Καλα αυτα σε ποιο πλανητη συμβαινουν? Απειρες ωρες? Ισως να μιλανε κανα μισαωρο για να συμφωνησουν στο ποσο θα γδυσουν τους πελατες τους!
1) Οσο για το ιδιο το συμβολαιο, ολοι το εχουνε αποθηκευμενο στο σκληρο τους δισκο σε word, απλα συμπληρωνουν τα σχετικα στοιχεια και το τυπωνουν!
2)Οσο για τα περι ασφαλειας των συναλλαγων και κολοκυθια τουμπανα, η μονη εξασφαλιση ειναι οταν το συμβολαιο κατατεθει στην εφορια! Μεχρι να κατατεθει ειναι αμφισβητισιμο απο οποιον θελει να ειναι κακοβουλος!
3)Θα μπορουσε παρα πολυ απλα να υπηρχε το εγγραφο ετοιμο στις εφοριες, να συμπληρωναν οι δυο συμβαλλομενοι τα στοιχεια τους και με ενα δευτερο εγγραφο απο την τοπικη πολεοδομια που να περιγραφει ακριβως τα ορια της ιδιοκτησιας να συνυποβαλλονται στην εφορια υπογεγραμενα και απο τους 2 και να τελειωνει εκει το θεμα!Νομιμα και εξασφαλισμενα!
4)Τα κορακια οι δικηγοροι και οι συμβολαιογραφοι ειναι τελειως μα τελειως περριτοι!
Η ασχετοσύνη ορισμένων τελικά δεν έχει όρια..... Να σε γδύσουν εσένα ή εμένα όταν η αμοιβή τους είναι προκαθορισμένη από τους Δικηγορικούς Συλλόγους και αυτό το ξέρουν ΟΛΟΙ πως θα γίνει? Αν εσύ/εγω τώρα ήμαστε τόσο ηλίθιοι που θα κάτσουμε να μας χρεώσουνε πέραν του νομίμου όταν μόνο στην Αθήνα μπορεί και να υπάρχουν 40000 δικηγόροι... Ε! ΗΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....
1)Δεν είναι όλα τα συμβόλαια ίδια. Η κάθε αγοραπωλησία διαφέρει όχι μόνο προς το τίμημα αλλά και σε πολλές άλλες παραμέτρους νομικές. Μπορεί λχ να υπάρχει επικαρπία στη μέση, ή υποθήκες και προσημειώσεις, μπορεί να υπάρχουν διαλυτικές αιρέσεις κτλ. Αν νομίζεις πως τα ξέρεις όλα αυτά δώσε εξετάσεις και γίνε δικηγόρος μην κάθεσαι αλλιώς.... ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ....
2)Ποιος μπορεί άραγε μέχρι να κατατεθεί το συμβόλαιο να είναι κακόβουλος? Ο δικηγόρος σου/μου ή ο αντισυμβαλλόμενος σου? Αν φυσικά θεωρείς πως ο αντισυμβαλλόμενος σου είναι καλό παιδί και τίμιο παλληκάρι και προς Θεού δεν έχει κανένα συμφέρον από το συμβόλαιο ούτε θα κοιτάξει την πάρτη του και το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος από σένα/εμένα... Ε!ΕΊΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ...
3)Δηλαδή πιστεύεις πως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν νομική κατάρτιση που θα σε βγάλουν από οποιοδήποτε νομικό ή πραγματικό κωλυμα ή ελλάτωμα βάσει του φασόν εγγράφου που υποστηρίζεις πως κυκλοφορεί? Ή μήπως πιστεύεις πως σε αυτή την περίπτωση θα έκαναν ο,τιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τους αντισυμβαλλόμενους χωρίς φυσικά εσύ/εγώ να πληρώσεις "κάτι παραπάνω από ένα δημόσιο παράβολο"? Στο λέω γιατί πριν σε σχέση με τον φίλο σου το λάδωμα σου φάνηκε λογικό για τα δεδομένα του Ελληνικού δημοσίου. Τώρα πιστεύεις πως θα γίνει κάτι διαφορετικό? Γιατί αν το πιστεύεις... ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ....
4)Μετά απ'όλα αυτά συνεχίζεις να πιστεύεις πως οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι είναι περριτοί, ειδικά όταν σου υπενθυμίζω πως οι αμοιβές τους είναι φιξ? Γιατί αν συνεχίζεις να πιστεύεις κάτι τέτοιο μάλλον δεν ζείς στον πλανήτη τον οποίον επικαλείσαι και ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ.....
Μην το πάρεις προσωπικά αναφέρομαι σε όλους όσους βλέπουν με αυτήν την απλουστευτική λογική, πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνουν και δεν κατανοούν, αλλά συνεχίζουν να ασκούν ανέξοδη κριτική και να ισοπεδώνουν τα πάντα...
Κακός Ινδιάνος Μίλησε (και είναι και αυτός άξιος της μοίρας του)....