Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 236K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
Μην ξεχάσεις να πάρεις παντόφλες. Θα σου χρειαστούν
όταν θα κάνεις μπάνιο να πατάς κάπου σταθερά.

Η  :bigdick: πάει σύνεφο.
παντοφλες δινουν.....επισης πιασε το κατω κρεβατι....αν και θα τρως πολλες κλανιες βολευει στο κατεβασμα.... :2funny:

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

επίσης πολύ χρήσιμος είναι ένας φακός τσέπης (πχ για να ψάχνεις τα πράγματά σου στον σάκο όταν έχουν κλείσει τα φώτα)

Επισκέπτης
παντοφλες δινουν.....επισης πιασε το κατω κρεβατι....αν και θα τρως πολλες κλανιες βολευει στο κατεβασμα.... :2funny:
Τα κατω κρεβατια ειναι για τους παλιους,τα βρωμονειατα επανω.

Ακου,λεει,πιασε το κατω κρεβατι...

psix_fan

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2008
Κριτικές
5
Like
479
Πόντοι
36
Μην ακούς κανένα. Καμιά συμβουλή δεν πιάνει στο στρατό γιατί είναι όλα υποκειμενικά και ανάλογα με το πώς το έζησε ο καθένας και σε ποιά χρονική περίοδο. Κι εγώ μηχανικάριος είμαι, στο Ναύπλιο πήγα, αλλά πριν 15 χρόνια. Άρα δε μπορώ να σου πω για τα κινητά γιατί απλά κανείς μας δεν είχε. Αυτό που φαντάζομαι ότι ισχύει ακόμα είναι το έντονο κρύο και η υγρασία. Εσύ όμως πας καλοκαίρι οπότε και αυτή η συμβουλή μάλλον σου είναι άχρηστη. Θα κάνεις λάθη και παραλείψεις, δε γίνεται. Αλλά έτσι είναι ο στρατός, όπως και η ζωή. Διαρκής αγώνας. Για το τίποτα ίσως; Μπορεί... ;)

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

στο κέντρο όμως όποιος πρόλαβε...

ήμουν από τους πρώτους που είχαν μπει στον θάλαμο όταν παρουσιάστηκα και μου έκανε εντύπωση που αρκετοί από αυτούς που έμπαιναν έπιαναν από μόνοι τους πάνω κρεβάτι :think: δεν φαντάζονταν τις τεχνικές δυσκολίες? :think:

zonky79

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2010
Like
1
Πόντοι
0
Λαθος
Ηταν
Μανα
Να
Ορκιστω
Στρατιωτης

16 μηνες παραμεθοριο.. :s&m_3: :s&m_3:

Επισκέπτης
στο κεντρο δεν εχει νεους και παλιους......
Ποιο κεντρο και μαλακιες?

Για τη μοναδα λεω...Α,και το πρωτο τραπεζι στα εστιατορια"προεδρικο",ε?

Καλα,μη  τα παραλεω,στην νησον 15 χρονια πριν ειχαμε καλη επανδρωση,καμμια 80αρια ατομα ανα λοχο.

ianp1

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2010
Like
4
Πόντοι
0
Θέλω λίγο να σταθώ στο θέμα του κινητού τηλεφώνου.Παιδιά το βασικό μου κινητό είανι το Sony Ericson W810i το οποίο το έχω εδώ και 4μιση χρόνια.Κάποιοι δυστυχώς μου είπαν ότι δεν αφήνουν λέει κινητά με κάμερα.Δεν θέλω όμως ρε σεις να πάρω ένα παλιο ΝΟΚΙΑ 3330 που έχω εδώ και δεκαετία επειδή η τελευταία μπαταρία που του χα είναι εξαντλημένη και μετα βίας κρατά 2 μέρες άσε που αν μιλήσω καμια ώρα πέφτει..Ξάδερφος μου είπε να έχω το W810i στην τσέπη και να μην το δείξω καν.Αλλά δεν θέλω γαμώτο με το καλημέρα να φάω φυλακή.Τι λέτε;;

Κλειστό σε ασφαλές μέρος όταν μπαίνεις (π.χ. ΟΧΙ πάνω πάνω στο σάκο σου να φαίνεται) και μετά ξεκίνα να το χρησιμοποιείς ίσως διακριτικά στην αρχή. Οι κατάσκοποι περίμεναν τα κινητά από τις σειρούλες για να μάθουν τα μυστικά των στρατοπέδων χαχαχα.. αθάνατη καραβανίλα  :jerking:

Μη μασάς, καλή θητεία, ασφάλεια πάνω απ' όλα.  ;) Όταν έχει φαγητό να τρως, όταν βρίσκεις ευκαιρία να κοιμάσαι και όταν σου δίνουν άδεια να την παίρνεις. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις μόνος.

Ακόρεστος

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Φεβ 2007
Κριτικές
100
Like
1.263
Πόντοι
7.195
Τα παντα δινουν τυπε μου!
Και παντιφλες και φορμα και σορτσακι.

Νεο, να παρεις μια μεγαλη βαλιτσα ε. σ.  να κανεις ωραια τη δουλεια σου και στις μεταθεσεις και παντου. Και παρε και ενα δευτερο κινητο με 20 ευρω, να εχεις μια βδομαδα αυτονομια και το αλλο στα κρυφα αν δεν επιτρεπεται στο κεντρο σου.

gamikoulix

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Οποιο κρεβατι και να πιασεις μικρη σημασια εχει αφου ετσι οπως θα πεφτεις το βραδυ για υπνο ετσι θα σηκωνεσαι το πρωι.Αυτα περι παλιων-νεων δεν νομιζω οτι ισχυουν τοσο πολυ πλεον αν κι εγω το εζησα καπως αυτο λογω του οτι υπηρετησα στην Κυπρο..Οι παλιοι φανταροι παντως πρεπει να βοηθουν τους νεους και να τους κατατοπιζουν και οχι να πουλανε εξυπναδα η να προσπαθουν να βγαλουν τα διαφορα απωθημενα τους λες κι ετσι θα κερδισουν κατι.

gamikoulix

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
ελπίζω να πήρες τουλάχιστον 3-4 μικρά λουκέτα

αγόρασε και ένα τσαντάκι για να βάζεις μέσα τα ξυριστικά, οδοντόβουρτσες, αφτερσέιβ κτλ όταν πηγαίνεις το πρωί στο μπάνιο (μην ανησυχείς, όλοι θα έχουν φέρει, βολεύει αφάνταστα)

πάρε και κάμελ πάστα να βάφεις τις αρβύλες γρήγορα δίχως βούρτσες και πούτσες (ΣΟΣ: στην αρχή να να τις βερνικώσεις με κανονικό βερνίκι παχύ στρώμα και να τις αφήσεις όλη νύχτα έτσι για να μαλακώσει το δέρμα, το πρωί τις βουρτσίζεις)

το κινητό το φορτίζεις άφοβα αν δεις ότι σε παίρνει (αυτό θα το δεις στην πράξη, μετά απο 1-2 μέρες θα κόψεις κίνηση, συνήθως υπάρχει ένα μέρος που τα φορτίουν όλοι)
Επισης θα προσθετα ενα αντισηπτικο gel για πλυσιμο των χεριων το οποιο εμενα μου φανηκε πολυ χρησιμο..Για τα αρβυλα εγω ειχα ενα βιτεξ στο οποιο εριχνα λιγο νερο και τα περναγα καθε πρωι στην περιπτωση που ηταν απλα σκονισμενα,σιγα μην καθομουνα να βαφω καθε μερα τα αρβυλα..Ο χρονος το πρωι ειναι πολυτιμος ;)

Επισκέπτης
Εγώ θα σου πω μερικές συμβουλές από θήτεια πολύ πρόσφατη.
Πάρε πολλά κοντομάνικα μπλουζάκια και φανέλες τουλάχιστον για το κέντρο, γιατί στην αρχή είσαι εγκλειστος και λογικά θα πρέπει να αλλάζεις ένα κάθε μέρα. Επίσης κάλτσες για κάθε μέρα. Τώρα που είναι καλοκαίρι θα ιδρώνεις αρκετά κάνοντας πρόβες για παρέλαση πιο πολύ στο κεντρό. Φρόντισε να έχεις σακούλες απορριμάτων εκείνες τις μεγάλες που δένουν για να βάζεις όλα τα άπλυτα. Μην τα μυρίσεις δεν θα σου αρέσει. Στο κέντρο νομίζω είχα καβάτζα 2 μεγάλες τέτοιες σακούλες όταν έφυγα με άδεια ορκομωσίας. Keep in mind ότι ο στρατός δίνει 5 κοντομάνικα 2 φουτερ παραλλαγή 5 ζευγάρια κάλτσες, 1 σετ φορμας, 1 κοντο σορτσάκι και ένα ακόμα μπλε φούτερ σχετικά με αυτά που σου είπα. Αυτά τα παίρνεις στο κέντρο.
Το κάτω το κρεβάτι είναι απείρως καλύτερο λόγω πρακτικότητας.
Για το κινητό σου, επειδή στο κέντρο είναι πάρα πολλά άτομα, δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει ο καθένας πάρε μια μαλακία κινητό χώρια που και καλά δεν θα σας αφήσουν να βάλετε μέσα κινητό με κάμερα. Όταν πας σε μονάδα πάρε το κανονικό κινητό σου. Σχετικά με τη φόρτιση γίνεται ένα πανηγύρι από κινητά στα πολύ λίγα σημεία που θα μπορείς να φορτίσεις. Δεν νομίζω ότι είναι κ πολύ επικίνδυνο να αφήσεις καμιά μπαχατέλα των 20Ε να φορτίζει μόνη της αλλά ρίχνε και καμιά ματιά που και που.

Αυτά και καλή θητεία σου εύχομαι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Οποιο κρεβατι και να πιασεις μικρη σημασια εχει αφου ετσι οπως θα πεφτεις το βραδυ για υπνο ετσι θα σηκωνεσαι το πρωι.Αυτα περι παλιων-νεων δεν νομιζω οτι ισχυουν τοσο πολυ πλεον αν κι εγω το εζησα καπως αυτο λογω του οτι υπηρετησα στην Κυπρο..Οι παλιοι φανταροι παντως πρεπει να βοηθουν τους νεους και να τους κατατοπιζουν και οχι να πουλανε εξυπναδα η να προσπαθουν να βγαλουν τα διαφορα απωθημενα τους λες κι ετσι θα κερδισουν κατι.
Μικρη σημασια εχει???
Το ιδιο ειναι να στρωνεις το πανω κρεβατι με το κατω????

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Εγώ θα σου πω μερικές συμβουλές από θήτεια πολύ πρόσφατη.
Πάρε πολλά κοντομάνικα μπλουζάκια και φανέλες τουλάχιστον για το κέντρο, γιατί στην αρχή είσαι εγκλειστος και λογικά θα πρέπει να αλλάζεις ένα κάθε μέρα. Επίσης κάλτσες για κάθε μέρα. Τώρα που είναι καλοκαίρι θα ιδρώνεις αρκετά κάνοντας πρόβες για παρέλαση πιο πολύ στο κεντρό. Φρόντισε να έχεις σακούλες απορριμάτων εκείνες τις μεγάλες που δένουν για να βάζεις όλα τα άπλυτα. Μην τα μυρίσεις δεν θα σου αρέσει. Στο κέντρο νομίζω είχα καβάτζα 2 μεγάλες τέτοιες σακούλες όταν έφυγα με άδεια ορκομωσίας. Keep in mind ότι ο στρατός δίνει 5 κοντομάνικα 2 φουτερ παραλλαγή 5 ζευγάρια κάλτσες, 1 σετ φορμας, 1 κοντο σορτσάκι και ένα ακόμα μπλε φούτερ σχετικά με αυτά που σου είπα. Αυτά τα παίρνεις στο κέντρο.
Το κάτω το κρεβάτι είναι απείρως καλύτερο λόγω πρακτικότητας.
Για το κινητό σου, επειδή στο κέντρο είναι πάρα πολλά άτομα, δεν ξέρεις τι ρόλο βαράει ο καθένας πάρε μια μαλακία κινητό χώρια που και καλά δεν θα σας αφήσουν να βάλετε μέσα κινητό με κάμερα. Όταν πας σε μονάδα πάρε το κανονικό κινητό σου. Σχετικά με τη φόρτιση γίνεται ένα πανηγύρι από κινητά στα πολύ λίγα σημεία που θα μπορείς να φορτίσεις. Δεν νομίζω ότι είναι κ πολύ επικίνδυνο να αφήσεις καμιά μπαχατέλα των 20Ε να φορτίζει μόνη της αλλά ρίχνε και καμιά ματιά που και που.

Αυτά και καλή θητεία σου εύχομαι.
Το 1996 παντως που ημουνα φανταρος 18 μηνων, ακομη θυμαμαι εναν κακομοιρη νεο που τον επιασαν με κινητο (απο τα πρωτα που ειχαν βγει) και εφαγε μια 10αρα σβουριχτή.
Αληθεια, τωρα ολοι με τα κινητα, πώς προλαβαινουν να φορτιζουν? Και ΠΟΥ τα φορτιζουν?
Δεν θυμαμαι να ειχαμε πριζες στο θαλαμο στο Χαιδαρι.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Επισης θα προσθετα ενα αντισηπτικο gel για πλυσιμο των χεριων το οποιο εμενα μου φανηκε πολυ χρησιμο..Για τα αρβυλα εγω ειχα ενα βιτεξ στο οποιο εριχνα λιγο νερο και τα περναγα καθε πρωι στην περιπτωση που ηταν απλα σκονισμενα,σιγα μην καθομουνα να βαφω καθε μερα τα αρβυλα..Ο χρονος το πρωι ειναι πολυτιμος ;)
Εγω ειχα βρει λυση το collonil.
Τι βερνικι και βουρτσες και μαλακιες.
Μετα ενα περασματακι με ξεσκονοπανο και λαμπανε.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Κλειστό σε ασφαλές μέρος όταν μπαίνεις (π.χ. ΟΧΙ πάνω πάνω στο σάκο σου να φαίνεται) και μετά ξεκίνα να το χρησιμοποιείς ίσως διακριτικά στην αρχή. Οι κατάσκοποι περίμεναν τα κινητά από τις σειρούλες για να μάθουν τα μυστικά των στρατοπέδων χαχαχα.. αθάνατη καραβανίλα   :jerking:

Μη μασάς, καλή θητεία, ασφάλεια πάνω απ' όλα.  ;) Όταν έχει φαγητό να τρως, όταν βρίσκεις ευκαιρία να κοιμάσαι και όταν σου δίνουν άδεια να την παίρνεις. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις μόνος.
Τα ειπες ολα...

gamikoulix

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Το 1996 παντως που ημουνα φανταρος 18 μηνων, ακομη θυμαμαι εναν κακομοιρη νεο που τον επιασαν με κινητο (απο τα πρωτα που ειχαν βγει) και εφαγε μια 10αρα σβουριχτή.
Αληθεια, τωρα ολοι με τα κινητα, πώς προλαβαινουν να φορτιζουν? Και ΠΟΥ τα φορτιζουν?
Δεν θυμαμαι να ειχαμε πριζες στο θαλαμο στο Χαιδαρι.
Στην Κυπρο παντως που υπηρετησα εγω υπηρχε πολυπριζο το οποιο παντα απο το απογευμα και μετα ηταν γεματο ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom