Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 233K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
οι συγκεκριμενοι μενουν στον εβρο καμμια 20αρια χρονια.
τα τυμπανα πεφτουν για να μαζευτει ο στρατος, για να μη πυροβολησει αυτος που φερνει τους λαθρο μεσα,γιατι δεν εχουν δικαωμα οι στρατιωτες να αναταποδωσουν πυρα σε τετοια περιπτωση.
καταλαβες τωρα η θα συνεχισεις τις ειρωνειες?

το αντίθετο ακριβώς.

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Θες να μου πεις δηλαδή ότι ο στρατός υποχωρεί κ οι μετανάστες εισβάλουν,σωστά κατάλαβα; :think:

Με ένα ναι ή όχι γιατί μπερδεμένα τα ακούω....
μαζουτ καις ρε γμτ.
ναι.
το αντίθετο ακριβώς.
ποιον να ρωτησουμε ρε γμτ να μας πει γι αυτα σιγουρα.
εγω δεν ξερω,ουτε εχω διαβασει κατι.
εσυ απο που ξερεις για το αντιθετο?

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
μαζουτ καις ρε γμτ.
ναι.ποιον να ρωτησουμε ρε γμτ να μας πει γι αυτα σιγουρα.
εγω δεν ξερω,ουτε εχω διαβασει κατι.
εσυ απο που ξερεις για το αντιθετο?

η δουλειά μου είναι.

Επισκέπτης
μαζουτ καις ρε γμτ.
ναι.
Βρε μαζούτ δεν καίω,από την αρχή κατάλαβα τι γράφεις,αλλά ξέρεις αυτό που γράφεις ακούγεται άκρως απίθανο να συμβαίνει(βέβαια σε αυτήν την χώρα τόσα τρελά συμβαίνουν γιατί όχι ένα άκομα...).

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Να ρε μαλακες, που παλι στην συνομωσια το ριξατε

Απάντηση στις αναφορές στρατιωτών, σύμφωνα με τις οποίες οι λαθρέμποροι, όταν περνούν τον ποταμό Έβρο, χτυπούν τύμπανα, για να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από το δρόμο τους, δίνει ο ιμάμης (χότζας) Μοχαμέρ του Διδυμοτείχου.
"Τα τύμπανα που ακούνε τη νύχτα οι φαντάροι τα ηχούν μουσουλμάνοι", υποστηρίζει ο ιμάμης Μοχαμέρ. Όπως περιέγραψε ο ιμάμης, "από το 1962 που έχω διοριστεί, κάθε χρόνο οι εκκλησιαστικές επιτροπές της μουφτείας μας προσλάμβαναν έναν νταουλτζή. Όταν συμπληρώνει τη μισή διάρκεια του το ραμαζάνι, βγαίνει ο νταουλτζής και τα παιδιά του με ένα καλάθι. Κάθε μουσουλμανική οικογένεια χτυπά το νταούλι και τα μέλη τραγουδούν διάφορα ποιήματα, ενώ δίνουν χρήματα στον νταουλτζή. Παλιά έδιδαν σιτάρι, αλεύρι". Στο τέλος του ραμαζανιού και στο μπαϊράμι, που έχουμε αυτή την εποχή, βγαίνει πάλι ο νταουλτζής. Επίσης, το καλοκαίρι, ανάλογα με το ημερολόγιο, όταν αρχίζει ή σταματά το ραμαζάνι, χτυπά το τύμπανο ο νταουλτζής, περίπου στις 3 το πρωί, σηκωνόμαστε όλη η οικογένεια και τρώμε. Στη συνέχεια ο πατέρας ανοίγει το χέρι, δηλώνοντας ότι φάγαμε και δίνουμε το λόγο μας στο θεό ότι την επόμενη ημέρα δεν θα φάμε τίποτα. Το βράδυ περίπου στις 7 με 8 το καλοκαίρι και 5 με 6 το χειμώνα, όποιος γνώριζε γράμματα ήξερε πότε διακόπτεται το ραμαζάνι. Οι υπόλοιποι ενημερώνονταν όμως με το νταούλι. Όπου ζούνε μουσουλμάνοι στα χωριά της Θράκης, ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Παλιά κάποιοι, που δεν γνώριζαν τις θρησκευτικά μας λειτουργίες, έδειραν νταουλτζήδες επειδή χτυπούσαν το τύμπανο τα ξημερώματα. Εκτός αυτών, οι μουσουλμάνοι έχουμε νταούλια στους γάμους, στους αρραβώνες", συνεχίζει ο ίδιος. (Εφημερίδα : Η Άποψη)

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
Αυτό ξέρω κ γω,γι'αυτό απορώ....αν είναι δυνατόν ο στρατός να υποχωρεί κ οι μετανάστες να εισβάλουν,θα τρελαθούμε εντελώς αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. :headbang: :idiot:

είπαμε η λαθρομετανάστευση καλώς ή κακώς (κακώς για μένα)δεν είναι αποστολή του στρατού.

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166

Επισκέπτης

Απάντηση στις αναφορές στρατιωτών, σύμφωνα με τις οποίες οι λαθρέμποροι, όταν περνούν τον ποταμό Έβρο, χτυπούν τύμπανα, για να απομακρυνθούν οι στρατιώτες από το δρόμο τους, δίνει ο ιμάμης (χότζας) Μοχαμέρ του Διδυμοτείχου.
"Τα τύμπανα που ακούνε τη νύχτα οι φαντάροι τα ηχούν μουσουλμάνοι", υποστηρίζει ο ιμάμης Μοχαμέρ. Όπως περιέγραψε ο ιμάμης, "από το 1962 που έχω διοριστεί, κάθε χρόνο οι εκκλησιαστικές επιτροπές της μουφτείας μας προσλάμβαναν έναν νταουλτζή. Όταν συμπληρώνει τη μισή διάρκεια του το ραμαζάνι, βγαίνει ο νταουλτζής και τα παιδιά του με ένα καλάθι. Κάθε μουσουλμανική οικογένεια χτυπά το νταούλι και τα μέλη τραγουδούν διάφορα ποιήματα, ενώ δίνουν χρήματα στον νταουλτζή. Παλιά έδιδαν σιτάρι, αλεύρι". Στο τέλος του ραμαζανιού και στο μπαϊράμι, που έχουμε αυτή την εποχή, βγαίνει πάλι ο νταουλτζής. Επίσης, το καλοκαίρι, ανάλογα με το ημερολόγιο, όταν αρχίζει ή σταματά το ραμαζάνι, χτυπά το τύμπανο ο νταουλτζής, περίπου στις 3 το πρωί, σηκωνόμαστε όλη η οικογένεια και τρώμε. Στη συνέχεια ο πατέρας ανοίγει το χέρι, δηλώνοντας ότι φάγαμε και δίνουμε το λόγο μας στο θεό ότι την επόμενη ημέρα δεν θα φάμε τίποτα. Το βράδυ περίπου στις 7 με 8 το καλοκαίρι και 5 με 6 το χειμώνα, όποιος γνώριζε γράμματα ήξερε πότε διακόπτεται το ραμαζάνι. Οι υπόλοιποι ενημερώνονταν όμως με το νταούλι. Όπου ζούνε μουσουλμάνοι στα χωριά της Θράκης, ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Παλιά κάποιοι, που δεν γνώριζαν τις θρησκευτικά μας λειτουργίες, έδειραν νταουλτζήδες επειδή χτυπούσαν το τύμπανο τα ξημερώματα. Εκτός αυτών, οι μουσουλμάνοι έχουμε νταούλια στους γάμους, στους αρραβώνες", συνεχίζει ο ίδιος. (Εφημερίδα : Η Άποψη)
Ωραία το μυστήριο λύθηκε.... :sunglasses:

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166

οταν τα γραφα εγω ο παπαψωλης ελεγε και για εθνικους υμνους...

Επισκέπτης
είπαμε η λαθρομετανάστευση καλώς ή κακώς (κακώς για μένα)δεν είναι αποστολή του στρατού.
Κοίτα καλό θα ήταν να το αναλάβει ο στρατός(ξύνονται που ξύνονται όλη μέρα χωρίς να κάνουν τίποτα).

Χωρίς πυρ βέβαια όπως θέλει ο Πλεύρης έτσι.... :cheesy:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Κοίτα καλό θα ήταν να το αναλάβει ο στρατός(ξύνονται που ξύνονται όλη μέρα χωρίς να κάνουν τίποτα).

δηλαδή τι να τους πετάει πέτρες?

osie.0909

Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
66
μολις πηρα τηλ τον ξαδερφο που απολυθηκε τωρα προσφατα και μου επιβεβαιωσε αυτο που  εγραψα πριν. τι στο καλο?
:-
ωχ δεν με νοιαζει. :grin: :grin: :grin: :grin:

είμαι αξιωματικός του στρατού με πολλάάά χρόνια υπηρεσίας, απλά ξέρω 100-200 μπορεί και 300 πράγματα παραπάνω από οποιονδήποτε που υπηρέτησε φαντάρος (όχι λόγω σοφίας, ότι ξέρω το ξέρω για να κάνω τη δουλειά μου σωστά και την κάνω πολλά χρόνια, πάνω από 25.)

Επισκέπτης
οταν τα γραφα εγω ο παπαψωλης ελεγε και για εθνικους υμνους...
Δεν με εντυπωσίασε αυτό το σκέλος :rolleyes:,μου φαίνεται απλά απίθανο να φεύγει ο στρατός μπροστά σε κάποιους οπλισμένους. :P

Τελοσπάντων όταν έρθει η ώρα να υπηρετήσω την μαμά πατρίδα θα ζητήσω να με στείλουν στον Έβρο.... :2funny:

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
είμαι αξιωματικός του στρατού με πολλάάά χρόνια υπηρεσίας, απλά ξέρω 100-200 μπορεί και 300 πράγματα παραπάνω από οποιονδήποτε που υπηρέτησε φαντάρος (όχι λόγω σοφίας, ότι ξέρω το ξέρω για να κάνω τη δουλειά μου σωστά και την κάνω πολλά χρόνια, πάνω από 25.)
οκ,πασο! :grin:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Ναι ρε, θα παει το 18χρονο μαλακιστηρι με 2 μηνες εκπαιδευση της πουτσας να κυνηγαει δουλεμπορες :jerking: :jerking: :jerking:

Και στην μαμα του που θα τον γυρισουνε σε κουτι τι θα πει ο στρατος, συγγνωμη λαθος?

Ας πανε τα κομμαντα η τα οπκε εστω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom