Δ
Διαγραμμένο μέλος 199414
Επισκέπτης
ΥΓ : Στην 1η φωτο ειναι ο Παυλος ( o μπαμπας του Ζαν και του καθε Ζαν )Μην επιμένεις. Δεν υπάρχει λόγος. Το 1950 με την Ελισσάβετ και το 1965 με τον Κάρολο πίσω του.
ΥΓ : Στην 1η φωτο ειναι ο Παυλος ( o μπαμπας του Ζαν και του καθε Ζαν )Μην επιμένεις. Δεν υπάρχει λόγος. Το 1950 με την Ελισσάβετ και το 1965 με τον Κάρολο πίσω του.
Eννοείται. Είναι από το πρώτο βίντεο. Όπου την υποδέχεται ο Παύλος.ΥΓ : Στην 1η φωτο ειναι ο Παυλος
Τυπε ναι, την ειχα διαβασει πολλα χρονια πριν, δευτερα γυμνασιου.Μάλλον δεν έχεις διαβάσει την σύγκριση των πολιτευματων στην αρχαία Περσία από τον πατέρα της ιστορίας τον Ηρόδοτο.
Εκεί περιληπτικά βγάζουν αν και δίκαιη την δημοκρατία, επικίνδυνη οχλαγωγια να γίνεται συχνά γιατί πολλές φορές ο λαός πλανάται και οι ηγέτες που τον καθοδηγούν αφού είναι προσκαιροι, είναι καιρόσκοποί και βάζουν πρώτα το δικό τους όφελος που μπορεί να είναι με ένα τσουβάλι χρυσάφι σε μια εχθρική χώρα. Όπως συνέβη πολλές φορές στην δημοκρατική Αθήνα.
Στην αριστοκρατία-ολιγαρχία είναι μεν πιο σταθεροί στον τόπο τους οι ευγενείς και οι εκλεγμένοι, αλλά πάλι καθυστερουν αποφάσεις που θέλουν ταχύτητα και πάλι οι ηγέτες που εναλλασονται μπορεί να βάλουν πιο ψηλά το προσωπικό τους καλό, πχ να γλυτώσουν το τομάρι τους σε άλλες πολιτείες.
Κατέληξαν λοιπόν λέει λόγω σταθερότητας και αποφασιστικοτητας στην μοναρχια σαν πιο πετυχημένο λειτουργικά μοντέλο. Εκεί δεν μπορείς να λαδωσεις τον Δαρειο ή τον Μεγαλεξανδρο για να προδωσουν αφού δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο από ένα βασίλειο και ο κάθε βασιλιάς βλέπει σαν προσωπική του περιουσία το κράτος του οπότε θα θέλει να το κάνει πάντα μεγαλύτερο και πλουσιότερο.
Με λίγα λόγια αν σε κάνουν βασιλιά ακόμη και σε μια ξένη χώρα το καλό της θα επιδιώξεις πάντα γιατί την χώρα αφήνεις σαν κληρονομιά στο παιδί σου. Αν σε κάνουν όμως πχ προθυπουργο ακόμη και στην πραγματική σου πατριδα μπορεί να κοιτάξεις να τους κλέψεις για να φύγεις πλουσιοτερος κι ας αυτό ζημειωσει την πατρίδα. Προδότες κυβερνητικοί υπήρξαν πολλοί. Ο βασιλιάς δεν προδίδει την χώρα γιατί ο ίδιος και οι κληρονόμοι του είναι κάτι σαν ιδιοκτήτες στη χωρα, όπου και να πάει μετά κάτι λιγότερο από βασιλιάς θα ειναι.
Μην παραξενεύει λοιπόν αν αρκετά δημοψήφισμα τα βγάλανε μοναρχια. Και εδώ στο τελευταίο πήρε 35%, σε αριθμο ψήφων περισσότερους από ότι πήραν αρκετές μεταγενεστερες κυβερνησεις
73 χρονια παντοφλα!73 χρονια γαμος και παντα σε δευτερο ρολο πισω απο τη βασιλισσα.
πολλοι βασιλιαδες, βασικα οσοι μεγαλωσαν το κρατος βασιλιαδες ηταν, μεγαλεξανδρος, ιβαν ο τρομερος, βοναπαρτης , βικτωρια, τζενγκις χαν,Τυπε ναι, την ειχα διαβασει πολλα χρονια πριν, δευτερα γυμνασιου.
Στην πραξη ομως, ποσοι βασιλιαδες κοιταξαν το καλυτερο για τη χωρα τους και δεν ηταν οπως οι πρωθυπουργοι. Λογω του οτι απλα ηταν αλαζονες να πιστεψουν οτι κανεις δεν τους αγγιζει
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
73 χρονια παντοφλα!
Ολες οι εποχες που περιγραφεις, ηταν εποχες βουτηγμενες στο αιμα ομως. Με την καθιερωση της δημοκρατιας οι πολεμοι μειωθηκαν και συνεπως οι δυνατοτητες επεκτασεις μειωθηκαν μαζι τους.πολλοι βασιλιαδες, βασικα οσοι μεγαλωσαν το κρατος βασιλιαδες ηταν, μεγαλεξανδρος, ιβαν ο τρομερος, βοναπαρτης , βικτωρια, τζενγκις χαν,
δεν μου ερχεται στο μυαλο κανενας πρωθυπουργος να μεγαλωσε το κρατος, με εξαιρεση τις ΗΠΑ που σε ολη την ιστορια τους ειχαν προεδρευομενη δημοκρατια
η δημοκρατικη αθηνα εκανε περισσοτερους πολεμους απο το βασιλειο της σπαρτης.Ολες οι εποχες που περιγραφεις, ηταν εποχες βουτηγμενες στο αιμα ομως. Με την καθιερωση της δημοκρατιας οι πολεμοι μειωθηκαν και συνεπως οι δυνατοτητες επεκτασεις μειωθηκαν μαζι τους.
απο τους παραπανω, καποιοι (τσενγκις ,ναπολεων) δεν ηταν καν κληρονομικοι ηγετες (το μεγαλυτερο προβλημα της βασιλειας)
Μια φωτισμενη μοναρχια, ενδεχομενως να ηταν ιδανικη απο καποια αποψη, αλλα οχι η μοναρχια γενικα.
Εγω μια χαρα ξερω ιστορια τυπε,η δημοκρατικη αθηνα εκανε περισσοτερους πολεμους απο το βασιλειο της σπαρτης.
και εχανε πιο συχνα απο το βασιλειο της σπαρτης
διαβασε ιστορια, ασε τις προσωπικες εκτιμησεις.
οκ συγκρινε τα σημερινα εναπομειναντα βασιλεια με τις αλλες χωρες.Εγω μια χαρα ξερω ιστορια τυπε,
Εσυ επειδη χανεις στα επιχειρηματα, πετας αστοχες αποψεις, για πολεμους που γινανε πριν απο 2 χιλιαδες χρονια, η για μη κληρονομικους μοναρχες, η για συγκρισεις μεταξυ ασχετων εποχων.
Υπαρχει κατι που λεγεται ρητορικη σκεψη, θα ελεγα να ασχοληθεις λιγο, σε περιπτωσεις σαν και σημερα
Μεγαλυτερο μερος αφρικης δημοκρατια δεν το λες.οκ συγκρινε τα σημερινα εναπομειναντα βασιλεια με τις αλλες χωρες που ζουν καλυτερα?
στην ιαπωνια ή στην κινα?
στο βελγιο ή στην πολωνια?
στην ισπανια ή στην ουκρανια?
ολη η λατινικη αμερικη και το μεγαλυτερο μερος της αφρικης ειναι δημοκρατιες.
περαστικα τους.
τι λες ρε ανιστορητε που επαιξε αρνητικο ρολο η βασιλεια στις οικονομιες τους.Μεγαλυτερο μερος αφρικης δημοκρατια δεν το λες.
Οι βασιλιαδες του σημερα (σε ανεπτυγμενες χωρες) εχουν μηδενικη επιρροη. Εκτος αν εννοεις οτι επειδη καποτε ειχαν ισχυρη βασιλεια ειναι και σημερα ισχυρα κρατη.
Θα πω, πως οχι ο πλουτος ειναι κυριως αποτελεσμα της αποικιοκρατιας, και της διανομης πλουτου απο αλλες χωρες στις πιο πλουσιες. Αυτο επισης που συνεβαλλε στο να ξεπερασει η Ευρωπη τον Ισλαμικο κοσμο σε ΑΕΠ ηταν η εγκαθιδρυση θεσμων αλλα και αλλων τροπων οργανωσης.
Ηταν η βασιλεια ο λογος για τον οποιο οι θεσμοι αυτοι αναπτυχθηκαν? Οχι, οι βασιλεις συνηθως μπλοκαραν την αναπτυξη. Ακριβως το αντιθετο εκανε ο Ναπολεων (ενας μη γεννημενος βασιλιας, αουτς) με την εγκαθιδρυση νεου νομικου κωδικα.Υπηρχαν καποιοι βασιλιαδες που ηταν καλοι? Ναι προφανως, αλλα το να πιστευει κανεις οτι καποιος εχει κληρονομικο δικαιωμα στο να διοικει ειναι μαλλον πρωτογονη λογικη.
Κατα τα αλλα, ψωμι και ελια και κωτσο βασιλια
Ακου αγραμματε και αεργετι λες ρε ανιστορητε που επαιξε αρνητικο ρολο η βασιλεια στις οικονομιες τους.
για αποικιοκρατια δεν ειπες κατι?
ξες πολλες αποικιακες δυναμεις να ηταν δημοκρατιες???????
γαλλια με λουδοβικο ειχε την μιση βορειο αμερικη και με βοναπαρτιδες την βορειο αφρικη.
αγγλια ακομη και τωρα.
βελγιο, ισπανια, πορτογαλια, ακομη και η γερμανια οταν πηρε το καμερουν μοναρχια ειχε.
ανιστορητε τον κολομβο και τον βασκο ντε γκαμα και τον κουκ ποιοι τους στειλανε? μηπως μοναρχες?Ακου αγραμματε και αεργε
Η μοναρχια εφερε την αποικιοκρατια? οχι, αυτο το εφερε η φτωχια και η ελλειψη γης (οπως εγινε και με τις σταυροφοριες) στα φτωχοτερα στρωματα.
Αν δεν ειχαμε μοναρχια και ειχαμε πχ κομμουνισμο, δε θα γινοταν το ιδιο καποια στιγμη? ναι θα γινοταν
Οταν ομως εισαι ενας αγραμματος χαζος, γεννημενος για να ειναι δουλος, λογικο να μην εχεις κριτικη σκεψη
Ευτυχως η ταπεινη σου κατασταση δε σου προκαλει πονο.
εισαι πιο μεγαλο τρολ και απο μενα εσυανιστορητε τον κολομβο και τον βασκο ντε γκαμα και τον κουκ ποιοι τους στειλανε? μηπως μοναρχες?
ουτε η ισαβελα ηταν προθυπουργος, ουτε η βικτωρια, ουτε ο λουδοβικος, ουτε ο ναπολεων.
σε παραλληλο συμπαν εγιναν αυτα που περιγραφεις?
και φυσικα τελειως διαφορετικη εξελιξη ειχαν οι χωρες που παρεμειναν στην μοναρχια απο αυτες που δοκιμασαν κομμουνισμο, δες ρωσσια που κανεις δεν ειχε αμαξι οταν οι αγγλοι αλλαζαν αμαξι καθε 5 χρονια
οκ δεν εχει νοημα, σου ανεφερα συγκεκριμενα κρατη και βασιλιαδες και κανεις οτι δεν ακους. στου κουφου την πορτα παρε την πορτα και φυγε.εισαι πιο μεγαλο τρολ και απο μενα εσυ
ειπαμε το θαυμα της μοναρχιας που οπως η χουντα εκανε εργα.οκ δεν εχει νοημα, σου ανεφερα συγκεκριμενα κρατη και βασιλιαδες και κανεις οτι δεν ακους. στου κουφου την πορτα παρε την πορτα και φυγε.
οι αποικιοκρατικες αυτοκρατοριες ηταν ΒΑΣΙΛΕΙΑ, μονο η μικρη ολλανδια ειναι η εξαιρεση στον κανονα.
βιομηχανικη επανασταση επισης. αγγλια, αυτοκρατορικη γερμανια, βασιλειο ιταλιας, η γαλλια επαιζε μια ετσι μια αλλιως αλλα τις αποικιες της σαφως με μοναρχες τις εκανε