Επισκέπτης
δεν τα λεγα προηγουμένως;
ευχαριστώ που με κάλυψες για άλλη μια φορά.
ναι, αλλά απο αυτο προκύπτει ότι ίσως κάνουν κακή δουλεια αλλα δεν πολυαισχροκερδουν.....
πάντως σίγουρα όχι 100% κέρδος...
δεν τα λεγα προηγουμένως;
ευχαριστώ που με κάλυψες για άλλη μια φορά.
Yorgos,
χαίρομαι για την ειλικρίνειά σου, η οποία όμως στην ουσία ακυρώνει τόνους από γραπτά εδώ μέσα και αλλού.
Yorgos,
χαίρομαι για την ειλικρίνειά σου, η οποία όμως στην ουσία ακυρώνει τόνους από γραπτά εδώ μέσα και αλλού.
ναι, αλλά απο αυτο προκύπτει ότι ίσως κάνουν κακή δουλεια αλλα δεν πολυαισχροκερδουν.....
πάντως σίγουρα όχι 100% κέρδος...
Κάτι έλεγες για νοοτροπία πιο πάνω...η υποθετική στάση δεν αποτελεί ακύρωση καμμιάς θέσης.
Γιατί και γω μπορεί να πω ότι θα σε σκοτώσω στεγνά άμα συνεχίσεις να μαλακίζεσαι, αλλά άμα δεν το πράξω δεν ακυρώνεται το λευκό μου ποινικό μητρώο.....
Υπάρχει όμως ποσοστό, πολύ μεγαλύτερου του 100%, απόδοσης ίδιων κεφαλαίων...
(υπήρχε τουλάχιστον...)
μπα...
αν βαλεις 250.000 για ένα ΦΤΗΝΟ οικοπεδο, αλλα 450,000 να φτιάξει 4όροφο, π'οσο να πουλήσεις τον όροφο σε ΦΤΗΝΗ περιοχη?
κάποτε πουλούσες από σχέδια σε αντιπαροχές, η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων, μπορεί να ήταν και άπειρη
(κάποτε, των καπότων και έτσι)
ούτε που τη θυμάμαι αυτη την εποχη...
και πάλι βέβαια το ρίσκο του κατασκευαστη μεγάλο...
άλλη τιμή κάνω στους πελάτες όταν θέλουν να τους κατσκευάσω κάτι αν τα λεφτά και το ρίσκο είναι δικό τους
και άλλη αν η τιμή είναι φιξ...
ειναι νομίζω τουλάχιστον αυτονόητο.
ούτε που τη θυμάμαι αυτη την εποχη...
και πάλι βέβαια το ρίσκο του κατασκευαστη μεγάλο...
άλλη τιμή κάνω στους πελάτες όταν θέλουν να τους κατσκευάσω κάτι αν τα λεφτά και το ρίσκο είναι δικό τους
και άλλη αν η τιμή είναι φιξ...
ειναι νομίζω τουλάχιστον αυτονόητο.
Α βρε Κλωνίτσα (κατά το κλανίτσα μάλλον) ΤΟ ΓΗΡΑΣ ΟΥΚ ΓΑΡ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ
Δεν θυμάσε τίποτα από το εγκλημα δλδης.
Όταν πούλαγες τα "φύκια για μεταξοτες κορδέλες". όταν έπερνες ποσοστά απο το "συμπληροματικό δάνειο" για να καλοπληροθείς το "κλουβί σου"
Αυτο το ερωτημα φιλε μου ετσι οπως το θετεις ειναι εκβιασμος! Να στο θεσω εγω αναποδα? Προτιμας να αισχροκερδει ασυστολα στην πλατη του καθε εργαζομενου ο καθε Βωβος για να μη χασει τη δουλεια του ο οικοδομος? Τι μαλακισμενη λογικη ειναι αυτη? Χρησιμοποιειτε σαν ασπιδα τους φουκαραδες για να συνεχισετε εσεις να θησαυριζετε στις πλατες ολων? Δεν ντρεπεστε λιγο λεω γω!
Μην ανησυχεις παντως οι οικοδομοι αμα χασουνε τη δουλεια τους θα μπουνε ΟΑΕΔ δεν θα ψοφησουνε, ο Βωβος αμα χασει τα λεφτα του θα φουνταρει απο κανα γκρεμο!
Αν φιαξεις 4 διαμερισματα των 100+ τ.μ και τα πουλησεις προς 300,000 το κομματι με κοστος επενδυσης 700.000 εχεις ΚΑΘΑΡΟ ΚΕΡΔΟΣ 500.000!! και αυτα σε ενα χρονο το πολυ! Για βρειτε μου ενα αλλο επαγγελμα με αυτη τη δυνατοτητα κερδους και τα ξαναλεμε!
Το οτι δεν απαντας για τα αλλα ειναι απλα γιατι ετσι ειναι!
2. Ετσι οπως ειναι η κατασταση και με δεδομενο το αχρηστο Ελληνικο κρατος ΝΑΙ ο μονος τροπος να σταματησει η αισχροκερδεια ειναι να γινει κραχ, να μηδενισει το συστημα και να ξαναφιαχτουν οι οροι του καπιταλισμου απο την αρχη!
Σε καλυψα τωρα?
Ποτε επαιζαν αυτες οι τιμες? το 2000? γιατι μετα με την αυξηση της ζητησης η τιμη για τα 100 τμ ητανε φιξ σε ολες τις περιφερειακες συνοικιες 290 και ανω!
Ποτε επαιζαν αυτες οι τιμες? το 2000? γιατι μετα με την αυξηση της ζητησης η τιμη για τα 100 τμ ητανε φιξ σε ολες τις περιφερειακες συνοικιες 290 και ανω!
Το κραχ δε σημαινει οτι ξαφνικα θα εξαφανιστει η τροφη απο τη γη φιλε μου! Ο φτωχως ο οποιος εχει συνηθισει να ζει φτωχικα θα την βγαλει καθαρη μια χαρα! Ο πλουσιος θα τραβηξει τα ζορια!
Ο μηδενισμος του συστηματος σημαινει οτι κανεις δε χρωσταει σε κανενα και παμε απο την αρχη! Ο τροπος για να γινει αυτο ειναι ΜΟΝΟ αν γινει ΜΕΓΑ ΚΡΑΧ (που θα γινει) και υστερα ακομη και οι τραπεζες που χρωστανε μεταξυ τους δεχθουν το μηδενισμο των χρεων και επωφεληθουν ετσι και οι απλοι ανθρωποι απο σποντα!
Το 2006 πωλησε κολλητος οικοπεδο κορυδαλλο 200τμ, 170000, και ως εκ θαυματος χτιστηκε τετραορωφο!
Το περασμα απο τα κοτερα και τη χλιδη και τις αλλογιστες σπαταλες στη φτωχια ειναι πολυ πιο τραγικη εμπειρια αποτι η σενεχιση της ηδη υπαρχουσας φτωχιας φιλε! Μπορεις να φανταστεις δηλαδη την Αγγελοπουλου να μαζεβει χορτα σε κανα χωραφι και να σφαζει καμια κοτα για να ταϊσει την οικογενεια της? Εσενα και μενα δεν θα μας πειραζε ιδιαιτερα ο συγκεκριμενος τροπος ζωης, καταλαβαινεις τι εννοω?