Νέα

περιποιηση δερματινου σαλονιου αυτοκινητου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kostas8000
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
ανοιγω αυτό το θεμα στις συζητήσεις γιατι προσφατα αγορασα αυτοκινητο με δερματινο σαλονι και θα ηθελα ιδεες από μελη του forum(που εχουν ασχοληθεί με το θεμα αυτό) για το πως θα το συντηρησω οσο καλυτερα γινεται  :helpplea: :helpplea:

OP
OP
K

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
επισης επειδή ενδιαφέρομαι και για γυαλισμα-κερωμα θελω να ρωτησω μηπως γνωρίζεται καποιο εξειδικευμενο συνεργειο που να ασχοληται με αυτου του είδους τις εργασιες

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Τι χρωμα ειναι τυπε το σαλονι

OP
OP
K

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
μπεζ ανοιχτο  (όχι ασπρο)

Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
30
Like
887
Πόντοι
326
ανοιγω αυτό το θεμα στις συζητήσεις γιατι προσφατα αγορασα αυτοκινητο με δερματινο σαλονι και θα ηθελα ιδεες από μελη του forum(που εχουν ασχοληθεί με το θεμα αυτό) για το πως θα το συντηρησω οσο καλυτερα γινεται   :helpplea: :helpplea:
Yπαρχουν ειδικες αλοιφες για το καθαρισμα που συντηρουν κιολας το δερμα (κανουν και για τα μπουφαν)

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Yπαρχουν ειδικες αλοιφες για το καθαρισμα που συντηρουν κιολας το δερμα (κανουν και για τα μπουφαν)

αυτο ακριβως - πριν απ'ολα διαβασε και το βιβλιαρακι του αυτοκινητου - συνηθως εχει συμβουλες τι κρεμες να βαλεις και τι να αποφυγεις αναλογα με τον τυπο δερματος

OP
OP
K

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
με χλιαρο νερο και μετα επαληψη με κρεμα αναφερει το βιβλιαρακη του αυτ/του όμως από την αντιπ/πια μου ειπαν να πηγαινω εκει για καθαρισμο και γυαλισμα μια φορα τον χρονο

γι'αυτο ρωταω μηπως υπαρχει καποιος πιο ανέξοδος τροπος από το να τρεχω για τετοιο λογο στο συνεργειο του αντιπροσωπου

AntonisA

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2011
Like
0
Πόντοι
16
με χλιαρο νερο και μετα επαληψη με κρεμα αναφερει το βιβλιαρακη του αυτ/του όμως από την αντιπ/πια μου ειπαν να πηγαινω εκει για καθαρισμο και γυαλισμα μια φορα τον χρονο

γι'αυτο ρωταω μηπως υπαρχει καποιος πιο ανέξοδος τροπος από το να τρεχω για τετοιο λογο στο συνεργειο του αντιπροσωπου

το βιβλιαρακι πρεπει να αναφερει τι τυπος δερματος ειναι - αναλογα θα επιλεξεις κρεμα για να μην σου κανει σταμπες - δεν χρειαζεται να τρεχεις στην αντιπροσωπεια - μπορουν να στο κανουν και σε ενα καλο πλυντηριο αυτοκινητων ή να το κανεις και μονος σου (προσωπικο hint : πρωτα χλιαρο νερο με πρασινο σαπουνι - αυτο που βαζουν στα μωρουδιακα - μετα ξεπλυμα με χλιαρο νερο και μετα κρεμα)

OP
OP
K

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Like
181
Πόντοι
16
το βιβλιαρακι πρεπει να αναφερει τι τυπος δερματος ειναι - αναλογα θα επιλεξεις κρεμα για να μην σου κανει σταμπες - δεν χρειαζεται να τρεχεις στην αντιπροσωπεια - μπορουν να στο κανουν και σε ενα καλο πλυντηριο αυτοκινητων ή να το κανεις και μονος σου (προσωπικο hint : πρωτα χλιαρο νερο με πρασινο σαπουνι - αυτο που βαζουν στα μωρουδιακα - μετα ξεπλυμα με χλιαρο νερο και μετα κρεμα)

:thumbsup: :thumbsup:

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Έχω κι εγώ δερμάτινα καθίσματα μπεζ ανοιχτό. BMW και θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά. 16 ετών, σαν καινούρια είναι.

1) Απόφευγε να το παρκάρεις στον ήλιο.
2) Όχι σαπούνια. Κάνουν λάθος όσοι το είπαν.
3) Κρέμα/αλοιφή/γαλάκτωμα (1 φορά το χρόνο ή 1 φορά κάθε 2 χρόνια) που θα ξαναδίνει στο δέρμα τα λιπαρά του που τα χάνει με το χρόνο. Εξατμίζονται.

Κάποτε βρήκα στα δερματάδικα του Ψυρρή ένα ολόκληρο δέρμα από βώδι που ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΟ χρώμα με τα καθίσματα μου. Έδωσα 100 ευρώ και το πήρα. Δε μου έχει χρειαστεί ακόμα (είναι σαν καινούρια ακόμα παρά την ηλικία τους), αλλά αν χρειαστεί, δεν θα μου πιάσουν τον κώλο.

Το πέρασμα με κρέμα/αλοιφή/γαλάκτωμα (ότι προτιμήσεις - διάβασε τι γράφουν οι οδηγίες τους πριν αγοράσεις) καλύτερα να το κάνεις μόνος σου. Θα το προσέξεις περισσότερο από τον υπάλληλο της αντιπροσωπείας που δουλεύει για 500 το μήνα. Μην λυπηθείς την ποσότητα. Και ασ' το λίγες ώρες να "πιεί" τα υγρά που του άπλωσες. Αν κάνει κρύο, ζέστανε το χώρο. Τα λιπαρά γίνονται πιο λεπτόρρευστα και αποροφώνται καλύτερα. Π.χ βάλε ένα αερόθερμο μέσα στο κλειστό αμάξι και άσ'το (ρυθμισμένο σε θερμοκρασία 35-40C) να τα ζεστάνει όλα καλά.

Το δέρμα διατηρείται σε καλή κατάσταση όταν δεν χάνει (ή του ξαναδίνουμε όσα χάνει) τα λιπαρά του που το κρατάνε μαλακό και εύκαμπτο. Τα σαπούνια διαλύουν και απομακρύνουν τα λιπαρά.
Δέρμα χωρίς λιπαρά συμπεριφέρεται σαν μπισκότο.

Δες κι αυτόν:

Επισκέπτης
Έχω κι εγώ δερμάτινα καθίσματα μπεζ ανοιχτό. BMW και θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά. 16 ετών,

Τὶ τὴν θέλατε τὴν τελευταίαν πρότασιν; Μοῦ ἐνθυμίσατε γνωστὴν μου ἥτις ἐκαυχᾶτο διὰ τὸ BMW της. (316 καὶ 10 ἐτῶν  :)).

kokobikos30

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
3
Like
530
Πόντοι
36
Το καλοκαίρι με τις Βερμούδες δεν καιγεστε;;;;;

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346
Το καλυτερο για τα δερματινα καθίσματα είναι τα κολπικά υγρα ξανθού πιπινιού :woldman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom