Νέα

Πηγαίνετε μόνοι σας σε bar ή club ή ακόμα και για καφέ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MariosFFX
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 831
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πηγαίνετε μόνοι σας σε bar ή club ή ακόμα και για καφέ?

• Bar

Ψήφοι: 45 17,9%
  • Club

Ψήφοι: 14 5,6%
  • Καφέ

Ψήφοι: 66 26,3%
  • Όλα τα παραπάνω

Ψήφοι: 42 16,7%
  • Όχι

Ψήφοι: 116 46,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    251

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.455
Πόντοι
1.196
Επιβεβαιώνω για UK.Βέβαια οι pub είναι μέρος της κουλτούρας τους και για αρκετούς μέσα στην καθημερινότητα τους.
Έχουν πλάκα οι pubs, δε ξέρω γιατί είναι τόσο σπάνιες εδώ.
Ίσως επειδή έχουμε καλό καιρό 7-8 μήνες το χρόνο και δε μας αρέσουν οι κλειστοί χώροι.

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.451
Πόντοι
3.786
Ίσως επειδή έχουμε καλό καιρό 7-8 μήνες το χρόνο και δε μας αρέσουν οι κλειστοί χώροι.
Όντως,είναι κάτι το ωραίο και διαφορετικό.Από το να ανοίξει ένα ακόμα café/bar,ας ανοίξει κάποιος pub.Επειδή είναι ελάχιστες,θα έχει επιτυχία.Μπορεί ο καιρός να είναι η αιτία που είναι τόσο λίγα,όπως λες.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.455
Πόντοι
1.196
Όντως,είναι κάτι το ωραίο και διαφορετικό.Από το να ανοίξει ένα ακόμα café/bar,ας ανοίξει κάποιος pub.Επειδή είναι ελάχιστες,θα έχει επιτυχία.Μπορεί ο καιρός να είναι η αιτία που είναι τόσο λίγα,όπως λες.
Έχει 1-2 στο κέντρο, έχω πάει 2-3 φορές, οι πιο πολλοί μέσα είναι τουρίστες.
Είναι άλλο στυλ ο Έλληνας, δε θα δει αγώνα όρθιος με μπύρα στο χέρι.
Ούτε είμαστε τόσο άρρωστοι με το ποδόσφαιρο να μαζευόμαστε 3 ώρες πριν τον αγώνα για μπύρες.
Και αν θέλει κάποιος να φτιάξει αυθεντική pub θα πρέπει να βάλει fish n chips, ham, egg n chips κλπ.
Δε θα πληρώσει εύκολα τέτοια φαγητά ο μέσος Έλληνας, η Ελλάδα έχει καλύτερη κουζίνα από UK.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Δεν χρειάζεται να είστε για πάντα στα μέλια.Αφού έχεις αυτήν τη λογική,γιατί ψάχνεις γκόμενα για σχέση;Εσύ είσαι περιστασιακές καταστάσεις

Όταν δεν βρίσκεις όμως περιστασιακές καταστάσεις,αναγκαστικά θες κάποια σταθερή.Και δεν εννοώ γάμους και τέτοια,αλλά για τα χοντρά και για καμια εκδρομή,έξοδο κλπ

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
Ναι. Αλλά αν η Μαρία συζητά με 2 φίλες της ότι σου έδωσε κώλο στο 2ο ραντεβού θα το κάνουν με σοβαρό τρόπο και μερικά γελάκια in between. Αν εσύ (όχι προσωπικά, με πιάνεις πώς το γράφω) γαμήσεις τον κώλο της Μαρίας στο 2ο ραντεβού και βγεις να το συζητήσεις με δυό φίλους σου θα μάθει όλη η γειτονιά ότι η Μαρία δίνει εύκολα κώλο επειδή θα κάνετε σαν 18χρονοι Ούνοι. Είναι διαφορετικοί κώδικες επικοινωνίες και εμείς προσαρμοζόμαστε στον γυναικείο που είναι πιο ήπιος, αυτό εννοώ, όχι ότι οι γυναίκες δε μιλάνε για πίπες.
Ναι και μετά οι φιλενάδες της όταν δεν θα είναι αυτή θα λένε τι πουτανα είναι και αντίστοιχα αν κάποιος τη γουστάρει θα την λασπολογησουν.Εμεις αντίστοιχα θα λέγαμε χώσου φίλε θα περάσεις καλά.Και αυτό που λες εξαρτάται την ηλικία στα 18 μπορεί,όσο μεγαλώνεις όχι μόνο δεν λες τέτοια κρατάς κρυφά και αυτά που γίνονται.Οι γυναίκες παραμένουν ίδιες σε αυτό τον τομέα.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.227
Πόντοι
3.846
Έχει 1-2 στο κέντρο, έχω πάει 2-3 φορές, οι πιο πολλοί μέσα είναι τουρίστες.
Είναι άλλο στυλ ο Έλληνας, δε θα δει αγώνα όρθιος με μπύρα στο χέρι.
Ούτε είμαστε τόσο άρρωστοι με το ποδόσφαιρο να μαζευόμαστε 3 ώρες πριν τον αγώνα για μπύρες.
Και αν θέλει κάποιος να φτιάξει αυθεντική pub θα πρέπει να βάλει fish n chips, ham, egg n chips κλπ.
Δε θα πληρώσει εύκολα τέτοια φαγητά ο μέσος Έλληνας, η Ελλάδα έχει καλύτερη κουζίνα από UK.
Είναι και τα ωράρια παίκτη μου. Εδώ δεν παίζει να τα πίνουμε από νωρίς, οι φοιτητές και οι πιο νέοι βγαίνουν αργά, τα ωράρια pub είναι για ηλικίες 45-60.

Γενικά άλλη κουλτούρα, εδώ θέλουμε πιο πολύ φλεξάρισμα, πιο κυριλίκι. Εγώ απορούσα πως και κάποιος σε περιοχές όπως Μαρούσι ή κέντρο Αθήνας δεν καθιέρωσε το happy hour ή το μπουφέ με κρύα πιάτα αμέσως μετά τη δουλειά. Σε άλλες χώρες βλέπεις μαγαζιά με ασιατική κουζίνα και μπουφέ του τύπου δώσε ένα ποσό και φάε όσο θες ή happy hour στα κοκτέιλ ή στις μπίρες όταν κλείνουν οι επιχειρήσεις. Μάζευαν κόσμο που ήθελε να κάνει παρέα μετά τη δουλειά, άνθρωποι που δε βιαζόντουσαν να πάνε σπίτι.
Αυτό το στιλάκι δεν περνάει στην Ελλάδα.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Στο εξωτερικό έχουν άλλες καταστάσεις.
Pub, happy hour, clubs από τις 10 κλπ.
Γενικά πιο εύκολες καταστάσεις για να πιεις από νωρίς και να παίξουν σκηνικά.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.455
Πόντοι
1.196
Στο εξωτερικό έχουν άλλες καταστάσεις.
Pub, happy hour, clubs από τις 10 κλπ.
Γενικά πιο εύκολες καταστάσεις για να πιεις από νωρίς και να παίξουν σκηνικά.
Αυτή η διάκριση Ελλάδα - εξωτερικό δε νομίζω ότι λειτουργεί.
Μόνο UK έχω ζήσει εξωτερικό, UK αν έχεις μέση εμφάνιση και καλά social skills γαμάς αρκετά εύκολα, οι Αγγλίδες ξηγιούνται.
Συνάδελφοι από Ιταλία μου λέγανε π.χ. ότι οι Ιταλίδες είναι δύσκολες, πρέπει να είσαι παίκτης και κοιτάνε πολύ τα φράγκα. Και ένας Ελβετός μου έλεγε το ίδιο, ότι στο UK γάμαγε πολύ πιο εύκολα από την Ελβετία, γιατί οι Ελβετίδες σε περνάνε κόσκινο για να το δώσουν. Anyway, πολύ μεγάλη συζήτηση.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.987
Πόντοι
9.297
Ναι. Αλλά αν η Μαρία συζητά με 2 φίλες της ότι σου έδωσε κώλο στο 2ο ραντεβού θα το κάνουν με σοβαρό τρόπο και μερικά γελάκια in between. Αν εσύ (όχι προσωπικά, με πιάνεις πώς το γράφω) γαμήσεις τον κώλο της Μαρίας στο 2ο ραντεβού και βγεις να το συζητήσεις με δυό φίλους σου θα μάθει όλη η γειτονιά ότι η Μαρία δίνει εύκολα κώλο επειδή θα κάνετε σαν 18χρονοι Ούνοι. Είναι διαφορετικοί κώδικες επικοινωνίες και εμείς προσαρμοζόμαστε στον γυναικείο που είναι πιο ήπιος, αυτό εννοώ, όχι ότι οι γυναίκες δε μιλάνε για πίπες.
Πράγματι...
Ποτέ δεν κατάλαβα πως μπορούν οι γκόμενες να μιλάνε με το κινητό μέσα σε λεωφορείο χωρίς να ακούγονται δίπλα .Είναι πολύ διακριτικες ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.455
Πόντοι
1.196
Είναι και τα ωράρια παίκτη μου. Εδώ δεν παίζει να τα πίνουμε από νωρίς, οι φοιτητές και οι πιο νέοι βγαίνουν αργά, τα ωράρια pub είναι για ηλικίες 45-60.
Θα μπορούσε κάποιος να φτιάξει μια παμπ που να κλείνει πιο αργά, αυτό ίσως το λύνεις.
Αλλά είναι αυτό που λες για το φλεξάρισμα, η παμπ είναι λαϊκός χώρος, δε θα τραβήξει τον Έλληνα που θέλει πιο κιριλέ καταστάσεις και άνεση. Και δεν έχουμε και ανάλογο πάθος για το ποδόσφαιρο, UK παίζει ομάδα EFL LT με 10 χιλιάδες κόσμο και γεμίζουν οι pubs τριγύρω τα ΣΚ, στην Ελλάδα σε τέτοια ματς πανε 200 άτομα.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.987
Πόντοι
9.297
Στην Ελλάδα υπάρχει προκατάληψη,δεν είναι η κατάσταση σαν τη Δυτική Ευρώπη.Οι γκόμενες σε κοιτάνε περίεργα αν βγεις μόνος σε cafe,bar,club.Σε θεωρούν μονόχνωτο και ότι δεν είσαι ικανός ούτε για φιλίες,πόσο μάλλον για σχέση.Και δεν μένω σε μικρή πόλη,αλλά στη Θεσσαλονίκη.Δε μιλάμε για έναν σύντομο,μισάωρο καφέ που θα πας σε μια βόλτα σου,αλλά για τον κλασικό χαλλλαρό δίωρο τουλάχιστον καφέ.

Οι συναυλίες είναι άλλη ιστορία.Πηγαίνουν αρκετοί μόνοι και λίγες μόνες.Δεν σας έχει τύχει να θέλετε να πάτε σε μια μπάντα που γουστάρετε πολύ,ενώ οι φίλοι σας δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν €30 και €40,ακόμα και €20;Έχω πάει μόνος σε συναυλίες,σιγά μην τις έχανα!
Έσκασα 45€ για Αlice Cooper και ,Scorpions ( χωρια πάνε έλα Αθήνα και ξενοδοχείο) αλλά το ευχαριστήθηκα...ήταν απωθημένο ζωής να δω Scorpions γιατί δεν το είχα τολμήσει όταν τις καλές μέρες έρχονταν κάθε λίγο και λιγάκι στην Ελλάδα.
Όλα αυτά μόνος..δεν έχουν τέτοια γούστα οι φίλοι μου για να πάω με παρέα...καθάρισα μόνος σαν τον Τσακ Νόρις στους Αναλώσιμους .

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.940
Πόντοι
6.946
Πέρασαν 6-7 χρόνια από τότε...αμφιβάλλω αν ο φίλος μου ξαναγαμησε από τότε.
Σταδιακά, έγινε μέγας μύστης και μέλος μας. Του έδειξεις τον σωστό δρόμο και σε ευχαριστεί.

captain 69

Μέγας
Εγγρ.
24 Αυγ 2015
Like
11.788
Πόντοι
3.506
Αυτό το στιλάκι δεν περνάει στην Ελλάδα.
Περνάει εσχάτως σε ορισμένες περιοχές. Στα corporte στέκια σε Ψυχικό-Μαρούσι-κάτω Χαλάνδρι και περιξ της Κηφισίας ανάμεσα σε Ηβη και Σίδερα. Πολλές εταιρίες στα περιξ και γίνεται καλό παιχνίδι νωρίς το απόγευμα.

• Like
Αντιδράσεις: Nubic

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.455
Πόντοι
1.196
Ναι και μετά οι φιλενάδες της όταν δεν θα είναι αυτή θα λένε τι πουτανα είναι και αντίστοιχα αν κάποιος τη γουστάρει θα την λασπολογησουν.Εμεις αντίστοιχα θα λέγαμε χώσου φίλε θα περάσεις καλά.Και αυτό που λες εξαρτάται την ηλικία στα 18 μπορεί,όσο μεγαλώνεις όχι μόνο δεν λες τέτοια κρατάς κρυφά και αυτά που γίνονται.Οι γυναίκες παραμένουν ίδιες σε αυτό τον τομέα.
Οι γυναίκες είναι πιο ανταγωνιστικές, πιο μεθοδικές και ξύπνιες από τους άνδρες.
Οι άνδρες έχουμε περισσότερη φαντασία.
Και in depth είμαστε πιο συναισθηματικοί, αλλά υπάρχουν social rules που μας αναγκάζουν να το δείχνουμε λίγο.
Οι άνδρες είχαμε το πάνω χέρι στις κοινωνίες όσο βασικός μηχανισμός προόδου ήταν η σωματική δύναμη. Εδώ και λίγες δεκαετίες αυτό αλλάζει γρήγορα και έκτοτε οι γυναίκες βελτιώνουν την κοινωνική τους θέση ραγδαία επειδή έχουν περισσότερα mental skills. Σε μερικές δεκαετίες θα είναι σε όλα από πάνω.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Αυτή η διάκριση Ελλάδα - εξωτερικό δε νομίζω ότι λειτουργεί.
Μόνο UK έχω ζήσει εξωτερικό, UK αν έχεις μέση εμφάνιση και καλά social skills γαμάς αρκετά εύκολα, οι Αγγλίδες ξηγιούνται.
Συνάδελφοι από Ιταλία μου λέγανε π.χ. ότι οι Ιταλίδες είναι δύσκολες, πρέπει να είσαι παίκτης και κοιτάνε πολύ τα φράγκα. Και ένας Ελβετός μου έλεγε το ίδιο, ότι στο UK γάμαγε πολύ πιο εύκολα από την Ελβετία, γιατί οι Ελβετίδες σε περνάνε κόσκινο για να το δώσουν. Anyway, πολύ μεγάλη συζήτηση.
Τι σημαίνει δε λειτουργεί;
Δηλαδή θεωρείς ότι είναι τα ίδια η Ελλάδα με άλλες χώρες, πχ της Ευρώπης στο θέμα διασκέδασης και γυναικών;

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.558
Πόντοι
456
Οι γυναίκες είναι πιο ανταγωνιστικές, πιο μεθοδικές και ξύπνιες από τους άνδρες.
Και in depth είμαστε πιο συναισθηματικοί, αλλά υπάρχουν social rules που μας αναγκάζουν να το δείχνουμε λίγο.
Οι άνδρες είχαμε το πάνω χέρι στις κοινωνίες όσο βασικός μηχανισμός προόδου ήταν η σωματική δύναμη. Εδώ και λίγες δεκαετίες αυτό αλλάζει γρήγορα και έκτοτε οι γυναίκες βελτιώνουν την κοινωνική τους θέση ραγδαία επειδή έχουν περισσότερα mental skills. Σε μερικές δεκαετίες θα είναι σε όλα από πάνω.
Γιαυτό πουστεύουν και οι άντρες για να τις πιάσουν.Προοδεύουμε τρομάρα μας.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
27
Like
2.455
Πόντοι
1.196
Τι σημαίνει δε λειτουργεί;
Δηλαδή θεωρείς ότι είναι τα ίδια η Ελλάδα με άλλες χώρες, πχ της Ευρώπης στο θέμα διασκέδασης και γυναικών;
Θεωρώ δεν υπάρχει η διχοτομία Ελλάδα - άλλες χώρες Ευρώπης. Είναι γενίκευση, η Ευρώπη έχει δεκάδες χώρες με διαφορετικές κουλτούρες και τις βάζεις στο ίδιο τσουβάλι. Άλλο UK, άλλο Ιταλία π.χ. Το UK μπορώ να σου πω διαφέρει από Ελλάδα. Βιωματικά. Η Ιταλία νομίζω μοιάζει με Ελλάδα στο θέμα διασκέδασης και γυναικών (από αυτά που μου έχουν πει Ιταλοί σε άπειρες συζητήσεις, όχι βιωματικά).

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
24 Μαρ 2024
Κριτικές
8
Like
987
Πόντοι
301
Μόνος μου όχι δεν πάω . Δηλ ειναξ κάπως άσχετο να βγω μόνος μου να πιω καφέ ποτό ή οτιδήποτε. Με ποιον θα μιλήσω? Για να ξεσκασω ? Αν νιώσω πιέσω πάω μια βόλτα με το αμάξι να πούμε και τελείωσε.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.292
Πόντοι
4.546
Ο πιο έξυπνος άντρας αντιστοιχεί στην πιο χαζή γυναίκα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom