Ρε μαλάκες .... ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΝΕΟΙ ... ΘΑ ΓΕΡΑΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ;;;
Θα θέλατε να είστε καλά και να σας πάρουν τα διπλώματα ;;; Λόγω ηλικίας και μόνο ;;
Φίλε, τα λες αυτά γιατί δεν έχεις δει από κοντά γέρο να οδηγεί. Ο πατέρας μου, από τα 70 και μετά, ήταν κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Η μητέρα μου από ένα σημείο και μετά, αρνήθηκε να πηγαίνει μαζί του. Τώρα, στα 78, ο πεθερός μου με πήγε μία βόλτα και είδα το Χριστό φαντάρο. Φυσικά, πέρσι τράκαρε σε διασταύρωση, γιατί παραβίασε το στοπ (δεν είδε ότι έχει στοπ είπε, αλλά ήταν διασταύρωση σε δρόμο που τον περνάει από τη νιότη του καθημερινά). Δεν έχεις προσέξει πώς οδηγούν οι γέροι. Είναι κάτι διαφορετικό από το παρανοϊκό. Ο πεθερός μου δεν καταλαβαίνει πια τους κανόνες για τις κυκλικές διασταυρώσεις: η λύση που βρήκε είναι να ορμάει μέσα στη διασταύρωση, ασχέτως αν έρχεται κανείς ή όχι και αν έρχεται κανείς, αρχίζει να κορνάρει ξανά και ξανά, για να τον ακούσει ο άλλος οδηγός και να τον προσέξει. Φυσικά, όπως όλοι οι γέροι, έχει καταργήσει τον καθρέφτη, έχει καταργήσει και το φλας. Εσύ λες αυτό το "λόγω ηλικίας και μόνο", αλλά η ηλικία δεν είναι κάτι "μόνο". Μετά τα 70 ο οργανισμός κάνει μεγάλη κοιλιά, ιδίως μάλιστα διανοητική. Και σίγουρα μια μέρα και εσύ θα γεράσεις και θα είσαι επικίνδυνος οδηγός. Αλλά τώρα προφανώς δεν το ξέρεις.
Εδ'ω στη Λάρισα, την περασμένη εβδομάδα, ένας 76χρονος, με ποσοστό αλκοόλ 3 φορές πάνω από το κανονικό μέρα μεσημέρι, έκανε κιμά μια 42χρονη γυναίκα, που διέσχιζε το δρόμο (πάνω σε διάβαση). Έτρεχε με 80 μέσα στο στενό, δεν έκοψε καθόλου προτού πατήσει τη γυναίκα και δε σταμάτησε μετά το ατύχημα, γιατί όπως αποδείχθηκε, δεν πήρε είδηση ότι πάτησε άνθρωπο. Ο εισαγγελέας όρισε δικάσιμο και τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους (να μη φύγει από τη χώρα).