Επισκέπτης
Aποψη μου ειναι πως το καλυτερο μοντελο περι στατιωτικης θητειας ειναι το Αμερικανικο... για περισσοτερες πληροφοριες....
Φιλε επειδη οντως ζουμε στην ελλαδα στο λεω,εχεις καταλαβει οτι αυτοι που αποφασιζουν για μας δεν εχουν την παραμικρη ιδεα πως ειναι ο στρατος απο καποιον ανωνυμο?Καταρχήν κάθε πολίτης να έχει πολιτικά δικαιώματα ΜΟΝΟ αν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και το πολιτικό και φορολογικό σύστημα να ξεσκίζει αναλογικά όσους επιλέγουν να μην υπηρετούν . Αυτό , σε συνδυασμό με ορθολογική κατανομή των στρατευμένων εκεί που χρειάζεται ( ο στρατός , όχι η μαμα) θα αρχίσει να λύνει το πρόβλημα.
Θα σου πρότεινα manoulogamia να δίνεις πολύ μεγαλύτερη σημασία στις λέξεις, κρύβουν εξαιρετικά πράγματα αν ξέρεις να τις ερμηνεύεις.
Για του λόγου το αληθές, επαγγελματικός είναι πχ ο στρατός των ΗΠΑ ή ο Γερμανικός, ενώ μισθοφορική είναι η Λεγεώνα των Ξένων και η πασίγνωστη πλέον Blackwater. Ποία τώρα η σχέση δύο απολύτως διακριτών εννοιών με αυτά που λες περί στρατόκαυλων δεν μπορώ να το καταλάβω.
Θα έπρεπε δε να ξέρεις ότι ο κάθε στρατόκαυλος είναι τελείως ενταντίον μισθοφορικών ή επαγγελματικών λύσεων. Αυτά για τις λέξεις.
Επιπλέον, σχετικά με τη γνώμη σου για τους απελπισμένους του Στρατού, θα σου πρότεινα να την κρατήσεις για πάρτη σου.
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα και πολύ περισσότερο δεν έχεις τα αρχίδια να κρίνεις τέτοιους ανθρώπους. Ακόμα κι αν ο μοναδικός λόγος που υπηρετούν είναι η εξασφάλιση του μισθού. Ασχέτως που ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό υπηρετεί για λόγους που προφανώς αδυνατείς να κατανοήσεις, ακόμα και το μικρό ποσοστό των... "απελπισμένων", όπως εξαιρετικά άστοχα τους χαρακτηρίζεις έχουν πολύ μεγαλύτερα αρχίδια από την άνεργη ελληνική νεολαία.
Γιατί αν δεν ήταν έτσι, τα γιαπιά θα ήταν γεμάτα από Έλληνες και όχι τα ταμεία ανεργίας.
Κι όσο για το "ΔΙΑΤΑΞΤΕ", δεν υπάρχει μεγαλύτερη μορφή αβίαστης επιλογής και ελευθερίας από το να επιλέξεις να περιορίσεις τον εαυτό σου με ένα σύνολο κανονισμών και νόμων που η πλειονότητα χλευάζει - μια που δεν μπορεί ούτε να υπομείνει ούτε να κατανοήσει.
Ο στρατος ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω ζηση στη ζωη μου γαμω τα τεθωρακισμενα και τους μαυρους μου γαμω!
αυτό είχες τα παπάρια να τους το πεις όσο ήσουν εκεί ή εκ των υστέρων λες μια μαλακία να περάσει η ωρα;Ο στρατος ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω ζηση στη ζωη μου γαμω τα τεθωρακισμενα και τους μαυρους μου γαμω!
εσυ ρε εισαι μεγαλος μαλακας που βρισκεις το στρατο τη μεγαλυτερη μαλακια ...σιγα το καλσον σου...αν κλαιγεσαι απο τωρα μια ζωη θα κλαιγεσαι σε οτι κ να κανεις στη ζωη σου...και στη δουλεια σου κ σε ολα
επειδη τους κλαψιαρηδες δεν τους πηγα ποτε σου λεω αντε γαμησου ρε μπεμπη μαθε να ζεις