Νέα

Πάμε για 3ο Παγκόσμιο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα foo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 383
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
O ελέυθερος τύπος το έγραφε;
Το CNN στα σημερινά πολλς δίνει Ομπαμα 46 με 42 Μακέιν.
Μην ξεχνάμε όμως, ότι CNN κάποτε σήμαινε Clinton News Network, οπότε θέλει και εδώ λίγη σκέψη.

(ναι γιατί ξέρει κανένας Ευρωπαίος που πέφτει το Άϊνταχο ή ποιά είναι η πρωτεύουσα του Ντελαγουέαρ).
Μην πας στα δύσκολα, ας μείνουμε στα εύκολα. Δλδ, Idaho και Delaware ίσως δεν γνωρίζουν κάποιοι ότι είναι πολιτείες των ΗΠΑ.
Ας μείνουμε σε πιο γνωστές περιοχές. Πρωτεύουσα Texas? California? Florida? Michigan?
Χωρίς WiKi...έτσι?

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Οσάμα μάλλον ξέρει και ευρωπαϊκή γεωγραφία καθότι πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της γερουσίας..
O υποψήφιος ποιανού? Οσάμα? όπως Οσάμα μπιν λάντεν? Το κάνω και εγώ αυτό το λάθος, και πλακα πλάκα, αυτό θα μπορούσε να παίξει σε περίεργη προπαγάνδα πάντως....Obama, Osama, Osama Bin Laden...σε κρυφά μηνύματα μέσω τηλεόρασης...ξέρεις αυτές οι conspiracy theories που είναι της μοδός στις εκλογές των ΗΠΑ...

Εγώ θα επιμείνω, ότι όποιος και να κυβερνάει εκεί, λίγο πολύ το ίδιο θα είναι, με τους δημοκρατικούς πιο επικίνδυνους γενικά.
Πάντως οι γκάφες παραμένουν... Ο Obama αποκάλεσε τον αντιπρόεδρο του σήμερα ως τον επόμενο POTUS και ο Biden αποκάλεσε τον Osama (νάτο πάλι)..."Barack America", μήπως τον βλέπει ως captain america? Καλά λέω εγώ ότι οι δημοκρατικοί είναι πιο επικίνδυνοι στην εξωτερική πολιτική τους!

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Έστω Y=AKL, η συνάρτηση παραγωγής σε μια οικονομία, όπου Υ το προϊόν, A η τεχνολογία, K το κεφάλαιο και L η εργασία.
Το Υ είναι το ΑΕΠ, τόσο απλό! y=Y/L είναι το per capita, επίσης απλό! ( ...  μάθημα στο bourdela.com??  :dancing:)
απορίες για εμάς τους αδαείς:
1) Y=AKL, δηλαδή αν πολλαπλασιάσω τεχνολογίαΧκεφάλαιοΧεργασία, το γινόμενο είναι το προϊόν;;; πού το γράφει αυτό να το διαβάσω κι εγώ;
2) y=Y/L, δηλαδή ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός εξαιρείται από τη διανομή του προϊόντος/εσοδήματος;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
απορίες για εμάς τους αδαείς:
1) Y=AKL, δηλαδή αν πολλαπλασιάσω τεχνολογίαΧκεφάλαιοΧεργασία, το γινόμενο είναι το προϊόν;;; πού το γράφει αυτό να το διαβάσω κι εγώ;
2) y=Y/L, δηλαδή ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός εξαιρείται από τη διανομή του προϊόντος/εσοδήματος;

γιώργο.......
ο μέσος εγκέφαλος νομίζει ότι μπορεί να λύσει προβλήματα που απασχολούν επιστήμη ολόκληρη σε μια εξίσωση πρώτου βαθμού....
Είναι απελπιστικά αφελές όσο το να προσπαθείς να λύσεις τριπλό ολοκλήρωμα με την απλή μέθοδο των ........τριών.

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
γιώργο.......
ο μέσος εγκέφαλος νομίζει ότι μπορεί να λύσει προβλήματα που απασχολούν επιστήμη ολόκληρη σε μια εξίσωση πρώτου βαθμού....
Είναι απελπιστικά αφελές όσο το να προσπαθείς να λύσεις τριπλό ολοκλήρωμα με την απλή μέθοδο των ........τριών.

Ποια εξίσωση πρώτου βαθμού;  Αυτή είναι η συνάρτηση παραγωγής.
Όταν μεγιστοποιείς στο long run,  μεγιστοποιείς την διαχρονική συνάρτηση κατανάλωσης (χαμιλτονιανή) με περιορισμούς, όπου μέσα είναι κ η συνάρτηση παραγωγής.

Κ μετά παίρνεις παραγώγους ως προς τον χρόνο και βρίσκεις τα growth rates, της κατανάλωσης, της αποταμίευσης και του προϊόντος.

georgethebest, τι που το γράφει;; Solow είναι, 1ο έτος σε οποιδήποτε τμήμα οικονομικής επιστήμης. Επίσης, θεωρούμε ότι Ldot/L=0, δηλ. δεν έχουμε αύξηση του πληθυσμού κ L είναι το σύνολο του πληθυσμού που προσφέρει εργασία.
΄

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εννοείται πως το Y=AKL είναι απλοποιημένο.. θεωρούμε α=1, β=1 στους εκθέτες των K, L.

Αν θέλετε την νεοκλασσική μορφή, που χρησιμοποιείται σήμερα, αυτή είναι: Y=AKpow(a)*Lpow(1-a), όπου pow(a) η δύναμη εις την α.
Το α είναι η ελαστικότητα του Κ ως προς το προιόν, κ 1-α η ελαστικότητα της εργασίας.

ΥΓ: persona, δν έχω όρεξη να σε κράξω, για τις λαλακίες που λες. Διάβαζε απλά κ μν μιλάς αν δν γνωρίσεις..

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
georgethebest, τι που το γράφει;; Solow είναι, 1ο έτος σε οποιδήποτε τμήμα οικονομικής επιστήμης. Επίσης, θεωρούμε ότι Ldot/L=0, δηλ. δεν έχουμε αύξηση του πληθυσμού κ L είναι το σύνολο του πληθυσμού που προσφέρει εργασία.
΄
Εννοείται πως το Y=AKL είναι απλοποιημένο.. θεωρούμε α=1, β=1 στους εκθέτες των K, L.

Αν θέλετε την νεοκλασσική μορφή, που χρησιμοποιείται σήμερα, αυτή είναι: Y=AKpow(a)*Lpow(1-a), όπου pow(a) η δύναμη εις την α.
Το α είναι η ελαστικότητα του Κ ως προς το προιόν, κ 1-α η ελαστικότητα της εργασίας.

μα αυτό εννοώ, φίλε: το Y=AKL δεν εφαρμόζεται ποτέ. πρέπει να μπουν οι εκθέτες. ακόμη και με τους εκθέτες δε, είναι εξαιρετικά απλοποιημένο για να εφαρμοστεί ώστε να βρεθεί το ΑΕΠ μιας χώρας. και το y=Y/L, με το οποίο συμφωνείς, πουθενά δεν χρησιμοποείται πρακτικά. σε όλον τον κόσμο διαιρούν το ΑΕΠ με τον πληθυσμό (κι όχι με τον οικονομικά ενεργό) για να βρουν το κκΑΕΠ.
και σχετικά με τα βέλη σου κατά του περσόνα: δεν έχει καθόλου άδικο σε αυτό που λέει. δεν σου είπαν στο πανεπιστήμιο ότι τα οικονομικά μοντέλα που σου μαθαίνουν είναι υπεραπλουστεύσεις της πραγματικότητας;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μα αυτό εννοώ, φίλε: το Y=AKL δεν εφαρμόζεται ποτέ. πρέπει να μπουν οι εκθέτες. ακόμη και με τους εκθέτες δε, είναι εξαιρετικά απλοποιημένο για να εφαρμοστεί ώστε να βρεθεί το ΑΕΠ μιας χώρας. και το y=Y/L, με το οποίο συμφωνείς, πουθενά δεν χρησιμοποείται πρακτικά. σε όλον τον κόσμο διαιρούν το ΑΕΠ με τον πληθυσμό (κι όχι με τον οικονομικά ενεργό) για να βρουν το κκΑΕΠ.
και σχετικά με τα βέλη σου κατά του περσόνα: δεν έχει καθόλου άδικο σε αυτό που λέει. δεν σου είπαν στο πανεπιστήμιο ότι τα οικονομικά μοντέλα που σου μαθαίνουν είναι υπεραπλουστεύσεις της πραγματικότητας;
τι να του πω εγώ παραπάνω...
ότι λχ. καλοί οι νόμοι του Νεύτωνα για την ομαλή κίνηση και την ομαλά επιταχυνόμενη αλλά δεν εφαρμόζονται πουθενά στον πραγματικό κόσμο;
άστον να με κράζει. Εχω βαρεθεί να μιλάω με ντοκτοράτους που έχουν εφαρμόσει στο ακέραιο ό,τι έμαθαν στο πανεπιστήμιο. Μετά απορούν γιατί τυλίγουν σουβλάκια. Και δεν αναφέρομαι στον προηγούμενο. Γενική είναι η διαπίστωσή μου.

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0

Ναι, γιατί θεωρείται ότι η εργασιακή βάση ισούται με τον πληθυσμό. Αλλά σε κάθε πρίπτωση ο πληθυσμός δν έχει να κάνει με το per capita. Απλοποιημένο εννοείται πως είναι, αλλά εεν πάσει περιπτώσει εγώ είπα με απλό τρόπο τι είναι ΑΕΠ, δν κάνουμε μάθημα εδώ.

Στο Πανεπιστήμιο που αναφέρεις, μου το είπαν αυτό, αλλά από τότε που μου το είπαν έχουν περάσει χρόνια πολλά κ τώρα, λέω εγώ. Κ λέω, ότι όσο αφορά τα θεωρητικά οικονομικά, δν είναι υπεραπλούστευση .. με παραλλαγές αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείται ως είναι.

Επίσης, όσο αφορά τον persona, κ οι νόμοι του Νεύτωνα εφαρμόζονται κ αυτά που λέω επίσης εφαρμόζονται. Αυτά που λέω εγώ, εφαρμόζονται με παραλλαγές, αν κ δν είπα κ τίποτα δηλ.. Τώρα, όσο αφορά τα σουβλάκια . κι εγώ ως σουβλατζής μιλάω!

acabuddha

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
και ολα αυτα τα γραφεται σε ενα σαιτ για πουτανες???
μαλλον σε λαθος φορουμ ειστε. :P

Επισκέπτης
Και αυτό δεν είναι τίποτα, που να ακούσεις τον persona να μιλάει για το βαθύτερο νόημα του " Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι"! :jerking: :cheesy: :rolleyes:

acabuddha

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ποσο χαζουλης εισαι βρε? κλωνεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :2funny:

HotScorpios

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2008
Κριτικές
17
Like
1
Πόντοι
1.240
Φανταστείτε λέει τώρα (με πολλή φαντασία) να έρθει μελλοντικά έτσι η παγκόσμια
γεωπολιτική κατάσταση που να γεμίσουμε WASP πουτάνες από ΗΠΑ  :boobies:
...χεχεχε, μια και από Σοβιετική Ένωση έχουμε πηδήσει από 'πολλές δημοκρατίες'
...εύχομαι Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ και για αμερικανιδούλες πάνω στους ΠΟΛΟΥΣ Μας  :boobies:

...Είμαι κακός ο καργιόλης, και ΠΟΛΥ ΠΟΥΤΑΝΙΑΡΗΣ  :grin:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Επίσης, όσο αφορά τον persona, κ οι νόμοι του Νεύτωνα εφαρμόζονται κ αυτά που λέω επίσης εφαρμόζονται.

Ναι σωστά....
Αφού να φανταστείς τα αυτοκίνητα κινουνται σε κενό αέρος, έχουν μηδενική τριβή, έχουν συγκεντρωμένη όλη τη μάζα τους σε ένα σημείο και ο χρόνος δεν παίζει κανένα ρόλο ως διάνυσμα στην τοποθέτησή τους στο χώρο......
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

ούτες τώρα σουβλατζής είσαι, ούτε στο πανεπιστήμιο στα έμαθαν αυτά.
Μάλλον στο πανεπιστήμιο τύλαγες σουβλάκια.

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Ναι σωστά....
Αφού να φανταστείς τα αυτοκίνητα κινουνται σε κενό αέρος, έχουν μηδενική τριβή, έχουν συγκεντρωμένη όλη τη μάζα τους σε ένα σημείο και ο χρόνος δεν παίζει κανένα ρόλο ως διάνυσμα στην τοποθέτησή τους στο χώρο......
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

ούτες τώρα σουβλατζής είσαι, ούτε στο πανεπιστήμιο στα έμαθαν αυτά.
Μάλλον στο πανεπιστήμιο τύλαγες σουβλάκια.

Ρε μόρτη, σοβαρέψου λιγάκι, αν θες να μιλάς σοβαρά δηλ. κ δν θες απλά να ανοίγεις το στόμα σου κ να λες χαζομαρούλες.  Οι νόμοι του Νεύτωνα για την βαρύτητα δν εφαρμόζονται σε όλα τα ταξίδια (δορυφόροι, πύραυλοι, κλπ);;

Τι εφαρμόζεται εκεί, το πουλί μ εφαρμόζεται;;

Λοιπόν, τώρα αν ήσουν κανάς φοιτητής του 5, άλλο αυτό, έχουμε δει πολλούς τέτοιους.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ναι, γιατί θεωρείται ότι η εργασιακή βάση ισούται με τον πληθυσμό. Αλλά σε κάθε πρίπτωση ο πληθυσμός δν έχει να κάνει με το per capita. Απλοποιημένο εννοείται πως είναι, αλλά εεν πάσει περιπτώσει εγώ είπα με απλό τρόπο τι είναι ΑΕΠ, δν κάνουμε μάθημα εδώ.

Στο Πανεπιστήμιο που αναφέρεις, μου το είπαν αυτό, αλλά από τότε που μου το είπαν έχουν περάσει χρόνια πολλά κ τώρα, λέω εγώ. Κ λέω, ότι όσο αφορά τα θεωρητικά οικονομικά, δν είναι υπεραπλούστευση .. με παραλλαγές αυτό το μοντέλο χρησιμοποιείται ως είναι.

Επίσης, όσο αφορά τον persona, κ οι νόμοι του Νεύτωνα εφαρμόζονται κ αυτά που λέω επίσης εφαρμόζονται. Αυτά που λέω εγώ, εφαρμόζονται με παραλλαγές, αν κ δν είπα κ τίποτα δηλ.. Τώρα, όσο αφορά τα σουβλάκια . κι εγώ ως σουβλατζής μιλάω!

καλά. αφού εφαρμόζονται, πήγαινε 2-3 σελίδες πίσω και τσέκαρε ένα pdf αρχείο που έχει ποστάρει ο βολταίρος το οποίο λέει πώς υπολογίζεται στην Ελλάδα το ΑΕΠ. αν δεις πουθενά μέσα συνάρτηση παραγωγής, σφύρα μου κλέφτικα. το ΑΕΠ μπορεί να είναι θέμα της μακροοικονομίας, αλλά η λογιστική το υπολογίζει πολύ καλύτερα.
η οικονομική ΔΕΝ είναι θετική επιστήμη, τι να κάνουμε; μπορεί να χρησιμοποιεί αβέρτα μαθηματικά, αλλά σήμερα μέχρι και η ψυχολογία, μαθηματικά χρησιμοποιεί

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0

Μάλλον εσύ είσαι λάθος φόρουμ, γιατί η φρασεολογία σου είναι του κώλου.

Κ να ξέρεις μικρούλη, οι πουτάνες είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση!

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
καλά. αφού εφαρμόζονται, πήγαινε 2-3 σελίδες πίσω και τσέκαρε ένα pdf αρχείο που έχει ποστάρει ο βολταίρος το οποίο λέει πώς υπολογίζεται στην Ελλάδα το ΑΕΠ. αν δεις πουθενά μέσα συνάρτηση παραγωγής, σφύρα μου κλέφτικα. το ΑΕΠ μπορεί να είναι θέμα της μακροοικονομίας, αλλά η λογιστική το υπολογίζει πολύ καλύτερα.
η οικονομική ΔΕΝ είναι θετική επιστήμη, τι να κάνουμε; μπορεί να χρησιμοποιεί αβέρτα μαθηματικά, αλλά σήμερα μέχρι και η ψυχολογία, μαθηματικά χρησιμοποιεί

Ρε παίκτη,

δν χρειάζεται να δω, ξέρω πως υπολογίζεται το ΑΕΠ, άλλωστε άναφέρεται κ πιο πάνω σε μήνυμα που μιλάει για χρήμα. Τέλος πάντων.

Όσο για το σχόλιό σου ότι η οικονομική δν είναι θετική επιστήμη, εννοείται πως είναι κοινωνική επιστήμη, αλλά οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι είναι μαθηματικοί. Τώρα σχετικά με την σύκγριση με την ψυχολογία, το παράδειγμα είναι ατυχές, αν έχει τύχει ποτέ να ασχοληθείς στα σοβαρά με θεωρητικά οικονομικά κ όχι με λογιστικά.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ρε μόρτη, σοβαρέψου λιγάκι, αν θες να μιλάς σοβαρά δηλ. κ δν θες απλά να ανοίγεις το στόμα σου κ να λες χαζομαρούλες.  Οι νόμοι του Νεύτωνα για την βαρύτητα δν εφαρμόζονται σε όλα τα ταξίδια (δορυφόροι, πύραυλοι, κλπ);;

Τι εφαρμόζεται εκεί, το πουλί μ εφαρμόζεται;;

Λοιπόν, τώρα αν ήσουν κανάς φοιτητής του 5, άλλο αυτό, έχουμε δει πολλούς τέτοιους.

στο πανεπιστήμιο έπρεπε να σε μάθουν να μελετάς και όχι να τα περνάς στο ντουκου...
Πάνε πίσω στο ποστ....
Δεν ομιλώ για όλους τους νομους του νεύτωνα. Ομιλώ για τους νόμους του νεύτωνα ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΔΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Υ.Γ.
Το δίπλωμα στο πανεπιστήμιο το πήρα με άριστα.
Οπως και με άριστα τελείωσα το σκολείο.........
Και ξέρεις γιατί; Γιατί έδινα σημασία πάντα στη λεπτομέρεια. Αυτό σε ξεχωρίζει από την πλέμπα..... Ακόμα και όταν τυλάς σουβλάκια.......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom