θα κάνω μια σειρά ερωτήσεων :
Αυτή η 88χρονη ΔΕΝ έχει παιδιά ; Δεν μπορούν να την επιτηρούν ?
88 χρονών άνθρωπος χρειάζεται μια βοήθεια, όπως και να το κάνουμε στατιστικά !
Ευθύνη πρώτη, κατά την ταπεινή μου άποψη :
Α) τα παιδιά της -> γιατί πολύ απλά ΔΕΝ την νουθέτησαν ώστε να παρατήσει την οδήγηση ή να της πάρουν το αυτοκίνητο!
Μην διαβάσω την δικαιολογία : ίσως είναι στο εξωτερικό κλπ κλπ ... Μια κλήση με video σίγουρα έχουν μια φορά την εβδομάδα.
Μην διαβάσω την δικαιολογία : ίσως μένουν χωριστά ! Μια επίσκεψη κάθε 15 ημέρες σίγουρα έχουν !
Β) Η πολιτεία με τους "εργολάβους" διπλωμάτων που με 300€ και τα παράβολα κάνουν χρυσές δουλειές ! Φακελάκια !!!!
Γ) Πως οι γιατροί υπογράφουν για τα παράβολα προκειμένου να γίνει ανανέωση του διπλώματος ;
Ερώτημα Β πάλι ! Αλλά ας πούμε ότι παρουσιάστηκε στον γιατρό ... και την έκρινε κατάλληλη ... Φακελάκι!!!!! Λαδάκι !!!
Γιατί το κράτος δεν επιβάλλει να γίνεται ένας VR (για να μην αναρωτηθείτε Virtual Reality) έλεγχος οδήγησης ?
Γιατί δεν περνάει όλους ανεξαιρέτως από μια VR (να μην τρέχουμε στον καυσωνα κλπ κλπ μιας και είναι θέμα ημερών παράλληλα) εξέταση, μετά τα 70 ? Αααα πάλι φακελάκια !!! το Ξέχασα αυτό ! μπορούμε με καλό λάδι να έχουμε δίπλωμα οδήγησης !
Μάλλον γιατί η κατάσταση βολεύει ...
Φόροι, συνεργεία, ΚΤΕΟ, ανταλλακτικά, καύσιμα, ασφάλειες κλπ κλπ
Εφόσον ήταν αυτοκίνητο σε κυκλοφορία πληρώνει Τέλη, έχει πάει σε ένα συνεργείο για στοιχειώδη συντήρηση, βάζει καύσιμα ...
Από την άλλη, δεν μπορεί να επιβληθεί μια "επιτροπεία" ?
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες : Ας 10πλασιαστεί η τιμή των ασφαλιστηρίων σε άτομα άνω των 70 ή 75 ετών για παράδειγμα !
Αν το αυτοκίνητο ανήκει σε κάποιο από τα παιδιά του υπέργηρου, να απαγορευτεί η χρήση ! ΔΕΝ καλύπτει η ασφαλιστική κάθε ευθύνη !
Ας χαθούν περιουσίες, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ! Ο νέος ΚΟΚ όμως δεν έχει παρόμοια μέριμνα !
Δυστυχώς ενώ κατά την γνώμή μου μπορούν να υπάρχουν διατάξεις δικλείδες, το ανύπαρκτο κράτος μας συνεχίζει να θυσιάζει τους πολίτες στον βωμό του χρήματος! Αυτή είναι η εικόνα μας !
Άσχημο είναι επίσης, όταν υπέργηροι άνθρωποι κομπάζουν : "το δίπλωμα το έβγαλα τον Τάδε έδωσα 600€ και μου το έφερε στο σπίτι, σιγά μην τρέχω να πάω για εξετάσεις"!
Άνθρωποι που έχουν μπαστούνι, άνθρωποι που δεν μπορούν να κατέβουν 3 σκαλοπάτια !
Στο κάτω κάτω ας γίνει ανυπόφορη η απόκτηση διπλώματος για ανθρώπους άνω των 80 ! Ας τους ελέγχει κάθε έξι μήνες ! Δεν μπορεί να θεσπιστεί κάτι τέτοιο ; Ξέχασα τα φακελάκια θα χαθούν !
Πρωτίστως άς αλλάξουμε ενδοοικογενειακή συμπεριφορά, Ας αρχίσουμε με την παιδεία μας ως οδηγοί, Ας αρχίσουμε να παίρνουμε ευθύνες, (
γιατί τα παιδιά της εν λόγω κυρίας, της επέτρεψαν να οδηγήσει ? Αυτό είναι ένα μείζον ερώτημα κατά την άποψή μου !
Όμως ας μην βγάζουμε την ουρά μας απέξω !
πόσοι νέοι ξέρουν να οδηγούν ?
Πόσοι νέοι ξέρουν τι θα πει προτεραιότητα ?
Πόσοι νέοι ξέρουν πότε πρέπει να τρέξουν και που ?
Πόσοι νέοι δεν κάνουν χοντρές μαλακίες στον δρόμο ?
Πόσοι μπαίνουν στην εθνική οδό και ανάβουν τα φώτα (σινιάλο) όταν είμαι στα όρια του δρόμου ?
Πόσοι κάνουν σφήνες στην εθνική με τα αυτοκίνητα ? (οι εθνικές οδοί και οι δρόμοι υψηλής κυκλοφορίας - Λ Συγγρού, Λ Μαραθώνος κλπ είναι χαρακτηρισμένοι ώς δρόμοι υψηλής κυκλοφορίας - είναι τα σημεία που θα διαπιστώσει κάποιος την οδική μας παιδεία σαν λαός)
ας γίνει λίγο παραπάνω τρομοκράτης η τροχαία... ΝΑΙ πρέπει να γίνει τρομοκράτης η τροχαία (εννοώ να κόβει κλήσεις και πρόστιμο για πλάκα και το πρόστιμο να πηγαίνει στην εφορία αμέσως). Ειδικά με τα μηχανάκια/μηχανές που το κράνος είναι συνήθως στον αριστερό αγκώνα ώστε να προστατέψει τον αγκώνα μας (θίγω και λίγο αυτό το θέμα γιατί πολλοί μηχανόβιοι ειδικά με σκούτερ και με παπάκια κάνουν πολλές μαλακίες ! - προσπέραση από δεξιά, tunelling - μπαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα όταν υπάρχει κίνηση κλπ κλπ σφήνες απότομη εκκίνηση, οδήγηση στην επαρχία χωρίς φώτα - ειδικά κάποιοι μετανάστες). ΝΑΙ να είναι τρομοκράτης όταν στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες μηχανάκια/μηχανές/αυτοκίνητα ... ΝΑΙ να είναι τρομοκράτης όταν παρκάρει ο άλλος σε διάβαση πεζών ... κλπ κλπ κλπ ... Ας μην πούμε τι ισχύει σε άλλα κράτη αλλά να κάνουμε αυτοκριτική !
Δυστυχώς, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πλοιάρχου, ο Θεός να τον αναπαύσει !