ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .............
![URL]]](http://[URL unfurl="true"]www.little-linguist.co.uk/user/products/large/Euro-Coins-Class-L.jpg[/img[/URL]])
ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .............
σιγα τα 2αρια που αγοραζεις...........κατι τρυπες χαμηλοταβανες.......του κουμουνισμου........και τις νοικιαζουνε και 350-400 τον μηνα.....Mε 250 χιλιαρικα αγοραζεις 2 μαγαζια στην πρωτευουσα στη Ρουμανια ή 3 διαμερισματα δυαρια καινουρια, καθαριζεις 5 χιλιαρικακια το μηνα(στην πρωτη περιπτωση), αποσυρεσαι απο το ματαιο ελληνικο εργασιακο χωρο, και κατεβαινεις στην Ελλαδα για διακοπες και χαιρετας τα πληθη απο το μπαλκονι.
Αλλα αυτα...μονο ο Δημητρακης29 τα καταλαβαινει. Οι υπολοιποι ακομα δινουν 2 και 3 χιλιαρικα το τετραγωνικο για τρυπες στην Αθηνα και τα ξεπληρωνουν 40 χρονια....
Οτι ποθει κανεις.
νατη η απαντηση κλωνε! αυτοματα ηρθε! αχαχαχαχαχα
ρε ρεζιλεμενε, τι νομιζεις οτι πετυχαινεις παιρνοντας σβαρνα ολα τα ιερα και τα οσια? νιωθεις πιο αντρας? Ακομη και στον τσακωμο υπαρχει ενα επιπεδο! Να τα χεσω τα λεφτα σου ρε αμα εισαι τετοιο σκουπιδι! Τα σκατα και με χρυσαφι να τα ντυσεις παλι στατα θα μεινουνε! καταλαβες καραγκιοζακο? Στην επομενη μαλακια που θα πεις η θα κανεις εχεις φαει καταγγελια, αρκετα σε ανεχτηκα τιποτενιε!
σιγα τα 2αρια που αγοραζεις...........κατι τρυπες χαμηλοταβανες.......του κουμουνισμου........και τις νοικιαζουνε και 350-400 τον μηνα.....
τιγκα στα προβληματα ειναι τα κωλοσπιτα.....
ρε φιλε.......για την Ρουμανια δεν μιλαμε?????Εισαι λαθος πληροφορημενος. Ουτε τρυπες αγοραζεις ουτε 350-400 ενοικιο σου δινουν.Μιλησα για καινουρια διαμερισματα, τι κομμουνισμο μου λες. Παντως τα μαγαζια ειναι οντως καλυτερη επενδυση.
ρε φιλε.......για την Ρουμανια δεν μιλαμε?????
το θεμα μας ειναι για τα διαμερισματα.....ποσο πανε οι τιμες για ενα 2αρι?? απο 50-70-80.000 αναλογως σε τι μπλοκ ειναι ποσο παλιο ειναι σε τι οροφο-περιοχη κλπ!!!
πλακα κανεις? οι ανθρωποι εχουνε ξεφυγει με τα νοικια.....
σε ποια πολη ρε φιλε............? αν θες γραψε στο θρεντ της ρουμανιας...........Mε 80 χιλιαρικα πλεον αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 3αρι οχι δυαρι σε αρκετες περιπτωσεις, με 30 χιλιαρικα εκτος πρωτευουσας αγοραζεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ γκαρσονιερα.Εχεις χασει επεισοδια και τα ενοικια δεν εχουν μεγαλη σχεση με αυτα περσι.
Το θεμα ειναι εσυ αν ξερεις τι εχεις γραψει?
Πλην όμως πως είναι δυνατόν οι κατασκευαστές να κόπτονται για την εθνική οικονομία όταν η αγορά έχει γεμίσει με είδη υγιεινής από την Ιταλία για παράδειγμα.
! Οσοι εκ των κατασκευαστων το παρουνε πρεφα και προσαρμοστουνε στη νεα πραγματικοτητα ισως και να διασωσουν καποια απο τα λεφτα τους! Οι υπολοιποι απλα θα καταληξουνε παμφτωχοι, υπερδανεισμενοι, ισως και στη φυλακη!
Από την Καθημερινή της Κυριακής αποσπάσπασμα από το άρθρο Προετοιμασίες για τη νέα οικονομία και τον ρόλο της αγοράς των ακινήτων:
Η υπό εξέλιξη κρίση ήταν ένας μη προγραμματισμένος παράγοντας, που τώρα κάνει το αδράχτι να γυρίζει τρελά. Χτίσαμε τις τύχες μας πάνω σε διαδοχικές φούσκες. Η φούσκα του δημόσιου χρέους υποδαύλισε τρεις, τουλάχιστον, περιόδους που έκαναν την παρούσα φούσκα των ακινήτων να φουσκώνει, κάθε φορά, και λίγο περισσότερο. Αν δεν υπήρχε το κράτος και η δομή των φορολογικών εσόδων του, οι τιμές των ακινήτων θα είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται και στις «καλές» μεσοαστικές περιοχές τις οποίες συνήθως αναφέρουν όσοι υποστηρίζουν ότι τα ακίνητα μόνον κέρδος φέρνουν. Ποιο, αλήθεια, κέρδος έχουν οι επενδυτές σε ακίνητα του μεγαλύτερου μέρους περιοχών όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Αμερικής και η Κολιάτσου, ο Αγιος Παντελεήμονας, κάποια (μεγάλα) τμήματα του Βύρωνα και της Ανω Νέας Σμύρνης, η μισή Δάφνη και τεράστια κομμάτια των δυτικών προαστίων; Το μέσο ελληνικό νοικοκυριό έχει παγιδευθεί στη διατήρηση μιας δήθεν «αντικειμενικής» περιουσίας, πληρώνοντας συνεχώς το δημόσιο ταμείο και το ιδιωτικό των μαστόρων και άλλων επιδιορθωτών, με την ελπίδα ότι τα χρήματά του είναι ασφαλή. Ακόμη κι αυτό είναι αδιάφορο, αφού στην όποια υπεραξία υπολογίζουν όσοι το κάνουν, θα τη βάλουν στο χέρι μόνον αν πουλήσουν. Ποιος, αλήθεια, μπορεί να υπολογίσει την αξία των ακινήτων αν πολλοί πουλούσαν τα ακίνητά τους;
Η αποεπένδυση από τα ακίνητα θα αποτελέσει σημαντικό χαρακτηριστικό της Νέας Ελληνικής Οικονομίας, η διαμόρφωση της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει και θα προοδεύσει ανάλογα με τη διάρκεια και τα νέα χαρακτηριστικά της μεγάλης κρίσης. Σκεφθείτε το παράδειγμα των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Πόσα απ’ αυτά θα είναι απολύτως για πέταμα αν οι προδιαγραφές, τουλάχιστον για τις μεγάλες πόλεις, γίνουν ειλικρινώς πράσινες και, αντιστοίχως, προσαρμοστεί το κόστος των νέων, «πράσινων», τελών κυκλοφορίας; Υπολογίστε αναλόγως το κόστος ανακατασκευής εκατοντάδων χιλιάδων διαμερισμάτων κατασκευασμένα στις δεκαετίες ‘60 και ’70 και θα δείτε καλύτερα πώς θα «σκάσει» η φούσκα. Το φορολογικό «άρμεγμα» του ακινήτου φθάνει ήδη στα όριά του. Το κεντρικό ταμείο θα πρέπει να περιορίσει τις ορέξεις του, καθώς μάλιστα οι τοπικοί φόροι θα αυξηθούν αισθητά, προκειμένου να καλυφθεί το πραγματικό κόστος της αστικής μας διαβίωσης.
Αυτή την πραγματικότητα αρνούνται πεισματικά να την αναγνωρίσουν οι κατασκευαστές και εκβιάζουν με το επιχείρημα της σημασίας της οικοδομής για την εθνική οικονομία (το ΤΕΕ λέει ότι συνεισφέρει στο 10% του ΑΕΠ).
Πλην όμως πως είναι δυνατόν οι κατασκευαστές να κόπτονται για την εθνική οικονομία όταν η αγορά έχει γεμίσει με είδη υγιεινής από την Ιταλία για παράδειγμα.
Δηλαδή στηρίζουν οι κατασκευαστές τις ελληνικές επιχειρήσεις; (και ο σίδηρος από την Βουλγαρία; ).
Εκεί βέβαια θα σου πούνε: εμείς επιχειρηματίες είμαστε, κέρδος πρέπει να βγάλουμε, το φθηνότερο θα πάρουμε. Όταν όμως έρχεται η παγκόσμια οικονομική κρίση τότε αρχίζουν τα παρακαλετά προς το κράτος και οι έμμεσοι εκβιασμοί για τις δουλειές που θα χαθούνε.
Πάντως ένα είναι σίγουρο: στην οικονομία που έρχεται ο ρόλος της οικοδομής θα είναι μικρός. Τα μεγαλεία του παρελθόντος παρήλθαν ανεπιστρεπττί.
εγώ φίλτατε έχω την εντύπωση ότι έχει γεμίσει ο κόσμος με είδη υγιεινής απο την Κίνα πλέον....
διόρθωσε με αν κάνω λάθος.
ΥΓ. ωραίο το άρθρο που πόσταρες
θα τους πηγάινουν τσιγάρα στην ψειρού ο τρίκαρδος με τον αχαχούχα.
είναι συμπονοίαριδες κατά βάθος
βεβαιως σε κοντραρω αμα λεω αληθειες που σε πειραζουνε! Σορρυ που σου χαλαω τη συνταγη αλλα ετσι ειναι πλεον η πραγματικοτητα και αμα ειχες και συ και οι συναδελφοι σου λιγο μυαλο θα προσαρμοζοσασταν στις νεες συνθηκες!
Το συμπερασμα σου οτι οποιος λεει κατι αντιθετο με εσενα ειναι απλα φτωχος η δυστυχισμενος ειναι απλα αυθαιρετο(οπως και τα σπιτια που χτιζεις)! Ουτε με ξερεις ουτε εχεις ερθει σπιτι μου, ουτε σεχω παει βολτα με τα αμαξια μου ουτε σεχω παρει μαζι μου διακοπες στις χωρες που πηγαινω!
Οι παθιασμενοι στην κουβεντα ειστε εσεις, που προσπαθειτε να κανετε το ασπρο μαυρο επειδη ετσι σας βολευει! Εσυ να δεις τι χανεις με τον τροπο που μιλας και βριζεις οποιον πει κατι αντιθετο απο τα συμφεροντα σου! Δεν πειραζει θα μεγαλωσεις καποια στιγμη (δεν το λεω ειρωνικα αν λαβω υπ οψιν οτι εισαι 22) και θα καταλαβεις οτι οι σωστες μπιζνες δεν γινονται ουτε με ψευτοτσαμπουκαδες ουτε με βρισιες! Αυτο παρτο σαν συμβουλη αν θες απο καποιον μεγαλυτερο και σιγουρα πολυ πιο εμπειρο στη ζωη αποτι εσυ!
Δίκηο έχεις για την Κίνα.
Απλά έχω δει πρόσφατα σε ξενοδοχείο του εξωτερικού είδη υγιεινής της Kerafina που είναι ελληνική εταιρεία αλλά εδώ, σε καλά ξενοδοχεία, μόνον Ιταλικά βλέπεις.
Δίκηο έχεις για την Κίνα.
Απλά έχω δει πρόσφατα σε ξενοδοχείο του εξωτερικού είδη υγιεινής της Kerafina που είναι ελληνική εταιρεία αλλά εδώ, σε καλά ξενοδοχεία, μόνον Ιταλικά βλέπεις.
Έχω δει καπάκια από χυτοσίδηρο στα πεζοδρόμια (μπροατά από το Attica Center) από Ιταλικά χυτήρια.
Και σκέφτομαι: τι διάολο, και αυτό ακόμη από την Ιταλία πρέπει να το πάρουμε, χαράς την υψηλή τεχνολογία. Παλιότερα όλα τα καπάκια της ύδρευσης, της αποχέτευσης ήταν από ελληνικά χυτήρια (πχ Χυτήρια Βόλου).
Σορρυ για την παρέμβαση αρχηγέ...αλλά τα κεραφίνα δεν είναι πλέον ελληνικά...απ'ότι μου λένε εδώ οι ίνφο μου....
Εκτός κι τα κατασκευασμένα στην Τουρκία,Βουλγαρία,Κίνα κλπ...ονομάζονται ελληνικά... ;)
Τα συμφέροντα,ναι είναι ελληνικά..η κατασκευή όμως για τον πούτσο..καμία σχέση με το παρελθόν...