Απάντησα ότι δεν ξέρω. Πιστεύω ότι ο ίδιος ξέρει καλύτερα.
Θα είχε ενδιαφέρον σε 5 χρόνια αν είμαστε εδώ τριγύρω, να δούμε τι θα γίνει με το πάρτυ που λες.
Λοιδορώ εγώ εσένα προσωπικά ή κάποια επιλογή σου στη ζωή?
προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι, ή ποιόν λοιδωρείς.
Το οικονομικό μου πρόβλημα το έχω λυμμένο, έχω παραπάνω από 1 σπίτια και εξοχικά εν Ελλάδι και απλά βλέπω που πάει το πράμα. Να στο πω αλλιώς. Εγώ είμαι από τους τελευταίους που ακόμα και στην ελλαδα θα πεινούσαν.
Αλλο όμως να ζεις στην αρρώστια και άλλο να ζητάς καλύτερο μέλλον για προσωπική ηρεμία.
Οποιος άλλωστε μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.
Και επί της ουσίας καλοί οι συνωστισμοί στα ταβερνεία αλλά τα στοιχεία είναι τραγικά ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ........
Εσύ μπορείς να εξακολουθείς να θεωρείς τη μεσαία τάξη στην Ελλάδα ισχυρή και το σπίτι και το εξοχικό μέτρο σύγκρισης οικονομικής ευμάρειας.
Ρεκόρ κατέρριψαν οι ακάλυπτες επιταγές
Κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ σπάνε οι ακάλυπτες επιταγές στη χώρα μας. Τον Μάιο του 2009 ανήλθαν σε 335,2 εκατ. ευρώ, [size=14pt]
σημειώνοντας αύξηση 23,5% σε σχέση με το προηγούμενο μήνα του ίδιου έτους.[/size] Σε τεμάχια ανήλθαν σε 34.112 σημειώνοντας αύξηση 22,97% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008 οι ακάλυπτες επιταγές σημείωσαν αύξηση 248,46% σε τεμάχια και 228,46% σε αξία.
Το προοδευτικό σύνολο τεμαχίων των ακάλυπτων επιταγών για την χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2009 ανήλθε σε 132.357 και σε αξία 1,3 δισ. ευρώ.
Στις απλήρωτες συναλλαγματικές τα τεμάχια τον Μάιο ανήλθαν σε 12.414 σημειώνοντας αύξηση 18,49% σε σχέση με τον περασμένο μήνα του ιδίου έτους και 23,91% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Σε ποσά σημείωσαν αύξηση 16,89% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του ιδίου έτους και 30,32% σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2008.
Στο 5% έναντι 1,6% το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Ελλάδα
[size=12pt]
Ειδικότερα για την Ελλάδα, η Επιτροπή επαναλαμβάνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2008 έφτασε στο 5% του ΑΕΠ, έναντι 1,6% που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης. Η απόκλιση της τάξεως του 3,5% του ΑΕΠ οφείλεται, σύμφωνα με την Επιτροπή, σε μειωμένα έσοδα και αυξημένες δαπάνες. Επισημαίνεται, ακόμη, ότι στο βαθμό που η επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία ήταν σχετικά περιορισμένη, η ελληνική κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο στήριξης της οικονομίας το 2008.
[/size]
Σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος, η Επιτροπή τονίζει ότι το 2008 ανήλθε στο 97,75% του ΑΕΠ, λόγω της αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της οικονομικής επιβράδυνσης.
Συνεχίζοντας, η Επιτροπή τονίζει ότι παρά την επιδείνωση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, ο στόχος του ελλείμματος για το 2009 παραμένει αμετάβλητος στο 3,7% του ΑΕΠ, σύμφωνα με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2009 (περιλαμβάνονται προσωρινά μέτρα ύψους 0,5% του ΑΕΠ). Ωστόσο, η Επιτροπή από την πλευρά της, λαμβάνοντας υπόψη το χειρότερο σενάριο για την οικονομική ανάπτυξη και μια συνετή αξιολόγηση των εσόδων, εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 θα φτάσει το 5,1% του ΑΕΠ.
Εξάλλου, για το 2009, η Επιτροπή τονίζει ότι τα κρατικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 1% του ΑΕΠ, μέσω των πρόσθετων φορολογικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τις κρατικές δαπάνες, η Επιτροπή εκτιμά ότι θα μειωθούν κατά 0,25% του ΑΕΠ, μέσα από μέτρα περιορισμού των δημοσίων δαπανών. Σε αυτά τα μέτρα επισημαίνονται ενδεικτικά η μείωση των δημόσιων συμβάσεων, η μείωση των απολαβών για τους υψηλόμισθους του δημοσίου, καθώς και το πάγωμα των μισθών του δημοσίου για το 2009 που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και η εντατικοποίηση των προσπαθειών για τον περιορισμό των πρωτογενών δαπανών.
Σε ό,τι αφορά το 2010, η Επιτροπή προβλέπει ότι αν η οικονομική πολιτική της Ελλάδας παραμείνει αμετάβλητη (δηλαδή αν ο προϋπολογισμός του 2010 κινηθεί στους βασικούς άξονες του προϋπολογισμού του 2009), το δημοσιονομικό έλλειμμα θα φτάσει το 5,75% του ΑΕΠ. Εκτιμά, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος θα φτάσει στο 103,5% του ΑΕΠ, ενώ το 2010 θα ανέλθει στο 108% του ΑΕΠ.