Νέα

Περί απελευθέρωσης ταξί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 40DDD
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 33K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Τα πλεονεκτήματα της απεργίας των ταξί
άδεια Αθήνα από τα παράσιτα, λιγότερες (ή σωστότερα) καθόλου κλεψιές σε τουρίστες (αν και φτύνουν αίμα
με μπλοκαρίσματα που τους κάνουν σε πουλμαν μεταφορών). Επίσης φάνηκε και η παιδεία και η ποιότητα τους
λάδια στον δρόμο, ξύλο με μπάτσους, κάδοι να πέφτουν σε αμάξια ανυποψίαστων πολιτών.
Μακάρι να γίνει ιδιωτικό το ταξί από εταιρίες με αυστηρότητα πρότυπα ποιότητας βλέπε Αγγλία.

ΑΚΡΙΒΩς ......

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
για την ελλάδα μιλάμε.σιγά μη λειτουργήσουν οι νόμοι της αγοράς. τόσα χρόνια δεν έχουν λειτουργήσει.τώρα θα γίνει η εξαίρεση; αν είχαν λειτουργήσει οι νόμοι της αγοράς δε θα ήθελε η κάθε μανούλα να δει το παιδί της γιατρό ή δικηγόρο, και να έχουμε γεμίσει με άνεργους γιατρούς κ δικηγόρους. θα τους έσπρωχναν εκεί που επιβάλλει η αγορά. Και για το χάλι των ταξί το κράτος φταίει. Το κράτος άφησε ανεξέλεκτη την πώληση των αδειών.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ενώ όταν κάνει ο κάθε βλαμένος πορεία στο κεντρο της αθηνας, ή όταν βαφτιζεται "αγανακτισμένος" και κλείνει το κέντρο και δε μπορούν οι ταξιτζήδες να δουλέψουν όλα είναι καλά ε; επιλεκτική εφαρμογή νομοτελειακής σκέψης. αντε ρε μπαγλαμάδες όλοι.μασάτε ότι σας πετάει η τηλεόραση.υποσχέθηκε το πασόκ σε συγκεκριμένους "σπονσορες" άδειες και πάει να απελευθερώσει το επάγγελμα χωρίς κριτήρια. ΟΛΗ η Ευρώπη έχει κριτήρια στο πως θα λειτουργούν τα ταξί, τα ίδια κριτήρια ζητάνε και οι ταξιτζήδες εδω, αλλά όλοι οι ημιμαθείς είστε εδώ να βγάλετε τα κόμπλεξ σας βρίζοντας τους άλλους χωρίς στην ουσία να ξέρετε τι γίνεται. Η Αθήνα χρειάζεται 4-5 χιλιάδες ταξί. Και έχει 10 χιλιάδες. Εχετε ιδέα τι θα συμβεί με μια άκριτη απελευθέρωση;

Ωραία, οι τουρίστες τι φταίνε;

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
για την ελλάδα μιλάμε.σιγά μη λειτουργήσουν οι νόμοι της αγοράς. τόσα χρόνια δεν έχουν λειτουργήσει.τώρα θα γίνει η εξαίρεση; αν είχαν λειτουργήσει οι νόμοι της αγοράς δε θα ήθελε η κάθε μανούλα να δει το παιδί της γιατρό ή δικηγόρο, και να έχουμε γεμίσει με άνεργους γιατρούς κ δικηγόρους. θα τους έσπρωχναν εκεί που επιβάλλει η αγορά. Και για το χάλι των ταξί το κράτος φταίει. Το κράτος άφησε ανεξέλεκτη την πώληση των αδειών.

το ελληνικό κράτος είναι εικόνα των ελληνικών λαμόγιων που το απαρτίζουν ...

κοινωνία εικόνα σου είμαι ....

και στο κάτω κατω της γραφής το κρατος καλά έπραξε ... τωρα το βιλί παιζει διαφορετικά - άλλη μελώδία ... οσοι δεν ακολουθούν τον χορό να ψοφήσουν ... δαρβινικά φαινόμενα .....

θα βρεθουν άλλοι να τους αντικαταστήσουν ... ας δυστυχήσει και ο έλληνας ... μονο ο αλβανός ο βουλγαρος ο σκοπιανός ο ρουμάνος ? γιατι οχι και ο έλληνας ?

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
ρε φίλε ισοδορο, ποιος σας είπε ποτέ ότι το επάγγελμα του ταξιτζή ήταν κλειστό; μασάτε ότι λένε τα παπαγαλάκια του πασόκ στο μέγκα; ήμαρτον. Αν είχες τα λεφτά πήγαινες και αγόραζες άδεια και δούλευες. Απλά τα πράγματα. Πλήρως απελευθερωμένο ήταν. Τώρα στην πραγματικότητα θα κλείσει. Τώρα αν στο "χωριό" σου , υπάρχουν τα απαραίτητα ταξί για τον πληθυσμό, "εσύ" δε θα έχεις δικαίωμα να αγοράσεις άδεια να δουλέψεις. Αυτό δεν το κάνει αυτομάτως κλειστό;

Και ας αφήσουμε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να κλαίγονται. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στο λιμάνι εκεί που έρχονται τα κρουαζιερόπλοια. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εκβιάζουν τα ταξί για να τους δώσουν πελάτες, με τη συμφωνία ότι θα πάρεις παραπάνω από τον τουρίστα και θα μου φέρεις τα διπλά. Λένε στον τουρίστα μια τιμή για το αεροδρόμιο, με το πλασάρισμα ότι "σου κάνω ειδική τιμή εσένα επειδή ήρθες με το γραφείο μου, και θα σε στείλω εγώ αεροδρόμιο με δικό μου άνθρωπο" και η τιμή που τους λένε είναι η διπλή από την πραγματική με τη συμφωνία ότι ο ταξιτζής θα του δώσει τα μισα μετα. Αν κάποιος αρνηθεί, απλά τον βγάζουν έξω από τη μοιρασιά και δε του δίνουν άλλες διαδρομές... Μην ακούω λοιπόν μαλακίες από άτομα που είναι έξω από το χορό....

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
Αύριο μεθαύριο που θα αρχίσει το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι συνταξιούχοι κλπ κλπ πορείες στο κέντρο, θα βγει κανένας από εσάς τους "κοινωνικα ευαισθητοποιημενους" να πει, κρίμα μωρε δε μπορούν να δουλέψουν οι ταξιτζήδες και γενικά όσοι δουλεύουν έτσι στο δρόμο; κουριερ, φορτηγά κλπ, επειδή το κέντρο είναι κλειστό;

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αύριο μεθαύριο που θα αρχίσει το ΠΑΜΕ, η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι συνταξιούχοι κλπ κλπ πορείες στο κέντρο, θα βγει κανένας από εσάς τους "κοινωνικα ευαισθητοποιημενους" να πει, κρίμα μωρε δε μπορούν να δουλέψουν οι ταξιτζήδες και γενικά όσοι δουλεύουν έτσι στο δρόμο; κουριερ, φορτηγά κλπ, επειδή το κέντρο είναι κλειστό;

Ρε μεγάλε κατανοητά αυτά. Τους τουρίστες τι τους έχετε;

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
ρε φίλε ισοδορο, ποιος σας είπε ποτέ ότι το επάγγελμα του ταξιτζή ήταν κλειστό; μασάτε ότι λένε τα παπαγαλάκια του πασόκ στο μέγκα; ήμαρτον. Αν είχες τα λεφτά πήγαινες και αγόραζες άδεια και δούλευες. Απλά τα πράγματα. Πλήρως απελευθερωμένο ήταν. Τώρα στην πραγματικότητα θα κλείσει. Τώρα αν στο "χωριό" σου , υπάρχουν τα απαραίτητα ταξί για τον πληθυσμό, "εσύ" δε θα έχεις δικαίωμα να αγοράσεις άδεια να δουλέψεις. Αυτό δεν το κάνει αυτομάτως κλειστό;

Και ας αφήσουμε τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να κλαίγονται. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στο λιμάνι εκεί που έρχονται τα κρουαζιερόπλοια. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες εκβιάζουν τα ταξί για να τους δώσουν πελάτες, με τη συμφωνία ότι θα πάρεις παραπάνω από τον τουρίστα και θα μου φέρεις τα διπλά. Λένε στον τουρίστα μια τιμή για το αεροδρόμιο, με το πλασάρισμα ότι "σου κάνω ειδική τιμή εσένα επειδή ήρθες με το γραφείο μου, και θα σε στείλω εγώ αεροδρόμιο με δικό μου άνθρωπο" και η τιμή που τους λένε είναι η διπλή από την πραγματική με τη συμφωνία ότι ο ταξιτζής θα του δώσει τα μισα μετα. Αν κάποιος αρνηθεί, απλά τον βγάζουν έξω από τη μοιρασιά και δε του δίνουν άλλες διαδρομές... Μην ακούω λοιπόν μαλακίες από άτομα που είναι έξω από το χορό....
στο μονο που διαφωνω απο αυτα που λες ειναι οτι πριν οι αδειες εβγαιναν συμφωνα με τον πλυθησμο.οπως λοιπον οπιος θελει ανοιγει μπακαλικο ετσι οποιος θελει πρεπει να μπορει να παιρνει αδεια ταξι η οτι αλλο

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
οι αλητες οι ταριφαδες για ποιο λογο φωναζουν ξερει κανεις?  :grin:

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046

Να πας να τα πεις στους ταξιζιδες που πληρωσαν 170.000 και 200.000 για την αδεια και εχουν υποθηκευσει σπιτια. Πολυ ανοιχτο ηταν το επαγγελμα!  :cheesy:

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
Προσωπικά τον τουρίστα τον έχω χεσμένο. Βγείτε πρωτα να διαμαρτυρηθείτε για τα γραφεία που τους κλέβουν και μετά βλέπουμε τους άλλους. Παλιότερα πριν αλλάξω δουλειά, νοικιαζα ταξί για να δουλέψω ως οδηγός, όταν απολύθηκα από το στρατό.δούλεψα για 9 μήνες. εφταναν για να δω ποιος κάνει την πραγματική εκμεταλλευση. Να μου λεει ο πράκτορας ότι θα τους πάρεις απο λιμάνι , να τους πας γυρω γυρω απο καστέλα να δουνε το ΣΕΦ κ τη θαλασσα κ μετα στην ακρόπολη. Θα περιμένεις 1 ώρα κ θα τους φέρεις. και θα τους πάρεις 300 ευρώ, γιατί τους την είχε πουλήσει ως "τουριστική βόλτα με αξιοθέατα". Εγώ από αυτά θα κρατούσα ότι έγραφε το ρολόι (περίπου 25 ευρώ τότε +10 ευρώ η ώρα αναμονή) τα υπόλοιπα ο πράκτορας. 1-2 φορές το έκανα, και όταν του είπα ότι δε γουστάρω άλλο γιατί είναι κλεψιά και δε γουστάρω να εκτίθομαι εγώ έτσι μου έριξαν μαύρο. όποτε πήγαινα στον ΟΛΠ να φορτώσω μόνος μου απο κρουαζιερόπλοιο, ερχόντουσαν μπατσοι με πολιτικά, που τα παίρνουν από τους πράκτορες και είχαν λίστα με αριθμούς κυκλοφορίας και μας έδιωχναν. Αυτά είναι τα λαμόγια φίλε μου.

Δε θα σου βγάλω άγιους τους ταξιτζήδες γιατί είδα και πολλά λαμόγια σε αυτό τον κλάδο, αλλα μη τα βάζουμε όλα σε ένα καλάθι. Δε φταίνει οι ταξιτζήδες για τον τουρισμό τον ήδη πεθαμένο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Προσωπικά τον τουρίστα τον έχω χεσμένο. Βγείτε πρωτα να διαμαρτυρηθείτε για τα γραφεία που τους κλέβουν και μετά βλέπουμε τους άλλους. Παλιότερα πριν αλλάξω δουλειά, νοικιαζα ταξί για να δουλέψω ως οδηγός, όταν απολύθηκα από το στρατό.δούλεψα για 9 μήνες. εφταναν για να δω ποιος κάνει την πραγματική εκμεταλλευση. Να μου λεει ο πράκτορας ότι θα τους πάρεις απο λιμάνι , να τους πας γυρω γυρω απο καστέλα να δουνε το ΣΕΦ κ τη θαλασσα κ μετα στην ακρόπολη. Θα περιμένεις 1 ώρα κ θα τους φέρεις. και θα τους πάρεις 300 ευρώ, γιατί τους την είχε πουλήσει ως "τουριστική βόλτα με αξιοθέατα". Εγώ από αυτά θα κρατούσα ότι έγραφε το ρολόι (περίπου 25 ευρώ τότε +10 ευρώ η ώρα αναμονή) τα υπόλοιπα ο πράκτορας. 1-2 φορές το έκανα, και όταν του είπα ότι δε γουστάρω άλλο γιατί είναι κλεψιά και δε γουστάρω να εκτίθομαι εγώ έτσι μου έριξαν μαύρο. όποτε πήγαινα στον ΟΛΠ να φορτώσω μόνος μου απο κρουαζιερόπλοιο, ερχόντουσαν μπατσοι με πολιτικά, που τα παίρνουν από τους πράκτορες και είχαν λίστα με αριθμούς κυκλοφορίας και μας έδιωχναν. Αυτά είναι τα λαμόγια φίλε μου.

Δε θα σου βγάλω άγιους τους ταξιτζήδες γιατί είδα και πολλά λαμόγια σε αυτό τον κλάδο, αλλα μη τα βάζουμε όλα σε ένα καλάθι. Δε φταίνει οι ταξιτζήδες για τον τουρισμό τον ήδη πεθαμένο.

Τι λες τύπε; Άστε τους στη ησυχία τους άμα δε σας ενδιαφέρει

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Να πας να τα πεις στους ταξιζιδες που πληρωσαν 170.000 και 200.000 για την αδεια και εχουν υποθηκευσει σπιτια. Πολυ ανοιχτο ηταν το επαγγελμα!  :cheesy:

πρόβλημά τους .... να τα χάσουν τα σπίτια να βρεθεί και καμιά ευκαιρία για όσους έχουν ρευστότητα στις κατασχέσεις ....

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26

τι σχεση εχει αυτο με το ανοιγμα του επαγγελματος.κι εγω οταν κανω μια δουλεια σε μια οικοδομη ο μηχανικος κονομαει απο ολους μας και δεν κανει τιποτα.τι να λεει αυτο οτι πρεπει να κλεισω λιμανια και αεροδρομια

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom