Νέα

Πεθαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο…

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα kompe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.121
Like
885
Πόντοι
96
Ο θάνατος του Ντάνιελ Τζάρκε έφερε στο προσκήνιο για ακόμα μία φορά πολλά ερωτήματα. Είναι δυνατόν εν έτει 2008, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, άνθρωποι να πεθαίνουν σχεδόν αβοήθητοι από προβλήματα της καρδιάς; Το contra.gr ανέτρεξε σε περιπτώσεις του παρελθόντος, οι οποίες είχαν την ίδια μοιραία κατάληξη και όπως γίνεται κατανοητό τα καρδιακά προβλήματα τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα του καιρό μας για τους παίκτες.

Τα πρώτα χρόνια, λόγω της έλλειψης ιατρικών μέσω αλλά και γνώσεων, ένα δυνατό χτύπημα κατά τη διάρκεια μιας φάσης ήταν αρκετό για να κοστίσει μία ανθρώπινη ζωή. Τα παραδείγματα ουκ ολίγα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, όμως, παθήσεις της καρδιάς αποτελούν αιτίες θανάτου για άτομα νεαρής ηλικίας. Παθήσεις σοβαρές και πολλές φορές χρόνιες, οι οποίες περνούν απαρατήρητες από τα ιατρικά τεστ στα οποία υποβάλλονται οι ποδοσφαιριστές κάθε συλλόγου.

Ο Αντόνιο Πουέρτα, ο Μίκλος Φεχέρ, ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ και το πρόσφατο περιστατικό με τον Ντάνιελ Τζάρκε, είναι τέσσερις από τις πιο γνωστές περιπτώσεις, ωστόσο ο "μαύρος" κατάλογος είναι αρκετά μακρύς και δεν περιορίζεται σε πρωτοκλασάτα ονόματα, τα οποία έχουν και μία κάποια μεγαλύτερη ιατρική περίθαλψη. Ποδοσφαιριστές κυρίως από την Αφρική προδίδονται από την καρδιά τους, η οποία δεν αντέχει στις πολύ σκληρές προπονήσεις, όπως επισημαίνει στο contra.gr και ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής Νίκος Αναστασίου, που δεν αποκλείει την έτερη μάστιγα του χώρου, το ντόπινγκ.

Τα τελευταία επτά χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότεροι από πενήντα θάνατοι στα ευρωπαϊκά γήπεδα εν ώρα αγώνα ή προπόνησης και η βασική αιτία είναι καρδιακή προσβολή. Τρία περιστατικά αφορούν και τον ελληνικό χώρο. Εμείς παραθέτουμε ορισμένες λεπτομέρειες από τους συγκεκριμένους θανάτους και μία λίστα από όσες καταφέραμε να εντοπίσουμε από την έρευνά μας.

Δυστυχώς, τα στοιχεία για μικρότερες κατηγορίες των χωρών δεν είναι πολλά. Εξάλλου, εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά και ο κάθε ένας ποδοσφαιριστής βάζει σε ρίσκο τη ζωή του, έστω και χωρίς να το γνωρίζει…

Αντόνιο Πουέρτα (Ισπανία 2007): O Iσπανός αμυντικός απεβίωσε στις 28/08/07 λίγες μέρες πριν τον αγώνα της Σεβίλλης με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από δύο καρδιακά επεισόδια σε αναμέτρηση με τη Χετάφε και αρκετές μέρες αγωνίας, ο οργανισμός του Πουέρτα δεν άντεξε. Δείχνοντας σημάδια εγκεφαλικής ανοξίας και σε συνδυασμό με τα πολλαπλά προβλήματα που είχαν προκληθεί σε διάφορα ζωτικά όργανα λόγω της καταστολής που βρισκόταν, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 22 ετών.

Μίκλος Φεχέρ (Πορτογαλία, 2004): Ο συμπαίκτης του Τάκη Φύσσα στην Μπενφίκα, ο 24χρονος Ούγγρος επιθετικός, υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια αγώνα με αντίπαλο την Γκιμαράες και έπεσε στον γεμάτο νερό από τη βροχή αγωνιστικό χώρο. Η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη που του παρέσχεσε ο γιατρός του αγώνα είχε προσωρινά αποτέλεσμα, ωστόσο το βράδυ της ίδιας νύχτας ξεψύχησε. Οι γιατροί γνωστοποίησαν ότι είχε πρόβλημα δυσπλασίας στην καρδιά.

Οι ελληνικές περιπτώσεις

Η τραγωδία έπληξε τρεις φορές ποδοσφαιριστές σε γήπεδα της Ελλάδας και της Κύπρου. Στην πρώτη περίπτωση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς του 1938, ο Λύσανδρος Δικαιόπουλος του Παναθηναϊκού συγκρούστηκε με τον Τρύφωνα Τζανετή της ΑΕΚ σε παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λεωφόρο και έπεσε άτσαλα στο έδαφος. Εχασε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου ξεψύχησε μετά από δύο ημέρες.

Ο Ζαϊρινός Μουγκαντί Τσιμάνγκα του Ατρομήτου, τον Απρίλιο του 1995, στον αγώνα με αντίπαλο την Ελευσίνα, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο και πέθανε αβοήθητος, αφού δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο. Ο 28χρονος Ζαϊρινός άφησε πίσω του γυναίκα και ένα παιδί, ενώ όπως έγινε γνωστό ζούσε κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης και παρά το πρόβλημα υγείας που είχε στην καρδιά, αναγκαζόταν να αγωνίζεται ώστε να εξασφαλίζει τα προς το ζειν.

Ο 32χρονος Μιχαήλ Μιχαήλ του Ονήσιλλου, κατά τη διάρκεια αγώνα της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος της Κύπρου, υπέστη καρδιακή προσβολή μετά το σφύριγμα του διαιτητή και σωριάστηκε στο έδαφος μπροστά στα μάτια των έκθαμβων γονιών του. Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο γήπεδο και η μοιραία καθυστέρηση του στοίχησε τη ζωή, αφού μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μαρκ Βιβιάν Φοέ (Γαλλία, 2003): Ο 28χρονος Καμερουνέζος έπεσε στο έδαφος του «Ζερλάν» στο 75ο λεπτό του αγώνα του Καμερούν με την Κολομβία, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Παρά την άμεση ιατρική επέμβαση, περίπου μία ώρα μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η αυτοψία έδειξε ότι ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, της Λιόν, της Γουέστ Χαμ και της Λανς έπασχε από υπετροφική δεξιά κοιλία που τον οδήγησε σε ανακοπή.

Μάρσιο ντος Σάντος (Βραζιλία, 2002): Ο 28χρονος επιθετικός πέθανε από καρδιακή προσβολή μερικές ώρες αφότου σημείωσε γκολ για την Ντεπορτίβο Γουάνκα του Περού.

Ζεοβάνι Κόρντομπα/Ερμάν Γκαβίρια (Κολομβία, 2002): Οι δύο Κολομβιανοί (ο Γκαβίρια ήταν και πρώην διεθνής) έχασαν τη ζωή τους μετά από χτύπημα κεραυνού κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Στέφαν Βραμπιόρου (Ρουμανία, 2000): Ο 26χρονος άσος της Αστρα Πλοϊέστι πέθανε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ύστερα από κατάρρευση που υπέστη μερικά λεπτά αφότου έγινε αλλαγή και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία για την Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Σαντζίμπ Ντούτα (Ινδία, 1993): Ο 27χρονος μέσος των Ρέλγουεϊζ έχασε τη ζωή του όταν σε προσπάθειά του να πιάσει τη μπάλα στο ματς κόντρα στην Αντρα Πράντες συγκρούστηκε με αντίπαλο χτύπησε δυνατά στο διάφραγμα.

Ξύλο μέχρι θανάτου

Τον Ιανουάριο του 2005, ο διεθνής με την εθνική Μπενίν κάτω των 20 ετών Γεσούφο Σαμίου δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους φιλάθλους μετά την ήττα με 3-0 της χώρας από τη Νιγηρία στην πρεμιέρα του Αφρικανικού Πρωταθλήματος Νέων. Ο άτυχος τερματοφύλακας υπέκυψε σε τραύματα στο λαιμό και το χέρι.

Ντέιβ Λόνγκχαρστ (Αγγλία, 1990): Ο 25χρονος επιθετικός της Γιορκ Σίτι κατέρρευσε σε παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στην Λίνκολν και έφυγε από τη ζωή. Η αυτοψία έδειξε ότι αντιμετώπιζε μία σπάνια πάθηση της καρδιάς.

Σάμουελ Οκουαράτζι (Νιγηρία, 1989): Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο δέκα λεπτά πριν το τέλος του προκριματικού της Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο με αντίπαλο την Ανγκόλα στο Λάγος. Η αυτοψία αποκάλυψε ότι ο 24χρονος έπασχε από υπερτροφική καρδιά και υψηλή πίεση.

Ολιβιέρ Πετί (Γαλλία, 1987): Ο 20χρονος αδερφός του Γάλλου διεθνή Εμανουέλ Πετί έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αγώνα για την ερασιτεχνική Αρκς από ανεύρυσμα.

Ερικ Γιονγκμπλεντ (Ολλανδία, 1984): Ο τερματοφύλακας της DWS χτυπήθηκε από κεραυνό κατά τη διάρκεια αγώνα και απεβίωσε μπροστά στα μάτια του πατέρα του που βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου, του πρώην διεθνή τερματοφύλακα Γιαν Γιόνγκμπλεντ.

Φερνάντο Πασκοάλ ντας Νέβες (Πορτογαλία, 1973): Γνωστός και ως Παβάο, ο Πορτογάλος άσος της Πόρτο κατέρρευσε στο γήπεδο των «δράκων» σε αγώνα κόντρα στην Σετούμπαλ, στο 13ο λεπτό, για την 13η αγωνιστική.

Κονσταντίν Ταμπαρτσέα (Ρουμανία, 1963): Ο 26χρονος άσος της Πετρολούλ Πλοϊέστι αντιμετώπιζε πρόβλημα στην καρδιά και κατέρρευσε σε αγώνα της πρώτης κατηγορία.

Τζον Τόμπσον (Σκωτία, 1931): Ο 23χρονος τερματοφύλακας της Σέλτικ και της εθνικής Σκωτίας έπεσε στα πόδια του επιθετικού της Ρέιντζερς Σαμ Ινγκλις για να πιάσει τη μπάλα σε ντέρμπι πρωταθλήματος και υπέστη κάταγμα στο κρανίο. Εμεινε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο και πέθανε λίγες μέρες μετά χωρίς να συνέλθει καθόλου.

Τσαρλς Οτσεάγκα Εσέκου (Ινδία, 2001): Ο 25χρονος Νιγηριανός αμυντικός, στο ντεμπούτο του με την Μπενγκάλ Μουμπάι κατέρρευσε στο γήπεδο στο 42ο λεπτό του αγώνα κόντρα στην Ινκαμ Ταξ. Οι συμπαίκτες του τού προσέφεραν της πρώτες βοήθειες, τον σήκωσαν, αλλά ξαναέπεσε στο έδαφος και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του σε νοσοκομείο της Βομβάης. Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.

Ρενάτο Κούρι (Ιταλία, 1977): Ο Ιταλός κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Περούτζια με τη Γιουβέντους και λίγο αργότερα χάνει τη μάχη για τη ζωή του. Όπως γίνεται γνωστό, έπασχε από κληρονομική καρδιακή ανεπάρκεια. Η Περούτζια μετονόμασε το στάδιό της σε «Ρενάτο Κούρι» στη μνήμη του.

Θανάσιμη μαγεία

Τον Οκτώβριο του 1998 στο Κονγκό, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Μπένα Τσάντι με την Μπασανγκάνα ένας δυνατός κεραυνός σκότωσε και τους έντεκα βασικούς ποδοσφαιριστές της πρώτης, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έπαθαν το παραμικρό! Οι πρώτες αντιδράσεις έκαναν λόγο για μαύρη μαγεία, ωστόσο η εξήγηση που ήρθε αργότερα είχε να κάνει με τις διαφορετικές τάπες των παπουτσιών που χρησιμοποιούσαν οι δύο ομάδες.

Ομάρ Σανούν (Γαλλία, 1980): Ο 24χρονος διεθνής Αλγερινός, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του, υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια προπόνησης της Μπορντό και χάνει τη ζωή του.

Αμίρ Ανγκουέ (Νιγηρία, 1995): Ο 29χρονος επιθετικός της Τζούλιους Μπέργκερ καταρρέει πριν το τέλος του ημιτελικού του Κυπέλλου Κυπελλούχων Αφρικής με αντίπαλο την Μαξακουένε της Μοζαμβίκης. Οι γιατροί πιστεύουν ότι πρόκειται για καρδιακή προσβολή.

Μπόμπι Μπένσον (Αγγλία, 1914): Ο 33χρονος πρώην άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από ένα χρόνο για λογαριασμό της Αρσεναλ. Σε καλοκαιρινό αγώνα με αντίπαλο την Ρέντινγκ, κατέρρευσε στο ημίχρονο στα αποδυτήρια εν μέσω ανυπόφορης δυσωδίας.

Τζιουλιάνο Τάκολα (Ιταλία, 1969): Ο 25χρονος άσος ταξιδεύει με τη Ρόμα στη Σαρδηνία για να αντιμετωπίσει την Κάλιαρι. Μετά το τέλος του αγώνα καταρρέει και χάνει τη ζωή του.

Εντί Μπερακισά (Τυνησία, 1997): Σε φιλικό αγώνα μεταξύ της Εσπεράνς Τυνησίας και της Λιόν, ο 24χρονος Τυνήσιος αμυντικός σωριάστηκε στο έδαφος και οι γιατροί τονίζουν ότι ο θάνατός του επήλθε από πρόβλημα στην καρδιά.

Μοχάμεντ Αλι Ακιντ (Τυνησία, 1979): Μία καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια προπόνησης κόστισε τη ζωή στον 30χρονο Τυνήσιο, ο οποίος είχε λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής ένα χρόνο νωρίτερα.

Σερζίνιο (Βραζιλία, 2004): Ο 30χρονος Βραζιλιάνος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σάο Καετάνο με την Σάο Πάουλο. Η αυτοψία έδειξε ότι η καρδιά του ζύγιζε 600 γραμμάρια, το διπλάσιο από μία φυσιολογική καρδιά. Ο πρόεδρος της Σάο Καετάνο και ο γιατρός τιμωρήθηκαν από της αθλητικές αρχές της χώρας.

Η λίστα του θανάτου

Ετος Παίκτης Εθνικότητα Ηλικία Αιτία
2009 Ντάνιελ Τζάρκε Ισπανία 26 Καρδιά
2007 Τσασούε Νσοφουά Ζάμπια 27 Αδιευκρίνιστη
2007 Αντόνιο Πουέρτα Ισπανία 22 Καρδιά
2006 Βίκτορ Αλφόνσο Γκερέρο Κολομβία 17 Αδιευκρίνιστη
2005 Νέντζαντ Μπότονιτς Σλοβενία 26 Αδιευκρίνιστη
2005 Γεσούφο Κάμπος Σαμίου Μπενίν 20 Χτύπημα
2004 Κριστιάνο ντε Λίμα Βραζιλία 24 Καρδιά
2004 Σερζίνιο Βραζιλία 30 Καρδιά
2004 Μπρούνο Μπαϊάνο Πορτογαλία 19 Καρδιά
2004 Μίκλος Φέχερ Ουγγαρία 24 Καρδιά
2004 Ντάνι Ορτίζ Γουατεμάλα 27 Χτύπημα
2003 Μαξιμιλιάνο Πάτρικ Φερέιρα Βραζιλία 20 Αδιευκρίνιστη
2003 Μαρκ Βιβιάν Φοέ Καμερούν 28 Καρδιά
2003 Γκέλου Ντασκάλου Ρουμανία 20 Εγκεφαλοπάθεια
2002 Μάρσιο ντος Σάντος Βραζιλία 28 Καρδιά
2002 Ζεοβάνι Κόρντομπα Κολομβία 24 Κεραυνός
2002 Στέφαν Τολέσκι ΠΓΔΜ 21 Καρδιά
2002 Ερμάν Γκαβίρια Κολομβία 33 Κεραυνός
2001 Σεργκέι Περγιούν Ρωσία 23 Χτύπημα
2001 Γιουσέφ Μπενκούγια Τυνησία 26 Χτύπημα/Ασφυξία
2001 Τσαρλς Οτσεάγκα Εσέκου Νιγηρία 25 Καρδιά
2000 Τζον Ικορόμα Νιγηρία 17 Καρδιά
2000 Στέφαν Βραμπιόρου Ρουμανία 26 Καρδιά
1997 Τούντε Τσάριτι Νιγηρία 27 Καρδιά
1997 Εμανουέλ Αουανεγκμπό Νιγηρία 25 Καρδιά
1996 Τζόσιφ Γκιέργκι Αλβανία 30 Καρδιά
1995 Αμίρ Ανγκουέ Νιγηρία 29 Καρδιά
1995 Αουγκούστο Καντίντο Βέλγιο 23 Καρδιά
1995 Αλμπίνο Ριμπέιρο Μπαρέτα Πορτογαλία 31 Αδιευκρίνιστη
1993 Σαντζίμπ Ντούτα Ινδία 27 Χτύπημα
1990 Ντέιβ Λόνγκχαρστ Αγγλία 25 Καρδιά
1989 Σάμουελ Οκουαράτζι Νιγηρία 24 Καρδιά
1987 Ολιβιέρ Πετί Γαλλία 20 Ανεύρυσμα
1987 Πάουλο Ναβάλιο Πορτογαλία 22 Αδιευκρίνιστη
1986 Χοσέ Γκαγιάρδο Ισπανία 25 Χτύπημα
1984 Ερικ Γιονγκμπλεντ Ολλανδία 21 Κεραυνός
1983 Βίκτορ Οσκαρ Τροσέρο Αργεντινή 30 Καρδιά
1982 Ζαν Πιέρ Κοπέν Γαλλία 34 Καρδιά
1980 Ζεράρ Γκρεγκουάρ Γαλλία 31 Καρδιά
1980 Ομάρ Σανούν Αλγερία 24 Καρδιά
1979 Μαρσέλ Βασμέρ Γαλλία 30 Ανεύρυσμα
1977 Ρενάτο Κούρι Ιταλία 24 Καρδιά
1977 Λιμπάρντο Ζουνίγκα Κολομβία - Χτύπημα
1973 Παβάο Πορτογαλία 32 Καρδιά
1963 Κονσταντίν Ταμπαρτσέα Ρουμανία 26 Καρδιά
1935 Τζέιμς Ατερσον Αγγλία 21 Χτύπημα
1931 Τζον Τόμπσον Σκωτία 23 Χτύπημα
1921 Τζόζουα Γουίλκινσον Σκωτία 28 Χτύπημα


[URL unfurl="true"]http://contra.gr/Soccer/World/165577.html[/url]
 

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Μηνύματα
2.469
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Φιλε ξεχασες να προσθεσεις στην λιστα και τον ΦΙΛ Ο ΝΤΟΝΕΛ τον αρχηγο της
Μαδεργουλ που πεθανε κατα την δειαρκια του αγωνα με την Νταντι Γιουναιτεντ
τις 30-12- 2007
 

Συνημμένα

  • 1198967229_o%60donell_250x.jpg
    1198967229_o%60donell_250x.jpg
    19,8 KB · Εμφανίσεις: 33

silver_bullet

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
485
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
1
ειναι τυχαιο οτι οι τελευταιοι θανατοι οφειλονται ως επι το πλειστον σε καρδια?

ενας θεος ξερει τι ντοπα εχουν παρει αυτοι οι ανθρωποι για να κανουν πρωταθλητισμο...η μεγαλοκαρδια (υπερμεγεθης καρδια)ειναι τυπικο αποτελεσμα χρησης αναβολικων...
 

jovanosss

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2008
Μηνύματα
835
Like
0
Πόντοι
6
ειναι τυχαιο οτι οι τελευταιοι θανατοι οφειλονται ως επι το πλειστον σε καρδια?

ενας θεος ξερει τι ντοπα εχουν παρει αυτοι οι ανθρωποι για να κανουν πρωταθλητισμο...η μεγαλοκαρδια (υπερμεγεθης καρδια)ειναι τυπικο αποτελεσμα χρησης αναβολικων...



Αθλητής πράμα και να πεθαίνει απο καρδία?Ειρωνεία?

Αυτό ακριβώς που λέει ο φίλτατος στην παράθεση.

Και φαντάσου φίλε τι αναβολικά παίρνουν για να έχουν τέτοιο θάνατο..


Τίποτα για ιπποδρομίες
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.754
Like
1.444
Πόντοι
366
H καρδια εχει και τα ορια της. Δεν πα να σαι και υπεραθλητης οταν περνεις τις φυσουνες και την πουσαρεις στο επακρον ειναι πιθανο να κανει shut down μια για παντα.
 

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Μηνύματα
374
Like
0
Πόντοι
1
Νομίζω ότι αυτός της Εσπανιόλ πέθανε μιλώντας στο κινητό του με τη γκόμενα
Δεν ήταν εν δράσει μέσα στο γήπεδο ρε συνμπούρδελοι
Αν λέμε για το ίδιο περιστατικό φυσικά
 

poutanolatris

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουλ 2007
Μηνύματα
115
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Νομίζω ότι αυτός της Εσπανιόλ πέθανε μιλώντας στο κινητό του με τη γκόμενα
Δεν ήταν εν δράσει μέσα στο γήπεδο ρε συνμπούρδελοι
Αν λέμε για το ίδιο περιστατικό φυσικά
Φιλαράκι μου με την γυναίκα του μιλούσε κ όχι με τη γκόμενα όπως αναφέρεις,η οποία μάλιστα ειναι και 7 μηνών έγκυος!!!Ας προσέχουμε τι λέμε μάγκες...λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει!!!
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Φιλαράκι μου με την γυναίκα του μιλούσε κ όχι με τη γκόμενα όπως αναφέρεις,η οποία μάλιστα ειναι και 7 μηνών έγκυος!!!Ας προσέχουμε τι λέμε μάγκες...λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει!!!
ε και ????

απαγορευεται να εχεις γκομενα τη γυναικα σου ????  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

και μετα αναρωτιωμαστε γιατι ο γαμος σκοτωνει τον ερωτα..  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:  :P
 

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Μηνύματα
374
Like
0
Πόντοι
1
Φιλαράκι μου με την γυναίκα του μιλούσε κ όχι με τη γκόμενα όπως αναφέρεις,η οποία μάλιστα ειναι και 7 μηνών έγκυος!!!Ας προσέχουμε τι λέμε μάγκες...λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει!!!
Και γω πού να το ξέρω τί του ήταν ρε φίλος???
 

leopard

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουν 2009
Μηνύματα
374
Like
0
Πόντοι
1
Φιλαράκι μου με την γυναίκα του μιλούσε κ όχι με τη γκόμενα όπως αναφέρεις,η οποία μάλιστα ειναι και 7 μηνών έγκυος!!!Ας προσέχουμε τι λέμε μάγκες...λίγη αξιοπρέπεια δεν βλάπτει!!!
Αλλά και διορθώνοντας το ότι ήταν σύζυγος του (κάτι που δεν ήξερα) και πάλι δεν αλλάζει το ότι δεν πέθανε μέσα στο γήπεδο, αλλά έπαθε ανακοπή μιλώντας στο κινητό του (ή μήπως ήταν σε σταθερό?? :2funny:). Τώρα  για ποιό λόγο ένας θεός ξέρει.
 

Anal_Hunter

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Αυγ 2005
Μηνύματα
4.643
Κριτικές
10
Like
17
Πόντοι
5.775
Ρε μαλακες, εδω πεθαινουν ατομα, μικρα παιδια επειδη δεν εχουν να ΦΑΝΕ.

Ζωα.

Ας πεθανουν αλλοι 500 ποδοσφαιριστες, να μην γουσταρανε λουσα φραγκα και ντοπες να μην ψοφαγανε.
 
OP
OP
K

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.121
Like
885
Πόντοι
96
Έφυγε από τη ζωή ο Ντε Νίγκρις τα ξημερώματα!

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.«ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤAI ΝΕΚΡΟΨΙΑ», ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΠΑΕ. -

Την τελευταία του πνοή άφησε τα χαράματα της Δευτέρας ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις, κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο (3.30 π.μ.).Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής ένιωσε δυσφορία και η σύζυγός τους κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο. Παρόλα αυτά στάθηκε άτυχος και εξέπνευσε πριν φτάσει το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, βυθίζοντας στη θλίψη τους δικούς του ανθρώπους και τον κόσμο στη Λάρισα.

Η Λάρισα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Η οικογένεια της ΑΕΛ θρηνεί από σήμερα τα ξημερώματα για τον αδόκητο χαμό του 31χρονου διεθνή Μεξικανού ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Με βαθύτατη οδύνη, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ, απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και ειδικότερα στην σύζυγό του Σόνια και την 5χρονη κορούλα του, Μιράντα.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, διενεργείται νεκροψία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας».

Ο Ντε Νίγκρις είχε γεννηθεί την πρώτη Απριλίου του 1978 και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Μοντερέι, από το Μεξικό, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε μέχρι το 2002. Στη συνέχεια πέρασε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Βιγιαρεάλ (15 συμ, 2 γκολ), η Σάντος (2 συμ., 1 γκολ) και η Πούμας (15 συμ, 2 γκολ). Με το Μεξικό είχε 16 συμμετοχές, έχοντας πιστωθεί τέσσερα γκολ.

Με την ΑΕΛ συμφώνησε το καλοκαίρι του 2009 για συνεργασία και μέχρι τη δέκατη αγωνιστική, έχει λίγες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα
 
OP
OP
K

kompe

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.121
Like
885
Πόντοι
96

Το «κλαμπ του παραδείσου». Οι νεκροί της Λάρισας από το 1965 έως σήμερα

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1965 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΠΑΣΣΙΑ ΩΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΝΤΕ ΝΙΓΚΡΙΣ.-

Ένα από τα πιο ωραία συνθήματα που εδώ και χρόνια ακούγεται από τους οπαδούς της ΑΕΛ, κάνει αναφορά στους «δικούς» της ανθρώπους, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στο «κλαμπ του παραδείσου» και παρακολουθούν από εκεί ψηλά την αγαπημένη τους ομάδα.

Η ιστορία της ΑΕΛ έχει συνδεθεί με την απώλεια ανθρώπων που έφυγαν άδικα από τη ζωή και δυστυχώς αυτή η κατάρα έκανε σήμερα την επανεμφάνισή της στερώντας ένα ακόμη μέλος από τη «βυσσινί» οικογένεια, τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις… Μία ακόμη πληγή για τη Λάρισα…

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κύκλος των απωλειών για τη θεσσαλική ομάδα είναι μεγαλύτερος από όσο πιστεύουν οι περισσότεροι μιας και υπάρχουν παίκτες που δεν μνημονεύονται συχνά.

1965: Τα λάθος που «σκότωσε» τον Πασσιά

Ένας από αυτούς είναι ο Θόδωρος Πασσιάς. Έπαιζε στον Άρη Λάρισας και είχε επιλεγεί από τους Θεσσαλούς για να στελεχώσει την πρωτοεμφανιζόμενη ΑΕΛ το 1965 μιας και ήδη στα δεκαεπτά του χρόνια θεωρούταν από τους πλέον ταλαντούχους τερματοφύλακες. Όμως, στη διάρκεια προπόνησης της ΑΕΛ στις 25 Φεβρουαρίου 1965 τραυματίστηκε. Η διάγνωση που έγινε ήταν λανθασμένη και ενώ είχε αιμοραγία στα νεφρά, τον έστειλαν σε ορθοπεδική κλινική. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και όταν διακομίστηκε στο σωστό νοσοκομείο ήταν πλέον αργά. Ο άτυχος νέος αργόσβηνε και τελικά «έφυγε» στις 5 Απριλίου 1965, μόλις 18 ετών… Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια προσπάθεια να μην αποδοθούν ευθύνες, αρχικά ειπώθηκε στον Τύπο ότι έπασχε από λευχαιμία…

1979: Θρήνος για τους Δημήτρηδες

Στις 6 Σεπτεμβρίου 1979 οι αγαπημένοι Δημήτρηδες της πόλης, ο 19χρονος Κουκουλίτσιος και ο 20χρονος Μουσιάρης έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος στο 111ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Θήβας. Ήταν μεσημέρι (4.30) όταν δύο νεαροί παίκτες πήγαιναν από προπόνηση της Εθνικής Ελπίδων εν όψει του αγώνα με τη Σοβιετική Ένωση στην Οδησσό, όταν τους βρήκε ο θάνατος. Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαινε και ο Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος ευτυχώς βγήκε αλώβητος για να γίνει ο… σημαιοφόρος της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Το μακάβριο αστείο του Μουσιάρη

Ειρωνεία της τύχης: ο Μουσιάρης αστειευόμενος έλεγε ότι δεν θα επέστρεφαν ποτέ από την Οδησσό αφού το σοβιετικό αεροπλάνο που θα μετέφερε την ελληνική αποστολή, ήταν τόσο παλιό που θα έπεφτε… Όσοι είχαν δει τους δύο παίκτες αγωνιζόμενους… ορκίζονται ότι ήταν τόσο σπουδαία ταλέντα που θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη καριέρα και λένε ότι επρόκειτο για τη μεγαλύτερη απώλεια που είχε ποτέ ελληνική ομάδα…

1996: Το δυστύχημα του Ζέρμα

Ο Ανδρέας Ζέρμας, συντοπίτης του Μουσιάρη, αφού γεννήθηκαν στο ίδιο χωριό, το Δαμάσι, έπαιξε στην ΑΕΛ για τρία έτη, στα δύσκολα χρόνια της ομάδας. Υπήρξε, επίσης, στέλεχος της Εθνικής Νέων. Αποδεσμεύτηκε το 1993 και το 1996 αγωνιζόταν στον Δαμασιακό. Στις 6 Οκτωβρίου 1996 επιστρέφοντας από παιχνίδι της ομάδας του, σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Εθνική οδό Ελασσόνας – Τυρνάβου. Ήταν 25 ετών…

1997: Το δυστύχημα του Μήλος

Την επόμενη χρονιά η Λάρισα «χτυπήθηκε» δύο φορές. Ο Λευτέρης Μήλος αποτελούσε από το 1991 μέλος της ΑΕΛ και μαζί με τον Στέφαν Στόικα ήταν οι παίκτες που «τραβούσαν» τον κόσμο στο «Αλκαζάρ». Φόρεσε τα βυσσινί ως το 1996 και ήταν από τους αγαπημένους των οπαδών της ΑΕΛ. Συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή, ενώ υπήρχαν φήμες ότι από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι επρόκειτο να επιστρέψει. Όμως, έπεσε και αυτός θύμα της ασφάλτου αφού σκοτώθηκε στις 8 Μαρτίου 1997 λίγο έξω από τη Λάρισα.

1997: Σοκ, νεκρός ο Μητσιμπόνας!

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1997 «έφυγε» ο Γιώργος Μητσιμπόνας. Ο μεγάλος αρχηγός της ΑΕΛ, φόρεσε τη φανέλα της από το 1981 και αρχικά αγωνίστηκε ως επιθετικός πριν ο Γιάτσεκ Γκμοχ τον φέρει πίσω στην άμυνα. Ο σπουδαίος παίκτης από την Τσαριτσάνη, 27 φορές διεθνής, απεικονίζεται ακόμη και σε πινακίδα καφετέριας της Λάρισας (!) να πετυχαίνει το γκολ που της χάρισε τη νίκη στον αγώνα με τον Ηρακλή την Πρωτομαγιά του 1988 (ήταν το ματς με το οποίο η ΑΕΛ εξασφάλισε το Πρωτάθλημα). Έφυγε για τον ΠΑΟΚ, μετά πήγε στον Ολυμπιακό και έπεστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε το 1994. Συνέχισε στην ΑΕΤ και εκείνη την καταραμένη ημέρα κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του -και παρέα τον δημοσιογράφο Νίκο Μίχο- στην Κοζάνη για φιλικό παιχνίδι αλλά ο θάνατος παραμόνευε λίγο έξω από τη Γιάννουλη. Ο συνοδηγός του σώθηκε.

Λυγούρας, Κάσσας

Υπάρχουν, όμως, δύο ακόμη αξιομνημόνευτες περιπτώσεις που χρίζουν αναφοράς. Ο Μάκης Λυγούρας από τη Φαλάνη, έπαιξε στη Λάρισα από το 1974 ως το 1976, οπότε και αποδεσμεύτηκε. Δεν πολυασχολήθηκε με τον αθλητισμό έκτοτε, ενώ στις 11 Νοεμβρίου 1991, μόλις 34 ετών, έσβησε από καρδιακή προσβολή.

Ο Σταύρος Κάσσας ήταν από τους πρώτους παίκτες που είχαν επιλεγεί για να στελεχώσουν την ΑΕΛ το 1964 και έπαιξε για περίπου τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 1967 αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι. Δεν φαινόταν να είναι κάτι σοβαρό αλλά ήταν… Το πόδι του μολύνθηκε, αναγκάστηκε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αργότερα υποχρεώθηκε σε ακρωτηριασμό. Τη δεκαετία του 1970 πούλαγε λαχεία σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ακολούθησαν και άλλες επιπλοκές στην υγεία του και στα 56 του άφησε την τελευταία του πνοή…

Ο Μπλιώνας

Και φυσικά, στη Λάρισα κανείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει ούτε τον Χαράλαμπο Μπλιώνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο «Αλκαζάρ» από φωτοβολίδα που τον βρήκε στο λαιμό. Ήταν 26 Οκτωβρίου 1986, λίγο πριν από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ… Και αυτός αποτελεί μέλος του «κλαμπ του παραδείσου» της ΑΕΛ…

www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=113649]http://www.sportdog.gr/v3/article.aspx?id=113649[/url]
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom