Νέα

Πετρέλαιο στην Ελλάδα - καντε κατι τωρα......

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DANAHTRANS
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 157
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
DANAHTRANS

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
εκει να δεις τη Μερκελ.... θα βγαζη αφρους

!blis

Σπουδαίος
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.001
Πόντοι
3.477
τσεκαρε τπμ
μανα μ κ ασ τα πετρελεα
θελο να σε γλεντισο αποπσεσ

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
DANAHTRANS πσηνεσαι να οργανωσουμε μια τεραστια παρτουζα για να ευαισθητοποιησουμε τον κοσμο?

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
πιστευω οτι τωρα ειναι η ωρα να κανουμε κατι... και αν υπαρχη.. οχι μονο θα βγουμε απο την οικονομικη κριση αλλα θα ζουμε και διαφορετικα ολοι μας σαν χωρα.... και με σεβασμο απο ολους....
Και εγω πιστευω οτι ειμαι ο ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ!! :2funny: :2funny:...το θεμα δεν ειναι τι πιστευουμε εμεις οι πολιτες.... αλλα τι πιστευει η καθε Κυβερνηση που ανεβαινει στην Εξουσια!!!!!!!....Χτες στον Αθεατο κοσμο ειδες τον Κυριο Παγγαλο τι ειπε στην Βουλη, για το θεμα αυτο??..το γραφω αυτο, γιατι ισως οι Πολιτικοι μας και ο καθε κυριος Παγγαλος.... να γνωριζουν πραγματα και θεματα... που εμεις ο απλος λαος δεν γνωριζει!!!!

OP
OP
DANAHTRANS

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Βρε περσονα που εισαι?????  Κατι θα ξερεις παραπανω εσυ.....

OP
OP
DANAHTRANS

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Και εγω πιστευω οτι ειμαι ο ΜΕΓΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ!! :2funny: :2funny:...το θεμα δεν ειναι τι πιστευουμε εμεις οι πολιτες.... αλλα τι πιστευει η καθε Κυβερνηση που ανεβαινει στην Εξουσια!!!!!!!....Χτες στον Αθεατο κοσμο ειδες τον Κυριο Παγγαλο τι ειπε στην Βουλη, για το θεμα αυτο??..το γραφω αυτο, γιατι ισως οι Πολιτικοι μας και ο καθε κυριος Παγγαλος.... να γνωριζουν πραγματα και θεματα... που εμεις ο απλος λαος δεν γνωριζει!!!!
δεν ξερω τι γνωριζουν... εγω ακουσα τους επιστημονες τι λενε... και λενε οτι υπαρχη και μαλιστα πολυ....

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.030
Πόντοι
42.697

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Eγω πιστεύω οτι υπαρχουν πιέσεις απεξω. Δεν ειδες τι επαθε το αφγανισταν??? Φοβάμε οτι δεν θα το βγαλουμε ποτε οχι γιατι δεν θελουμε αλλα γιατι δεν μας αφηνουν.Οι τουρκοι γιατι κανουν τοσο θεμα στο αιγαιο για 1 βράχο μόνο??ΟΧΙ γιατι αυτος ο βράχος ειναι ΄΄χρυσος.΄΄

Επισκέπτης
Κ εγώ έτσι ξέρω ότι δεν μας αφήνουν να το εκμευταλευτούμε.. αλλά εδώ φαίνεται η μαγκία της πολιτικής, καντούς να σε αφήσουν..βέβαια με τους πολιτικούς του παρόντος κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο.

OP
OP
DANAHTRANS

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Eγω πιστεύω οτι υπαρχουν πιέσεις απεξω. Δεν ειδες τι επαθε το αφγανισταν??? Φοβάμε οτι δεν θα το βγαλουμε ποτε οχι γιατι δεν θελουμε αλλα γιατι δεν μας αφηνουν.Οι τουρκοι γιατι κανουν τοσο θεμα στο αιγαιο για 1 βράχο μόνο??ΟΧΙ γιατι αυτος ο βράχος ειναι ΄΄χρυσος.΄΄
μα δεν εχουμε μονο στο Αιγαιο πετρελαιο... εκει ειναι το θεμα....

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
δεν ξερω τι γνωριζουν... εγω ακουσα τους επιστημονες τι λενε... και λενε οτι υπαρχη και μαλιστα πολυ....
Η αληθεια ειναι οτι η Επιστημη σε διαφορα θεματα εχει την αποψη της....κατι που δεν ειναι απαραιτητα κοινο αποδεκτο.... σε διαφορα στρωματα της κοινωνιας...γιατι τεκμηριωνεται μονο επιστημονικα....και μια αποψη δεν ευσταθει μονο με την επιστημονικη αναλυση....πιστευω να εγινα αντιληπτος!!!!!!!!......αν δεν εγινα αντιληπτος...μελετησε την επιστημονικη αναλυση του σεξ....με το σεξ που γινεται σημερα και πως γινεται!!!!!!!

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
δαναη παρεβρεθικες σε οργιο με επιστημονες? ποιες ειναι οι πηγες σου?

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
Είναι αξιέπαινη η ευαισθητοποίηση της Δανάης στο θέμα. Χωρίς όμως να θέλω να τη θίξω ή να θίξω κανένα από τους σχολιαστές σας ενημερώνω ότι το εν λόγω θέμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, τεχνοοικονομικά, στρατηγικά, πολιτικά και κοινωνικά που ελάχιστοι έχουν την δυνατότητα να το συζητήσουν/αναλύσουν. Και σίγουρα όχι οι ιερόδουλοι/ες οι 20χρονοι μπουρδελόβιοι.

Χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ένα εκ των ελαχίστων, αλλά λόγω επαγγελματικής ενασχόλησης με το χώρο πάνω από 15 χρόνια, παραθέτω ορισμένα bullets που θα βοηθήσουν την κουβέντα.

• Το αν συμφέρει ή όχι να αντλήσεις ένα κοίτασμα είναι ένας περίπλοκος συνδυασμός εξισώσεων που έχει σχέση με την 50ετή διακύμανση των τιμών, την ποιότητα των υδρογονανθράκων και τα logistics του κοιτάσματος. Υπάρχουν βιβλία που αναλύουν κάθε παράγοντα
• Η τεχνογνωσία για τα παραπάνω είναι κλειστό κύκλωμα. Θες δε θες, θα βάλεις συνέταιρο.
• Η ύπαρξη του κοιτάσματος λόγω του είναι δυνατόν να αλλάξει κοινωνικοπολιτικές ισορροπίες – ακόμα και κράτη- το καθιστά θέμα ‘’καυτή πατάτα’’ για λίγους. Θέλει τεράστια @@ να προχωρήσεις – αν σε αφήσουν. Υπάρχουν κοιτάσματα στον κόσμο που όλοι τα γνωρίζουν και κανείς δεν τα αγγίζει.

Θέματα προς σκέψη:

• Την τελευταία 50ετία, κατά μέσο όρο, 5 πετρελαϊκές  εταιρίες βρίσκονται στις 10 ποιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στο κόσμο. Δεν είναι τυχαίο.
• Οι πετρελαϊκές εγκαταλείπουν το downstream (εμπορία) και επικεντρώνονται στο upstream (εξόρυξη) και τις εναλλακτικές πηγές. Αυτό είναι για προχωρημένους να το αναλύσουν.

Μετά τα παραπάνω, πιστεύω ότι είναι καλό να ξαναγυρίσουμε στα τσιμπούκια και στα αιδοία. Είναι πολυ πιο εύπεπτο θέμα για μεσημέρι  :2funny: :2funny:

OP
OP
DANAHTRANS

DANAHTRANS

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
66
Κ εγώ έτσι ξέρω ότι δεν μας αφήνουν να το εκμευταλευτούμε.. αλλά εδώ φαίνεται η μαγκία της πολιτικής, καντούς να σε αφήσουν..βέβαια με τους πολιτικούς του παρόντος κάτι τέτοιο φαντάζει όνειρο.
εδω θα φανουνε ποσο μαγκες ειναι λοιπον.... ο Γιωργακης τους επεισε να μας  βοηθησουν σαν κρατος ευκαιρια ειναι λοιπον να βαλη την διπλωματια του

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
•   Το αν συμφέρει ή όχι να αντλήσεις ένα κοίτασμα είναι ένας περίπλοκος συνδυασμός εξισώσεων που έχει σχέση με την 50ετή διακύμανση των τιμών, την ποιότητα των υδρογονανθράκων και τα logistics του κοιτάσματος. Υπάρχουν βιβλία που αναλύουν κάθε παράγοντα
•   Η τεχνογνωσία για τα παραπάνω είναι κλειστό κύκλωμα. Θες δε θες, θα βάλεις συνέταιρο.

τι ενοεις? η τεχνογνωσια για την εξορυξη η η τεχνογνωσια για αν αξιζει η εξορυξη?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom