Νέα

Καλοκαιρινή ή Χειμερινή ώρα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 54
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Χειμερινή ή Θερινή ώρα;

• Χειμερινή

Ψήφοι: 18 28,6%
  • Καλοκαιρινή

Ψήφοι: 46 73,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    63
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

hornyasfuck

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2018
Κριτικές
30
Like
28.915
Πόντοι
12.896
Προσωπικά χειμερινή ὥρα: μέ τὴ θερινή θά'χουμε τὴν ἴδια μὲ τὴν Τουρκία ΟΛΟ τὸ ἔτος ἀντί γιά ΕΞΗ μῆνες ὅπως τώρα... ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Μιᾶς καί ἀναφέρθηκα στὴ γεωπολιτική τῆς ὥρας...

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.710
Πόντοι
1.706
ειναι θεμα ομως σε μια απο τις πιο ηλιολουστες χωρες του πλανητη, οι μερες τον χειμωνα να ξεκινανε νυχτα αν δεν αλλαξουν τα ωραρια. οποτε το 7-3 θα παει μαλλον για 8-4 το χειμωνα και θα γινει μια η αλλη χειμωνα καλοκαιρι με αλλαγες ωραριων αντι ωρων....
Η αλλαγή ωραρίων αντί ωρών ίσως να ήταν καλύτερη λύση. Ούτως ή άλλως τα ωράρια στις διάφορες χώρες γενικά δεν συμπίπτουν.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.249
Πόντοι
2.356
Προσωπικά χειμερινή ὥρα: μέ τὴ θερινή θά'χουμε τὴν ἴδια μὲ τὴν Τουρκία ΟΛΟ τὸ ἔτος ἀντί γιά ΕΞΗ μῆνες ὅπως τώρα... ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Μιᾶς καί ἀναφέρθηκα στὴ γεωπολιτική τῆς ὥρας...
ε οκ αντι για 500χρονια και μια ωρα πισω θα ειναι 500 χρονια πισω μας ακριβως.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.249
Πόντοι
2.356
Φίλε, αξιόπιστες έρευνες αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει διαφορά κατανάλωσης. Αυτό αποτέλεσε κι έναν από τους λόγους που ξαφνικά τέθηκε επί τάπητος, το συγκεκριμένο ζήτημα. Έπειτα όπως πολύ σωστά παρατηρούν άλλοι, σοκάρεται ο οργανισμός. Η αισθητική μας, (πρέπει να) έρχεται πάντα δεύτερη. Πρώτα υγεία, έπειτα πρακτικότητα, τέλος όλα τα άλλα. Στις βόρειες χώρες νύχτα ξυπνάνε και τα 3/4 της μέρας είναι νύχτα, εκεί δεν διαβιούν ανθρωπίνως;
αξιοπιστες ερευνες αποφανθηκαν οτι ουτε οι "ειδικοι" ξερουν τι τους γινεται και εχουν βγαλει 5 διαφορετικου τυπου εμβολια για ακριβως ενα ειδος ιου (που ηδη εχει παραλλαχθει) που μακροπροθεσμα δε ξερουμε την καταληξη τους στον οργανισμο μας καταπατωντας και καταστρατηγωντας την εννοια και τις αρχες της επιστημης στο βωμο του "επειγον" (κερδους)

ποιος κρινει και δημοσιευει τις "αξιοπιστες" ερευνες? και ποιον επικαλεισαι για την αξιοπιστια? οπως αλλος φιλος ειπε χθες σε αλλο θρεντ τα κολπα με τα ποσοστα καλα κρατει...

αρα να αλλαξουμε την ωρα μας πειραζει, αλλα αν μας αλλαξουν αργοτερα το ωραριο (επειδη ειναι "παραλογη" η αλλαγη της ωρας δε θα μας σοκαρει?)

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Φίλε kachaplia, επειδή αναφέρθηκα εγώ σε δημοσιεύσεις. Η πηγή μου ήταν από το sciencedirect, όπου κάθε δημοσιευμένο άρθρο έχει περάσει peer review.

Συμφωνώ πως πρέπει να βλέπουμε κριτικά ό,τι διαβάζουμε/ακούμε. Ωστόσο αν πρέπει να ταξινομήσουμε πηγές βάση της αξιοπιστίας τους, τότε αυτά θα ήταν τα sciencedirect και scopus. Δε θυμάμαι ποιό ήταν το συγκεκριμένο άρθρο που ανέφερα αλλά υπάρχουν πολλά άρθρα με μια απλή αναζήτηση:

Επίσης φυσικά και ΔΕ πρέπει να αλλάξουν τα ωράρια. Το όλο νόημα είναι να μην υπάρχουν αλλαγές στη ρουτίνα μας.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.249
Πόντοι
2.356
Φίλε kachaplia, επειδή αναφέρθηκα εγώ σε δημοσιεύσεις. Η πηγή μου ήταν από το sciencedirect, όπου κάθε δημοσιευμένο άρθρο έχει περάσει peer review.

Συμφωνώ πως πρέπει να βλέπουμε κριτικά ό,τι διαβάζουμε/ακούμε. Ωστόσο αν πρέπει να ταξινομήσουμε πηγές βάση της αξιοπιστίας τους, τότε αυτά θα ήταν τα sciencedirect και scopus. Δε θυμάμαι ποιό ήταν το συγκεκριμένο άρθρο που ανέφερα αλλά υπάρχουν πολλά άρθρα με μια απλή αναζήτηση:

Επίσης φυσικά και ΔΕ πρέπει να αλλάξουν τα ωράρια. Το όλο νόημα είναι να μην υπάρχουν αλλαγές στη ρουτίνα μας.
ναι τυπε αλλα τα παιδακια που πανε σχολειο τι ωρα θα ξυπναν και ξεκιναν το χειμωνα μεσα στα σκοταδια? γιατι αν αλλαξει το ωραριο του σχολειου πιθανοτατα θα αλλαξει και της δουλειας...

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.044
Πόντοι
9.297
Χειμερινη...μεγαλη υποθεση να κερδιζεις μια ωρα υπνο.
Καποτε για δεκα μερες ημουν αποδιοργανωμενος λογω αλλαγης στην θερινη ωρα...ποτε δεν μου ειχε τυχει αυτο με την χειμερινη ωρα.Ευτυχως τα τελευταια χρονια δεν με επηρεαζει.

STAVROS6969

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2015
Like
546
Πόντοι
36
Σοβαρα τωρα,μου αρεσει που αλλαζει η ωρα και τον χειμωνα αλλα ειδικα την ανοιξη ,μου δινει την αισθηση οτι περασε ο χειμωνας κι ερχεται το καλοκαιρι
Συμφωνω και θα ηθελα να διατηρηθει η αλλαγη ωρας δυο φορες το χρονο, καθε Οκτωβρη και καθε Μαρτη.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 204103

Επισκέπτης
Αλλαγή γυναικών θέλουμε και μετά η ώρα δε θα έχει σημασία...Αλλά επειδή έχουμε μπλέξει με καριόλες που δε θα αλλάξουν ποτέ, καλοκαιρινή..

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
ναι τυπε αλλα τα παιδακια που πανε σχολειο τι ωρα θα ξυπναν και ξεκιναν το χειμωνα μεσα στα σκοταδια? γιατι αν αλλαξει το ωραριο του σχολειου πιθανοτατα θα αλλαξει και της δουλειας...
Κοίτα, θα κοιμούνται τον ίδιο αριθμό ωρών, απλά θα είναι λίγο πιο σκοτεινά όταν ξυπνούν. Αν το σκεφτείς και τώρα σχεδόν 7.00 ξημερώνει, οπότε πάλι σκοτάδι είναι όταν σηκώνονται. Δε θα ξεχάσω πως σαν παιδί ξύπναγα 6.30 για να πάρω το λεωφορείο και να πάω σχολείο. Όσο για τον καιρό, οι μεταβολές σε θερμοκρασία κατά τη μια αυτή ώρα δεν είναι πάνω απο 2-3C, οπότε αμελητέες.
Συνεπώς πιστεύω πως δε θα πάθουμε τίποτα τόσο ενήλικοι όσο και ανήλικοι με το να ξυπνάμε και να έχει 1 ώρα ακόμη σκοτάδι. Τουναντίον, να δεις πως θα μας αρέσει που αντί να νυχτώνει στις 17.00 το Δεκέμβριο, θα νυχτώνει στις 18.00.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.249
Πόντοι
2.356
Κοίτα, θα κοιμούνται τον ίδιο αριθμό ωρών, απλά θα είναι λίγο πιο σκοτεινά όταν ξυπνούν. Αν το σκεφτείς και τώρα σχεδόν 7.00 ξημερώνει, οπότε πάλι σκοτάδι είναι όταν σηκώνονται. Δε θα ξεχάσω πως σαν παιδί ξύπναγα 6.30 για να πάρω το λεωφορείο και να πάω σχολείο. Όσο για τον καιρό, οι μεταβολές σε θερμοκρασία κατά τη μια αυτή ώρα δεν είναι πάνω απο 2-3C, οπότε αμελητέες.
Συνεπώς πιστεύω πως δε θα πάθουμε τίποτα τόσο ενήλικοι όσο και ανήλικοι με το να ξυπνάμε και να έχει 1 ώρα ακόμη σκοτάδι. Τουναντίον, να δεις πως θα μας αρέσει που αντί να νυχτώνει στις 17.00 το Δεκέμβριο, θα νυχτώνει στις 18.00.
αρα παλι θα αλλαξει το ωραριο γιατι εκει που εβγαινες βολτα μεχρι τις 5 θα βγαινεις μεχρι τις 6.
νομιζω οτι δεν ειναι τοσο απλο το θεμα του σχολειου οσο το θετεις. οι 2-3 βαθμοι κελσιου και η διαφορα στα lumens του φωτισμου δε θα περασουν ετσι απλα! οποτε οι γονεις σε δουλειες θα πηγαινουν πιο αργα στο τελος απο τα μπακουρια εφοσον το επιτρεπει η φυση της δουλειας. πανε εσυ 7-3 και ο αλλος ανετος θα ερχεται 9-5 γιατι εχει το παιδι.

Gatekeeper

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2015
Like
1.780
Πόντοι
216
Δεν αλλάζει το ωράριό σου, όσο αλλάζει η δυναμική (ή η δυνατότητα αν θέλεις) να κάνεις κάτι λόγω της μεγαλύτερης ημέρας. Ώρες καταστημάτων και ωραρίων θα μείνουν ίδια.

Από ιδία εμπειρία (έχω ζήσει αρκετά-ζω ακόμη- ) στη βόρεια ευρώπη, όπου όλοι ουσιαστικά ζουν στο σκοτάδι κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα logistics ίσως χρειαστεί να αλλάξουν για ορισμένα επαγγελματα, συμφωνώ, αλλά πλέον ζουμε σε μια κοινωνία στην οποία το φυσικό φως δεν επιβάλει το ρυθμό της ζωής μας. Αυτή η αλλαγή είμαι σίγουρος πως θα εξομαλυνθεί εντός 1 -το πολύ 2- χρόνων.

OP
OP
ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.465
Πόντοι
2.356
Δεν αλλάζει το ωράριό σου, όσο αλλάζει η δυναμική (ή η δυνατότητα αν θέλεις) να κάνεις κάτι λόγω της μεγαλύτερης ημέρας. Ώρες καταστημάτων και ωραρίων θα μείνουν ίδια.

Από ιδία εμπειρία (έχω ζήσει αρκετά-ζω ακόμη- ) στη βόρεια ευρώπη, όπου όλοι ουσιαστικά ζουν στο σκοτάδι κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα logistics ίσως χρειαστεί να αλλάξουν για ορισμένα επαγγελματα, συμφωνώ, αλλά πλέον ζουμε σε μια κοινωνία στην οποία το φυσικό φως δεν επιβάλει το ρυθμό της ζωής μας. Αυτή η αλλαγή είμαι σίγουρος πως θα εξομαλυνθεί εντός 1 -το πολύ 2- χρόνων.
Ισχύει κι αυτό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom