Νέα

Πέθανε ο Μίμης Δομάζος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα adesmeftostypos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 32
  • Εμφανίσεις 968
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (1 μέλη και 6 επισκέπτες)

Han Psolo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Like
1.678
Πόντοι
216
Ο Δομάζος ήταν φαινόμενο,ένας πραγματικός σταρ για Ελληνικό ποδόσφαιρο&για την εποχή του,ένα απόλυτο λαϊκό&ποδοσφαιρικό είδωλο,ο πρώτος πραγματικός world class ποδοσφαιριστής έτη φωτός μπροστά,όπως όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές&που οδήγησε ως "Στρατηγός" τον Παναθηναϊκό στον Όλυμπο της Δόξας στην επική πορεία 22 ερασιτεχνών νεαρών Ελλήνων χωρίς ξένους στον Τελικό του Γουέμπλει.Σχημάτισε μαζί με μπομπέρ Αντώνη Αντωνιάδη το μυθικό δίδυμο "Ψηλός-Κοντός" που για 10 χρόνια αποτέλεσε την δύναμη του Παναθηναϊκού,κι ουσιαστικά έθεσαν τα θεμέλια της Δόξας αυτού που λέμε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και που μας έκανε όλους εμάς τους νεότερους που δεν τους προλάβαμε εν ενεργεία, φιλάθλους&οπαδούς της ΠΑΝΑΘΑΣ, πάντως είναι ο μόνος που έφτασε Τελικό Πρωταθλητριών και μαζί με Εθνική ομάδα του 2004 είναι στην κορυφή.
Ποδοσφαιρικά μεγέθη σαν τον Δομάζο θα ζούν για πάντα όσο θα υπάρχει Ποδόσφαιρο ...
GiDG9idWQAAMlKk
GiDG9ifWoAE43jL

OIP.O8W_TtKhjQ75VCKrxdEClQHaF6

GiDG9ifXEAALolq

''Ψαλιδάκια'' τότε έκανε μόνο ο ΠΕΛΕ εφάμιλλος του Πελέ ήταν ο Δομάζος ,ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΑΣΗ, δυστυχώς γεννήθηκε στην υπανάπτυκτη Ελλαδίτσα και δεν λεγόταν "Δομαζίνιο" ή Ντομαζίνι"' ή "Ντομάζοβιτς" Και πάλι δεν έκανε λίγα, Τελικό Πρωταθλητριών 1971 και 2 χρόνια πριν το 1969 παραλίγο να οδηγούσε Εθνική στο εμβληματικό Μουντιάλ στο Μεξικό το 1970,αλλά δυστυχώς του την έσπασε ο μαλάκας ο προπονητής ο Νταν Γεωργιάδης και δεν έπαιξε με Ρουμανία στο ατυχές 2-2 ...Σαν να μην έπαιζε ο Γκάλης το '87 ένα πράγμα ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ&ΔΙΧΟΝΟΙΑ!

GiDG9ifWgAAajHu
ScreenGifs.gif

GiDk_nnWUAAIM_W

Γιώργος Γεωργίου: "Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ήταν ο Δομάζος μιλάμε για άλλο πράγμα,κανείς απο όσους είδα μετέπειτα δεν τον έφτασε.Τρομερό πράγμα"

Τελευταία τροποποίηση:

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
35
Like
3.035
Πόντοι
1.446
Δεν τον πρόλαβα να παίζει, τον είχα ακούσει 1-2 φορές σε συνεντεύξεις. Απέπνεε μια ευγένεια όπως μιλούσε.
Ας ξεκουραστεί ο άνθρωπος, όλοι για λίγο είμαστε, life is short.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.324
Πόντοι
3.846
Ο πατέρας μου έγινε Παναθηναϊκός λόγω Δομάζου χωρίς να είναι καν Αθηναίος. Δυστυχώς για αυτή τη γενιά και για εμάς ελάχιστο ως καθόλου υλικό υπάρχει από τον καιρό εκείνο. Ακόμα και έτσι όμως ήταν πολύ επιδραστικός στο σημερινό ποδόσφαιρο.
Τον παραδέχονται και οι οπαδοί άλλων ομάδων.

Ό,τι και να λέμε ,όσο αθλητικοί και αν είναι οι σημερινοί ποδοσφαιριστές τα δεκάρια είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Οι πιο επιδραστικοί παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ήταν όλοι δεκάρια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
48.709
Πόντοι
9.297
Κρίμα που δεν τα κατάφερε...
Όμως θα παραμείνει άφθαρτο το όνομα του διότι ήταν πιο πάνω ακόμα και από αντιπαλότητες οπαδων άλλων ομάδων.
:undecided-old::priest:

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
4.326
Πόντοι
1.706
Βρε παλικάρια, τι GOAT??
Ο άνθρωπος άνηκε σε μια άλλη πιο εξευγενισμένη εποχή, στρατηγό τον φώναζαν.
Ας αναπαυθεί με ηρεμία, όχι τα σημερινά ξετσιπώματα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
35
Like
3.035
Πόντοι
1.446
Δυστυχώς για αυτή τη γενιά και για εμάς ελάχιστο ως καθόλου υλικό υπάρχει από τον καιρό εκείνο.
O τελικός με τον Άγιαξ υπάρχει ολόκληρος, μπορείς να δεις τον Δομάζο σε ένα πλήρες ματς αν θέλεις. Αλλά έχει αλλάξει τόσο το ποδόσφαιρο που τα παιχνίδια αυτά δε βλέπονται. Στην Αγγλία πήγα κάποτε σε μια retro night που έδειχναν τον τελικό του 1966 με τους Γερμανούς, καταλάβαινες ότι το ματς ήταν φοβερό για την εποχή του αλλά έχει βελτιωθεί τόσο το θέαμα και οι αθλητικές ικανότητες των παικτών που βαριόσουν να το δεις.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.324
Πόντοι
3.846
Ο τελικός είχε μαγνητοσκοπηθει επειδή ήταν πολύ μεγάλο γεγονός. Στιγμιότυπα από αγώνες πρωταθλήματος υπάρχουν ελάχιστα. Εγώ μόνο ένα γκολ που βάζει με ανάποδο ψαλίδι εχω δει και αυτό νομίζω το έβαλε όταν είχε πάει στην ΑΕΚ.
Αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι εκείνη τη γενιά παικτών την ήξεραν μόνο από το γήπεδο, σήμερα βλέπουμε ματς από όλο τον κόσμο και υπάρχουν αμέτρητες ώρες υλικού προσβάσιμες δωρεάν για όλους τους μεγάλους παίκτες.

Συμφωνώ μαζι σου ότι το ποδόσφαιρο της δεκαετίας 60 και 70 σήμερα δεν βλέπεται. Τελείως άλλη αίσθηση. Αυτό που μένει είναι η ποδοσφαιρική διάνοια και το πάθος. Από ότι έλεγαν ο Δομάζος ήταν Στρατηγός επειδή αυτός οργάνωνε το παιχνίδι, έβγαζε τις ασίστ, αυτός προχωρούσε με τη μπάλα, βάραγε τα στημένα, σκόραρε, για αυτό και χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός ήταν μισή ομάδα.

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
35
Like
3.035
Πόντοι
1.446
Ο τελικός είχε μαγνητοσκοπηθει επειδή ήταν πολύ μεγάλο γεγονός. Στιγμιότυπα από αγώνες πρωταθλήματος υπάρχουν ελάχιστα. Εγώ μόνο ένα γκολ που βάζει με ανάποδο ψαλίδι εχω δει και αυτό νομίζω το έβαλε όταν είχε πάει στην ΑΕΚ.
Kάπου είχα διαβάσει ότι υπήρχαν πολλοί ολόκληροι αγώνες από τη δεκαετία του 1970 αλλά στην ΕΡΤ χρησιμοποίησαν τις ταινίες για να γράψουν άλλα προγράμματα μετά και έτσι χάθηκε το υλικό. Το ίδιο έγινε και με τηλεοπτικά σήριαλ.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.154
Πόντοι
9.931
Kάπου είχα διαβάσει ότι υπήρχαν πολλοί ολόκληροι αγώνες από τη δεκαετία του 1970 αλλά στην ΕΡΤ χρησιμοποίησαν τις ταινίες για να γράψουν άλλα προγράμματα μετά και έτσι χάθηκε το υλικό. Το ίδιο έγινε και με τηλεοπτικά σήριαλ.
Ισχύει. Εχει χαθει πολυ υλικό λογο του οτι έγραφαν πανω στην ιδια μπομπίνα ταινιας ξανα και ξανα. Κανεις δεν σκέφτηκε τοτε οτι θα επρεπε να υπάρχουν ολες οι παραγωγές της ΕΡΤ στο αρχείο.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.957
Πόντοι
19.795
Ο Νο. 1 για την εποχη του, οι μπαλιες και οι σεντρες του διαβητης, ο στρατηγος που συντονιζε και απο τα ποδια του περνουσε ολο το παιχνιδι του Παναθηναικου. Καλο ταξιδι.

xan4625

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Σεπ 2024
Κριτικές
19
Like
3.721
Πόντοι
2.591
ο πατέρας μου αν κ άρρωστος Ολυμπιακός πάντα μου έλεγε ότι ο Δομάζος κ ο Νεστορίδης ήταν μακράν οι κορυφαίοι ... πολύ μπροστά από την εποχή τους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom