το G3 ειναι πολυ καλο οπλο. απλο σαν ιδεα, χρηση και με λιγες εμπλοκες. το FN πιανει ευκολα βρωμιες στο εμβολο και μπλοκαρει. το καθαρισμα του εμβολου ειναι αστεια υποθεση αλλα κανεις δεν ασχολουνταν, φωναζαν τον οπλουργο. μου το ειχε δειξει κατ επαναληψη τριβοντας και καθαριζοντας το εμβολο ακομα και στο τσιμεντο του πεδιου βολης. αδικα εχει αναφερθει ως τοσο καλο. και τα 2 παραπανω ειναι διαμετρηματος 7,62χιλ. επισης το FN χρειαζονταν διαρκεις ρυθμισεις στα σκοπευτικα του, τα οποια πολυ συντομα απορρυθμιζονταν.
το Μ16 ειναι συγχρονο οπλο μικροτερου διαμετρηματος 5,56 χιλ. πολυ ελαφρυ. δεν εχω γνωση για την αξιοπιστια του σε βαθος χρονου στον Ε.Σ. απλα οταν το ειδα αποσυναρμολογημενο σε πολυ μικρα μερη, εκρινα οτι αρμοζει μονο σε επαγγελματια μαχητη. για ελληνα τσαπατσουλη και ερασιτεχνη φανταρο, το G3 ειναι η αριστη επιλογη.
Το 1990 ήταν ένα μέτριο όπλο.
To 2022 όμως οι συνθήκες είναι άλλες.
Για τα σημερινά δεδομένα είναι απλά ένας γκρας. Βαρύ τελείως αναξιοπιστο, πολύ μεγάλη ανάδραση, κατα ριπας επικίνδυνο αφού μπορεί να φύγει απο τα χέρια απλά να λέμε ότι έχουμε όπλο, εμπλοκές ατελειωτες, ποιος δεν θυμάται στις βολές στα δέκα όπλα τα δύο μπλόκαραν, το πήραν οι τρομοκράτες και τους μπλόκαρε πάνω στο επεισόδιο.
Αυτό που έγραψες για ελληνα τσαπατσουλη και ερασιτεχνη φανταρο ότι είναι καλό οπλο, ας τους δώσουν και αεροβόλο τότε, φυσικά είναι αστείο, το οπλο είναι το αλφα και το ωμεγα σε ένα επεισόδιο αυτό που θα ορισει τον ζωντανό και τον νεκρό, αν ήταν έτσι, οι Ισραηλινοι θα είχαν g3a3 g3a4, κάτι ξέρουν και δεν έχουν. Δεν έχω και πολύ όρεξη να ψάξω στο ιντερνετ το έχουμε ξανασυζήτησει παλιοτερα και είχα δείξει ακριβώς τους αριθμούς να σου δείξω ότι είναι ένα από τα όπλα με τις περισσότερες εμπλοκές όχι εκ λάθους χειρισμού αλλά εκ κατασκευής, μάλιστα τα δικά μας είναι και β ποιότητας γιατί οι περισσότερες παρτίδες δεν είναι τα αυθεντικά γερμανικά, κουβέντα να κάνουμε να περνάει η ώρα.
Αυτή η παπαριά ότι επειδή είναι παλιό είναι και καλό εμένα με εκνευρίζει αφάνταστα, πήγα σε μια άσκηση πριν 3 χρόνια, και ήθελαν οι καραβανάδες να βγει το στρατόπεδο με 10 επίστρατους και 5 φαντάρους σε ασκηση.
Δηλαδή φορτώσαμε καθε παλιαντζούρα κάτι μαγειρεία του πρώτου παγκόσμιου, κάτι τρύπιες σάπιες σκηνές του 1950 που από όπου την έπιανες σκιζόταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε λάθος τόπο και χρόνο, εγώ δεν θέλω εδώ να σας ριχνω είτε το φρόνημα είτε να μεμψιμοιρώ και να κλαίγομαι, αλλά θα σας το πω ξεκαθαρα, αν γινει πολεμος, σφαίρες 7,62 θα ζητάνε στην μάχη, και θα τους στέλνουνε κονσέρβες με γκοτζίλα του 1960.
Για να καταλάβεις το μυαλό του καραβανέα πως είναι, το έγραψα και χθες. Πήγαινε παδι μου μέσα στο σκοτάδι με το ελικόπτερο να δεις μήπως ήρθαν οι Τούρκοι. Ρε όργιο αν ήταν παιδι σου θα τους έστελνες;
Πως εξευτελίζεις εσένα και ένα ολόκληρο έθνος να γίνεται ρεζίλι;
Υποψιάζεσαι ήρθαν τουρκοι βατραχάνθρωποι; Αν ήρθαν, με τι ήρθαν με ναργιλεδες να πιουν καφεδάκι; Δεν είναι οπλισμένοι; στείλε και εσύ κομάντος να είναι ίσος προς ίσο η μάχη, να χάσουμε ψυχές εμείς να χάσουν και αυτοί.
Oι συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι άλλες καθε μέρα αλλάζουν, οι ειδικές δυνάμεις εκπαιδεύονται με δόγματα και σενάρια του 1940, ενώ υπάρχει ζωντανή ανάδραση από κάθε μέρος του πλανήτη πως γίνονται τώρα οι επιχειρήσεις.
Χρειάζονται ολιγομελείς ομάδες κομάντος, με μηχανές για την στεριά εν δυνάμη ηλεκτρικές, με υπερσύγχρονα όπλα, αντιαρματικά, με αντιεροπορικά για ελικοπτερα μινι υποβρύχια, με καμικάζι drones.
Έτσι για πλάκα αναφέρω μια δυο περιπτώσεις που μπορει να κάνουν επεισόδιο οι Τούρκοι
Μέσω γιωτ, μέσω εμπορικών πλοίων , μέσω απλών επιβατικών αεροπλάνων στέλνουν μια ομάδα 20 κομάντο με πολιτικά και πολύ ελαφρύ οπλισμό το παίζουν τουρίστες σε κάποιο νησί και ξαφνικά βρίσκεται αιχμαλωτισμένο αποκομένο ένα μέρος του νησιού, συλλαμβάνουν διοικητή και αξιωματικούς ένα ελληνικό στρατοπεδο περνάει στους Τούρκους και οι Τούρκοι πανηγυρίζουν ότι Να η απόδειξη οι Έλληνες έχουν στρατό και οπλισμό στον νησί που απαγορεύεται απο την συνθήκη της Λωζάνης και της Κοζάνης, δημιουργία Κυπριακού καθεστώτος μέσα σε μια νύχτα.
Και ο καραβανέας να σκέφτεται που να φορτώσω τα μαγειρεία του 1940 αν βγω για άσκηση.....
Δηλαδή ο Τουρκος είναι μαλάκας να στείλει κομάντος σε βραχονησίδα, έτσι θα μας την πέσει πάλι.
Θυμάστε το γελοίο επεισόδιο με τους δυο ελληνες αιχμαλωτους, πριν 3-4 χρόνια, τέλος πάντων οι τραγωδίες πάντα έχουν και κωμικά στοιχεία.