Νέα

Περί θητείας στρατού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα JohnKal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 234K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Το ΥΕΘΑ εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής θητείας στα 18...

• Συμφωνω

Ψήφοι: 171 44,5%
  • Διαφωνω

Ψήφοι: 14 3,6%
  • Να παραμείνει όπως έχει σήμερα

Ψήφοι: 33 8,6%
  • Είμαι κατά της υποχρεωτικής στράτευσης γενικά

Ψήφοι: 162 42,2%
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ

Ψήφοι: 4 1,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    384

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε δε μου τα λες καλά...Υπαρχος στη Φρεγάτα σημαίνει Αξιωματικός από ΣΝΔ (ΑΕΙ) με τετραετή φοίτηση,βαθμού αρχαίου Υποπλοίαρχου ή Πλωτάρχη Μάχιμου,με απαραίτητες σπουδές στο εξωτερικό για σχολείο εξειδίκευσης σαν Ανθυποπλοίαρχος.Επίσης απόφοιτος της ΣΕΑΝ (σχολή Επιτελών Αξιωματικών ναυτικού) τρίμηνης φοίτησης με καθηγητές Πανεπιστημίων για καθηγεσία.Και δεν μπορεί να γράψει ένα έγγραφο στο ΓΕΝ???Ασε και που μπορω να βρω ποιος είναι.....

Εγώ στα λέω πολύ καλά.Ο άνθρωπος ήταν αστοιχείωτος.Το μόνο που ήξερε ήταν να ρίχνει ποινές.Όσον αφορά τις σπουδές στο εξωτερικό,εδώ γελάμε!Είχε έρθει ένα κλιμάκιο του ΝΑΤΟ επάνω στο πλοίο όταν είχαμε δέσει στα πλαίσια άσκησης στην Κρήτη,και τους άκουσα να μιλάνε.Προφορά για την πλάκα.Στα Αγγλικά.Επικοινώνησε βέβαια αλλά...Και ένα άλλο περιστατικό που μου έμεινε ήταν όταν χάλασε ένα τηλέτυπο και πάλευαν να το φτιάξουν ένας αξιωματικός-Ανθυποπλοίαρχος-μηχανικός και ένας Ανθυπασπιστής,και τελικά τους το έφτιαξε ένας πιτσιρικάς που πριν πάει στο ΠΝ δούλευε στην Ιντρακόμ,και είχε τελειώσει το ΤΕΙ Ηλεκτρονικών!Και οι αλήτες ούτε 2 ημέρες άδεια δεν του έδωσαν...

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
ξερεις καλα οτι δεν θα εκανα κατι τετοιο εγω
μετα και απο τις χρησιμες πληροφοριες που μου ειχες δωσει το καλοκαιρι
για θυμισου...
το χες πει πριν ενα 4μηνο ακριβως
γελασα με αυτο που ειπε ο αρκανς
ε...ηταν επιτυχημενο ρε συ
ποτε απολυεσαι;
Tωρα που πηρα αναβολη θα την διακοψω και θα μπω μαλλον φεβρουαριο με τις 310 σειρα γιαενα 6μηνο ακομα!!Οποτε Τελη Ιουλιου ,Αρχες Αυγουστου θα απολυθω!!

pop24

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2009
Like
0
Πόντοι
0
Tωρα που πηρα αναβολη θα την διακοψω και θα μπω μαλλον φεβρουαριο με τις 310 σειρα γιαενα 6μηνο ακομα!!Οποτε Τελη Ιουλιου ,Αρχες Αυγουστου θα απολυθω!!

Δεν σε χάλασε που θα πήξεις

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Κάνεις μαλακίες!Τι κατάλαβες?Θα χαλάσεις και το καλοκαιράκι σου χωρίς λόγο...

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
καλα σου λεει
θα χασεις το καλοκαιρακι
και τις τουριστριουλες στην ζακυνθο
<<Σε ενα μακρινο ταξιδι πρεπει να γινονται στασεις για ξεκουραση>>
ετσι μια σταση για να ξεκουραστω κανω και γω.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Εγώ στα λέω πολύ καλά.Ο άνθρωπος ήταν αστοιχείωτος.Το μόνο που ήξερε ήταν να ρίχνει ποινές.Όσον αφορά τις σπουδές στο εξωτερικό,εδώ γελάμε!Είχε έρθει ένα κλιμάκιο του ΝΑΤΟ επάνω στο πλοίο όταν είχαμε δέσει στα πλαίσια άσκησης στην Κρήτη,και τους άκουσα να μιλάνε.Προφορά για την πλάκα.Στα Αγγλικά.Επικοινώνησε βέβαια αλλά...Και ένα άλλο περιστατικό που μου έμεινε ήταν όταν χάλασε ένα τηλέτυπο και πάλευαν να το φτιάξουν ένας αξιωματικός-Ανθυποπλοίαρχος-μηχανικός και ένας Ανθυπασπιστής,και τελικά τους το έφτιαξε ένας πιτσιρικάς που πριν πάει στο ΠΝ δούλευε στην Ιντρακόμ,και είχε τελειώσει το ΤΕΙ Ηλεκτρονικών!Και οι αλήτες ούτε 2 ημέρες άδεια δεν του έδωσαν...
Μιλάς με προκαταληψη φίλε και δεν βγαίνει άκρη..Αστο καλύτερα..

warrel1985

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
1
καταργουνται οι σκοπιες και σεις ασχολείσται με πουρναααααααααρεες

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Μιλάς με προκαταληψη φίλε και δεν βγαίνει άκρη..Αστο καλύτερα..

Ποια προκατάληψη φίλε;Τα έχω δει αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.Στη ΔΔ/ΝΣ που πήγα μετά τα καράβια να έβλεπες τι γινόταν.Θα τα ξέρεις τα περιβόητα "οίκη νοσηλείας".Στη ΔΔ/ΝΣ παρανόμως σε υποχρέωναν όσες μέρες πάρεις "Οίκη νοσηλείας" να τα κάνεις ένδον.Και φυσικά έβγαζαν με έξοδο τα βύσματα.Την περιβόητη προώθηση;Καθόμουν παραπάνω κάθε Τρίτη που ήμουν εξοδούχος για να κάνω εργασίες.Σε κανένα κανονισμό δεν προβλεπόταν.Για να μη μιλήσουμε την "προσαρμογή" σε υπηρεσία ξηράς.Στο καράβι ας πούμε ότι έχει νόημα και καλά να μάθεις γρήγορα τόσο τους χώρους του πλοίου όσο και τη λειτουργία του.Σε υπηρεσίας ξηράς τι θα μάθεις;Πού είναι τα μαγειρεία και το ΚΨΜ;Υπήρχε στη ΔΔ/ΝΣ κληρούχας μου που δεν πάταγε ποτέ στην υπηρεσία.Εξαφανισμένος.Και δεν ήταν ο μόνος,ήταν συνολικά 7 άτομα που είχα δει ότι υπήρχαν στη δύναμη της υπηρεσίας και δεν έρχονταν ούτε πρωί ούτε απόγευμα.Ο ένας μάλιστα εργαζόταν κανονικά σε επιχείρηση.Εγώ ήμουν μαλάκας που έχασα 21 μήνες εργασίας.Λογικό-για μένα παράλογο βέβαια-είναι ότι υποστηρίζεις τους συναδέλφους σου.Αλλά όχι ότι δεν γίνονταν αυτά.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Ποια προκατάληψη φίλε;Τα έχω δει αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.Στη ΔΔ/ΝΣ που πήγα μετά τα καράβια να έβλεπες τι γινόταν.Θα τα ξέρεις τα περιβόητα "οίκη νοσηλείας".Στη ΔΔ/ΝΣ παρανόμως σε υποχρέωναν όσες μέρες πάρεις "Οίκη νοσηλείας" να τα κάνεις ένδον.Και φυσικά έβγαζαν με έξοδο τα βύσματα.Την περιβόητη προώθηση;Καθόμουν παραπάνω κάθε Τρίτη που ήμουν εξοδούχος για να κάνω εργασίες.Σε κανένα κανονισμό δεν προβλεπόταν.Για να μη μιλήσουμε την "προσαρμογή" σε υπηρεσία ξηράς.Στο καράβι ας πούμε ότι έχει νόημα και καλά να μάθεις γρήγορα τόσο τους χώρους του πλοίου όσο και τη λειτουργία του.Σε υπηρεσίας ξηράς τι θα μάθεις;Πού είναι τα μαγειρεία και το ΚΨΜ;Υπήρχε στη ΔΔ/ΝΣ κληρούχας μου που δεν πάταγε ποτέ στην υπηρεσία.Εξαφανισμένος.Και δεν ήταν ο μόνος,ήταν συνολικά 7 άτομα που είχα δει ότι υπήρχαν στη δύναμη της υπηρεσίας και δεν έρχονταν ούτε πρωί ούτε απόγευμα.Ο ένας μάλιστα εργαζόταν κανονικά σε επιχείρηση.Εγώ ήμουν μαλάκας που έχασα 21 μήνες εργασίας.Λογικό-για μένα παράλογο βέβαια-είναι ότι υποστηρίζεις τους συναδέλφους σου.Αλλά όχι ότι δεν γίνονταν αυτά.
Γι'αυτό σου λέω ότι μιλάς με προκατάληψη.Πιθανόν να μην πέρασες καλά,το πιστεύω.Είναι όμως γενικά παραδεκτό ότι στο Ναυτικό τα πράγματα είναι πιο λάσκα.Δεν είναι τυχαίο που ο Πόρος λέγεται "POROS RESORT" από τους ίδιους τους στρατευμένους.Ρίξε μια ματιά στο "Θητεία.gr" να δεις τι παίζει.Και ούτε καν να σκεφτείς ότι υποστηρίζω καταστάσεις.άλλωστε,τι διάολο ,ποσοστά παίρνω?Αλλά τα βλέπω καθημερινα.Πχ χθες στο πεντάγωνο που είχα βάρδια,ήταν ενδον 21 άτομα.Το μονο που τους είπα,να μη βγει κανεις έξω και να μην κοιμηθει στη Σκοπιά και του πάρουν το οπλο.αν αυτο το θεωρείς πρέσο ,τοτε εντάξει.και τα ιδια κανουν και άλλοι συναδελφοι δεν είμαι ο μόνος.τώρα για το μέσο,σαφως και παίζει ρόλο,αν δεν το έχεις περνας χειρότερα,όχι όμως τραγικά..Εμπειρίες είναι φίλε,εμπειρίες ζωής..

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Καλά δεν πέρασα.Σαφώς και δεν πέρασα.Και ας μην είχα ούτε μια ημέρα στο ποινολόγιο.Ούτε επίπληξη.Έβλεπα όμως ότι δεν υπηρετούσαν την πατρίδα μου αλλά τους αξ/κούς-υπαξ/κους για να παίρνουν τα μπράβο και οι ναύτες τ'αρχίδια τους.Ένας υπαξ/κος με υποχρέωσε να κάτσω να του μεταφράσω τις οδηγίες χρήσης ενός παιχνιδιού playstation του γιου του.Δεν ήμουν διατεθειμένος προφανώς να χάσω το χρόνο στην έξοδο μου να το κάνω,και δεν το έκανα.Με γάμησε στις αγγαρείες.Κάθε μέρα σκούπισμα/σφουγκάρισμα ήμουν.Και ας είχα και μεταπτυχιακό και ο υπαξ/κος μόνο την Α'λυκείου...Αυτές οι μαλακίες αν δεν ήταν καλά θα περνάγαμε.Σίγουρα δεν είναι σαν τον Σ.Ξ.Δεν έχει ασκήσεις στο ύπαιθρο δεν έχει μακριές μεταθέσεις.Αλλά δεν σημαίνει ότι δε γίνονται μαλακίες.Θεωρώ ότι έχεις υπηρετήσει σε καράβι.Οι μαλακίες που γίνονται στους νέους,είναι εις γνώση του κυβερνήτη και του υπάρχου και πολλές φορές παρακινούν τους "παλιούς" να καψωνάρουν τους νέους.Αυτό όμως δεν είναι εκπαίδευση.

Αυτό που είπες στους ναύτες δε θα έπρεπε καν να το πεις.Είναι στα πλαίσια των κανονισμών και θα έπρεπε να τους ξέρουν.Αλλά το επισήμανες διότι αφού δε δουλεύει τίποτα σωστά,οι ναύτες γράφουν στ'αρχίδια τους όλους τους κανονισμούς.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Καλά δεν πέρασα.Σαφώς και δεν πέρασα.Και ας μην είχα ούτε μια ημέρα στο ποινολόγιο.Ούτε επίπληξη.Έβλεπα όμως ότι δεν υπηρετούσαν την πατρίδα μου αλλά τους αξ/κούς-υπαξ/κους για να παίρνουν τα μπράβο και οι ναύτες τ'αρχίδια τους.Ένας υπαξ/κος με υποχρέωσε να κάτσω να του μεταφράσω τις οδηγίες χρήσης ενός παιχνιδιού playstation του γιου του.Δεν ήμουν διατεθειμένος προφανώς να χάσω το χρόνο στην έξοδο μου να το κάνω,και δεν το έκανα.Με γάμησε στις αγγαρείες.Κάθε μέρα σκούπισμα/σφουγκάρισμα ήμουν.Και ας είχα και μεταπτυχιακό και ο υπαξ/κος μόνο την Α'λυκείου...Αυτές οι μαλακίες αν δεν ήταν καλά θα περνάγαμε.Σίγουρα δεν είναι σαν τον Σ.Ξ.Δεν έχει ασκήσεις στο ύπαιθρο δεν έχει μακριές μεταθέσεις.Αλλά δεν σημαίνει ότι δε γίνονται μαλακίες.Θεωρώ ότι έχεις υπηρετήσει σε καράβι.Οι μαλακίες που γίνονται στους νέους,είναι εις γνώση του κυβερνήτη και του υπάρχου και πολλές φορές παρακινούν τους "παλιούς" να καψωνάρουν τους νέους.Αυτό όμως δεν είναι εκπαίδευση.

Αυτό που είπες στους ναύτες δε θα έπρεπε καν να το πεις.Είναι στα πλαίσια των κανονισμών και θα έπρεπε να τους ξέρουν.Αλλά το επισήμανες διότι αφού δε δουλεύει τίποτα σωστά,οι ναύτες γράφουν στ'αρχίδια τους όλους τους κανονισμούς.
Οκ οι εμπειρίες σου δεν ειναι καλές.Σαφώς κι εχω κανει καράβια,10 χρόνια ήμουν.Αλλά τωρα δεν εχουν ναύτες...Και τότε συμφωνώ,οι παλιοί καψονάραν τους νέους..αλλά παντού δεν γίνεται αυτό?Ακόμα κι εγώ όταν παίρνω βαθμό και είμαι ο νεότερος,τρώω παρελάσεις,αγήματα,κηδείες-εξω από δω-κλπ..Όσο για τους Υπαξιωματικούς με την Α΄Λυκείου ,παλιά....Τωρα ειναι όλοι τους απόφοιτοι ΣΜΥΝ από Πανελλήνιες...Και τον υπαξιωματικό που σε καψοναρε στείλτον μου σε πμ... ;) ;)

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Το να πας άγημα παρέλαση κλπ δεν είναι καψώνι.Το να φας έναν κουβά λαδόνερα από το μηχανοστάσιο όταν κοιμάσαι,είναι.Για την ακρίβεια έφαγα το 1/4 του κουβά.Τα 3/4 πήγαν σε άλλο ναύτη,ο οποίος σηκώθηκε και του παλιού του έσπασε το χέρι και του μαύρισε το μάτι.Αποτέλεσμα ο νέος να φάει πολύ φυλάκα,και ο παλιός να πάρει αναρρωτική αντί να πάει ναυτοδικείο μαζί με το νέο...

Επισκέπτης
Το να πας άγημα παρέλαση κλπ δεν είναι καψώνι.Το να φας έναν κουβά λαδόνερα από το μηχανοστάσιο όταν κοιμάσαι,είναι.Για την ακρίβεια έφαγα το 1/4 του κουβά.Τα 3/4 πήγαν σε άλλο ναύτη,ο οποίος σηκώθηκε και του παλιού του έσπασε το χέρι και του μαύρισε το μάτι.Αποτέλεσμα ο νέος να φάει πολύ φυλάκα,και ο παλιός να πάρει αναρρωτική αντί να πάει ναυτοδικείο μαζί με το νέο...
ενταξει ρε φιλε..
αν αρχισουμε να γραφουμε τι εχει περασει ο καθενας μας στον στρατο,θα χρειαστουμε αλλον ενα σερβερ..
υπεφερες..
οκ..
προχωρα παρακατω επιτελους???
τι ψαχνεις???
παρασημο???
αδεια περιπτερου???
ημαρτον..

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Κι εσένα πού είναι το πρόβλημά σου τώρα;Αν δε γουστάρεις να διαβάζεις τις απόψεις των άλλων δε σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις.

Επισκέπτης
Κι εσένα πού είναι το πρόβλημά σου τώρα;Αν δε γουστάρεις να διαβάζεις τις απόψεις των άλλων δε σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις.
οκ..συνεχιζε να κλαψομουνιαζεις..κανενα προβλημα..με διασκεδαζεις αφανταστα..που να ειχες υπηρετησει & σε κανα σοβαρο σωμα δηλαδη..
αααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Απ'ότι έχω καταλάβει από την περιήγηση μου στο φόρουμ,είσαι ο κλασικός τύπος που ψάχνει "διαδικτυακό καυγά" κάνοντας τον μάγκα εξ'αποστάσεως.Προφανώς με αυτόν τον τρόπο νιώθεις αυτό που δεν είσαι στην πραγματικότητα...Ψάξε μόνος σου να δεις τι σου λείπει.
Όνειρα γλυκά,κομάντο του διαδικτύου...

Επισκέπτης
Απ'ότι έχω καταλάβει από την περιήγηση μου στο φόρουμ,είσαι ο κλασικός τύπος που ψάχνει "διαδικτυακό καυγά" κάνοντας τον μάγκα εξ'αποστάσεως.Προφανώς με αυτόν τον τρόπο νιώθεις αυτό που δεν είσαι στην πραγματικότητα...Ψάξε μόνος σου να δεις τι σου λείπει.
μας πως???θα μας αφησεις χωρις συνεχεια απο τα πανδεινα που τραβηξες στον στρατο???

tommaso

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2007
Like
2
Πόντοι
66

ειναι μαυροσκουφης φιλε.

papaflesas

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Δε μας λες εσύ για τις εμπειρίες σου από κάποιο γραφείο όπου θα έκανες αγγαρεία αδειάζοντας το σταχτοδοχείο κάποιου καραβανά;
Εγώ ψευτομαγκάκο έχω δει πως είναι το Αιγαίο στα 10bf με την ορατότητα να μην επιτρέπει να διακρίνεις ούτε το πυροβόλο από τη γέφυρα.Εσύ τι έχεις δει εκτός από τα τσοντοπεριοδικά που αν κρίνω από τη δραστηριότητα σου στις φωτογραφίες έχεις ειδικότητα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom