Νέα

Πάμε για 3ο Παγκόσμιο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα foo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 383
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Κ για να επαναφέρουμε κ το θέμα στα σχετικά με τις ΗΠΑ, βασικό στοιχείο στην άυξηση του ΑΕΠ παίζει η τεχνολογία.

Σύμφωνα με μελέτες, τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, η αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ προέρχεται 100% από την αύξηση στην παραγωγικότητα της τεχνολογίας (όχι του κεφαλάου, ούτε της εργασίας).

Κ επομένως, κ σε αυτό τον τομέα (της τεχνολογίας) οι ΗΠΑ φαίνονται πολύ πιο αποδοτικές άπό την Ρωσία. Μπορεί η Ρωσία να υπερτερεί σε ποσότητα, αλλά οι ΗΠΑ νομίζω υπερτερούν κατά πολύ σε τεχνογνωσία.

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
στο πανεπιστήμιο έπρεπε να σε μάθουν να μελετάς και όχι να τα περνάς στο ντουκου...
Πάνε πίσω στο ποστ....
Δεν ομιλώ για όλους τους νομους του νεύτωνα. Ομιλώ για τους νόμους του νεύτωνα ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΔΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Υ.Γ.
Το δίπλωμα στο πανεπιστήμιο το πήρα με άριστα.
Οπως και με άριστα τελείωσα το σκολείο.........
Και ξέρεις γιατί; Γιατί έδινα σημασία πάντα στη λεπτομέρεια. Αυτό σε ξεχωρίζει από την πλέμπα..... Ακόμα και όταν τυλάς σουβλάκια.......

Για ποιο δίπλωμα μιλάς, οδήγησης;; Στα Πανεπιστήμια, απόσο ξέρω, δίνουν πτυχία!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Κ επομένως, κ σε αυτό τον τομέα (της τεχνολογίας) οι ΗΠΑ φαίνονται πολύ πιο αποδοτικές άπό την Ρωσία. Μπορεί η Ρωσία να υπερτερεί σε ποσότητα, αλλά οι ΗΠΑ νομίζω υπερτερούν κατά πολύ σε τεχνογνωσία.

ποιά  τεχνογνωσία ;
αυτή που παράγουν οι ινδοί εννοάς.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ρε παίκτη,

δν χρειάζεται να δω, ξέρω πως υπολογίζεται το ΑΕΠ, άλλωστε άναφέρεται κ πιο πάνω σε μήνυμα που μιλάει για χρήμα. Τέλος πάντων.
ρε παιχταρά μου, τη μια μου λες (ή τουλάχιστο αυτό συνάγεται) ότι η συνάρτηση παραγωγής δεν είναι υπεραπλούστευση, αλλά εφαρμόζεται στον πρακτικό υπολογισμό του ΑΕΠ. τώρα μας λες ότι ξέρεις ότι δεν εφαρμόζεται (αυτό συνάγεται). πάρε μια απόφαση σταθερή και μην αμφιταλαντεύεσαι.

Τώρα σχετικά με την σύκγριση με την ψυχολογία, το παράδειγμα είναι ατυχές, αν έχει τύχει ποτέ να ασχοληθείς στα σοβαρά με θεωρητικά οικονομικά κ όχι με λογιστικά.

δεν έκανα καμία σύγκριση

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ποιά  τεχνογνωσία ;
αυτή που παράγουν οι ινδοί εννοάς.

Οι Ινδοί, κινέχοι, κλπ δν παράγουν τεχνογνωσία. Αυτό είναι ή ήταν κ το μεγάλο πρόβλημα της Κίνας, η τεχνολογική της δηλ. εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Οι Ινδοί δηλ. και οι κινέζοι κάνουν φασόν, πως ν στο πω!

Η έρευνα γίνεται στις ΗΠΑ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Για ποιο δίπλωμα μιλάς, οδήγησης;; Στα Πανεπιστήμια, απόσο ξέρω, δίνουν πτυχία!
μη συνεχίζεις.... ξεφτιλίζεσαι περισσότερο....
Τεγόπουλος Φυτράκης Μείζον Ελληνικό λεξικό

δίπλωμα [<αρχ. δίπλωμα (= διπλωμένο έγγραφο) < διπλ[ù]
(το) ουσ.  δίπλωση, περιτύλιξη | πτυχίο ανώτατης σχολής | έγγραφο, που αναγνωρίζει ικανότητα, ειδικότητα ή προνόμιο

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
ρε παιχταρά μου, τη μια μου λες (ή τουλάχιστο αυτό συνάγεται) ότι η συνάρτηση παραγωγής δεν είναι υπεραπλούστευση, αλλά εφαρμόζεται στον πρακτικό υπολογισμό του ΑΕΠ. τώρα μας λες ότι ξέρεις ότι δεν εφαρμόζεται (αυτό συνάγεται). πάρε μια απόφαση σταθερή και μην αμφιταλαντεύεσαι.

δεν έκανα καμία σύγκριση

Ρε γαμώτο,

νόμιζα ότι απαυθύνομαι σε γνώστες. Ρε παίκτη, στην λογιστική αποτίμηση του ΑΕΠ, εννοείται ότι τα έξοδα, οι μισθοί, κλπ, κλπ αθροίζονται, αφαιρούνται κλπ κ βρίσκεται ένα νούμερο που είναιτο ΑΕΠ. Αυτό εννοείται, τι να το λέμε!

Όμως, όταν κανείς θέλει να εφαρμόσει πολιτικές (μακροχρόνιες) κ να προβλέψει πως θα πάει η οικονομία, τι την επηρεάζει, αν είναι τπλήθος των ερευνητών, ή ο πληθυσμός μιας χώρας, ποια η σχέση του εμπορίου στο ρυθμό ανάπτυξης, αν ο ρυθμός θα είναι σταθερός, κλπ, κλπ, τότε έχει σημασία κ η συνάρτηση παραγωγής, κ άλλα θέματα. Πως να το πω πιο απλά!

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Οι Ινδοί, κινέχοι, κλπ δν παράγουν τεχνογνωσία. Αυτό είναι ή ήταν κ το μεγάλο πρόβλημα της Κίνας, η τεχνολογική της δηλ. εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Οι Ινδοί δηλ. και οι κινέζοι κάνουν φασόν, πως ν στο πω!

Η έρευνα γίνεται στις ΗΠΑ.

παλι με κουρκούλη μπλέξαμε....
Ρε σε Αμερικάνικο κολοσσό δουλεύω.......
Οι Ινδοί κάνουν πάρτυ στην Αμερική.... Ξεκόλλα
Η μια παπαριά διαδέχεται την άλλη.
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

OP
OP
F

foo

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0

(το) ουσ.  δίπλωση, περιτύλιξη | πτυχίο ανώτατης σχολής | έγγραφο, που αναγνωρίζει ικανότητα, ειδικότητα ή προνόμιο

Πρόσεχε πως μιλάς, μν αρχίσω να βρίζω κι εγώ κ γίνουμε κανονικό μπουρδέλο εδώ μέσα. Λοιπόν, προς στιγμή, κλάσε μ τ' αρχίδια, κ όταν σοβαρευτείς τα ξαναλέμε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Πρόσεχε πως μιλάς, μν αρχίσω να βρίζω κι εγώ κ γίνουμε κανονικό μπουρδέλο εδώ μέσα. Λοιπόν, προς στιγμή, κλάσε μ τ' αρχίδια, κ όταν σοβαρευτείς τα ξαναλέμε.

σου είπα. δεν έμαθες να διαβάζεις...
στο ποστ που έγραψα που βρίζω;
ή για να καλύψουμε τις ανοησίες μας το ρίχνουμε στην τρελλή;

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

Απ' ό,τι ξέρω, το δίπλωμα, όταν μιλάμε για ανώτατη εκπαίδευση, αναφέρεται στο "χαρτί" που δίνουν τα πολυτεχνεία. Αυτό που δίνουν τα πανεπιστήμια, συνήθως λέγεται πτυχίο.

Κατά τα άλλα, το παλικάρι τα έχει μπερδέψει λίγο, γενικώς.
Άνοιξε το θρεντ γράφοντας μια δήλωση που ΔΕΝ έγινε ποτέ.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Ρε γαμώτο,

νόμιζα ότι απαυθύνομαι σε γνώστες. Ρε παίκτη, στην λογιστική αποτίμηση του ΑΕΠ, εννοείται ότι τα έξοδα, οι μισθοί, κλπ, κλπ αθροίζονται, αφαιρούνται κλπ κ βρίσκεται ένα νούμερο που είναιτο ΑΕΠ. Αυτό εννοείται, τι να το λέμε!

Όμως, όταν κανείς θέλει να εφαρμόσει πολιτικές (μακροχρόνιες) κ να προβλέψει πως θα πάει η οικονομία, τι την επηρεάζει, αν είναι τπλήθος των ερευνητών, ή ο πληθυσμός μιας χώρας, ποια η σχέση του εμπορίου στο ρυθμό ανάπτυξης, αν ο ρυθμός θα είναι σταθερός, κλπ, κλπ, τότε έχει σημασία κ η συνάρτηση παραγωγής, κ άλλα θέματα. Πως να το πω πιο απλά!

φίλε, αν εσύ γράφεις ''λάστιχο'' κι εννοείς ''καουτσούκ'', δεν σου φταίνε οι συνομιλητές σου. γι' αυτό παίζει ρόλο ΚΑΙ η σωστή χρήση της γλώσσας(κατά τη γνώμη μου) για να μπορείς να συζητήσεις.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Απ' ό,τι ξέρω, το δίπλωμα, όταν μιλάμε για ανώτατη εκπαίδευση, αναφέρεται στο "χαρτί" που δίνουν τα πολυτεχνεία. Αυτό που δίνουν τα πανεπιστήμια, συνήθως λέγεται πτυχίο.

Κατά τα άλλα, το παλικάρι τα έχει μπερδέψει λίγο, γενικώς.
Άνοιξε το θρεντ γράφοντας μια δήλωση που ΔΕΝ έγινε ποτέ.
εγώ σου παραθέτω τον ορισμό από το λεξικό.
Με την ίδια ελαστικότητα γιατί το Πολυτεχνείο δεν είναι και πανεπιστήμιο;
Η μήπως αυτά που διδάσκονται στο Πολυτεχνείο δεν αποτελούν επιστήμες; :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

πάμε και στο πτυχίο λοιπόν....
πτυχίο (το) ουσ.  (Κ πτυχίον) πιστοποιητικό σπουδών | (ειδ.) δίπλωμα ανώτερης ή ανώτατης σχολής

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
φίλε, αν εσύ γράφεις ''λάστιχο'' κι εννοείς ''καουτσούκ'', δεν σου φταίνε οι συνομιλητές σου. γι' αυτό παίζει ρόλο ΚΑΙ η σωστή χρήση της γλώσσας(κατά τη γνώμη μου) για να μπορείς να συζητήσεις.
γιώργο μη βρίζεις ρε και γίνουμε μπουρδέλο εδώ μέσα......

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
εγώ σου παραθέτω τον ορισμό από το λεξικό.
Με την ίδια ελαστικότητα γιατί το Πολυτεχνείο δεν είναι και πανεπιστήμιο;
Η μήπως αυτά που διδάσκονται στο Πολυτεχνείο δεν αποτελούν επιστήμες; :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think: :think:

πάμε και στο πτυχίο λοιπόν....
πτυχίο (το) ουσ.  (Κ πτυχίον) πιστοποιητικό σπουδών | (ειδ.) δίπλωμα ανώτερης ή ανώτατης σχολής

Εγώ σου λέω τι συνηθίζεται, άτυπα. Δεν λέω ότι αποτελεί κανόνα ούτε ότι είναι λάθος αυτό όπως λες.
Ο απόφοιτος του πολυτεχνείου λέγεται διπλωματούχος του τάδε πολυτεχνείου ενώ ο απόφοιτος του πανεπιστημίου λέγεται πτυχιούχος του τάδε πανεπιστημίου.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εγώ σου λέω τι συνηθίζεται, άτυπα. Δεν λέω ότι αποτελεί κανόνα ούτε ότι είναι λάθος αυτό όπως λες.
Ο απόφοιτος του πολυτεχνείου λέγεται διπλωματούχος του τάδε πολυτεχνείου ενώ ο απόφοιτος του πανεπιστημίου λέγεται πτυχιούχος του τάδε πανεπιστημίου.

άλλο να λες τι είθισται να γίνεται και άλλο να το παίζεις ξερόλας και να ειρωνεύεσαι κάτι το οποίο είναι σωστό........
Εδώ μέσα μπορούν με την ημιμάθεια να σε κάνουν έξαλλο.
ΠάντΟς ρώτα και το Σταύρο. Είμαι σίγουρος ότι κάτι ξέρει επ αυτού.

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
άλλο να λες τι είθισται να γίνεται και άλλο να το παίζεις ξερόλας και να ειρωνεύεσαι κάτι το οποίο είναι σωστό........
Εδώ μέσα μπορούν με την ημιμάθεια να σε κάνουν έξαλλο.
ΠάντΟς ρώτα και το Σταύρο. Είμαι σίγουρος ότι κάτι ξέρει επ αυτού.

Εγώ σε ειρωνεύτηκα;  :think:
Ξαναδιάβασε τι έγραψα.
Θα μας τρελάνετε...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom