Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για ποιό λόγο μια χωρα σαν την Ελλάδα,μελος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εν ετη 2007 χρειάζεται εκπαιδευμέν ο στρατο και 5% του ΑΕΠ εξοπλισμούς?

Γιατί αν δεν έχει καραδοκούν άλλοι στρατοί για να αναπληρώσουν το κενό.

antonis_p

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Γιατι οταν μιλανε δε τους καταλαβαινω καλα?
και κατι συναδέλφους απο το Αγρινιο δεν τους καταλαβαινω! εχεις ακουσει original αγρινωτη που δεν εχει ζησει ποτε εξω απο εκει;

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
Δε μπορω να σε καταλαβω οντως γιατι η ιστοριες που διαβαζουμε ειναι διαφορετικες.Τελος παντων το θεμα ειναι ο ΕΣ και ξεφυγαμε.
Παντως για την ΙΣΤΟΡΙΑ αν δεν ηταν η ελλαδα σημερα δε νομιζω η κυπρος να ταν εκει που ειναι.Τα ρισκα και η προστασια που εχουμε δωσει σε αυτη τη χωρα δυστυχως τα πληρωνουμε καθε μερα,γιαυτο καλο ειναι τα φανταρια πουρχονται υποχρεωτικα στο νησι αυτο,νατα βλεπουν με αλλο ματι και οχι αυτο που ειδα οταν ειμουν εκει πριν πολλα χρονια.

οι ιστοριες που διαβαζουμε ειναι διαφορετικες??????????/
στο ουζμπεκισταν μενεις?
ε.. ελεος ομως.. τι να πω κ τι να συζητησω... απλα βαριεμαι δεν μ ενδιαφερει ειλικρινα ομως... σε θεωρω ασχετο κ απλα γραφεις οτι σου ρθει
τελος απο μενα η συζητηση

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για την Κύπρο εννοείται ότι δε πρέπει να στέλνονται Έλληνες ( οκ Ελλαδίτες...). Εδώ με το ζόρι βγαίνουν οι υπηρεσίες εδώ και πήζουν οι στρατιώτες, για να πηγείνουν σε ένα ξένο κράτος

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Αλλα απο την στιγμη που μας ειναι απαραιτητος πρεπει να κοιταμε πως θα τον βελτιωσουμε.
Αν και εχουμε αντιθετες αποψεις μενω στη προταση αυτη.
Απο που μας ειναι απαραιτητος φιλε?Εγω υποχρεωτικα πηγα δε με ρωτησε κανεις αν μου ειναι να παω.
Ο στρατος μετο ετσι θελω σε καλει αρα το απαραιτητος το κρινει οχι εμεις καποιοι αλλοι που για μενα λαθος κανουν και το θεωρουν ετσι.
Απαραιτητος δεν ειναι σημερα γιατι η ελλαδα απαρτιζεται και απο αλλοδαπους που αυτοι πανε 3 μηνακια και ειναι με αδειες συνεχεια,εν συνεχεια θεωρουντο ελληνες ασχετα με το αν δεν ξερουν καν τη γλωσσα.Τετοιους φανταρους εχουμε πολλους στο στρατο.Το κατα ποσο ειναι απαραιτητοι και αυτοι ειναι αλλο θεμα.Παραυτα ομως ειναι.
Αναρωτιεμαι τι αλλο ειναι απαραιτητο σαυτη τη χωρα που να γινεται το ιδιο εκβιαστικα και με το νομο για καλυψη.Αραγε αυτοι που κρινουν απαραιτητο το στρατο πηγαν?

Επισκέπτης
στο ουζμπεκισταν μενεις?
ε.. ελεος ομως.. τι να πω κ τι να συζητησω... απλα βαριεμαι δεν μ ενδιαφερει ειλικρινα ομως... σε θεωρω ασχετο κ απλα γραφεις οτι σου ρθει

να το ειδος της γυναικας που μπορεί να σου προκαλεσει μια καλή στυση.... :2funny:

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
στο ουζμπεκισταν μενεις?
Γιατι εξαπτεσαι και μου μιλας με αυτο το υφος?
Εγω μενω ελλαδα και εχω αλλη ιστορια για τη κυπρο οπως εχεις και εσυ την κυπριακη για την ελλαδα.
Ειναι ψεματα οτι για αυτο που εγινε το 74 οι κυπριοι θεωρουν τους ελληνες υπαιτιους?
Δεν ειναι αναγκη να συζητας με ενα ασχετο που υπηρετησε στο κωλονησο για να με αποκαλει ετσι ενας κατοικος του.να ξερεις ομως οτι οποιος παει να υπηρετησει και οι κωλο κυπριοι του μιλανε ετσι ειναι μεγαλος μαλακας και ασχετος.
Χαιρομαι παντως που αναγνωριζεις οτι χωρις τον ελληνα στρατιωτη εσυ σημερα θασουν τουρκαλακι.

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΣΑΙ? :headbang: :headbang:
Καλα καθομαι και μιλαω τοση ωρα με γυναικα που δεν εχει ιδεα απο στρατο?Ελεος ρε παιδια πειτε κατι..

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ?

γιατι σου μιλαω ετσι? ε για να σκεφτω... αμφισβητεις την ιστορια κ την ελληνικοτητα της πατριδας μου *πραγμα το οποιο απλα δεν δεχομαι κ δεν κανω ποτε πλακα γι αυτο* κ θες να σου πω ευχαριστω? ολους οσοι το κανουν αυτο τους θεωρω ασχετους με το θεμα.. ενας απ αυτους προφανως εισαι κ συ
καλα οσο για το στρατο ειδαμε ποσα ξερεις (αλλο ελδυκ αλλο κυπριακος στρατος)
ποσο μ αρεσουν καποιοι ελλαδιτες που δεν εχουν ιδεα μα ιδεα ομως για τη κυπρο.. κ εχουν αποψη για το στρατο, για την ιστορια της, για την ελληνικοτητα της, για τη διαλεκτο της, για το αν επρεπε να πουμε ναι η οχι στο δημοψηφισμα, για το αν ειναι ολα ομορφα κ ωραια, για τ οτι ειναι εντελως ακινδυνο να χεις διπλα σου ακριβως τους τουρκους...

απλα ελεος!

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Σαφως και οχι,αλλα να μιλας για αλλα πραγματα που εχεις εμπειριες η ιδια καλυτερα.
Δουλειες του σπιτιου,θεματα της δρουζας.. :grin:
Πλακα κανω. ετσι? :uglystupid:
Αλλα καλο ειναι σε τετοια θεματα να μιλανε μονο οσοι πηγαν και υπηρετησαν καλυτερα.
Αντε οσοι εχουν να πανε κιολας.Αλλα για γυναικες που δεν πηγαν ποτε μεσα σε στρατοπεδο και δεν εζησαν πως ειναι  τι να λεμε?Νο offence στο προσωπο σου.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Παλιά, ειδικά την πρώτη περίοδο που απολύθηκα από το στρατό ήμουν κι εγώ φανατικά κατά της θητείας κλπ. Αργότερα όμως σκέφτηκα ότι η άποψη αυτή ήταν επιπόλαια. Ξεχνούσα μια πολύ σημαντική παράμετρο.

Ποια? Ότι με τη θητεία τα όπλα ήταν ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!
Έτσι ο λαός ελέγχει σε τελική ανάλυση το στρατό. Οι μόνιμοι απλά τον διοικούν καθώς λόγω του καταμερισμού εργασίας και της ιδιαίτερης φύσης και οργάνωσης που απαιτεί ύψιστο συντονισμό, απαιτείται αυστηρή ιεραρχία.

Ο στρατός δεν ανήκει στους μόνιμους αλλά στο λαό. Ο λαός κάνει θητεία, συμβατικά δέχεται να υπακούει στους μόνιμους ως εξειδικευμένους, αλλά ως λαός μετά διοικεί αυτούς.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο ο στρατός να αποτελέσει μια κλειστή επαγγλεματική κάστα. Δε θα είναι ανεξέλεγκτος? Κακά τα ψέμματα ο στρατός σε σχέση με παλιότερα είναι πολύ εκδημοκρατισμένος. Φαινόμενα ακραία και φασιστικά στο στρατό όπως υπάρχουν στην αστυνομία, είναι αδιανόητα. Είναι πολύ πιο ουδέτερος - σήμερα- και "απολιτίκ".

Για φανταστείτε να ήταν επαγγελματικός. Χώρια ότι θα εμπλεκόταν σε τυχοδιωκτικούς πολεμους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από εδώ και από εκεί, εμένα δε θα μου καλοκαθόταν η ιδέα κάποιοιο άνθρωποι να ελέγχουν την ολική δύναμη της χώρας χωρίς στην ουσία να μπορεί να τους ελέγξει κάποιος.

Μη ξεχνάτε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση έγινε από τον ένοπλο λαό που πολεμούσε τους Γερμανούς στο ανατιλικό μέτωπο του α π.π.
Μη ξεχνάτε ότι η δυναστεία των Αψβούργων, εκθρονίστηκε μετά από 800 (!) χρόνια από τον ένοπλο αυστριακό λαό που γύρισε στη Βιέννη ηττημένος. Το ίδιο και με τους Χόεντζόλερν στη Γερμανία, το 1918... Στον πόλεμο, όσο κακός και να είναι αυτός, μη ξεχνάτε το εξής. Είναι η μόνη περίοδος που εκεί πραγματικά ο λαός είναι στην εξουσία. Εκεί ο λαός έχει τα όπλα. Ακόμη και εδώ υπάρχει το παράδειγμα της επανάστασης μετά τη μικρασιατική καταστροφή και της δίκης των έξι.

Δε θα ήθελα να φανταστώ τα όπλα να τα είχε μια κλειστή κάστα. Σκεφτείτε λίγο και αυτό

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Μονο την ελληνικοτητα αμφισβητω.

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
δεν θυμαμαι να μιλησαμε ΜΟΝΟ για το στρατο εδω περα ετσι???
αντε μπραβο

αν την αμφισβητεις... δικαιωμα σου
διαβασε ιστορια

καλα να περνας

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
Παλιά, ειδικά την πρώτη περίοδο που απολύθηκα από το στρατό ήμουν κι εγώ φανατικά κατά της θητείας κλπ. Αργότερα όμως σκέφτηκα ότι η άποψη αυτή ήταν επιπόλαια. Ξεχνούσα μια πολύ σημαντική παράμετρο.

Ποια? Ότι με τη θητεία τα όπλα ήταν ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!
Έτσι ο λαός ελέγχει σε τελική ανάλυση το στρατό. Οι μόνιμοι απλά τον διοικούν καθώς λόγω του καταμερισμού εργασίας και της ιδιαίτερης φύσης και οργάνωσης που απαιτεί ύψιστο συντονισμό, απαιτείται αυστηρή ιεραρχία.

Ο στρατός δεν ανήκει στους μόνιμους αλλά στο λαό. Ο λαός κάνει θητεία, συμβατικά δέχεται να υπακούει στους μόνιμους ως εξειδικευμένους, αλλά ως λαός μετά διοικεί αυτούς.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο ο στρατός να αποτελέσει μια κλειστή επαγγλεματική κάστα. Δε θα είναι ανεξέλεγκτος? Κακά τα ψέμματα ο στρατός σε σχέση με παλιότερα είναι πολύ εκδημοκρατισμένος. Φαινόμενα ακραία και φασιστικά στο στρατό όπως υπάρχουν στην αστυνομία, είναι αδιανόητα. Είναι πολύ πιο ουδέτερος - σήμερα- και "απολιτίκ".

Για φανταστείτε να ήταν επαγγελματικός. Χώρια ότι θα εμπλεκόταν σε τυχοδιωκτικούς πολεμους των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από εδώ και από εκεί, εμένα δε θα μου καλοκαθόταν η ιδέα κάποιοιο άνθρωποι να ελέγχουν την ολική δύναμη της χώρας χωρίς στην ουσία να μπορεί να τους ελέγξει κάποιος.

Μη ξεχνάτε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση έγινε από τον ένοπλο λαό που πολεμούσε τους Γερμανούς στο ανατιλικό μέτωπο του α π.π.
Μη ξεχνάτε ότι η δυναστεία των Αψβούργων, εκθρονίστηκε μετά από 800 (!) χρόνια από τον ένοπλο αυστριακό λαό που γύρισε στη Βιέννη ηττημένος. Το ίδιο και με τους Χόεντζόλερν στη Γερμανία, το 1918... Στον πόλεμο, όσο κακός και να είναι αυτός, μη ξεχνάτε το εξής. Είναι η μόνη περίοδος που εκεί πραγματικά ο λαός είναι στην εξουσία. Εκεί ο λαός έχει τα όπλα. Ακόμη και εδώ υπάρχει το παράδειγμα της επανάστασης μετά τη μικρασιατική καταστροφή και της δίκης των έξι.

Δε θα ήθελα να φανταστώ τα όπλα να τα είχε μια κλειστή κάστα. Σκεφτείτε λίγο και αυτό
φιλε ο στρατος της τουρκιας δεν ειναι επαγγελματικος ειναι απο το λαο αλλα τη διοικει τη χωρα ο στρατηγος καταλαβες?Δεν εχει σχεση αυτο.Και επαγγελματικος να γινει το υπουργειο θα ειναι ο προισταμενος,δε θαναι ανεξαρτητος.
Οσο για το ποιοι εχουν εξουσια στο στρατο μαλλον την εχουν οι καραβαναδες.
Γιατι?Γιατι απλα ειναι μοναρχια φιλε οχι δημοκρατια.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ΕΓΩ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΗΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝΑΞ ΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΚΥΠΡΟ- ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!!

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
οκ κουκλα μου.Παντως το καλα να περνας μου το λεγε στο λυκειο μια κοπελα που ηθελε να τα φτιαξουμε και γω οχι!Απο τα νευρα της το πεταγε καθε φορα! :2funny:
Τι το χετε αυτο οι γυναικες? :grin:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
φιλε ο στρατος της τουρκιας δεν ειναι επαγγελματι κος ειναι απο το λαο αλλα τη διοικει τη χωρα ο στρατηγος καταλαβες?Δεν εχει σχεση

Σκέψου να ήτανε δηλαδή έ? Ποιος σου είπε ότι ο τουρκικός λαός είναι αντίθετος στο να διοικεί ο στρατός τη χώρα ? Αυτοί ακούνε κεμάλ και χύνουν

Gamaomanoules

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
26
Πόντοι
16
ΕΓΩ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΗΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝΑΞ ΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΚΥΠΡΟ- ΟΤΑΝ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!!!
Σωστος στο πρωτο στο δευτερο ομως σε πληροφορω οτι στην ευελπιδων εκπαιδευονται απο
ΑΛΒΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ και αλλες χωρες καραβανια ως deal του στρατου με τις βαλκανικες χωρες αυτες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom