάδες να βγει το στρατόπεδο με 10 επίστρατους και 5 φαντάρους σε ασκηση.
Δηλαδή φορτώσαμε καθε παλιαντζούρα κάτι μαγειρεία του πρώτου παγκόσμιου, κάτι τρύπιες σάπιες σκηνές του 1950 που από όπου την έπιανες σκιζόταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε λάθος τόπο και χρόνο, εγώ δεν θέλω εδώ να σας ριχνω είτε το φρόνημα είτε να μεμψιμοιρώ και να κλαίγομαι, αλλά θα σας το πω ξεκαθαρα, αν γινει πολεμος, σφαίρες 7,62 θα ζητάνε στην μάχη, και θα τους στέλνουνε κονσέρβες με γκοτζίλα του 1960.

Για να καταλάβεις το μυαλό του καραβανέα πως είναι, το έγραψα και χθες. Πήγαινε παδι μου μέσα στο σκοτάδι με το ελικόπτερο να δεις μήπως ήρθαν οι Τούρκοι. Ρε όργιο αν ήταν παιδι σου θα τους έστελνες;
Πως εξευτελίζεις εσένα και ένα ολόκληρο έθνος να γίνεται ρεζίλι;
Υποψιάζεσαι ήρθαν τουρκοι βατραχάνθρωποι; Αν ήρθαν, με τι ήρθαν με ναργιλεδες να πιουν καφεδάκι; Δεν είναι οπλισμένοι; στείλε και εσύ κομάντος να είναι ίσος προς ίσο η μάχη, να χάσουμε ψυχές εμείς να χάσουν και αυτοί.

Oι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι άλλες καθε μέρα αλλάζουν, οι ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται με δόγματα και σενάρια του 1940, ενώ υπάρχει ζωντανή ανάδραση από κάθε μέρος του πλανήτη πως γίνονται τώρα οι επιχειρήσεις.

Χρειάζονται ολιγομελείς ομάδες κομάντος, με μηχανές για την στεριά εν δυνάμη ηλεκτρικές, με υπερσύγχρονα όπλα, αντιαρματικά, με αντιεροπορικά για ελικοπτερα μινι υποβρύχια, με καμικάζι drones.
Έτσι για πλάκα αναφέρω μια δυο περιπτώσεις που μπορει να κάνουν επεισόδιο οι Τούρκοι
Μέσω γιωτ, μέσω εμπορικών πλοίων , μέσω απλών επιβατικών αεροπλάνων στέλνουν μια ομάδα 20 κομάντο με πολιτικά και πολύ ελαφρύ οπλισμό το παίζουν τουρίστες σε κάποιο νησί και ξαφνικά βρίσκεται αιχμαλωτισμένο αποκομένο ένα μέρος του νησιού, συλλαμβάνουν διοικητή και αξιωματικούς ένα ελληνικό στρατοπεδο περνάει στους Τούρκους και οι Τούρκοι πανηγυρίζουν ότι Να η απόδειξη οι Έλληνες έχουν στρατό και οπλισμό στον νησί που απαγορεύεται απο την συνθήκη της Λωζάνης και της Κοζάνης, δημιουργία Κυπριακού καθεστώτος μέσα σε μια νύχτα.
Και ο καραβανέας να σκέφτεται που να φορτώσω τα μαγειρεία του 1940 αν βγω για άσκηση.....
Δηλαδή ο Τουρκος είναι μαλάκας να στείλει κομάντος σε βραχονησίδα, έτσι θα μας την πέσει πάλι.

Θυμάστε το γελοίο επεισόδιο με τους δυο ελληνες αιχμαλωτους, πριν 3-4 χρόνια, τέλος πάντων οι τραγωδίες πάντα έχουν και κωμικά στοιχεία.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.608
Πόντοι
506
Συνεντευξη του Δ.Καζακη. Λυνει καποιες απορειες μου γιατι οι απεναντι εγιναν προκλητικοτεροι μετα την επισκεψη κουλι στας ανατολας, οπως κ γιατι πλησιαζει η ωρα για συκρουση, μαλιστα την θελουν πολλοι, ειδικοτερα οι γιανκιδες

• Like
Αντιδράσεις: c79t

αμαμητος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2019
Like
1.451
Πόντοι
216
Είχαμε ολόκληρη στρατιά στην Ανατολική Θράκη και δεν κουνήθηκε καν…με παππού Πάγκαλο μάλιστα

και μετά ερεθίζεστε που μιλάω για Κώστα Σημίτη.Άδικο έχω;
ειναι διαφορετικη περιπτωση.
οι μεγαλες δυναμεις ειχαν αποφασισει ανατολικη θρακη να παει στην τουρκια.
για αυτο και φυγαμε χωρις να πεσει τουφεκια. διαφορετικα οι βαρβαροι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα παρολο που ειχαν νικησει στην Μικρα Ασια

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.930
Πόντοι
9.297
ειναι διαφορετικη περιπτωση.
οι μεγαλες δυναμεις ειχαν αποφασισει ανατολικη θρακη να παει στην τουρκια.
για αυτο και φυγαμε χωρις να πεσει τουφεκια. διαφορετικα οι βαρβαροι δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα παρολο που ειχαν νικησει στην Μικρα Ασια
Ακριβώς έτσι έγινε...δεν χάσαμε στο πεδίο της μάχης εκεί.Δεν δόθηκε ποτέ μάχη εκεί.

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Το πλέον αποδοτικό μέτρο που θα μπορούσαμε να λάβουμε, για να κάνουμε φύλλο και φτερό το παράνομο τουρκολυβικο μνημονιο, είναι η επέκταση στα 12νμ. Την οποία όλο στο τραπέζι την έχουμε και όλο τη σηκώνουμε από αυτό. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη χώρα που να μην ασκεί αυτό το καθόλα νόμιμο δικαίωμά της. Σταδιακά έχουμε μετατραπεί σε χώρα μειωμένης κυριαρχίας. Και καθόλου δε μας ενοχλεί. Οι υπερπτήσεις θεωρούνται ρουτίνα πλέον.
Το είπε και ο Γεραπετριτης ο Υπουργός άλλωστε. Κόκκινη γραμμή τα 6νμ.

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Ο Μενέντεζ έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Μπορεί να θέσει βέτο ως Πρόεδρος. Και χωρίς τροπολογία να τους τη φορέσει. Το θέμα είναι αν στις ενδιάμεσες του Νοεμβρίου οι Δημοκρατικοί κατορθώσουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Το πλέον αποδοτικό μέτρο που θα μπορούσαμε να λάβουμε, για να κάνουμε φύλλο και φτερό το παράνομο τουρκολυβικο μνημονιο, είναι η επέκταση στα 12νμ. Την οποία όλο στο τραπέζι την έχουμε και όλο τη σηκώνουμε από αυτό. Αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλη χώρα που να μην ασκεί αυτό το καθόλα νόμιμο δικαίωμά της. Σταδιακά έχουμε μετατραπεί σε χώρα μειωμένης κυριαρχίας. Και καθόλου δε μας ενοχλεί. Οι υπερπτήσεις θεωρούνται ρουτίνα πλέον.
Το είπε και ο Γεραπετριτης ο Υπουργός άλλωστε. Κόκκινη γραμμή τα 6νμ.

Αφού έκανε η Τουρκία συμφωνία με την Λιβύη,και ήδη κάναμε συμφωνία με την Αίγυπτο

γιατί δεν κάνουμε συμφωνία με την Κύπρο;Το σκεπτόμαστε για τα 12 νμ νότια και δυτικά της Κρήτης,και περιμένουμε σαν τους χάνους τί θα κάνουν οι Τούρκοι,ενώ παραλίγο το 2012 να είχαν μοιράσει την Μεσόγειο με την Αίγυπτο….

Η Φινλανδία του Νότου γίναμε,την ώρα που οι Κύπριοι το συζητούν ανοικτά να μπουν στο ΝΑΤΟ αν ενωθεί το νησί,οπότε και οι σύμμαχοι Ισραηλινοί θα είναι καλυμμένοι

daftrucker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2022
Like
1.186
Πόντοι
206
Αφού έκανε η Τουρκία συμφωνία με την Λιβύη,και ήδη κάναμε συμφωνία με την Αίγυπτο

γιατί δεν κάνουμε συμφωνία με την Κύπρο;Το σκεπτόμαστε για τα 12 νμ νότια και δυτικά της Κρήτης,και περιμένουμε σαν τους χάνους τί θα κάνουν οι Τούρκοι,ενώ παραλίγο το 2012 να είχαν μοιράσει την Μεσόγειο με την Αίγυπτο….

Η Φινλανδία του Νότου γίναμε,την ώρα που οι Κύπριοι το συζητούν ανοικτά να μπουν στο ΝΑΤΟ αν ενωθεί το νησί,οπότε κι οι σύμμαχοι Ισραηλινοί θα είναι καλυμμένοι
Ειχε προτείνει ο Μουμπάρακ να κάνουμε τριπλή οριοθέτηση. Αλλά αρνήθηκε ο Σημίτης. Έτρεμε την Τουρκία.
Κι ο Μητσοτάκης το ίδιο βέβαια και λέμε πάλι καλά που οι Αιγύπτιοι τα εχουν σπάσει με τους Τούρκους και αρνούνται να υπογράψουν μαζί τους. Αυτό μπορεί να αλλάξει βέβαια.
Όσο για το ΝΑΤΟ, αν ενωθεί η Κύπρος με τη ΔΔΟ, τουρκική επαρχία θα είναι, οπότε μπει δε μπει για μας αδιάφορο θα είναι. Για τους Ισραηλινούς αυτη η ένωση θα είναι το χειρότερο σενάριο. Δουλεύουν πολύ στην Ουάσιγκτον να αλλάξει η αντιμετώπιση, σκοντάφτουν όμως στους δικούς μας και τη δουλοπρέπειά τους.

paparoupas

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιαν 2006
Κριτικές
10
Like
1.839
Πόντοι
4.180
Εν τω μεταξυ τα κομαντα καθονται και μαλωνουν ποιο ειναι καλυτερο οπλο, δηλαδη ελεος. Λες και στην ουκρανια τη διαφορα την εχει κανει το πιστολι που φερουν, αν φερουν οι ρωσοι ή οι ουκρανοι. Ο αλλος λεει να βρουμε τροπο να εχουμε πολλους τουρκους αιχμαλωτους, λες και παιζουμε στρατεγκο. Α ρε γυφτοελληνες χεσμεντενηδες κωλομπαραιαοι, εχετε να κλασετε μεντες με την πρωτη ομοβροντια απο τους απεναντι, θα ψαχνετε σε ποια υπογα να κρυφτειτε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom