Νέα

Περί θητείας στρατού

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 232K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

  • Συμφωνω

    Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

    Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

    Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

    Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

    Ψήφοι: 4 1,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

PASTELI

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2006
Μηνύματα
191
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
11
μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι!
 

laplace

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.286
Like
21
Πόντοι
16
και εγώ ελλάδα την θεωρώ ΑΛΛΑ αλλο αυτο κ άλλο το θέμα της στράτευσης τους-μας κλπ..
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
ΕΓΩ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΗΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝΑΞ ΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΚΥΠΡΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!!
στις ελληνικες παραγωγικες σχολες (και τις υπολοιπες βεβαια, αλλα σε αυτες αναφερθηκες) εκπαιδευονται εκτος απο τους Ελληνοκυπριους και μαυροι και Αλβανοι. αν αυριο τα συμφεροντα των αμερικανων σου αποσπασουν την Θρακη και την κανουν αυτονομο κρατος (βλεπε Γιουγκοσλαβια) θα αντιλαμβανεσαι και αυτην ως ξενο κρατος;
 

Επισκέπτης
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αυτή η περιγραφή κολλάει γάντι στο μισό ελληνικό πληθυσμό...
Τα ίδια λέγαμε για τους Μυτιληνιούς όταν υπηρετούσαμε στη Λέσβο, τα ίδια λέγανε για τους Τσαμπίκους όσοι υπηρέτησαν στη Ρόδο...
Προσωπικά τα αποδίδω στην αυπνία/ αγαμία/ απλυσιά της στρατιωτικής θητείας, ειδικά αν είσαι νέος στη μονάδα και όλα σου φταίνε...
Όταν χαλαρώσεις και παλιώσεις λίγο καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι- και ανακαλύπτεις ότι τα στερεότυπα είναι για να καταρρίπτονται - τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα...
Κατά τα λοιπά με καλύπτουν απόλυτα τα σχόλια του fkmenace..

Δεν αντιλέγω. Εγω όμως δεν μλάω για στρατο. Μιλάω για real life. Και για Ιστορικές αναδρομές.  Μπορεί να έπεσα στις εξαιρέσεις, ποιός ξέρει. Στα αρχιδια μας, anyway.
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.393
Κριτικές
1
Like
904
Πόντοι
96
  Ρε κουμπαροι στην Κρητη αν πάτε πραμα δεν θα καταλάβετε αν μιλάνε οι ντοπιοι μεταξυ τους , το ιδιο στη Κω, στη Ρόδο, στην μυτιληνη, στην κερκυρα, στη χιο και αλλου. Γενικά οι Ελληνες ειμαστε κλικαδοροι. στην βασική στο στρατό οι Αθηναιοι δεν μου μίλαγαν λόγω της περιοχης που μένω και μου μιλαγαν οι εφτανήσιοι λόγω της καταγωγής μου (τρεχα γυρευε). η εντοπιοτητα παιζει μεγαλό ρόλο στην ελλαδα. Τραβα Αθηναιε να κάνεις δικαστηριο στην επαρχία με ντόπιο θα την φας και θα ειναι κρυα σαν ενα "μποχάλι" μπυρα αλλα "εν πειράζει"
 

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Συνοπτικά σε όσα αναφέρθηκαν στο thread ?.

1. Αυτοκτονίες

Ο αριθμός αυτοκτονιών στο στρατό είναι στατιστικά παρόμοιος με τον αριθμό αυτοκτονιών των υπολοίπων μη στρατευμένων δηλαδή 5- 6 αυτοκτονίες ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους το χρόνο.

Πρέπει να λάβετε υπόψη επίσης και τον επιβαρυντικό παράγοντα ότι σε αντίθεση με τις πολύ περισσότερες αποτυχημένες απόπειρες  αυτοκτονίας πολιτών (π.χ. με χάπια κτλ.) για τον στρατεύσιμο είναι δύσκολο να υπάρξει ?αποτυχημένη απόπειρα? αυτοκτονίας (χρήση στην πλειοψηφία των περιπτώσεων του όπλου τους).

2. Βρίσιμο της περιοχής που υπηρετήσαμε

Τα όσα καταμαρτυρούν για την Κύπρο (δεν μας άφηναν να μπαίνουμε σε μαγαζιά γιατί ήμασταν φαντάροι, απολυόμασταν και ευχόμασταν να βουλιάξουν κτλ κτλ) τα λένε και συμβαίνουν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος υπηρετούμε. (Στην Χίο έψαχναν οι απολυώμενοι που είναι η τάπα να την τραβήξουν να βουλιάξει)

3. Κατάρριψη αεροσκάφους

Το πιο ?επιστημονικό? επιχείρημα που ακούστηκε σε αυτό το thread. Φυσικά και υπήρξε πλήρης ασυνεννοησία στην αποστολή των Noratlas. Οι χειριστές του αντιαεροπορικού δεν είχαν καμιά ενημέρωση ότι τα αεροσκάφη ήταν Ελληνικά και οι θέσεις του βομβαρδίζονταν συνεχώς από την τουρκική αεροπορία χωρίς να έχουν ή να περιμένουν καμιά βοήθεια. Δηλαδή τι αποδεικνύει το περιστατικό εκτός του ότι ακόμα και οι ελάχιστες πρωτοβουλίες που πήρε η Ελλάδα για να βοηθήσει την Κύπρο ήταν μεμονωμένες ενέργειες και δεν υπήρχε κανένας σχεδιασμός ή προθυμία?

Ο χειριστής του αντιαεροπορικού δεν είχε καμία ευθύνη για την ασυνεννοησία και το συμβάν. Οι Τούρκοι βούλιαξαν το 1974 δικό τους πλοίο (αντιτορπιλικό κοτζάτεπε) παρόλο που ήταν μέρα μεσημέρι και οι πιλότοι έβλεπαν την τουρκική σημαία στο πλοίο γιατί κάποιος δικός τους βλάκας πίστεψε εσφαλμένες υποκλαπείσες συνομιλίες ότι Ελληνική δύναμη πλέει στην περιοχή.  

Χειρότερα περιστατικά φίλιων πυρών συμβαίνουν και σήμερα και από δυνάμεις που επιχειρούν με πλήρη αεροπορική υπεροχή και τέλεια ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνιών.


Μας φταινε οι Κύπριοι λοιπών όταν εμείς τιμωρήσαμε ακόμα και αυτούς που με δική τους πρωτοβουλία έπραξαν το καθήκον τους (όπως τον Δινόπουλο και τον Σκαμπαρδώνη) ...

111 Π.Μ. (Ν.Αγχίαλος)  Την 2η ημέρα του πολέμου, Κυριακή 21 Ιουλίου 1974, το ζεύγος αναχαιτήσεως ετοιμότητος απετελείτο από τους: Υποσμηναγό Ιωάννη Δινόπουλο Α/φος Νο1 Αρχηγό ζεύγους και Ανθυποσμηναγό Θωμά Σκαμπαρδώνη Α/φος Νο2 με χαρακτηριστικό κλήσεως Μοίρας ghost (φάντασμα). Στις 12:00 εδόθηκε scramble. Ο Νο1 (Δινόπουλος), διεπίστωσε ότι δεν λειτουργούσε ο ασύρματός του. Λόγω όμως υπερβάλλοντος ζήλου, ακμαιοτάτου ηθικού και πολεμικής διεγέρσεως, το απέκρυψε και έδωσε την πρώτη θέση του σχηματισμού στον Νο2 αφού με χειρονομίες του εξήγησε το πρόβλημα. Απεγειώθησαν και ο Νο2 ήταν μπροστά ακολουθώντας τις οδηγίες του ραντάρ εδάφους Τζόκερ, με το Νο1 να διατηρή οπτική επαφή. Το Τζόκερ ειδοποίησε τον Νο2 για εχθρικό σχηματισμό 2 αεροσκαφών. Μεταξύ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου έγινε οπτική επαφή με το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών τύπου F-102 ενώ είχαν ταχύτητα περίπου 450 μίλια. Ακολούθησε εμπλοκή με το Νο2 να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και με τα τουρκικά αεροσκάφη να εξαπολύουν εναντίον του πύραυλο ΦΑΛΚΟΝ, τον οποίο ο Νο2 απέφυγε με πολύ δύσκολο χειρισμό. Τα εχθρικά προσπαθούσαν και τα δύο να παγιδεύσουν τον Νο2. Ο Νο1 επενέβη αποφασιστικά και εξαπέλυσε έναν πύραυλο που αστόχησε λόγω μη προθερμάνσεως του συστήματος αλλά ο δεύτερος που εξαπέλυσε κατέστρεψε το τούρκικο F-102. Το δεύτερο τούρκικο F-102 λόγω ελλείψεως καυσίμων συνετρίβη κατά την φάση της αναγκαστικής προσγειώσεως ενώ και οι δύο τούρκοι χειρισταί δεν επεβίωσαν.... Μετά την επιστροφή στην Αγχίαλο, και οι δύο συνελήφθησαν και ωδηγήθηκαν σε ανακριτικές διαδικασίες. Σε κανέναν από τους δύο πιλότους δεν ανεγράφη στα μητρώα τους η πολεμική αυτή αποστολή και δεν τους εδόθη καμία ηθική ανταμοιβή. Ο Δινόπουλος, όντας ήρως προς μίμηση εκρίθη υπό της αναξίου και απαξιωτικής ηγεσίας ως ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και απεστρατεύθη σαν αντισμήναρχος το 1987. Ο Σκαμπαρδώνης απεστρατεύθη σαν ταξίαρχος λίγο αργότερα.
 

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Μηνύματα
241
Like
0
Πόντοι
1
Ο Δινόπουλος, όντας ήρως προς μίμηση εκρίθη υπό της αναξίου και απαξιωτικής ηγεσίας ως ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και απεστρατεύθ η σαν αντισμήναρχος το 1987. Ο Σκαμπαρδώνη ς απεστρατεύθ η σαν ταξίαρχος λίγο αργότερα.
για αυτους τους λογους ολοι οι Ελληνες εχουν γινει γραψαρχιδες και σε τιποτα δεν μοιαζουν ουτε με τους 300 ουτε με τους 2 πιο πανω χειριστες. Και δεν βλεπω αυτο να αλλαζει...
 

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.105
Like
81
Πόντοι
16
Ειτε σου αρεσει ειτε οχι,ειτε μας αρεσει ειτε οχι, η Κυπρος ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ νησι και οι Κυπριοι ΕΛΛΗΝΕΣ την καταγωγη...
Σε ερωτηση που εκανα σε κυπριους φοιτητες στο αν ειναι Ελληνες η απαντηση που πηρα ΟΧΙ εμεις ειμαστε κυπριοι!
Δεν μας γουσταρουν καθολου και εμεις οι Ελληνες τους βοηθαμε σε πολλα θεματα γιατι νομιζουμε οτι ειναι Ελληνες!
 

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Μηνύματα
8.924
Like
15
Πόντοι
66
ε η βλακεια δεν ειναι προνομιο των ελλαδιτων
ειναι κ δικο μας αμα λαχει..

δεν εχει σημασια τι πιστευω εγω εσυ ο χ ψ ω... ιστορικα να το παρεις ανηκουμε στο ελληνικο εθνος
ολα τ αλλα ειναι για να τσακωνομαστε οι μεν με τους δε
 

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.105
Like
81
Πόντοι
16
Δεν αντιλεγω αλλα οι κυπριοι δεν ειναι Ελληνες οταν βριζουν Ελληνες!
 

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Μηνύματα
8.924
Like
15
Πόντοι
66
οποτε κ εσεις οταν βριζετε κυπριους δεν ειστε ελληνες να υποθεσω?

ενιγουει να χαμε να λεγαμε παλι... τα ειπαμε ολα χθες φτανει
 

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Μηνύματα
1.162
Like
6
Πόντοι
16
Δεν αντιλεγω αλλα οι κυπριοι δεν ειναι Ελληνες οταν βριζουν Ελληνες!

Υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί και από τις δύο πλευρές. Κάποιοι από την Κυπριακή πλευρά μπορούσαν να είχαν προχωρήσει στην ένωση με την Ελλάδα και την αποφυγή της μετέπειτας τραγωδίας, ενώ εμείς από την πλευρά μας τους αφήσαμε ξεκρέμαστους όταν μας χρειάστηκαν. Πάντως ο Παπαδόπουλος τώρα δείχνει να βαδίζει σωστά και στηρίζεται πλεον στις δικές του δυνάμεις χωρίς να υπολογίζει τις ενστάσεις και αγκυλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης (βλέπε π.χ. την σημαντική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφει με την Γαλία).
 

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Μηνύματα
8.924
Like
15
Πόντοι
66
ποσα ξερετε πια....

ουτε τουρκοι να ημασταν δεν θα μιλαγατε ετσι...

καποιος ειχε πει πριν αν μας διαβαζαν οι τουρκοι θα γελουσαν κ θα μας κοροιδευαν
δικαιο ειχε
 

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
407
Like
0
Πόντοι
1
Βεβαια, ουδείς ανέφερε ότι οι Ελδυκάριοι είναι κατά κανόνα οι ντροπές του Ελληνικού Στρατού. Από τα χυδαία καμάκια που κάνουν σε ό,τι θηλυκό δουν, μέχρι τη βρώμα και τη δυσωδία που αποπνέουν οι στολές τους.

Χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε ούτε ένας επαναπατρισθείς Ελδυκάριος που να μην είχε μια παραλλαγή χιλιοσκισμένη και μπαλωμένη σαν το χειρότερο σώβρακο του καραγκιόζη.

Όσοι δε συνάντησαν στη θητεία τους Ελδυκάριους επαναπατρισθέντες οργανικούς μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Απλά, συμπεριφέρονται εκεί όπως πχ οι Άγγλοι τουρίστες όταν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.
 

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.105
Like
81
Πόντοι
16
οποτε κ εσεις οταν βριζετε κυπριους δεν ειστε ελληνες να υποθεσω?

ενιγουει να χαμε να λεγαμε παλι... τα ειπαμε ολα χθες φτανει
Εγω στην αρχη ειχα αλλη γνωμη για τους κυπριους αλλα οταν πηγα για σπουδες και εκανα παρεα αλαξα γνωμη για τους κυπριους!
Εσυ κυπρια εισαι και καιγεσε τοσο πολυ?
 

kaiaphas

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Μηνύματα
1.105
Like
81
Πόντοι
16
Υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί και από τις δύο πλευρές. Κάποιοι από την Κυπριακή πλευρά μπορούσαν να είχαν προχωρήσει στην ένωση με την Ελλάδα και την αποφυγή της μετέπειτας τραγωδίας, ενώ εμείς από την πλευρά μας τους αφήσαμε ξεκρέμαστους όταν μας χρειάστηκαν. Πάντως ο Παπαδόπουλος τώρα δείχνει να βαδίζει σωστά και στηρίζεται πλεον στις δικές του δυνάμεις χωρίς να υπολογίζει τις ενστάσεις και αγκυλώσεις της Ελληνικής κυβέρνησης (βλέπε π.χ. την σημαντική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφει με την Γαλία).
Απο τοτε αυτο τους καιει με το παπαδοπουλο και τη κωλοχουντα αν δεν ειχε γινει αυτο τοτε θα ηταν αλλιως..........τι να κανουμε χουντα ειχαμε δεν γινοταν τιποτε και δεν φταινε ολοι οι Ελληνες που ενας μαλακας δεν εκανε αυτο που επρεπε!
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Η αμφισβητησιμη ελληνικοτητα της κυπρου νομιζω οτι ειναι ενα θεμα αστειο ακομα και να το συζηταμε.....κατα ταλλα απο κυπριους δε μπορω να πω οτι εχω συμπαθησει πολλους περαν απο 4-5 ατομα.......βεβαια δεν εχω παει κυπρο και δεν εχω γνωρισει και τοσους πολλους ωστε να βγαλω συμπερασμα......ο λογος που με την πλειοψηφια οσων γνωρισα δεν "κολλησα" ηταν ο διαφορετικος (πιο αγγλικος θα ελεγα) τροπος ζωης-συμπεριφορας....

οσο για τους αγγλους τουριστες οφειλω να πω οτι οπως ειναι στο ελλαντα ακριβως ετσι ειναι και στην αγγλια.........καμια διαφορα απολυτως.......τωρα για τους ελδυκαριους δεν ξερω :P
 

Επισκέπτης
Επειδή έφαγα 6 χρονάκια στην Αγγλία και γνώρισα αρκετούς Κύπριους, αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι πολύ ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΛΙΤΣΕΣ και μας μισούν παράφορα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα 2 συμφοιτητές που είχα (Κύπριους) με τους οποίους κάναμε πολύ παρέα. Κολλητιλίκι δηλαδή. Σε κάποια στιγμή βρεθήκαμε σε ένα πάρτυ όπου τα ήπιαν τόσο πολύ που γίνανε "κροκόδειλοι" (κροκόδειλος=τόσο τύφλα που σέρνεσαι και μουγκρίζεις!). Ε, λοιπόν εκείνο το βράδυ πέσαν οι μάσκες και βγάλαν τα απωθυμένα τους "μουνόπανα καλαμαράδες που μας γαμίσατε το '74" κι άλλες πολλές παρόμοιες ατάκες. Δυστυχώς, επειδή ο χαρακτήρας μου δεν μου επιτρέπει να σαβουριάσω κάποιον στο ξύλο όταν δεν είναι σε θέση να προβάλει αντίσταση, απλά τους κλάσαμε και δεν ξαναμιλήσαμε ποτέ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom