Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
έχω και πιθανότητες να επιλεγώ γιατί έχω και πτυχίο ΤΕΙ και γραμματικές γνώσεις

Μη μπερδεύεσαι. ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση δεν έχουν τα τυπικά προσόντα, ένα τηλεφωνάκι χρειάζεται. Εχω δει 35 χρονών από το ΜΙΤ που τον βάλαν Αυλώνα, τεθορακισμένα φανταράκι, σκέτο.

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Μου αρέσει που βάζετε και βύσμα για να υπηρετήσετε 5 μήνες παραπάνω. :2funny:

Εγώ απολυόμουν και ο φίλος μου είχε άλλους οκτώ μήνες. Ε ρε γλέντια. :grin: :grin: :grin: :grin:

Υπηρέτησα κι εννιάμηνο.Βέβαια μου φάνηκε αιώνας αλλά ημερολογιακά ήταν εννιά μήνες κι όχι δεκαεπτά!!!

Από την άλλη πλευρά αν υπηρετούσα δωδεκάμηνο θα το σκεφτόμουν. Και πάλι όμως φαντάρος θα πήγαινα.

Ή μάλλον στρατιώτης για τους καραβανάδες. :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

@l0k0t0s

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
Πιστεύω κιόλας οτι όσο πιο φάντασμα είσαι και όσα πιο λίγα ξέρεις να κάνεις, τόσο το καλύτερο. Ετσι κι αλλιώς αναγκαίο κακό είναι οπότε πρεπει να το απολαύσουμε  :uglystupid:

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
5
Πόντοι
16
Τι λες ρε φιλε που θα γινεις και ψαροδοκιμος ; Ενα τιποτα ειναι οι δοκιμοι που πουλαν εξουσια. Φανταροι που κανουν παραπανω θητεια. Θες να το παιξεις αξιωματικος ; Παρε γαλονια απο το Μοναστηρακι .  :S

dokimazo

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Κριτικές
31
Like
757
Πόντοι
4.535
Μην νομίζεις ότι επειδή θα είσαι δόκιμος θα έχεις και τρελή εξουσία. Τρελό χωσέ στις υπηρεσίες του Αξκου Υπηρεσίας μπορεί...

Άκου τον παλιό... υπηρέτησα όταν ακόμα ήταν 18! Οι δόκιμοι έκαναν πλήρεις 24! 2 χρόνια φαντάροι!

Bull_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
3
Πόντοι
66
Πιστεύω κιόλας οτι [size=18pt]όσο πιο φάντασμα [/size] είσαι και [size=18pt]όσα πιο λίγα ξέρεις να κάνεις[/size], τόσο το καλύτερο. Ετσι κι αλλιώς αναγκαίο κακό είναι οπότε πρεπει να το απολαύσουμε  :uglystupid:
+1000
Τι λες ρε φιλε που θα γινεις και ψαροδοκιμος ; Ενα τιποτα ειναι οι δοκιμοι που πουλαν εξουσια. Φανταροι που κανουν παραπανω θητεια. Θες να το παιξεις αξιωματικος ; Παρε γαλονια απο το Μοναστηρακι .   :S
Δεν πουλάνε όλοι εξουσία φίλε μου...όσοι είναι κομπλεξικοί πουλάνε...
Για να μη σου πω το μεγαλύτερο κόμπλεξ το βγάζανε φαντάροι βαθμοφόροι,ειδικά οι υποδεκανείς... :cheesy:
Είπαμε αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα του καθενός...ο μαλάκας θα μείνει μαλάκας είτε είναι φαντάρος,είτε δόκιμος... ;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Άμα έχεις να κάνεις κάτι άμεσα στην πολιτική σου ζωή μετά τη θητεία μην αναλώνεσαι εκει, τότε, να απολυθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από την άλλη αν μετά θες να μπεις σε κάποιο σώμα ασφαλείας, ως ΔΕΑ παίρνεις πολλά μόρια. Επίσης παίρνεις και κάποια χρήματα.

Για το αν περάσεις καλά ως ΔΕΑ. Εξαρτάται. Μπορεί να είσαι δημόσιος υπάλληλος, αλλά μπορεί να πας αρχιφύλακας σε κάνα φυλάκιο στον Έβρο ή να σου χρεώσουν τίποτα σημαντικά υλικά και να τρέχεις και να μη φτάνεις. Μη ξεχνάς ότι θα είσαι σαν αξιωματικός. Για το αν αξίζει να αναλάβεις αυτές τις ευθύνες αυτό είναι θέμα δικό σου.
Πάντως δεν είναι και ότι πιο εύκολο να κουλαντρίσεις παιδιά 19-20 χρονών με όπλα και σφαίρες...

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Προφανώς και δεν υπάρχει κανόνας σε αυτά.
Και εγώ είχα πάει δόκιμος. Αλλά με 18μηνο (έκανα δηλ. 23 μήνες). Τώρα που είναι λιγότερη η θητεία η διαφορά φαίνεται μεγαλύτερη και μάλλον δεν θα το επεδίωκα.
Τώρα για τις γνώμες: « όταν σου κουνάνε οι άλλοι το χαρτί….», «εσύ κάθεσαι και οι φαντάροι γαμιούνται» , «πας για καφέ με τα στελέχη» κλπ ισχύουν ή δεν ισχύουν κατά περίπτωση.
Οι 4 μήνες ΣΕΑΠ (εάν είστε πεζικάριοι) δεν συγκρίνονται σε δυσκολία με 1 χρόνο απλού στρατιώτη. Και εγώ έχασα 15 κιλά όπως είπε και ένας άλλος συναγωνιστής πριν. Και όχι επειδή ήμουν μπουχέσας. Εντάξει είχα κάποια κιλά παραπάνω αλλά ΟΛΟΙ έχαναν παρόλο που τρώγαμε αρκετά).
Μετά ΟΚ δεν έχεις σκοπιές αλλά ανάλογα με τη μονάδα και τον διοικητή και τον Λοχαγό μπορεί είτε να είσαι αραχτός είτε να εύχεσαι να ήσουν φαντάρος. (Αυτό το ένιωσα στην μονάδα μου στον Έβρο). Μετά πας κατά πάσα πιθανότητα σε καλύτερη μονάδα αλλά δεν είναι σίγουρο.
Για τα λεφτά. Δεν ξέρω πόσα είναι τώρα, αλλά εκτός εάν είστε σε κανά φυλάκιο (που δεν σας το εύχομαι) μην νομίζεται πως θα αποταμιεύετε κιόλας. Σπίτι, φαγητό, λογαριασμοί δεν είναι λίγα. Φτάνουν βέβαια αλλά μέχρις εκεί.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να έχουν αλλάξει τώρα, έτσι. Εγώ ήμουν κοντά στην δεκαετία πριν στο στρατό.

Υ.Γ. Αν κάποιος είναι μαλάκας και γίνει δόκιμος, θα γίνει μαλάκας δόκιμος. Αν μείνει φαντάρος θα είναι μαλάκας φαντάρος. Όσο για τα περί εξουσίας, γιατί ρε μάγκες πιστεύετε πως το κάνουν για αυτό το λόγο; Όταν πήγα ήδη δούλευα και δεν είχα ανάγκη αυτοεπιβεβαίωσης στο στρατό, και οι περισσότεροι που γνώρισα το ίδιο. Κάποιοι το είχαν (οι μαλάκες που λέγαμε).Όπως φυσικά και ενώ η πλειοψηφία των φαντάρων ήταν μια χαρά παιδιά, υπήρχαν και εκείνοι που ήθελαν να βγάλουν όλη την καταπίεση που είχαν στον έξω κόσμο με το να χώσουν τους άλλους,  ή να έχουν νοοτροπία « τον πούστη τον δόκιμο, καλά να πάθει» (δεν είναι αυτοβιογραφικό  :2funny:)

dokimazo

Μέγας
Εγγρ.
26 Μαρ 2008
Κριτικές
31
Like
757
Πόντοι
4.535
Καλά anachron αυτά ισχύουν πάντα. Εγώ έκανα Λοχίας και τι να λέει; Είχα ένα Δόκιμο τέλειο, καλή ώρα όπου κι αν είναι, που περάσαμε πάρα πολύ καιρό σαν Φυλακιομάχοι! Είχα και ένα μαλάκα Δόκιμο που μας έτρεχε μέχρι που του έριξα κάτι μπινελίκια και με απείλησε με στρατοδικείο... μετά τον κυνηγούσα με το κρητικό μαχαίρι και δεν είπε τίποτα... :lol:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Παιδιά ακούγεται για αύξηση της θητείας απο τους 12 μήνες στους 15 και πως μετά θα γίνει 20!!!!!! Κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Επίσης έμαθα οτι οι Τραπεζες στο ΧΑΑ θα ανέβουν αλλα μετα θα πεσουν λογω μεγαλης διεθνης κρισης απο τα ενυπόθηκα δανεια της Αμερικης που θα πάψουν να εξυπηρετουνται και η κριση θα ερθει στην Ετυρωπη με την καταρευση της Ισλανδιας...........

Είναι μύθος ή όχι ? :headbang:

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ! :cussing:

Ετσι ξεκινησε αυτο το θέμα στις  κατσε να δω γιατι αυτο date=1158821289 δεν βγαζει ακρη21/09/06 δλδ πριν 2 χρόνια.

Μπουχαχα  ολα τριγυρω αλλαζουν και ολα τα ιδια παρτα και λιγο πρεκα λόγω των ημερων

[youtube=425,350]y9jt2jvTXNQ[/youtube]

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σιγά μη σου πέσει η μήτρα σα ΔΕΑ - που το απόγευμα είσαι σπίτι και το βράδυ γαμάς όταν οι άλλοι χτυπάνε 4-6.  :headbang:

Είσαι καλά ρε φίλε?  :idiot:

Πολύ καλά είμαι, για εσένα δεν παίρνω και όρκο...

Μέτρησες 180 μέρες παραπάνω και πουλάς πνεύμα επειδή ήσουν "στέλεχος";
Που χρεωνόσουν ευθύνες και οπλισμό και τη μαλακια κάθε φαντάρου, σε μισούσαν οι σειρούλες σου, σε δούλευαν τα επυ και οι υπαξ, σε σνόμπαραν οι κανονικοί αξιωματικοί και δεν πάλιωνες ποτέ;
Που έτρεμες μη φας καμια φυλακα και υπηρετήσεις ακόμη περισσότερο;
Για μερικούς καφέδες παραπάνω;
Τους οποίους τους ήπια ως πολίτης, όταν οι σειρούλες μου δεα το έπαιζαν ηγήτορες στα σκηνάκια...

Ας πήγαινες αεροπορία στην τελική να βγαίνεις με τεράστια συχνότητα και να κάνεις και (αραχτό) 12μηνο..

Τέσπα, επιλογές είναι αυτές...
Προσωπικά προτίμησα να ξεκινήσω τη ζωή μου 6 μήνες νωρίτερα...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Θα συμφωνήσω και πάλι με τον Ίσιο, προσυπογράφοντας το -εν γένει- αντιστρατιωτικού πνεύματος ποστ του.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Θα συμφωνήσω και πάλι με τον Ίσιο, προσυπογράφοντας το -εν γένει- αντιστρατιωτικού πνεύματος ποστ του.

Σε λίγο οι συμφωνίες μας δεν θα αποτελούν είδηση αν συνεχιστούν με αυτό το ρυθμό!  :2funny:

Πάντως, δεν είπα "ούτε μια μέρα στο στρατό" αλλά "ούτε ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ στο στρατό"!

Και ως στρατιώτης ήμουν καλός στην ειδικότητά μου και ψιλομάχιμος, αν και όχι στρατόκαυλος ή πλήρως "στρατικοποιημένος"...

Αυτό που μου την έσπασε με το  στρατό, δεδομένου ότι έκανα 18μηνο, ήταν ο χαμένος χρόνος, καθώς τα αμιγώς στρατιωτικά καθήκοντα, θα μπορούσα να τα έχω μάθει τέλεια σε 6 μήνες...

Και κάτι τελευταίο..Μεγάλο τρελοκομείο ο στρατός αλλά μπροστά στον ελληνικό ιδιωτικό τομέα είναι υπόδειγμα managment και ορθολογικής διοίκησης...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Πολύ καλά είμαι, για εσένα δεν παίρνω και όρκο...

Μέτρησες 180 μέρες παραπάνω και πουλάς πνεύμα επειδή ήσουν "στέλεχος";
Που χρεωνόσουν ευθύνες και οπλισμό και τη μαλακια κάθε φαντάρου, σε μισούσαν οι σειρούλες σου, σε δούλευαν τα επυ και οι υπαξ, σε σνόμπαραν οι κανονικοί αξιωματικοί και δεν πάλιωνες ποτέ;
Που έτρεμες μη φας καμια φυλακα και υπηρετήσεις ακόμη περισσότερο;
Για μερικούς καφέδες παραπάνω;
Τους οποίους τους ήπια ως πολίτης, όταν οι σειρούλες μου δεα το έπαιζαν ηγήτορες στα σκηνάκια...

Ας πήγαινες αεροπορία στην τελική να βγαίνεις με τεράστια συχνότητα και να κάνεις και (αραχτό) 12μηνο..

Τέσπα, επιλογές είναι αυτές...
Προσωπικά προτίμησα να ξεκινήσω τη ζωή μου 6 μήνες νωρίτερα...
Καλά άμα καταλάβεις αυτά που έχω γράψει, έλα να δεις αν έρχομαι...

:jerking:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλά άμα καταλάβεις αυτά που έχω γράψει, έλα να δεις αν έρχομαι...

Να έρθω βρε στέλεχος αλλά να περιμένω έξι μήνες παραπάνω να απολυθείς απ' ό,τι οι σειρούλες σου;
Jamais!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ρε τούρμπο - δε μπορείς να καταλάβεις ότι ήμουν φαντάρος απλός?  :think:

Ξέρεις να διαβάζεις Ελληνικά?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ρε μπουζουκοκέφαλε, μιλάμε τόση ώρα για το αν είναι καλύτερα να είσαι ΔΕΑ ή φαντάρος και εσύ υπερασπίζεσαι με αφύσικο πάθος την 1η επιλογή...

Τί θέλεις να καταλάβω;

Προφανώς αν έλεγες σε κάποια απάντησή σου προς εμένα "και εγώ φαντάρος ήμουν αλλά" ίσως γλιτώναμε λιιιιιιιγο χρόνο και μερικές λεκτικές αψιμαχίες..

Και όχι, δεν διάβασα όλα τα ποστς σου από την αρχή για να αντιληφθώ τί έκανες στο στρατό...
Βγάλε με αναφερόμενο...Σε κανα ΔΕΑ κατά προτίμηση...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom