Νέα

Πεθανε ο Παυλος Ψωμιαδης (ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα silverdragon
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 418
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αμα επιαναν οι καταρες θα ειχα..
για φαντασου να επιανε το 10% απο αυτες που μου εχουν ριξει ο παπαριωνας & η πουστροπαπια.. :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

εσύ ρε καριόλη άντρα χρεωκόπησες την Ασπίδα ε;

nikos2sex

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
68
Πόντοι
1
δεν θα ασχοληθώ αλλο με τις ανωμαλίες σας...αντε γεια...

arcans70

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2009
Like
16
Πόντοι
6
Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια [APRr.AT]  ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ (General Union), Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕπΕΙΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕπΕΙΑ, οι εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή, «με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των χιλιάδων ασφαλισμένων, των εργαζομένων και της αξιοπιστίας του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης».

Η ΕπΕΙΑ, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, «από μακρού χρόνου, εξάντλησε όλα τα περιθώρια επίλυσης του προβλήματος δίνοντας επανειλημμένα την ευκαιρία να καλυφθούν τα απαραίτητα περιθώρια φερεγγυότητας. Παρά ταύτα, οι εν λόγω εταιρείες παρουσίαζαν αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων τους, αλλά και των εργαζομένων τους».

Προσθέτει ακόμη πως «αντί να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, στις 16 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 εμφανίστηκε στην ΕΠΕΙΑ ο κ. Παύλος Ψωμιάδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των τεσσάρων πρώτων εκ των προαναφερόμενων εταιρειών κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας HSBC, η οποία μετά από έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια. Το γεγονός αυτό μας γνωστοποίησε η ΤτΕ με σχετικό έγγραφό της (αρ.πρ: ΙΔ/27 της 18/09/09) υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άμεση ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, ενημέρωση στην οποία η ΕΠ.Ε.Ι.Α. έχει ήδη προβεί από 18/09/09».

Με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο η ΕΠ.Ε.Ι.Α. ορίζει επόπτες ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να ορίσει Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής. Σημειώνεται ότι:

1. Για τον Κλάδο Αυτοκινήτων κάλυψη θα παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, έτσι όπως προβλέπεται από το νόμο.

2. Για τον Κλάδο Ζωής, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, ορίζεται από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος αναλαμβάνει τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια ζωής σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες, καταβάλλοντας αποζημιώσεις σε ασφαλισμένους και δικαιούχους, καθώς και τους μισθούς στους εργαζόμενους.

Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι όλοι οι ασφαλισμένοι στον Κλάδο Ζωής, δε θα χάσουν τα δικαιώματά τους και τα χρήματα που έχουν αποταμιεύσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο Ζωής θα συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρείες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εργαζόμενων.

Δεν επηρεάζεται άμεσα η Aspis Bank

Δεν επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στις ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου Ασπίς η Aspis Bank καθώς διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας άνω του 8% και δείκτη ρευστότητας που υπερβαίνει τις απαιτήσεις της κεντρικής τράπεζας ενώ παράλληλα, έχει δρομολογήσει αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 120 εκ.ευρώ.

Την αύξηση έχει ζητήσει από την Aspis η Τράπεζα της Ελλάδος ήδη από τον Οκτώβριο του 2008 και σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του ενημερωτικού που είναι έτοιμο.

Λόγω της προφανούς αδυναμίας του βασικού μετόχου να συμμετάσχει στην αύξηση, η διοίκηση αναζητά επενδυτές και ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Σορώτος πραγματοποιεί επαφές και στο εξωτερικό.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Eσύ πάντως αναρωτιόσουν κάποτε άμα είσαι μαλάκας, τώρα του φόρουμ ή γενικώς δεν ξέρω...

καλά τώρα θα κάνουμε διάλογο με κάθε τυπα που εμφανίζεται να τη λέει χωρίς λόγο μόλις ποστάρει ένα συγκεκριμένο νικ;

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Όντως, έχεις δίκιο

Επισκέπτης
Mε θυμάστε βλέπω ορισμένοι πισωγλέντηδες με το "7" συνήθως κολλημένο κάπου στο nick σας. Kαι κάποιος άλλος σβήνει τα ποστ μου... η προειδοποίηση μου ισχύει όμως δεν σβήνει...

Επισκέπτης
Xώθηκα στην κουβέντα σας γιατί είδα ΠAΛI μερικούς να μηδενίζουν έναν διάλογο και να καταλήγουν στα γνωστά "δεν γαμάω στράκια" και τα υπόλοιπα ε μ ε τ ι κ ά  που έχω βαρεθεί να βλέπω χρόνια τώρα για αυτό και απέχω από τα φόρουμ

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Θείο, άκυρον.
Τελικά και το κράτος πληρώνει  :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:
".....Με την ίδια τροπολογία, το Δημόσιο παρέχει την εγγύησή του για το έλλειμμα της εταιρείας που έκλεισε, εφόσον το προβληματικό χαρτοφυλάκιό της πρόκειται να μεταβιβαστεί σε μια άλλη.
Η εγγύηση αυτή θα αποτελεί στην ουσία πιστοποιητικό φερεγγυότητας για την εταιρεία που πρόκειται να το αγοράσει." 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
και αμφιβάλλω αν εσύ είσαι ο παλιός persona...

ακου φιλαράκο....

κλωνάκια πουστράκια και λοιπά όμορφα δεν υπάρχουν στον περσόνα.

θα τσακωθώ με τους πάντες και τα πάντα αλλά μόνο και εφόσον γίνεται στα πλαίσια της εκάστοτε συζήτησης.
να πετάγομαι σαν την σφηνόπουτσα σε κόντρα για τις ασφαλιστικές και να μιλάω για στράκια της 7 και της 13 είναι γελοίο.
Κάθε πράμα στον καιρό του.
Τελεία.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Xώθηκα στην κουβέντα σας γιατί είδα ΠAΛI μερικούς να μηδενίζουν έναν διάλογο και να καταλήγουν στα γνωστά "δεν γαμάω στράκια" και τα υπόλοιπα ε μ ε τ ι κ ά  που έχω βαρεθεί να βλέπω χρόνια τώρα για αυτό και απέχω από τα φόρουμ

κανείς δε μηδένισε κανένα διάλογο...
όταν εμφανίζονται νεκροθάφτες καλά κάνουν και τους γιουχάρουν.
Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε......

Επισκέπτης
ακου φιλαράκο....

κλωνάκια πουστράκια και λοιπά όμορφα δεν υπάρχουν στον περσόνα.

θα τσακωθώ με τους πάντες και τα πάντα αλλά μόνο και εφόσον γίνεται στα πλαίσια της εκάστοτε συζήτησης.
να πετάγομαι σαν την σφηνόπουτσα σε κόντρα για τις ασφαλιστικές και να μιλάω για στράκια της 7 και της 13 είναι γελοίο.
Κάθε πράμα στον καιρό του.
Τελεία.

εγώ πετάχτηκα και μίλησα για στράκια? χάνεις επεισόδια... ψάξτο...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
εγώ πετάχτηκα και μίλησα για στράκια? χάνεις επεισόδια... ψάξτο...

δεν ήσουνα πουθενά στο διάλογο για τις ασφαλιστικές.
Εάν ήσουνα θα έπαιρνα άλλη θέση.

Υ.Γ.
δε συμφωνώ με νικς ακόμα και εάν είναι φίλοι ή γνωστοί μου, ή βάζελοι ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
συμφωνώ ή τσακώνομαι με απόψεις.
πάμε παρακάτω.

Επισκέπτης
Υ.Γ.
δε συμφωνώ με νικς ακόμα και εάν είναι φίλοι ή γνωστοί μου, ή βάζελοι ή δεν ξέρω γω τι άλλο.
συμφωνώ ή τσακώνομαι με απόψεις.
πάμε παρακάτω.

και εγω συμφωνω παντα με τα ωραια κωλαρακια για αυτο μου αρεσει να σε γαμαω στο φιλικο συνεχεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom