Όταν μπαίνεις όμως σε θέματα ορολογίας, ε πως να το κάνουμε, εκεί πρέπει να έχεις και λίγο το θεωρητικό background. Εάν σου λείπει...sorry αλλά δεν φταίω εγώ. Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις και το Link .... τότε τι να σου πω.
Και όσο σε ενοχλεί ο όρος "εκτίθεσαι", άλλο τόσο ενοχλεί η ξερολιά και τα σχόλια περί παγκόσμιας πατέντας....ειδικά όταν δεν γνωρίζεις γιατί μιλάς.
Ο όρος maisonette πάντως δεν σημαίνει αυτό που δήλωσες εσύ. Και είναι όρος συγκεκριμένος στην Αρχιτεκτονική και υφίσταται πάρα μα πάρα πολλά χρόνια. Τώρα το τι νοείται και πότε, πάλι άσχετο είναι. Ο όρος είναι συγκεκριμένος και φαίνεται ότι δεν τον γνωρίζεις, όσο και να έχεις χτίσει.
Ξέρω κάτα Αλβάνια που σηκώνουν πάμπολλες οικοδομές....δεν γίνανε και Αρχιτέκτονες επειδή χτίσανε, μην τρελαθούμε τελείως.
Δεν με πειράζει να πέφτω έξω, το αντέχω!
ακόμα δεν μου έβαλες τον όρο μεζονέτα στην αρχιτεκτονική για να τον μάθω.
Εγώ επειδή είμαι καλό παιδί έψαξα πρόχειρα σε δύο λεξικά στο γοογλε (τα υπόλοιπα έπρεπε να τα πληρώσω για να τα πάρω και επειδή εσύ ως κατασκευαστής είσαι πιο φραγκάτος και μάλλον θα τα έχεις είπα να γλυτώσω τον κόπο) και δεν είχε που λες αυτή την ορολογία (όχι πως δεν υπάρχει απλά δεν την βρήκα). Οπότε θα κάνεις τον κόπο να μας την παραθέσεις εσύ, να μάθουμε κι εμείς τίποτς.
Αλλά βρήκα μια άλλη ορολογία
Ημιυπαίθριος χώρος είναι ο στεγασμένος χώρος του κτιρίου, του οποίου η μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου που δεν προσμετρώνται στην κάλυψη και οι υπόλοιπες πλευρές του ορίζονται από τοίχους ή κατακόρυφα φέροντα ή μη στοιχεία και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων.
(το αφήνω ασχολίαστο)
Για την Αλβανία δεν ξέρω γιατί μίλησες, φαντάζομαι πως θα μου το διευκρινίσεις.
δεν σου είπα επίσης οτι δν το αντέχεις. Σου μίλησα για τα κόστη και σου είπα πως αν δεν βγαίνεις, σε κλέβουνε. Αν αντέχεις, μπράβο σου. Είναι κακό να βρίσκεσαι ξαφνικά χωρίς να έχεις μία, δεν το εύχομαι σε κανέναν αυτό. (καλά οκ, σε ορισμένους το εύχομαι, δεν είμαι τόσο υπεράνω, κυρίως στους πολιτικούς μας αναφέρομαι)