Νέα

Πας φυλακή για χρέη;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mikeget1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Αυτό ήθελα να σου πω...Η επίσκεψη και η ώρα σε δικηγόρο ποικίλει ανάλογα τον κάθε ένα. 'Ομως πρέπει να ξέρεις κάθε υπόθεση είναι ιδιόμορφη και ξεχωριστή, μπορεί μια λεπτομέρεια να αλλάξει το συμπέρασμα του καθενός νομικού.

Επίσης ο δικηγόρος πρέπει να ασχολείται με οικονομικές υποθέσεις. Αλλοι είναι ειδικευμένοι σε αυτοκίνητα (πχ ατυχήματα, αποζημιώσεις), άλλος με αστικά, άλλος με διαζύγια κλπ.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Υπάρχουν κάποιες extreme περιπτώσεις όπως η δόλια χρεοκοπία και η καταδολίευση δανειστών (αν πχ ενώ χρωστάς αρχίζεις και εκποιείς περιουσιακά στοιχεία) που πας φυλακή αλλά θα πρέπει να σε κυνηγήσει πολύ εντατικά κάποιος γιατί πρέπει να αποδείξει όλα αυτά και συνήθως αν τα ποσά δεν είναι μεγάλα ακόμη και οι τράπεζες βαριούνται να το ψάξουν...
αυτότο ξέρω.
Αν πάρεις ένα δάνειο (χωρίς προσημίωση) και το πουλήσεις μετά 1 χρόνο, τότε δεν υπάρχει δόλος.
Αν βέβαια το πουλήσεις την άλλη μέρα σίγουρα καταδικάζεσαι.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Αυτό ήθελα να σου πω...Η επίσκεψη και η ώρα σε δικηγόρο ποικίλει ανάλογα τον κάθε ένα. 'Ομως πρέπει να ξέρεις κάθε υπόθεση είναι ιδιόμορφη και ξεχωριστή, μπορεί μια λεπτομέρεια να αλλάξει το συμπέρασμα του καθενός νομικού.

Επίσης ο δικηγόρος πρέπει να ασχολείται με οικονομικές υποθέσεις. Αλλοι είναι ειδικευμένοι σε αυτοκίνητα (πχ ατυχήματα, αποζημιώσεις), άλλος με αστικά, άλλος με διαζύγια κλπ.
Να ρωτήσω και κάτι άλλο?
Μιλάμε για δικαστήρια κτλ.
Δηλ. εγώ αν αλλάξω σπίτι,τηλ κτλ, και δε με βρίσκουν, πως θα ξέρω πότε θα γίνει δικαστήριο κοκ.
Ή μήπως δε θα πρέπει να εξαφανιστώ!
Μήπωσ δηλ. αν γίνουν τα δικαστήρια ερήμην μου θα αποδειχτεί πιο εύκολα δόλος (γιατί απ΄ότι κατάλαβα μόνο για δόλο πας μέσα και όχι για αδυναμία πληρωμής των χρεών σου).

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Με δικαστικό επιμελητή θα σου επιδοθεί ή θυροκολληθεί στον τόπο κατοικίας που έχεις αναγράψει στο γραμμάτιο ρητή δικάσιμος. Αν δεν σε βρουν, θα αναγράψουν "αγνώστου διαμονής". Στο δικαστήριο για το γραμμάτιο δεν υποχρεούσαι να πας εκτός αν έχεις ενστάσεις (πχ έχεις αποδείξεις πως το γραμμάτιο είναι πλαστογραφημένο, ή πως έχει πληρωθεί ήδη κι εσύ δεν έχεις το σώμα του γραμματίου στα χέρια σου γιατί δεν στο έδωσαν). Απλά θα σου καταδικάσουν το ποσό συν τα έξοδα και θα βγει "ένταλμα πληρωμής". Σε 2-3 μήνες μετά απο αυτό, θα αρχίσουν να ψάχνουν τα περιουσιακά σου στοιχεία, δηλαδή σπίτι, αυτοκίνητο, κλπ τιμαλφή.

'Οταν σε βρούν, παρουσία εισαγγελέα, 2 τουλάχιστον κλητήρες θα κάνουν κατάσχεση τιμαλφή (έπιπλα, τηλεόραση, κοσμήματα κλπ) και θα τα κοστολογήσουν κατα την διάρκεια της κατάσχεσης.

Αν έχεις ακίνητο στο ονομά σου, θα στο κατασχέσουν με τις νόμιμες διαδικασίες και θα σου έρθει ένα χαρτί που θα στο γνωστοποιεί.

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Ούτε και εγώ φίλε έχω διάθεση να ειρωνευτώ, πόσο μάλλον αφού αντιμετωπίζεις τέτοιο σοβαρό πρόβλημα.

Απλά σου λέω την θέση μου οτι εγώ θα φοβόμουνα να βασιστώ σε κουβέντες ιντερνετικές για τέτοια σοβαρά θέματα, όπως π.χ. αντίστοιχα με κάποιους που ρωτάνε εδώ "έβγαλα στο πουλί μου κοκκινίλες, τι μπορεί να είναι ?" και του απαντάει ο άλλος "Δεν είναι τίποτα, βάλε betadine και θα περάσει"...

Στο κάτω κάτω της γραφής, μέσα στα τόσα λεφτά που έχουν περάσει απο τα χέρια σου, βρες τον καλύτερο δικηγόρο της πιάτσας και πλήρωσε όσα σου ζητήσει χωρίς να λυπηθείς. Θα σου γλυτώσει την ψυχική υγεία.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Με δικαστικό επιμελητή θα σου επιδοθεί ή θυροκολληθεί στον τόπο κατοικίας που έχεις αναγράψει στο γραμμάτιο ρητή δικάσιμος. Αν δεν σε βρουν, θα αναγράψουν "αγνώστου διαμονής". Στο δικαστήριο για το γραμμάτιο δεν υποχρεούσαι να πας εκτός αν έχεις ενστάσεις (πχ έχεις αποδείξεις πως το γραμμάτιο είναι πλαστογραφημένο, ή πως έχει πληρωθεί ήδη κι εσύ δεν έχεις το σώμα του γραμματίου στα χέρια σου γιατί δεν στο έδωσαν). Απλά θα σου καταδικάσουν το ποσό συν τα έξοδα και θα βγει "ένταλμα πληρωμής". Σε 2-3 μήνες μετά απο αυτό, θα αρχίσουν να ψάχνουν τα περιουσιακά σου στοιχεία, δηλαδή σπίτι, αυτοκίνητο, κλπ τιμαλφή.

'Οταν σε βρούν, παρουσία εισαγγελέα, 2 τουλάχιστον κλητήρες θα κάνουν κατάσχεση τιμαλφή (έπιπλα, τηλεόραση, κοσμήματα κλπ) και θα τα κοστολογήσουν κατα την διάρκεια της κατάσχεσης.

Αν έχεις ακίνητο στο ονομά σου, θα στο κατασχέσουν με τις νόμιμες διαδικασίες και θα σου έρθει ένα χαρτί που θα στο γνωστοποιεί.
Κατανοητό.
Οι τράπεζες για τα απλήρωτα δάνεια/κάρτες την ίδια τακτική ακολουθούν?

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
'Ιδια και πιο συνοπτική διαδικασία.Δεν γλυτώνεις με τίποτα!

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
'Ιδια και πιο συνοπτική διαδικασία.Δεν γλυτώνεις με τίποτα!
Μα το θέμα δεν είναι να γλυτώσω  το δικαστήριο!
Η απορία μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να σε βάλουν μέσα.
Αν δηλ. τσατιστούν που δε θα πάρουν δεκάρα τσακιστή και θα σε χώσουν.
Αλλά απ ότι κατάλαβα, μόνο αν αποδείξουν δόλο μπαίνεις.
Σωστά?

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Για χρέος σε τράπεζα δεν μπαίνεις φυλακή, μόνο για εξαιρετικούς λόγους. Αν δεν ξέρω το ιστορικό όλο με πλήρεις λεπτομέρειες και χαρτιά, ημερομηνίες, ποσά κλπ δεν μπορώ να σου απαντήσω 100%.

Επισκέπτης
Πώς θα μπορούσε να αποδείξει κανείς δόλο?
Τι εννοώ?
Παίρνοντας για παράδειγμα ένα επιχειρηματικό δάνει το οποίο μετά από μερικούς μήνες σταματάς να πληρώνεις δηλώνοντας αδυναμία δεν μπορεί να θεωρηθεί δόλος?
"αφού ρε φίλε είχες πολλά, γιατί ήρθες και πήρες κι άλλα.Άρα σκόπιμα το έκανες". Ή κάνω λάθος?
αν και είμαι ελεύθερος επαγγελματίας από το 1981 ποτέ στην ζωή μου δεν έβγαλα μπλοκ επιταγών αλλά και καμιά πιστωτική κάρτα εκτός από αυτή της attika bank την gift.
τώρα στα άλλα δεν είμαι νομικός αλλά αν έχεις κάποια επιχείρηση  κάτι παίζει με την πτώχευση σαν έσχατο μέτρο για να μην πάθεις τα χειρότερα που λένε.
πάντως όσον αφορά αν χρωστάς σε κάποιον και σε κλείσει μέσα σε πληρώνει κανονικά και μάλιστα ξέρω περίπτωση που άτομο χρώσταγε σε τοκογλύφο και ενώ είχε τα λεφτά να τον εξοφλήση  πήγε φυλακή σκόπιμα γιατί του είχαν παρουσιαστεί κάποια προβλήματα με την καρδιά και όταν ήταν φυλακή πήγε και έκανε εγχείρηση και το μπουγιουρντί πήγε στον τοκογλύφο και το πλήρωσε ήθελε δεν ήθελε.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Δεν μπαίνεις φυλακή φίλε,τα δικαστήρια που αναφέρθηκαν είναι πολιτικά,δηλαδή επιβεβαιώνουν τελεσίδικα τα χρέη σου και ακολουθούν κατασχέσεις σπιτιών και αυτοκινήτων,αν δεν έχεις ακίνητα τελείωσε η Ιστορία,δεν παίρνουν τίποτα...Τα δικαστήρια αυτά δεν είναι ποινικά,δεν υπάρχει ποινή δηλαδή
Ποινικά δικαστήρια υπάρχουν μόνο
1.σε ακάλυπτες επιταγές
2.αν πάρεις πράγματα από τον Κωτσόβολο και δεν πληρώνεις τη δόση,οπότε θεωρείται σαν τα έχεις κλέψει(υπεξαίρεση)και σου κάνουν μήνυση
3. αν κλείσεις την εταιρία σου με δόλο για να μην πληρώσεις αυτούς που χρωστάς(δόλια χρεωκοπία)
και αυτές οι ποινές όμως είναι μερικών μηνών και εξαγοράσιμες,δηλαδή δεν μπαίνεις μέσα
αυτά εντελώς συνοπτιικά

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για χρέος σε τράπεζα δεν μπαίνεις φυλακή, μόνο για εξαιρετικούς λόγους. Αν δεν ξέρω το ιστορικό όλο με πλήρεις λεπτομέρειες και χαρτιά, ημερομηνίες, ποσά κλπ δεν μπορώ να σου απαντήσω 100%.
Μ΄αυτά που μου λες με φοβίζεις λίγο.
Δηλ δεν υπάρχει 100% απάντηση?
Οι εξαιρετικοί λόγοι ποιοι θα μπορούσαν να είναι?

bou_asd

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Απρ 2006
Κριτικές
11
Like
49
Πόντοι
1.992
Τα χρέη δεν αφορούν τον ποινικό κώδικα αλλά τον αστικό. Έτσι παρ'ότι οι αντίδικοι ζητούν προσωποκράτηση και στέρηση ελευθερίας για τα χρέη, δεν το επιτυγχάνουν.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ τα περισσότερα χρέη προκύπτουν μέσω άλλων ποινικών αδικημάτων όπως απάτη, πλαστογραφία, κλοπή, υπεξέρεση, ακάλυπτες επιταγές ή γραμμάτια κλπ. Για τα ποινικά αδικήματα υπάρχει προσωποκράτηση και φυλάκιση.
Συνήθως αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, κι επειδή δεν μπορεί να σε φυλακίσει για χρέη προσπαθεί να αποδείξει πχ την απάτη. :jerking:
Ένα απλό παράδειγμα χρέους που δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα (από άποψη προσωποκράτησης) είναι η μη πληρωμή μιας οφειλής (χωρίς να έχεις κόψει επιταγές). Θα κοιτάξει βέβαια να τα πάρει ακόμα και με κατάσχεση. :idiot:

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Δεν μπαίνεις φυλακή φίλε,τα δικαστήρια που αναφέρθηκαν είναι πολιτικά,δηλαδή επιβεβαιώνουν τελεσίδικα τα χρέη σου και ακολουθούν κατασχέσεις σπιτιών και αυτοκινήτων,αν δεν έχεις ακίνητα τελείωσε η Ιστορία,δεν παίρνουν τίποτα...Τα δικαστήρια αυτά δεν είναι ποινικά,δεν υπάρχει ποινή δηλαδή
Ποινικά δικαστήρια υπάρχουν μόνο
1.σε ακάλυπτες επιταγές
2.αν πάρεις πράγματα από τον Κωτσόβολο και δεν πληρώνεις τη δόση,οπότε θεωρείται σαν τα έχεις κλέψει(υπεξαίρεση)και σου κάνουν μήνυση
3. αν κλείσεις την εταιρία σου με δόλο για να μην πληρώσεις αυτούς που χρωστάς(δόλια χρεωκοπία)
και αυτές οι ποινές όμως είναι μερικών μηνών και εξαγοράσιμες,δηλαδή δεν μπαίνεις μέσα
αυτά εντελώς συνοπτιικά
Αν όμως πάρεις πράγματα απ τον κοτσώβολο με πιστωτική (με δόσεις ή χωρις) και μετά σταματήσεις να την πληρώνεις?
Τότε λογικά δεν είναι υπεξαίρεση?

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66

Να ΦΟΒΑΣΑΙ τους εισπράκτορες (από τις ιδιωτικές εταιρείες που οι Τράπεζες πλέον "πουλάνε" έναντι κάποιου ποσοστού επί των απαιτήσεών τους) κι αυτοί πλέον αναλαμβάνουν να σε βρουν...

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Τα χρέη δεν αφορούν τον ποινικό κώδικα αλλά τον αστικό. Έτσι παρ'ότι οι αντίδικοι ζητούν προσωποκράτηση και στέρηση ελευθερίας για τα χρέη, δεν το επιτυγχάνουν.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ τα περισσότερα χρέη προκύπτουν μέσω άλλων ποινικών αδικημάτων όπως απάτη, πλαστογραφία, κλοπή, υπεξέρεση, ακάλυπτες επιταγές ή γραμμάτια κλπ. Για τα ποινικά αδικήματα υπάρχει προσωποκράτηση και φυλάκιση.
Συνήθως αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα, κι επειδή δεν μπορεί να σε φυλακίσει για χρέη προσπαθεί να αποδείξει πχ την απάτη. :jerking:
Ένα απλό παράδειγμα χρέους που δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα (από άποψη προσωποκράτησης) είναι η μη πληρωμή μιας οφειλής (χωρίς να έχεις κόψει επιταγές). Θα κοιτάξει βέβαια να τα πάρει ακόμα και με κατάσχεση. :idiot:
Για τα γραμμάτια είπε ένας φίλος συναγωνιστής ότι δεν ισχύει.Μόνο με τις ακάλυπτες επιταγές πας μέσα.
Ξέρεις κάτι άλλο?

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Δηλ δεν υπάρχει 100% απάντηση?
Οι εξαιρετικοί λόγοι ποιοι θα μπορούσαν να είναι?

Οι εξαιρετικοί λόγοι είναι δόλος (έχω γράψει παραδείγματα παραπάνω), και απάτη. 'Ομως δεν είναι αυτή η τακτική που κινείται το νομικό τμήμα μιας τράπεζας, εκτός αν πράγματι εσύ δήλωσες ΑΝΑΛΗΘΗ στοιχεία (εισόδημα, αφμ, κλπ) ή αν ταυτόχρονα είχες πάρει το ίδιο διάστημα κι άλλο δάνειο απο άλλη τράπεζα και το απέκρυψες.

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Να ΦΟΒΑΣΑΙ τους εισπράκτορες (από τις ιδιωτικές εταιρείες που οι Τράπεζες πλέον "πουλάνε" έναντι κάποιου ποσοστού επί των απαιτήσεών τους) κι αυτοί πλέον αναλαμβάνουν να σε βρουν...
Έχω ακούσει και για αυτούς αλλά δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσουν....
Λογικό είναι ότι θα σου σπάσουν τα αρχ@δια αλλά υπάρχουν άραγε περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή σου?
Ξέρει κανείς κάτι?
Γιατί με τους τοκογλύφους είναι γνωστές οι συνέπειες αυτών ου δεν ήθελαν να πληρώσουν.
Αλλά και οι τράπεζες θα έφταναν σε τέτοιο σημείο?

OP
OP
M

mikeget1

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Οι εξαιρετικοί λόγοι είναι δόλος (έχω γράψει παραδείγματα παραπάνω), και απάτη. 'Ομως δεν είναι αυτή η τακτική που κινείται το νομικό τμήμα μιας τράπεζας, εκτός αν πράγματι εσύ δήλωσες ΑΝΑΛΗΘΗ στοιχεία (εισόδημα, αφμ, κλπ) ή αν ταυτόχρονα είχες πάρει το ίδιο διάστημα κι άλλο δάνειο απο άλλη τράπεζα και το απέκρυψες.
Οι τράπεζες όμως έχουν ελεγκτικούς μηχανησμούς και στεγανά τέτοια ώστε να αποφύγουνε υπερχρεωμένους πελάτες.
Ο τειρεσίας άλλωστε (λευκός) κάνει καλά τη δουλειά του.
Έτσι πλέον δε σε ρωτάνε καν τι δάνεια έχεις από άλλες τράπεζες (ή μάλλον σε ρωτάνε για να το επαληθευσουν απ τη λίστα των δανείων σου που τους στέλνει ο τειρεσίας και να διαπιστώσουν αν είσαι ειληκρινής) και ούτε σε βάζουν να υπογράψεις δηλ. περί μη οφειλήςσε άλλες τράπεζες όπως έκαναν παλιά.

Ποιο δικαστήριο λοιπόν θα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της τράπεζας περί απόκρυψης.
Κοινώς ας πρόσεχες κυρία τράπεζα!

Κάνω κάπου λάθος?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom