You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πάρτε επιτέλους τα διπλώματα από τους γέρους
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ELMOUNIO
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 271
- Εμφανίσεις 10K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (2 μέλη και 4 επισκέπτες)
Anderssen_
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2013
- Like
- 3.147
- Πόντοι
- 506
Roger, 70 ετωνΥπάρχουν άνθρωποι που στα 75 ακομη και στα 80 είναι μια χαρά
Δεν είναι το μόνο κριτήριο η ηλικία
Hobbies: Karting, Motocross, Water Ski
Walter, 66 ετων
Hobbies: Ski, Ποδηλασια βουνου, Porsche Test-Driver, γενικα μου αρεσει η ταχυτητα.....
_TELIS_
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2022
- Like
- 544
- Πόντοι
- 81
θα κάνω μια σειρά ερωτήσεων :
Αυτή η 88χρονη ΔΕΝ έχει παιδιά ; Δεν μπορούν να την επιτηρούν ?
88 χρονών άνθρωπος χρειάζεται μια βοήθεια, όπως και να το κάνουμε στατιστικά !
Ευθύνη πρώτη, κατά την ταπεινή μου άποψη :
Α) τα παιδιά της -> γιατί πολύ απλά ΔΕΝ την νουθέτησαν ώστε να παρατήσει την οδήγηση ή να της πάρουν το αυτοκίνητο!
Μην διαβάσω την δικαιολογία : ίσως είναι στο εξωτερικό κλπ κλπ ... Μια κλήση με video σίγουρα έχουν μια φορά την εβδομάδα.
Μην διαβάσω την δικαιολογία : ίσως μένουν χωριστά ! Μια επίσκεψη κάθε 15 ημέρες σίγουρα έχουν !
Β) Η πολιτεία με τους "εργολάβους" διπλωμάτων που με 300€ και τα παράβολα κάνουν χρυσές δουλειές ! Φακελάκια !!!!
Γ) Πως οι γιατροί υπογράφουν για τα παράβολα προκειμένου να γίνει ανανέωση του διπλώματος ;
Ερώτημα Β πάλι ! Αλλά ας πούμε ότι παρουσιάστηκε στον γιατρό ... και την έκρινε κατάλληλη ... Φακελάκι!!!!! Λαδάκι !!!
Γιατί το κράτος δεν επιβάλλει να γίνεται ένας VR (για να μην αναρωτηθείτε Virtual Reality) έλεγχος οδήγησης ?
Γιατί δεν περνάει όλους ανεξαιρέτως από μια VR (να μην τρέχουμε στον καυσωνα κλπ κλπ μιας και είναι θέμα ημερών παράλληλα) εξέταση, μετά τα 70 ? Αααα πάλι φακελάκια !!! το Ξέχασα αυτό ! μπορούμε με καλό λάδι να έχουμε δίπλωμα οδήγησης !
Μάλλον γιατί η κατάσταση βολεύει ...
Φόροι, συνεργεία, ΚΤΕΟ, ανταλλακτικά, καύσιμα, ασφάλειες κλπ κλπ
Εφόσον ήταν αυτοκίνητο σε κυκλοφορία πληρώνει Τέλη, έχει πάει σε ένα συνεργείο για στοιχειώδη συντήρηση, βάζει καύσιμα ...
Από την άλλη, δεν μπορεί να επιβληθεί μια "επιτροπεία" ?
Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες : Ας 10πλασιαστεί η τιμή των ασφαλιστηρίων σε άτομα άνω των 70 ή 75 ετών για παράδειγμα !
Αν το αυτοκίνητο ανήκει σε κάποιο από τα παιδιά του υπέργηρου, να απαγορευτεί η χρήση ! ΔΕΝ καλύπτει η ασφαλιστική κάθε ευθύνη !
Ας χαθούν περιουσίες, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ! Ο νέος ΚΟΚ όμως δεν έχει παρόμοια μέριμνα !
Δυστυχώς ενώ κατά την γνώμή μου μπορούν να υπάρχουν διατάξεις δικλείδες, το ανύπαρκτο κράτος μας συνεχίζει να θυσιάζει τους πολίτες στον βωμό του χρήματος! Αυτή είναι η εικόνα μας !
Άσχημο είναι επίσης, όταν υπέργηροι άνθρωποι κομπάζουν : "το δίπλωμα το έβγαλα τον Τάδε έδωσα 600€ και μου το έφερε στο σπίτι, σιγά μην τρέχω να πάω για εξετάσεις"!
Άνθρωποι που έχουν μπαστούνι, άνθρωποι που δεν μπορούν να κατέβουν 3 σκαλοπάτια !
Στο κάτω κάτω ας γίνει ανυπόφορη η απόκτηση διπλώματος για ανθρώπους άνω των 80 ! Ας τους ελέγχει κάθε έξι μήνες ! Δεν μπορεί να θεσπιστεί κάτι τέτοιο ; Ξέχασα τα φακελάκια θα χαθούν !
Πρωτίστως άς αλλάξουμε ενδοοικογενειακή συμπεριφορά, Ας αρχίσουμε με την παιδεία μας ως οδηγοί, Ας αρχίσουμε να παίρνουμε ευθύνες, (
γιατί τα παιδιά της εν λόγω κυρίας, της επέτρεψαν να οδηγήσει ? Αυτό είναι ένα μείζον ερώτημα κατά την άποψή μου !
Όμως ας μην βγάζουμε την ουρά μας απέξω !
πόσοι νέοι ξέρουν να οδηγούν ?
Πόσοι νέοι ξέρουν τι θα πει προτεραιότητα ?
Πόσοι νέοι ξέρουν πότε πρέπει να τρέξουν και που ?
Πόσοι νέοι δεν κάνουν χοντρές μαλακίες στον δρόμο ?
Πόσοι μπαίνουν στην εθνική οδό και ανάβουν τα φώτα (σινιάλο) όταν είμαι στα όρια του δρόμου ?
Πόσοι κάνουν σφήνες στην εθνική με τα αυτοκίνητα ? (οι εθνικές οδοί και οι δρόμοι υψηλής κυκλοφορίας - Λ Συγγρού, Λ Μαραθώνος κλπ είναι χαρακτηρισμένοι ώς δρόμοι υψηλής κυκλοφορίας - είναι τα σημεία που θα διαπιστώσει κάποιος την οδική μας παιδεία σαν λαός)
ας γίνει λίγο παραπάνω τρομοκράτης η τροχαία... ΝΑΙ πρέπει να γίνει τρομοκράτης η τροχαία (εννοώ να κόβει κλήσεις και πρόστιμο για πλάκα και το πρόστιμο να πηγαίνει στην εφορία αμέσως). Ειδικά με τα μηχανάκια/μηχανές που το κράνος είναι συνήθως στον αριστερό αγκώνα ώστε να προστατέψει τον αγκώνα μας (θίγω και λίγο αυτό το θέμα γιατί πολλοί μηχανόβιοι ειδικά με σκούτερ και με παπάκια κάνουν πολλές μαλακίες ! - προσπέραση από δεξιά, tunelling - μπαίνουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα όταν υπάρχει κίνηση κλπ κλπ σφήνες απότομη εκκίνηση, οδήγηση στην επαρχία χωρίς φώτα - ειδικά κάποιοι μετανάστες). ΝΑΙ να είναι τρομοκράτης όταν στήνουν αυτοσχέδιους αγώνες μηχανάκια/μηχανές/αυτοκίνητα ... ΝΑΙ να είναι τρομοκράτης όταν παρκάρει ο άλλος σε διάβαση πεζών ... κλπ κλπ κλπ ... Ας μην πούμε τι ισχύει σε άλλα κράτη αλλά να κάνουμε αυτοκριτική !
Δυστυχώς, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου Πλοιάρχου, ο Θεός να τον αναπαύσει !
ΆμαRoger, 70 ετων
Walter, 66 ετων
Hobbies: Ski, Ποδηλασια βουνου, Porsche Test-Driver, γενικα μου αρεσει η ταχυτητα.....
Ο θεός/θείος Ρερλ είναι μια κατηγορία μόνος τουRoger, 70 ετων
Walter, 66 ετων
Η πλειοψηφία 20-40 δεν μπορεί ούτε να τον ακολουθήσει
Ψωλίνιο ντε Καυλέιρα
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 21 Φεβ 2023
- Κριτικές
- 17
- Like
- 15.447
- Πόντοι
- 3.246
μα οι άνω των 80 ανά 2ετία ανανεώνουν με 4 γιατρούςΤο θέμα είναι οι εξετάσεις να είναι αυστηρές και δίκαιες και από μια ηλικία και πάνω να γίνεται επανέλεγχος ανά 2ετια
μάλιστα
_TELIS_
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2022
- Like
- 544
- Πόντοι
- 81
Για αυτό έγραψα αυστηρές και δίκαιεςμα οι άνω των 80 ανά 2ετία ανανεώνουν με 4 γιατρούς
μάλιστα
Προφανώς της το έδωσαν έτσι
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Όπως και αντίστοιχα 20 χρόνα πρεζάκια έχουν δίπλωμα
Στο κάτω κάτω ας γίνει ανυπόφορη η απόκτηση διπλώματος για ανθρώπους άνω των 80 ! Ας τους ελέγχει κάθε έξι μήνες ! Δεν μπορεί να θεσπιστεί κάτι τέτοιο ; Ξέχασα τα φακελάκια θα χαθούν !
Τύπε αν αυξηθούν οι έλεγχοι θα αυξηθούν και τα φακελάκια
Annapurna
Γλομπεάρχης
- Εγγρ.
- 7 Μαΐ 2020
- Κριτικές
- 171
- Like
- 92.508
- Πόντοι
- 46.423
Υπάρχει ένα θέμα με τους ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας αλλά το πρόβλημα είναι γενικό.
Έκανα jogging με 2 φιλαράκια μου και κάποια στιγμή μια νεαρή κυρία η οποία μίλαγε και στο τηλέφωνο ερχόταν κατά πάνω μας.
Τελευταία στιγμή αναγκαστήκαμε να πηδήξουμε πάνω στο πεζοδρόμιο για να γλυτώσουμε.
Λίγο έλλειψε να καβαλήσει και το πεζοδρόμιο, το ακούμπησε δηλαδή και τότε κατάλαβε τη μαλακία της.
Με τα μηχανάκια ειδικά οι ντελιβεράδες που όλοι τους είναι νέοι το απόλυτο χάος και πάνω στα πεζοδρόμια να τρέχουν για να προλάβει να φάει ο Ελληνάρας το σουβλακι του ζεστό αγνοώντας κάθε κανόνα ασφάλειας.
Η αστυνομία αμέτοχη.
Αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά οδηγούν όπως τους καυλώσει.
Σταματάει κανένας στις διαβάσεις πεζών ???
Το απόλυτο χάος.
Η νοοτροπία του Έλληνα/ίδας να προλάβει να περάσει πρώτος και στα αρχίδια/μουνί του/της όλοι οι υπόλοιποι.
Ο ένας αντιγράφει τον άλλον στη μαλακία της ζούγκλας που λέγεται οδηγώ στο Ελλαδιστάν.
Πόσα ατυχήματα δεν γίνονται απο νέους οδηγούς ?
Το πρόβλημα είναι γενικό.
Γιαυτό οδηγάμε όσο πιο σιγά μπορούμε με σκοπό να μπορέσουμε να ακινοτοποιήσουμε το αυτοκίνητο μας σε περίπτωση ανάγκης.
Έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά.
Σεβόμαστε πεζούς και τους υπόλοιπους οδηγούς και γενικά οδηγούμε αμυντικά και όχι επιθετικά.
Και πάντα να θυμόμαστε ΝΕΟΙ και ΓΕΡΟΙ ότι κρατάμε στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοτώσει συνάνθρωπό μας.
Έκανα jogging με 2 φιλαράκια μου και κάποια στιγμή μια νεαρή κυρία η οποία μίλαγε και στο τηλέφωνο ερχόταν κατά πάνω μας.
Τελευταία στιγμή αναγκαστήκαμε να πηδήξουμε πάνω στο πεζοδρόμιο για να γλυτώσουμε.
Λίγο έλλειψε να καβαλήσει και το πεζοδρόμιο, το ακούμπησε δηλαδή και τότε κατάλαβε τη μαλακία της.
Με τα μηχανάκια ειδικά οι ντελιβεράδες που όλοι τους είναι νέοι το απόλυτο χάος και πάνω στα πεζοδρόμια να τρέχουν για να προλάβει να φάει ο Ελληνάρας το σουβλακι του ζεστό αγνοώντας κάθε κανόνα ασφάλειας.
Η αστυνομία αμέτοχη.
Αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά οδηγούν όπως τους καυλώσει.
Σταματάει κανένας στις διαβάσεις πεζών ???
Το απόλυτο χάος.
Η νοοτροπία του Έλληνα/ίδας να προλάβει να περάσει πρώτος και στα αρχίδια/μουνί του/της όλοι οι υπόλοιποι.
Ο ένας αντιγράφει τον άλλον στη μαλακία της ζούγκλας που λέγεται οδηγώ στο Ελλαδιστάν.
Πόσα ατυχήματα δεν γίνονται απο νέους οδηγούς ?
Το πρόβλημα είναι γενικό.
Γιαυτό οδηγάμε όσο πιο σιγά μπορούμε με σκοπό να μπορέσουμε να ακινοτοποιήσουμε το αυτοκίνητο μας σε περίπτωση ανάγκης.
Έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά.
Σεβόμαστε πεζούς και τους υπόλοιπους οδηγούς και γενικά οδηγούμε αμυντικά και όχι επιθετικά.
Και πάντα να θυμόμαστε ΝΕΟΙ και ΓΕΡΟΙ ότι κρατάμε στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοτώσει συνάνθρωπό μας.
Τελευταία τροποποίηση:
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.200
- Πόντοι
- 2.356
Πρέπει να καταλάβετε το εξής: έξω από το σπίτι όταν βγαίνετε, είναι πεδίο μάχης.
Πρέπει να κυκλοφοράτε σαν να πηγαίνετε σε μάχη στη ζούγκλα του Βιετνάμ και τον απέναντι να τον αντιμετωπίζετε ως Βιετκόνγκ.
Πολύ θα ήθελα κι εγώ να κυκλοφορούσα στους δρόμους του '60 και του '70, να είμαι χαλαρός και φιγουρατζής, αλλά δεν μπορώ.
Κι αν είναι να διαλέξω μεταξύ αναπηρίας μου και δικαστηρίου, προτιμώ να του σπάσω του άλλου το αμάξι κι ας φάω δύο τρία χρόνια με αναστολή. Αλλά θα έχω πόδια και χέρια.
Πρέπει να κυκλοφοράτε σαν να πηγαίνετε σε μάχη στη ζούγκλα του Βιετνάμ και τον απέναντι να τον αντιμετωπίζετε ως Βιετκόνγκ.
Πολύ θα ήθελα κι εγώ να κυκλοφορούσα στους δρόμους του '60 και του '70, να είμαι χαλαρός και φιγουρατζής, αλλά δεν μπορώ.
Κι αν είναι να διαλέξω μεταξύ αναπηρίας μου και δικαστηρίου, προτιμώ να του σπάσω του άλλου το αμάξι κι ας φάω δύο τρία χρόνια με αναστολή. Αλλά θα έχω πόδια και χέρια.
xenitemenos
Μέγας
- Εγγρ.
- 14 Οκτ 2018
- Κριτικές
- 15
- Like
- 11.860
- Πόντοι
- 3.846
Άλλος καραγκιόζης μας προέκυψε εδώ μέσα που βάζει στο ίδιο τσουβαλι όλους τους μηχανοβιους.Τα μεγαλύτερα μουνόπανα, εγκληματίες και σχιζοφρενεις είναι οι οδηγοί δίτροχων. Όλα είναι δρόμος για αυτούς.
Όλα είναι πράσινα.
Κι επίσης, ό,τι κι αν κάνουν, σηκώνονται και φεύγουν γιατί είναι και θρασύδειλα μουνόπανα.
Εντάξει πρέπει να είσαι τελείως βλάκας για να έχεις τέτοια άποψη.
Για πολλούς λόγους, που βαριέμαι να αναλύσω.
bourdeliaris82
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2011
- Κριτικές
- 57
- Like
- 6.777
- Πόντοι
- 6.030
Παιδες, εμενα χθες πηγε να με σκοτωσει μια φεραρι.
Ημουν σε κεντρικο διπλο δρομο με τη μηχανη και το μουνοπανο μπαινει στο αντιθετο ρευμα προς εμενα, ευτυχως τον ειδα απο μακρια και εκανα δεξια , μπηκα σε διαμορφωμενο παρκινγκ σε πεζοδρομιο γιατι θα με ειχε λιωσει γαμω το μουνι της πουτανας της μανας που τον γεννησε.
Ημουν σε κεντρικο διπλο δρομο με τη μηχανη και το μουνοπανο μπαινει στο αντιθετο ρευμα προς εμενα, ευτυχως τον ειδα απο μακρια και εκανα δεξια , μπηκα σε διαμορφωμενο παρκινγκ σε πεζοδρομιο γιατι θα με ειχε λιωσει γαμω το μουνι της πουτανας της μανας που τον γεννησε.
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.200
- Πόντοι
- 2.356
Κοίτα, αν είναι στην περιοχή σου και την έχεις σταμπάρει, υπάρχουν τρόποι να πάρει μαθήματα...
Έλα ανάλυσε λίγο σε εμένα τον Καραγκιόζη, κύριε Χατζατζάρη, έλα!Άλλος καραγκιόζης μας προέκυψε εδώ μέσα που βάζει στο ίδιο τσουβαλι όλους τους μηχανοβιους.
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Στη σημερινή ξεφτίλα και κατάντια , τους χασικλήδες, δεν τους θεωρούν καν πρεζάκια .Όπως και αντίστοιχα 20 χρόνα πρεζάκια έχουν δίπλωμα
Αυτοί που καπνίζουν το νόμιμο χασίσι που πουλάνε στα περίπτερα ....
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ;;;
Ηλεκτρονικό δίπλωμα, να έχει μηχάνημα το περίπτερο να στο ακυρώνει , μόλις αγοράσεις τη νόμιμη μπαφοσακούλα.
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.200
- Πόντοι
- 2.356
Δε σας έβαλα όλους στο ίδιο τσουβάλι, Χατζατζάρη μου, μόνο το 99% είναι μαλάκες.Άλλος καραγκιόζης μας προέκυψε εδώ μέσα που βάζει στο ίδιο τσουβαλι όλους τους μηχανοβιους.
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.200
- Πόντοι
- 2.356
Ας γράφουμε εδώ νέα και συμβάντα που διαβάσαμε ή αντιμετωπίσαμε οι ίδιοι με οδηγούς διτρόχων:
Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και προκάλεσε τροχαίο
Ένας 19χρονος , συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 19/7, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης , καθώς οδηγούσε δίκυκλη...
www.cnn.gr
tellystalone6969
Μέγας
- Εγγρ.
- 12 Δεκ 2012
- Like
- 19.027
- Πόντοι
- 3.656
Σε κόβω λίγο λαρτζ.Δε σας έβαλα όλους στο ίδιο τσουβάλι, Χατζατζάρη μου, μόνο το 99% είναι μαλάκες.
Θα έλεγα το 99.9%
Από όσους οδηγούν μονοκύλινδρα εντούρο όμως, όλοι . Και το 100% .
ELMOUNIO
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Οκτ 2016
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.748
- Πόντοι
- 486
Δεν σε βλέπω καλα φίλε άνοιξες μέτωπο με μεγάλο μέρος του bou καλή τύχηΑς γράφουμε εδώ νέα και συμβάντα που διαβάσαμε ή αντιμετωπίσαμε οι ίδιοι με οδηγούς διτρόχων:
Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και προκάλεσε τροχαίο
Ένας 19χρονος , συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 19/7, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης , καθώς οδηγούσε δίκυκλη...www.cnn.gr
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.200
- Πόντοι
- 2.356
Για τα εντούρο, τείνω να συμφωνήσω τύπε μου!Σε κόβω λίγο λαρτζ.
Θα έλεγα το 99.9%
Από όσους οδηγούν μονοκύλινδρα εντούρο όμως, όλοι . Και το 100% .
Εξαιρώ τον μηχανικό μου που έχει εντουρο αλλά την πάει σα βέσπα!
james tiberius kirk
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 4 Φεβ 2013
- Κριτικές
- 5
- Like
- 8.200
- Πόντοι
- 2.356
Τύπε, ΣΕ ΑΓΑΠΩ που μου δίνεις κουράγιο.Δεν σε βλέπω καλα φίλε άνοιξες μέτωπο με μεγάλο μέρος του bou καλή τύχη
Κάτσε όμως να διαβάσεις τις ιστορίες που θα γράψω εδώ, θα δεις ότι άξιζε το άνοιγμα του μετώπου, πιστεύω!
ELMOUNIO
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Οκτ 2016
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.748
- Πόντοι
- 486
Ας γράφουμε εδώ νέα και συμβάντα που διαβάσαμε ή αντιμετωπίσαμε οι ίδιοι με οδηγούς διτρόχων:
20 χρόνια σχεδόν οδηγός ιχ μόνο μπορώ να πάω ότι συνήθισα την μάχη με τους οδηγούς δικύκλων αλλά δεν μπορώ με τίποτα αυτούς με τα πατίνια ώρες ώρες αισθάνομαι ότι παίζω σε video game και μου έρχεται να τους πατήσω για bonus και comboΘεσσαλονίκη: Προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και προκάλεσε τροχαίο
Ένας 19χρονος , συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης 19/7, από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης , καθώς οδηγούσε δίκυκλη...www.cnn.gr