Νέα

Πείραμα CERN - To τέλος του κόσμου;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 563
  • Εμφανίσεις 25K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καριόλη....η φαμίλια είναι γραμματιζούμενη....μπορεί ο μπαμπάς να είναι καλό παιδί....αλλά οι γνώσεις...ήταν πάντα γνώσεις...αυτό κυνηγά κ τον πιτσιρικά....(όχι οι γνώσεις....ο μπαμπάς)....χαχαχαχαχαχα....Μεγάλο μπλέξιμο λεμεεεεεεεεεε.......

χούι ρε ράδερφορντ.......... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
χούι ρε ράδερφορντ.......... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Καλές λύσεις....

http://[URL unfurl="true"]www.imageshack.gr/files/i9x6nlkruggwgzvszdca.jpg[/img[/URL]]

Πάω να μελετήσω...την ταλάντωση των λουλουδιών...όταν προσκρούουν επάνω στην πίστα...αφού βρω τ'αποτελέσματα...θα περάσω στην μελέτη των υγρών...κυρίως των υνοπνευματοδών....κ φυσικά το πόσο γρήγορα σηκώνει το χέρι μου το ποτήρι....:) :) :) :)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Καλές λύσεις....

http://[URL unfurl="true"]www.imageshack.gr/files/i9x6nlkruggwgzvszdca.jpg[/img[/URL]]

Πάω να μελετήσω...την ταλάντωση των λουλουδιών...όταν προσκρούουν επάνω στην πίστα...αφού βρω τ'αποτελέσματα...θα περάσω στην μελέτη των υγρών...κυρίως των υνοπνευματοδών....κ φυσικά το πόσο γρήγορα σηκώνει το χέρι μου το ποτήρι....:) :) :) :)
[/quote]

ναι αγάπη μου έτσι.....
:boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
ο μεφίστο καριόλια είναι το παιδί θαύμα....
το 2002 που εγώ έπαιζα το πουλάκι μου ο Μέφι σε ηλικία 13 ετών έλυνε τριπλά ολοκληρώματα.......και λίμες
Γαμώ την ατυχία μου Χρηστίδη.
και όποιος μου πεί ότι κωλόμπαρα και κυματοσυναρτήσεις ΔΕΝ ταιριάζουν του υπενθυμίζω ότι ο Αινστάιν στα ενδιάμεσα των συναρτήσεων για μαύρες τρύπες γαμούσε την τρύπα της Μερυλιν
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
To ολοκλήρωμα του 1 ποιο είναι; :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :grin:

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Το ερώτημα έλαβε τέλος!!!! Η google δε βοήθησε!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

ShowLover

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
4
Πόντοι
1
Συγνώμη αλλά όλα αυτά τα επιστημονικά θέματα μήπως είναι λίγο άσχετα με την ιστοσελίδα αυτή? Επειδή μερικοί θέλουν να το παίξουν ξερόλες και εξυπνάκηδες, πρέπει να μας αραδιάζουν εδώ μέσα ό,τι μπαρούφα-τσίχλα κυκλοφορεί κάθε τόσο? Είναι γνωστή η μανία του ΄Έλληνα να καταστροφολογεί.Θυμάμαι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάποιοι διέσπειραν φήμες ότι θα γίνει κατακλυσμός κλπκλπ. Επίσης η άλλη μπαρούφα με την Coca Cola. Μετά έχουμε το τέλος του κόσμου το 2012. Αλλά πριν από αυτό είχαμε το μεγάλο πρόβλημα το 2000 με τους υπολογιστές και την αλλαγή του χρόνου.Ακόμα έχουμε τον νέο Παγκόσμιο Πόλεμο που ξεκινά μέσα σε λίγες μέρες αν γλυτώσουμε φυσικά από το πείραμα CERN...Tη Δευτέρα Παρουσία μετά από τόσες αποτυχημένες προβλέψεις και εικασίες την αναβάλλαμε για λίγο αργότερα...Βρε φουκαρά Ελληνάρα,ασχολήσου με την βελτίωση της καθημερινότητάς σου και άσε τη μελλοντολογία για το μέλλον.Γκρίνιαζε για την ακρίβεια, αλλά κάπνιζε 2 πακέτα την ημέρα (200 Ευρώ το μήνα). Βρίσε τον άλλο οδηγό για την επικίνδυνη προσπέραση, αλλά εσύ πάρκαρε παράνομα.Ξέρεις,διπλοπαρκάρισμα ή σε γωνία πεζοδρομίου έτσι ώστε ο άλλος συνάνθρωπός σου που τυχαίνει να έχει κινητικό πρόβλημα και κινείται με καροτσάκι, να μην μπορεί να κυκλοφορήσει.Τρέχα στις εθνικές και στην Αττική οδό με 200 γιατί είσαι πολύ μάγκας με το κολοφτιαγμένο σαράβαλό σου ή με το νέο πανάκριβό σου κουβά και πρέπει οι άλλοι να κινδυνεύσουν για πάρτη σου.Τουλάχιστον στούκαρέ το κάπου μόνος σου να το ευχαριστηθείς.Φίλε πεζέ, μην περπατάς στα πεζοδρόμιο. Ξέρεις εσύ. Στη μέση του δρόμου.Μάνες με τα μωρά στο καρότσι, γέροι, γριές, πιτσιρίκια όλοι στο δρόμο.Κατά τα άλλα όταν από τη μία ο οδηγός έχει να περάσει ανάμεσα σε διπλοπαρκαρισμένα και ανάμεσα από πεζούς στο δρόμο, θα φταίει αν κάποιον πάρει σβάρνα. Και μην ξεχάσει κανείς: Με το που ανάψει πράσινο φανάρι, πατήστε αμέσως κόρνα.Μην περάσει ουτε 1 sec. Πώς θα πουλήσετε μούρη στην γκομενίτσα δίπλα σας που ΄χει απλώσει τα ποδαράκια της στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας? Τουλάχιστον κάνουμε οικονομία στο νερό και δεν το σπαταλάμε σε βλακείες όπως το να κάνουμε μπάνιο καθημερινά. Και τώρα το χειμώνα που ξανανοίγουν τα μπουζούκια, επιτέλους θα μπορούμε να ξαναυπερηφανευτούμε την επόμενη μέρα στους φίλους μας πόσα μπουκάλια αδειάσαμε στην τάδε πατσαβούρα ατάλαντη τραγουδίστρια ή στον τάδε φευγαλέο κοκάκια σκυλά. A! Kαι το σημαντικότερο Ελληνάκο. Να μην ξεχάσεις να παραγγείλεις το i-phone. Αν δεν έχεις μια παντόφλα στο αυτί, κι αν από την πολλή μαλακία δεν έχεις δύναμη να πιέσεις το δαχτυλάκι σου στην οθόνη, δεν είσαι μούρη. Το τέλος του κόσμου το γράφουμε ΕΜΕΙΣ, καθημερινά... Με αγάπη

wind11

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
1
Πόντοι
6
Μαλακιες τουμπανα γενικως.
οτι και να γινει δε θα καταλαβουν χριστο πως φτιαχτηκε το συμπαν, οι υποθεσεις τους ειναι λαθος και γενικα οι επιστημονες ειναι θεοχαζοι, δε καταλαβαινουν τι γινεται. σκατομυαλοι.
και τελικα χεστηκαμε πως φτιαχτηκε το συμπαν. Θα κοψανε καμια μιζα τρισθεορατη φαινεται και σου λεει ας ανοιξουμε τους επιταχυντες για τα ματια του κοσμου.
ενεργεια απλετη, ελεγχομενη και τσαμπα και να μη μολυνει γινεται να βρουν οι μπετοβλακες?
αιντε με τις μαλακιες τους. σκοτεινη υλη λεει. σκοτεινος ειν ο κολος σας μαλακες
Ιπτάμενε οι σκατόμυλαοι θεόχαζοι επιστήμονες είναι αυτοί που βρήκαν την πενικιλινη, τις μηχανές, το Internet και τόσα μα τόσα άλλα. Κάπως έτσι μπορεί να λέει ο καθένας την παπαριά του εδω μέσα ( για να μην το προσωποποιήσω)

condor837

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0
ο κόσμος πεινάει, άνθρωποι σκοτώνονται για ηλιθιους λόγους και τεράστεια χρηματικά ποσα ξοδεύονται για πειράματα τα οποία δεν κάνουν άμεσα την ανθρωπότητα καλύτερη. Δηλ. αν αποτύχει ή επιτυχει το πειραμα εμείς θα ζούμε καλύτερα, τα προβληματά μας θα λυθούν απευθείας?

petrosyn

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ο κόσμος πεινάει, άνθρωποι σκοτώνονται για ηλιθιους λόγους και τεράστεια χρηματικά ποσα ξοδεύονται για πειράματα τα οποία δεν κάνουν άμεσα την ανθρωπότητα καλύτερη. Δηλ. αν αποτύχει ή επιτυχει το πειραμα εμείς θα ζούμε καλύτερα, τα προβληματά μας θα λυθούν απευθείας?
Έτσι λέγαν κάποτε και για τους πυραύλους στο διάστημα και τώρα έχεις κινητή τηλεφωνία (σου φέρνω το απλούστατο παράδειγμα). Είναι στη φύση του ανθρώπου να εξερευνεί και να ανακαλύπτει. Θα έπρεπε να μας ενοχλεί η κατασκευή αεροπλανοφόρων κλπ που κοστίζουν ακριβότερα.

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
ο κόσμος πεινάει, άνθρωποι σκοτώνονται για ηλιθιους λόγους και τεράστεια χρηματικά ποσα ξοδεύονται για πειράματα τα οποία δεν κάνουν άμεσα την ανθρωπότητα καλύτερη. ?
υπαρχει ο δημιουργος που ειναι υπευθυνος για ολα....
απευθυνσου σ'αυτον....
μονο παρακαλια και μπραβο θα ακουει?????
πεστε του και κανενα παραπονο!!!!!!
βαλτε του λιγο χερι.....ολο λαθη κανει δεν το βλεπετε?????? :idiot: :idiot: :idiot:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
υπαρχει ο δημιουργος που ειναι υπευθυνος για ολα....
απευθυνσου σ'αυτον....
μονο παρακαλια και μπραβο θα ακουει?????
πεστε του και κανενα παραπονο!!!!!!
βαλτε του λιγο χερι.....ολο λαθη κανει δεν το βλεπετε?????? :idiot: :idiot: :idiot:
φιλε ενταξι ετιμη η βομπα

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Το θέτεις τόσο απλοϊκά condor837, που σε συνδυασμό με το ότι είναι το 2ο μήνυμά σου δε θα σου άξιζε απάντηση.  Αλλά επειδή κάτι τέτοιοι "απλοϊκοί" τύποι σαν και σένα συνήθως παρασύρουν κι άλλους, μπαίνω στον κόπο:

Η ανθρωπότητα προοδεύει ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή μερικοί κάνουν τέτοια πειράματα.  Εκτός απ' αυτό που γίνεται τώρα (δε ξέρω τεχνικά για το θέμα, έχω καταλάβει πάντως ότι είναι πολύ σημαντικό), πριν 1-2 χρόνια ξεκίνησε και η κατασκευή του ITER, κόστος €12δις νομίζω.
Είμαι σίγουρος ότι ΟΥΤΕ και με αυτό θα συμφωνείς.
Κοίτα, η πρόοδος της επιστήμης (για όσα χρόνια γίνεται αυτή) επιτυγχάνεται γιατί μερικοί αποφασίζουν να κάνουν "κάτι" έξω από τα καθιερωμένα, "δοκιμάζοντας" πράματα, πειραματιζόμενοι, θυσιάζοντας πόρους (άλλοτε δικούς τους προσωπικούς και άλλοτε κρατικούς - απ' το ταμείο του βασιλιά αν θες, τις εποχές που υπήρχαν βασιλιάδες και αν είχαν το μυαλό να τους δώσουν), με αμφίβολο αποτέλεσμα, αλλά αυξάνοντας τη γνώση πάνω στο θέμα.
"Άμεσα", δηλαδή αύριο, βεβαίως τίποτα δε θα είναι καλύτερο, όπως το θέτεις.
Αλλά αν δε γινόντουσαν τέτοια πράματα, θα ζούσαμε ακόμα σε σπήλαια και θα ντυνόμαστε με δέρματα ζώων...
Η εξέλιξη έχει οδηγήσει την επιστήμη (σε μερικά σημεία της) εκεί, όπου ανακατεύοντας το περιεχόμενο από δυο μπουκαλάκια, ή σηκώνοντας έναν χαρταετό μέσα στις αστραπές (πειράματα με μηδαμινό κόστος) δε θα αποδώσει τίποτα πια.  Αυτά έχουν ανακαλυφτεί, είναι γνωστά.
Τα επόμενα βήματα απαιτούν κεφάλαια, ΜΕΓΑΛΑ, όπως αυτό με τον επιταχυντή, το ITER, ή της εξερεύνηση του διαστήματος.
Αυτά δε μπορεί να τα διαθέσει κανένας "πλούσιος", "βασιλιάδες" δεν υπάρχουν πια (ξεχνάς ίσως ότι οι βασιλιάδες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας του 1400 και του 1500 ήταν που χρηματοδότησαν τους εξεραυνητές της εποχής?), και τα λεφτά που απαιτούνται για να προχωρήσει η γνώση πρέπει να δίνονται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, γιατί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Απόψεις σα τη δική σου είναι ένα πράμα μόνο:
ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ.
Γιατί δε βοηθάνε την επέκταση της γνώσης.

Στα πλαίσια του "όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες", μπορείς να τη λες.
Αλλά επίσης στα ίδια πλαίσια, πρέπει να ακούγεται και ο αντόλογος σε αυτά που λες, και μάλιστα πολύ ηχηρά.
Αλοίμονό μας αν επικρατούσαν απόψεις σα τις δικές σου.

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Εγώ έχω ασxοληθεί εκτενώς με την υπερεκτόνωση ζωτωνίων με πρωτόνια στο πανεπιστήμιο που ήμουν. Η αμιγής και εγγενής μάζα που διαχέεται μετά απο μια τέτοια ενέργεια πάνω στο πείραμα, απελευθερώνει τεράστια ποσότητα Samer που λίγοι θεωρούσαν πως μπορεί να "ζήσει" πάνω απο 5 msec.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Εγώ έχω ασxοληθεί εκτενώς με την υπερεκτόνωση ζωτωνίων με πρωτόνια στο πανεπιστήμιο που ήμουν. Η αμιγής και εγγενής μάζα που διαχέεται μετά απο μια τέτοια ενέργεια πάνω στο πείραμα, απελευθερώνει τεράστια ποσότητα Samer που λίγοι θεωρούσαν πως μπορεί να "ζήσει" πάνω απο 5 msec.

Στη μανα σου το πες;

[youtube=425,350]-6or7G30shY[/youtube]

OP
OP
Jules_Jordan

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
:tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:

Ρε μην κοροιδεύεις, σοβαρά μιλάω

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Εσύ τώρα θεωρείς ότι το δικό σου IQ αποτελεί κοινοτυπία;

Δεν είναι θέμα IQ, φίλε persona.
Το IQ μου δε φτάνει να καταλάβω τι κάνουν αυτοί εκεί με τα σωματίδια.
Φτάνει όμως να καταλάβω ότι αυτό που γίνεται εκεί πέρα ΠΡΕΠΕΙ να γίνει.
Και να συνεισφέρουμε όλοι σ' αυτό.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα τέτοιας αντιμετώπισης, που όμως ξεφεύγουν απ' το θέμα, άρα δε στα γράφω εδώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom