Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
εγω ειμαι υπερ της αξιοκρατιας. Παντου. ΕΚΤΟΣ από το Στρατο. Σε μια  χωρα που δεν σου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ, σε συνθλιβει και σε οδηγει στην απογνωση ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙΣ να καθαριζεις σκατα επι 2 χρονια επειδη αυτοι ετσι γουσταρουν. Η εποχη ειναι καλη - λογω επικειμενων εκλογων. Βαλτε γνωστους, σκαλειστε καταστασεις, θα βρειτε αρκη με εναν να σας βοηθησει να περασετε ανωδυνα αυτη την σκατοπεριοδο. Δεν υπηρετειυε την Πατριδα. Αν την υπηρετουσαμε, θα καναμε στρατο σαν τους Ισραηλητες. 2-3 χρονια αλλα πραγματικη εκπαιδευση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (αντρες γυναικες) χωρις εξαιρεσεις και σε μικρη ηλικια. Εδω, απλα θελουν βοηθητικο προσωπικο να εξεφτελισουν.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Βαλτε γνωστους, σκαλειστε καταστασεις, θα βρειτε αρκη με εναν να σας βοηθησει να περασετε ανωδυνα αυτη την σκατοπεριοδο.
Κατανοητό μόνο που έτσι απλά συντηρείς το πρόβλημα. Όταν βάζει ένας βύσμα και περνάει ζάχαρη, κάποιος άλλος που δεν έχει - τον πίνει.... και αυτός ο άλλος μπορεί να έχει διδακτορικό και ένα παιδί.

Είναι μία ακόμη γαμημένη κατάσταση μίας γαμημένης χώρας - δυστυχώς. :-

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
Κατανοητό μόνο που έτσι απλά συντηρείς το πρόβλημα. Όταν βάζει ένας βύσμα και περνάει ζάχαρη, κάποιος άλλος που δεν έχει - τον πίνει.... και αυτός ο άλλος μπορεί να έχει διδακτορικό και ένα παιδί.

Είναι μία ακόμη γαμημένη κατάσταση μίας γαμημένης χώρας - δυστυχώς. :-
Δεν ισχυει αυτο.
Το οτι ενας περναει καλα, δε σημαινει οτι ο αλλος θα κανει και τη δουλεια του.
Ειναι θεμα διοικητη το τι θα κανει με τις υπηρεσιες.

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
OK άκυρο. Έχεις δίκιο πατριώτη - δεν ισχύει.

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
εγω ειμαι υπερ της αξιοκρατιας. Παντου. ΕΚΤΟΣ από το Στρατο. Σε μια  χωρα που δεν σου προσφερει ΤΙΠΟΤΑ, σε συνθλιβει και σε οδηγει στην απογνωση ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙΣ να καθαριζεις σκατα επι 2 χρονια επειδη αυτοι ετσι γουσταρουν. Η εποχη ειναι καλη - λογω επικειμενων εκλογων. Βαλτε γνωστους, σκαλειστε καταστασεις, θα βρειτε αρκη με εναν να σας βοηθησει να περασετε ανωδυνα αυτη την σκατοπεριοδο. Δεν υπηρετειυε την Πατριδα. Αν την υπηρετουσαμε, θα καναμε στρατο σαν τους Ισραηλητες. 2-3 χρονια αλλα πραγματικη εκπαιδευση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (αντρες γυναικες) χωρις εξαιρεσεις και σε μικρη ηλικια. Εδω, απλα θελουν βοηθητικο προσωπικο να εξεφτελισουν.

1. 9 μήνες. (που θα έπρεπε να αναλώνονται σε εκπαίδευση αποκλειστικά).
2. οι Ισραηλίτες σχεδόν μόνιμα κάποιον πολεμούν, γι αυτό και ο χρόνος της θητείας, εδώ δεν παίζει τέτοιο σενάριο.
3. συμφωνώ στο έπακρο για την στράτευση ανδρών γυναικών (πλην μητέρων). Αν κάποια κυρία πίστευε στην πραγματική  ισότητα και όχι στην υποδούλωση του άλλου φίλου, θα ήταν φανατικός υπέρμαχος της ίσης στράτευσης.

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
πάντως τα τύμπανα στον Έβρο ακούγονται (μέχρι να τ' ακούσω με τα ίδια μου τ'αυτιά το θεωρούσα μύθο)

απλά ακούγονται :coffee: ποιός τα χτυπάει και γιατί...:coffee: δεν έχω ιδέα :huh:
λεγεται πως τα τυμπανα τα βαρανε οταν μπαινουν οι λαθρομεταναστες για να μαζευτουν οι στρατιωτες μεσα για να μην τους πυροβολησουν οι λαθρομεταναστες..

εντιτ αυτος που μεταφερει τους λαθρο,οχι οι λαθρο...

ElftexTP

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2008
Κριτικές
22
Like
25
Πόντοι
616
1. 9 μήνες. (που θα έπρεπε να αναλώνονται σε εκπαίδευση αποκλειστικά).
2. οι Ισραηλίτες σχεδόν μόνιμα κάποιον πολεμούν, γι αυτό και ο χρόνος της θητείας, εδώ δεν παίζει τέτοιο σενάριο.
3. συμφωνώ στο έπακρο για την στράτευση ανδρών γυναικών (πλην μητέρων). Αν κάποια κυρία πίστευε στην πραγματική  ισότητα και όχι στην υποδούλωση του άλλου φίλου, θα ήταν φανατικός υπέρμαχος της ίσης στράτευσης.

1. μιλαω γαι τη  εποχη που πηγα εγω. 22 μηνες. Στο 9μηνο, ειναι αστειο να μιλαμε για βυσματα και μαλακιες. ελαχιστος χρονος.  
2. αν δεν παιζει να κανουμε μια κοινωνικη θητεια σε σχολεια, νοσοκομεια, κλπ και να τελειωνει το θεμα. παιζει και παραπαιζει.
3. συμφωνω απολυτα.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
λεγεται πως τα τυμπανα τα βαρανε οταν μπαινουν οι λαθρομεταναστες για να μαζευτουν οι στρατιωτες μεσα για να μην τους πυροβολησουν οι λαθρομεταναστες..

Eρχονται οπλισμενοι οι λαθρομεταναστες? :think:

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66

δεν είναι τύμπανα, νταούλια παίζουμε για τους υποδεχτούμε.

Επισκέπτης
:dunno:
δες και το εντιτ μου ισως βγαλεις νοημα.
πανω σε συζητηση αυτο ειχα ακουσει..
Στις συζητήσεις ο καθένας λέει το κοντό του κ το μακρύ του.....
Η αλήθεια πολύ συχνά απέχει.

Ρωτήστε κανέναν γνωστό που υπηρέτησε στον Έβρο,αλλά συνήθως εδώ οπλίζονται,δεν έρχονται οπλισμένοι.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Eδω εχει μερικα πολυ ωραια για τον στρατο σημερα www.thiteia.org/]http://www.thiteia.org/[/url]

Χαρακτηριστικα διαβασα οτι οι παλιοι στα κεντρα εχουν διαταγη να λενε καληνυχτα τα βραδια στους νεους, για να μην στεναχωριουνται που ειναι σε ξενο περιβαλλον :2funny: :2funny: :2funny:

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Στις συζητήσεις ο καθένας λέει το κοντό του κ το μακρύ του.....
Η αλήθεια πολύ συχνά απέχει.

Ρωτήστε κανέναν γνωστό που υπηρέτησε στον Έβρο,αλλά συνήθως εδώ οπλίζονται,δεν έρχονται οπλισμένοι.
οι συγκεκριμενοι μενουν στον εβρο καμμια 20αρια χρονια.
τα τυμπανα πεφτουν για να μαζευτει ο στρατος, για να μη πυροβολησει αυτος που φερνει τους λαθρο μεσα,γιατι δεν εχουν δικαωμα οι στρατιωτες να αναταποδωσουν πυρα σε τετοια περιπτωση.
καταλαβες τωρα η θα συνεχισεις τις ειρωνειες?

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66

η μεταφορά σχεδόν πάντα γίνεται νύχτα.
παλιές ιστορίες: έχω συμμετάσχει σε κάποιες περίεργες ενέδρες (όχι περίπολο εφέδρων που πήγε να λουφάξει ή να περάσει την ώρα του) στον Έβρο. θα ήταν ευχής έργο να σε ειδοποιούσαν από μόνοι τους (με τύμπανα- έστω με ακορντεόν). λόγω εξοπλισμού κανείς εκ των εμπόρων ανθρωπίνου πόνου μπορεί να αντιμετωπίσει στρατό (για όσους χλευάσουν έστω και τον Ελληνικό). Αν ακούσεις νύχτα με ησυχία σε πέρασμα του Έβρου MG3 να οπλίζει μπορείς να δεις πως κατουριούνται οι Τούρκοι.
επίσης θεωρητικά τουλάχιστον τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης τον έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια οι συνοριακοί φύλακες.  

Επισκέπτης
οι συγκεκριμενοι μενουν στον εβρο καμμια 20αρια χρονια.
τα τυμπανα πεφτουν για να μαζευτει ο στρατος, για να μη πυροβολησει αυτος που φερνει τους λαθρο μεσα,γιατι δεν εχουν δικαωμα οι στρατιωτες να αναταποδωσουν πυρα σε τετοια περιπτωση.
καταλαβες τωρα η θα συνεχισεις τις ειρωνειες?
Θες να μου πεις δηλαδή ότι ο στρατός υποχωρεί κ οι μετανάστες εισβάλουν,σωστά κατάλαβα; :think:

Με ένα ναι ή όχι γιατί μπερδεμένα τα ακούω....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom