Έχω κι εγώ δερμάτινα καθίσματα μπεζ ανοιχτό. BMW και θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά. 16 ετών, σαν καινούρια είναι.
1) Απόφευγε να το παρκάρεις στον ήλιο.
2) Όχι σαπούνια. Κάνουν λάθος όσοι το είπαν.
3) Κρέμα/αλοιφή/γαλάκτωμα (1 φορά το χρόνο ή 1 φορά κάθε 2 χρόνια) που θα ξαναδίνει στο δέρμα τα λιπαρά του που τα χάνει με το χρόνο. Εξατμίζονται.
Κάποτε βρήκα στα δερματάδικα του Ψυρρή ένα ολόκληρο δέρμα από βώδι που ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΙΔΙΟ χρώμα με τα καθίσματα μου. Έδωσα 100 ευρώ και το πήρα. Δε μου έχει χρειαστεί ακόμα (είναι σαν καινούρια ακόμα παρά την ηλικία τους), αλλά αν χρειαστεί, δεν θα μου πιάσουν τον κώλο.
Το πέρασμα με κρέμα/αλοιφή/γαλάκτωμα (ότι προτιμήσεις - διάβασε τι γράφουν οι οδηγίες τους πριν αγοράσεις) καλύτερα να το κάνεις μόνος σου. Θα το προσέξεις περισσότερο από τον υπάλληλο της αντιπροσωπείας που δουλεύει για 500 το μήνα. Μην λυπηθείς την ποσότητα. Και ασ' το λίγες ώρες να "πιεί" τα υγρά που του άπλωσες. Αν κάνει κρύο, ζέστανε το χώρο. Τα λιπαρά γίνονται πιο λεπτόρρευστα και αποροφώνται καλύτερα. Π.χ βάλε ένα αερόθερμο μέσα στο κλειστό αμάξι και άσ'το (ρυθμισμένο σε θερμοκρασία 35-40C) να τα ζεστάνει όλα καλά.
Το δέρμα διατηρείται σε καλή κατάσταση όταν δεν χάνει (ή του ξαναδίνουμε όσα χάνει) τα λιπαρά του που το κρατάνε μαλακό και εύκαμπτο. Τα σαπούνια διαλύουν και απομακρύνουν τα λιπαρά.
Δέρμα χωρίς λιπαρά συμπεριφέρεται σαν μπισκότο.
Δες κι αυτόν: