Θελετε να μεινουμε ή θελετε να φυγουμε???
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ!!!!
Οι Βρεττανοι την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια...και οι Γαλλοι,Ισπανοι,Ιταλοι αρχιζουν και το σκεφτονται να μεινουν γτ η αγαμητη καρακαξα προτιμαει να πεθανει 500.000 κοσμος παρα ριξει την αξια του Ευρω...
Θες να μεινεις? ΜΕΙΝΕ!!! το πλοιο βουλιαζει παντως...και οταν σε μια "εταιρεια" ενας-ενας οι μετοχοι πουλανε το μεριδιο τους και φευγουν,ο τελευταιος στην εταιρεια πληρωνει τον λογαριασμο...
Υπαρχει και μια διαφορετικη οπτικη της καταστασης... οπου οι υπευθυνοι για τους θανατους δεν ειναι οι γερμανοι αλλα οι κυβερνησεις των κρατων που δεν ειναι επαρκως προετοιμασμενες, ειτε οικονομικα επειδη εκαναν κακοδιαχειριση, ειτε νοσοκομειακα επειδη θελανε να τη βγαζουν οριακα χωρις να προβλεπουν καταστασεις αναγκης.
Με αλλα λογια ο Γερμανος μπορει πχ να εχει 25.000 ΜΕΘ ωστε να ειναι προετοιμασμενος και εμεις ή η Σουηδια 500, αλλα ποιος φταιει γι'αυτο? Ο Γερμανος ή ο εκαστοτε πρωθυπουργος της Ελλαδας και της Σουηδιας? Ο πραγματικος εγληματιας ειναι ο πρωθυπουργος που αφησε τους πολιτες του στο ελεος μιας τετοιας καταστασης.
Αντιστοιχα μπορουμε να φτιαχνουμε κτιρια πολυ φθηνα αν δεν ακολουθουμε αντισεισμικο κανονισμο. Οταν λοιπον κανει ενα 5αρι ριχτερ και γκρεμιζονται ολοκληρες πολεις λογω φθηνων κτιριων μπορουμε να κραζουμε τη Μερκελ που ειναι κακια και δε μας βοηθαει ή να παραδεχτουμε οτι συνειδητα δε θελαμε να ξοδεψουμε λεφτα για επαρκη προετοιμασια... ανταλλαξαμε δλδ τις ανθρωπινες ζωες για το χρημα. Οπως γινεται με τις δαπανες για την υγεια.
Ο προετοιμασμενος δικαιωνεται, ο μη-προετοιμασμενος πρεπει να κανει την αυτοκριτικη του και να υποστει τις συνεπειες. Το να κατηγορει τους αλλους δεν εχει νοημα. Ηδη η Γερμανια εχει χαρισει πολυ χρημα με το μετρο που πηρε ωστε τα μη-απορροφημενα λεφτα του ΕΣΠΑ να απορροφηθουν για τον κορωνοϊο. Αυτα ειναι δεκαδες δισεκατομμυρια που θα επεστρεφαν στη Γερμανια και τωρα δε θα επιστρεψουν. Δε μας τα χρωσταγαν.
Και μεσα σ'ολο αυτο, εχεις εναν Κουλη που παει σκορπαει απο δω και απο κει ΔΕΚΑΔΕΣ εκατομμυρια, πραγματικα χωρις αντικρυσμα. Δωσε 11 στα καναλια, δωσε 30 στα ιδιωτικα νοσοκομεια δηθεν για τεστ, δωσε τρελα λεφτα για κλινες ΜΕΘ ιδιωτικων, κτλ. Ασε αυτα πριν το κορωνοϊο με επιπλα πατουλη, καπακια λεκανης 500 ευρω στα υπουργεια, κτλ κτλ.
Αν ο Γερμανος ηξερε τι κανουμε με τα λεφτα του θα ελεγε κατι σε στυλ "Τι κανουν αυτοι ρε με τα λεφτα μου? Ουτε σεντ στους ελληνες. Αυτοι τον Ιουνη δε θα χουν ουτε ταμειακα διαθεσιμα και ξοδευουν σαν να μην υπαρχει αυριο με υπερκοστολογησεις..."
Καλες οι μαλακιες του Μητσοτακη που λεει μπροστα στο κοστος και τα δισεκατομμυρια εγω εβαλα τις ανθρωπινες ζωες οταν ομως εισαι εσυ υπευθυνος να πληρωσεις το κοστος. Αν λες στα αρχιδια μου το κοστος, βαζω μπροστα τις ζωες, και μετα πας με παρατεταμενο το χερι και γινεσαι ζητουλας στο Γερμανο, τοτε μη το παιζεις ηρωας. Ο Γερμανος δικαιως θα σου πει φιλε αν εσυ ηθελες, οπως ειπες, να βαλεις μπροστα τις ζωες απ'τα δισεκατομμυρια, πληρωσε τα. Εμεις εδω εχουμε νεκρους ακριβως επειδη βαλαμε τα δισεκατομμυρια πανω απ'τους ανθρωπους. Εσυ θες και τους πολιτες σου ζωντανους και να σε πληρωσουμε εμεις. Για μαλακες ψαχνεις? Εμεις δλδ ειμαστε ηλιθιοι που εχουμε αυξημενους νεκρους προκειμενου να κρατησουμε την οικονομια οσο το δυνατον περισσοτερο ανοικτη? Και θα εχει ενα δικιο.
Δικιο θα εχει και αν πει οτι δε γινεται συνεχεια οι χωρες να ζητανε εξαιρεσεις στο συμφωνο σταθεροτητας. Να σου πει δλδ οτι αφου ολοι το υπογραψαμε ομοφωνα αυτο το μπουρδελο που λεγεται stability pact, γιατι ολο ζητατε εξαιρεσεις? Γιατι το υπογραψατε εν τελει αφου διαφωνειτε? Ας το αφηναμε χυμα να μην υπηρχε καν. Απ'τη στιγμη που αυτο ισχυει τοτε εσεις επρεπε να εχετε παρει τα μετρα σας. Εγω τι δουλεια εχω ως γερμανος να σας πληρωσω τις μαλακιες σας, ειτε λεγεστε Ιταλοι, ειτε Ισπανοι, ειτε Ελληνες, κτλ? Δε το υπογραψατε? ΤΗΡΗΣΤΕ ΤΟ. Δε σας αρεσει? Αντε και γαμηθειτε, βγειτε απ'την ΕΕ. Δεν ειμαι εγω ο κακος, εσεις το σπατε το συμφωνο. Εγω ειμαι οκ με την υπογραφη μου.
Το παραπανω δικιο του Γερμανου δε σημαινει φυσικα οτι η ΕΕ δουλευει καλα. Καμμια σχεση. Απλα δε γινεται να βγαινει κακος ο Γερμανος οταν δε φταιει. Σ'αυτη τη περιπτωση ο Γερμανος δε φταιει. Ο ιδιος λεει οτι προβλημα υπαρχει στην οικονομια μου θα το κανω δημοσιο χρεος. Θα δανειστω ως κρατος για να στηριξω τον κοσμο, τις επιχειρησεις, κτλ. Καντε και οι αλλοι το ιδιο. Τι γαμιεστε και θελετε ευρωομολογα, κορωνοομολογα και ιστοριες για αγριους? Δανειστειτε κανονικα οπως δανειζεστε τοσο καιρο και τελος. Αντε να σας αγορασει και η ΕΚΤ κανα ομολογο και τελος. Θα κανω τα στραβα ματια για το stability pact οτι δεν ισχυει λογω κορωνοϊου. Θα παρετε και τα λεφτα απ'το ΕΣΠΑ που θα επρεπε να επιστρεψετε. Ε τι αλλο θελετε ρε γαμιοληδες? Να δανειστουμε απο κοινου ωστε να με εκβιαζετε οταν εσεις δε θα πληρωνετε τις δοσεις σας για να τα βαζω εγω ως Γερμανια?
100 αδικα εχει ο Γερμανος εδω ομως εχει δικιο. Αλληλεγγυη δεν ειναι να παιζουν ολοι ανευθυνα και με υψηλο ρισκο ωστε να πληρωνει ο ενας που ειναι πιο οργανωμενος ή που εχει αποφασισει να θυσιασει μερος των πολιτων του για να διασωσει ενα ποσοστο απ'την οικονομια του. Δε γινεται εσυ να λες εγω δε θελω να εχω νεκρους και καλυτερα να κλεισω την οικονομια 5-6 μηνες αλλά να περιμενεις μετα αυτα να στα πληρωσει ο Γερμανος και ο Ολλανδος που θα εχει πολυ περισσοτερους νεκρους γιατι προσπαθει να ελαχιστοποιησει τη ζημια στο ΑΕΠ του θυσιαζοντας τους δικους του πολιτες. Ειναι ανηθικο. Και ο Γερμανος και ο Ολλανδος και ο Βρετανος ηξερε να τα κατεβασει τα ρολα και να εχει 0 νεκρους αλλα δε το κανει. Γιατι μετα ξερει τι θα ακολουθησει. Οποιος λοιπον ειναι εκτεθειμενος σε τετοιους κινδυνους επρεπε να εχει προετοιμαστει καταλληλα - ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τις δεκαδες χιλιαδες ΜΕΘ, που ακομα και οταν δε του χρειαζονταν ουτε 50 ξεκινησε να τις αυξανει κατα χιλιαδες.
Αν θελουμε να γινουμε σοβαρα κρατη, ετσι θα πρεπει να λειτουργουμε. Εδω οχι προληψη και σχεδιασμος δεν υπαρχει αλλά και σπατάλη τεραστια παροτι τα διαθεσιμα μειωνονται συνεχως. Μοιραζουν εκατομμυρια σε ιδιωτες λες και δε τρεχει καστανο και εχουν τη σιγουρια οτι ολα θα τα πληρωσουν οι Γερμανοι γιατι "δε μπορουν να κανουν διαφορετικα". Αυτα ειναι καφριλες.